Volg ons

Solis Design Machine Pro


Reviews van de Solis Design Machine Pro

Gemiddelde score gebruikers

8,8
De Design Machine Pro Espresso-apparaat van Solis wordt door 58 gebruikers met een gemiddelde van 8,8 beloond. Dat is een zeer goede score. De Solis voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
bramsterdam
5-3-2015
"Plezier in koffie maken"

Nooit gedacht dat ik thuis zo van koffie zou kunnen genieten. Ik ga nog wel een cursus 'espresso maken' volgen. Het apparaat is het waard om deskundig gebruikt te worden om het best mogelijke resultaat te verkrijgen.

- - -

Sterke punten: Koffie is heerlijk; het is leuk werk om zo met koffie en dit apparaat bezig te zijn; pronkstuk in de keuken; het opschuimen van melk lukt ook in één keer.
Zwakke punten: Reinigen vergt meer werk dan ik verwacht had, maar is niet bezwaarlijk omdat het eenvoudig uit te voeren is.
In bezit: Eén maand
Via BesteProduct.nl

9,0
Ik heb het apparaat nu bijna 5 ...
Door neijenhoff op 29-12-2014

Ik heb het apparaat nu bijna 5 jaar in mijn bezit en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik gebruik het appraat dagelijks.
Ik heb onlangs problemen gehad met het doorlopen van de koffie en dat bleek te liggen aan het feit dat ik het apparaat nog nooit had ontkalkt. Toen ik dit gedaan had (nooit met azijn doen! maar met de speciale tabletten) liep hij weer perfect door. Ik reinig het apparaat ook regeltmatig naast het ontkalken. Geen last van afbladderen of iets dergelijks. Hij ziet er nog steeds heel mooi uit, ik zou het apparaat zo weer kopen mocht hij het ooit niet meer doen.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb deze Solis nu 4 jaar ...
Door neijenhoff op 9-12-2012

Ik heb deze Solis nu 4 jaar en ik vind het een fijn apparaat.
Een half jaar na aanschaf heb ik een probleem gehad met het doorlopen van de koffie, maar dat viel binnen de garantie en was gratis verholpen. Daarna heb ik er nooit meer problemen mee gehad. Ook de reviews die ik hier lees van het afbladderen van de lade herken ik niet. Ik vind dit apparaat echt een aanrader.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,4
Ziet er mooi uit. Redelijke espresso maar ...
Door Madero op 9-11-2012

Ziet er mooi uit. Redelijke espresso maar het apparaat lekt zo verschrikkelijk na dat je om de haver klap de lekbak moet legen. Gebruik van pads werkt nog het beste. Heb inmiddels verschillende soorten koffie gebruikt in verschillende malingen maar het blijft tobben. Bij het legen van de piston zit er niet een droog "blok" koffie in maar natte drap. Ook de water- en koffievlekken op het rooster van de lekbak zijn niet meer weg te poetsen. Ik houd mijn hart vast hoe het apparaat er over een jaar of twee uitziet. Hiervoor een Rancilio Silvia gehad en ik had beter weer een dergelijk apparaat kunnen kopen. Eigenlijk is de boodschap voor adspirant kopers: niet doen

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

7,2
Wij hebben deze nu ruim 4 jaar ...
Door e.bello op 19-8-2012

Wij hebben deze nu ruim 4 jaar en het lijkt erop gezien de eerdere recensies dat dit de grens is van een mooi, degelijk goede apparaat. De koffie is uitstekend, temeperatuur ook. Wat een groot nadeel is de piston. Doordat de uitstroom recht naar beneden (de nieuwe baristo pro heeft dit niet meer) valt is het plaatsen van 2 kopjes iets om op te letten. Deze sputteren en spetteren er op los, zodat je na iedere koffiebeurt hier last van hebt. Op de foto's mooie schone machine, maar na gebruik van meerdere kopjes....Ook bij ons kwamen er lichte roest plekken en wat ik na weken van aanschaf heel triest vond, was de watervlekken op het rooster van de lekbak...niet meer weg te krijgen...in de hoekjes. Nu zijn de inzet ringen van de pistons verstopt, niet meer te gebruiken, SOLIS gemaild om losse ringen te leveren.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,2
Heb het apparaat nu al 4,5 jaar ...
Door Espresso4Ever op 18-11-2011

