Volg ons

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360

Voordelen

  • Lekkere cappuccino dankzij ingebouwde melkopschuimer
  • Eenvoudig in te stellen schuimlaag

Nadelen

  • Teveel knopjes, die voor verwarring zorgen
  • Espresso op de fijnste maalgraad lukte niet

Onze test
Consumententest | op
7,1

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360: Ruim voldoende machine, maar zeker niet foutloos

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Solide en stevig, dat is de ECAM22.360 van De’Longhi zeker. Echter heeft hij een design waar je van moet houden. Ons espresso panel vond ‘m iets te 'plastic' ogen, maar smaken verschillen. De espresso was ruim voldoende, maar wel een tikkeltje bitter. Zeker qua afdronk zaten er in een grote groepstest duidelijk betere machines bij. Hetzelfde geldt voor de bediening, andere apparaten waren wat meer plug-and-play, zeker wanneer je 'm voor het eerst gebruikt. De cappuccino viel bij het testgezin wel prima in de smaak. Met de nodige instellingen, juiste bonen en een beetje uitproberen krijg je hier echt wel een lekker bakkie uit, zeker! Toch vinden we deze machine met een prijskaartje van 570 euro iets te duur in vergelijking met wat hij kan.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De ECAM22.360.B kost maar liefst 570 euro, op het moment van testen. Dat is een gangbare prijs als het om volautomaten gaat. Toch levert hij hier wat punten in. Wat design en bediening betreft hebben we duidelijk beter gezien. Daar tellen we bij op dat ons expertpanel ook betere espresso's heeft geproefd. Begrijp ons niet verkeerd, je zet hier ruim voldoende koffie mee op tafel, maar qua prijs-kwaliteitverhouding hebben we betere apparaten getest.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Met deze ECAM zet je gemakkelijk een koffie, espresso of cappuccino op tafel. De schuimlaag kun je op meerdere manieren instellen door middel van de knop aan de voorzijde. Het schuim is lekker stevig en romig. Wel komt dit er aardig pruttelend uit, ik zou dus je kopje bij de uitloop houden anders zit alles onder de melkspetters. Reinig na gebruik ook altijd wel even het reservoir en de uitloopjes, om oude melkresten te verwijderen. Over alle mogelijkheden gesproken, binnen het menu kun je natuurlijk nog de nodige instellingen aanpassen voor wat betreft de tijd, temperatuur, waterhardheid en er is een aparte knop voor de aroma sterkte van de bonen. Van extra mild, tot extra sterk.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De ECAM22.360.B is 43 x 23,8 x 35,1 centimeter en weegt 9 kilo. Hoewel dit apparaat er solide uitziet, heeft het enigszins een plastic look. Het doet zelfs een beetje goedkoop aan. Ook zitten er behoorlijk veel knopjes op die niet direct duidelijk zijn. Je bent er zo aan gewend, maar bij concurrenten zien we dat het zeker beter kan. Bovenop het apparaat zit een deksel, waaronder het bonenreservoir van 250 gram schuilt. Ook zit hier een draaiknop om de maalgraad van de bonen aan te passen. Kleine side note: op de fijnste stand redde het apparaat het niet om een kopje espresso te zetten, dit lukte pas goed vanaf stand 4. Er is ook de mogelijkheid om gemalen bonen in de machine te doen, overigens. Voor het bonenreservoir zit een warmhoudplaatje, voor de kopjes. Rechts van het apparaat zit het waterreservoir met een inhoud van 1,8 liter, dat je er gemakkelijk uit schuift om bij te vullen. Aan de voorkant van de machine zit uiteraard de koffie-uitloop, die je in hoogte kunt verstellen. Links hiervan zit het melkreservoir met een inhoud van 300 milliliter, om melkschuim te maken, fijn dat deze erbij zit. Ook vind je op de voorzijde het menu met in totaal 11 knopjes, dat hadden er van ons een paar minder mogen zijn.
7,0
Smaak
(Weging 40%)
Bij het zetten van een espresso zien we een mooie crema laag verschijnen. De smaak is rond, maar ook iets droog, dat zien we bij meerdere volautomaten. Wanneer je de machine instelt op de fijnste maalgraad komt de espresso er helaas niet goed uit, dat gebeurt bij ons pas vanaf maalgraad 4. Ook eenmaal gefinetuned blijft de smaak ruim voldoende, maar wel wat droog. De cappuccino (met heerlijke melkschuim) die deze machine van De’Longhi maakt kon ons wel zeer bekoren.
7,0
Gebruiksgemak / onderhoud
(Weging 20%)
Zoals gezegd zitten er nogal wat knopjes op deze machine. Hoewel het handig is om met één druk op de knop toegang te hebben tot jouw favoriete drank, waren we toch genoodzaakt de handleiding in te kruipen om wegwijs te worden met alle functies. De onderste rij die spreekt aardig voor zich. 1 kopje espresso of twee, cappuccino en dan 1 knopje koffie of 2. De bovenste rij stuurt allerlei andere functies aan en vinden we wat minder overzichtelijk. Gelukkig went alles en zal dit binnen je huishouden snel bekend worden. Het apparaat reinigen gaat ook eenvoudig, gebruik de spoeling knop en maak alle onderdelen eens in de zoveel tijd even met een handafwas schoon. De zetgroep, die je een keer in de maand even reinigen moet, is makkelijk achter het waterreservoir te bereiken. Het geluid is wat je bij een espresso apparaat verwacht, lekker pruttelen en niet enorm luid.