Heb het apparaat nu al 4,5 jaar in gebruik. Qua functie helemaal goed. Qua duurzaamheid echter heel ontevreden. Na een jaar begon het afbladeren rechtonder bij de lekbak. Wat lijkt op een massief aluminium (of zelfs RVS zoals sommigen schijnen te denken) gietstuk is FAKE!. Het bestaat uit zinkgietwerk met daarop geplakt een aluminium-huidje (hoe noem je dat)! Het lekwater vindt blijkbaar zijn weg en zorgt ervoor dat dat huidje loslaat. Dat begon al na een jaar, en is nu zover dat ik bijna zover ben het apparaat weg te doen. Contact met de serviceafdeling leverde op dat ik niet goed voor het apparaat heb gezorgd: het komt volgens de technische dienst door melk die niet is weggehaald. Nou, dat klinkt als typische kletskoek om je met een kluitje hiet riet in te sturen. Een gratis reparatie zit er niet in. Een betaalde reparatie doe ik zeker niet: de verhalen over 8 weken wachten houden me tegen, nog afgezien van de kosten van op- en neersturen en de reparatie zelf (door figuren die vinden dat het een melk-probleem is %$^%@@@!!).

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,2
Na ruim twee jaar in bezit bleek, ...
Door Pieter van Dijk op 2-7-2011

Na ruim twee jaar in bezit bleek, na een grondige schoonmaakbeurt, het aluminium aan de zijkant van de espressomachine was verroest/afgebladderd (de kant waar het lekwater in de opvangbak druppelt)
Op internet las ik dat dit een bekend zwak punt is van dit type. Een gebruiker van deze machine vermeldde tevens dat bij hem de zijkant kosteloos werd vervangen (buiten de garantie).
Helaas bracht de Bijenkorf mij 115,63 in rekening. Het ziet ernaar uit dat het Solis Service Center waar de machine naar toe is gestuurd geen eenduidig beleid voert wat betreft de garantievoorwaarden. Jammer

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,8
Dag allemaal, <br/>zijn erg tevreden over deze Solis ...
Door tweety215 op 24-5-2011

Dag allemaal,
zijn erg tevreden over deze Solis en gebruiken Bravissimo espresso. Nooit doorloop problemen gehad. Hebben het apparaat ruim vier jaar. Nav opmerkingen van Solisgenoten die roest lekkage hadden bij de lekbak hebben wij het apparaat hier beter bekeken. En inderdaad daar had ons apparaat ook last van. Een Email naar Solis gestuurd en vervolgens het apparaat opgestuurd. Onze Solis werd binnen de week keurig gerepareerd teruggestuurd. Dus goede service.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,2
Ik heb deze machine nu 3 jaar ...
Door Koffiegek__ op 31-10-2010

Ik heb deze machine nu 3 jaar en er erg veel plezier van gehad maar toch enkele opmerkingen.
De koffiefilter is anders dan de (duurdere) espresso machines. Deze is namelijk voorzien van een extra piepklein gaatje onder de zeef. Ik weet niet wat precies de rede daarvan is.
Daarnaast is er corrosie vorming aanwezig aan de onderkant en, nog belangrijker, aan de binnenkant van de "douche-kop". Een apparaat van 3 jaar mag niet zoveel aftakelen ben ik van mening.
Het belangrijkste is de smaak, en ik geef die dan ook een 8.

Dus, mooie 'starters' machine, maar een betere keuze is toch de Rancillio Silvia.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,8
Ik heb deze Solis alweer 2 jaar ...
Door review2010 op 5-10-2010

Ik heb deze Solis alweer 2 jaar en nog nooit spijt van gehad. Mijn favoriete combi/koffie is de gemalen koffie Milano Espresso bij Simon Levelt. De koffie krijgt een mooie kleur, komt goed op temperatuur en behoeft nauwelijks onderhoud.

Ik zet elke dag minstens 2 espresso's met deze Solis.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviewsSpecificaties

Algemeen
EAN
7611210980117
Partnumber
Type 110
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
8,8
Prijs / kwaliteit
-