7,1
Eindscore test
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360

Reviews van de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360

Gemiddelde score gebruikers

8,5
De Magnifica S ECAM 22.360 Espresso-apparaat van De'Longhi wordt door 35 gebruikers met een gemiddelde van 8,5 beloond. Dat is een zeer goede score. De De'Longhi voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Wij hebben gekozen voor DeLonghi omdat wij ...
Door Thekla van Verseveld op 9-1-2019

Wij hebben gekozen voor DeLonghi omdat wij al bij meerdere mensen de machine hadden "geproefd". De uitstraling mooi is en een lange levensduur. Mede door de verkoper die zeer kundig was op het gebied van deze machine.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
na vele jaren plezier van de vorige ...
Door Ben op 10-8-2018

na vele jaren plezier van de vorige De'Longhi ECAM hebben we weer gekozen voor de De'Longhi ECAM 22.360.S , o.a. vanwege het bedienings gemak en de goede kwaliteit koffie, welke je naar eigen smaak kunt instellen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
mooie stille machine voor een goede cappuccino, ...
Door edwin op 22-12-2017

mooie stille machine voor een goede cappuccino, makkelijke instellingen, mooie vormgeving. een heerlijke koffiebeleving

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Dit is mijn eerste volautomatische koffiezetautomaat en ...
Door Schoenmakers op 13-11-2017

Dit is mijn eerste volautomatische koffiezetautomaat en ben er zo blij mee. Heel makkelijk in gebruik en alle soorten koffie zijn heerlijk!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een super luxe volautomatisch koffieapparaat met bonen. ...
Door Gwen op 30-7-2017

Een super luxe volautomatisch koffieapparaat met bonen. Waarbij je heerlijke warme koffie krijgt. Geheel naar eigen smaakte in te stellen. Verschillende soorten koffie mogelijk. En makkelijk in gebruik. En het apparaat zelf is een mooi aanblik in je keuken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb met mijn vorige espressoapparaat 13 ...
Door Monique op 26-6-2017

Ik heb met mijn vorige espressoapparaat 13 jaar gedaan. Nu wilde ik graag een apparaat waar je lekkere schuim mee kon maken. Nou dat kan! De koffie is heet, lekkere schuim en snel klaar. Kortom, ik hoop hier lang plezier van te mogen hebben!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Goed product, werkt makkelijk en zet lekkere ...
Door Pennings op 21-6-2017

Goed product, werkt makkelijk en zet lekkere koffie. Maakt alleen best veel lawaai en werkt niet helemaal fijn met gemalen koffie.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na vele jaren trouwe dienst van onze ...
Door Ernibat op 27-5-2017

Na vele jaren trouwe dienst van onze eerste DeLonghi koffiemachine hebben wij geen seconde hoeven na te denken om een nieuwe aan te schaffen omdat wij ervan overtuigt zijn dat we ook van deze nog vele jaren plezier zullen hebben.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Vorige espressomachine, ook van DeLonghi, verwarmde niet ...
Door C. van Bemmel op 23-5-2017

Vorige espressomachine, ook van DeLonghi, verwarmde niet meer goed. Weer voor DeLonghi gekozen omdat dit toch de beste apparaten zijn op koffiegebied. Tenslotte komt het uit Italie, het land van de koffie. Mooi design apparaat, ideaal om cappucino te maken. Alles is makkelijk in te stellen, display erg duidelijk.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Prima product. Erg lekkere koffie. De hele ...
Door Johan op 7-5-2017

Prima product. Erg lekkere koffie. De hele keuken ruikt naar de koffie. Heerlijk. Goed schuim op de cappucino.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360
Gemiddelde score redacteuren
6,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360.
Website testen
Wat vonden andere testers van de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360? Onze eigen test van de Magnifica S ECAM 22.360 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360: Ruim voldoende machine, maar zeker niet foutloos
7,1
28-12-2018
BesteProduct.nl

Solide en stevig, dat is de ECAM22.360 van De’Longhi zeker. Echter heeft hij een design waar je van moet houden. Ons espresso panel vond ‘m iets te 'plastic' ogen, maar smaken verschillen. De espresso was ruim voldoende, maar wel een tikkeltje bitter. Zeker qua afdronk zaten er in een grote groepstest duidelijke betere machines bij. Hetzelfde geldt voor de bediening, andere apparaten waren wat meer plug-and-play, zeker wanneer je 'm voor het eerst gebruikt. De cappuccino viel bij het testgezin wel prima in de smaak. Met de nodige instellingen, juiste bonen en een beetje uitproberen krijg je hier echt wel een lekker bakkie uit, zeker! Toch vinden we deze machine met een prijskaartje van 570 euro iets te duur in vergelijking met wat hij kan.

BesteProduct.nl
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360: Ruim voldoende machine, maar zeker niet foutloos
7,1
28-12-2018
BesteProduct.nl

Solide en stevig, dat is de ECAM22.360 van De’Longhi zeker. Echter heeft hij een design waar je van moet houden. Ons espresso panel vond ‘m iets te 'plastic' ogen, maar smaken verschillen. De espresso was ruim voldoende, maar wel een tikkeltje bitter. Zeker qua afdronk zaten er in een grote groepstest duidelijk betere machines bij. Hetzelfde geldt voor de bediening, andere apparaten waren wat meer plug-and-play, zeker wanneer je 'm voor het eerst gebruikt. De cappuccino viel bij het testgezin wel prima in de smaak. Met de nodige instellingen, juiste bonen en een beetje uitproberen krijg je hier echt wel een lekker bakkie uit, zeker! Toch vinden we deze machine met een prijskaartje van 570 euro iets te duur in vergelijking met wat hij kan.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Espresso-apparaten.
expertscore
6,7
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties van De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zilver , zwart
Fabrikant kleur(en)
zilver , zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1450 watt
Netfrequentie
50 - 60 Hz
AC input voltage
220-240 volt

Mogelijkheden Apparaat

Type
espresso machine
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Soorten koffie
caffe latte, cappuccino, heet water, hete melk
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Ja
Volautomatisch
ja (koffie)
Max. pompdruk
15 bar
Ingebouwde bonenmaler
Ja

Zelf In Te Stellen

Maalgraad instelbaar
Ja
Aantal maler instellingen
13

Extra Opties

Warmhoudplaat kopjes
Ja
Druppelstop
Ja
Verlichte aan-/uit knop
Ja
Automatische afslag
Ja
Type display
LCD
Waterfilter
Ja
Indicatielampje
Ja
Ingebouwd display
Ja
Warmhoudfunctie
Ja

Reinigen

Afneembaar waterreservoir
Ja
Uitneembare morsplaat
Ja

Inhoud En Afmetingen

Bonenreservoir
250 gram
Waterreservoir
1,80 liter
Waterreservoir (kopjes)
14
Hoogte
35,10 cm
Breedte
23,80 cm
Diepte
43,00 cm

Algemeen

EAN
8004399325944 , 8004399325951
Partnumber
0132.215148, ECAM 22.360 SB, ECAM 22.360.S , ECAM 22.360.B , 0132.215149
Toelichting partnumber
Zilver , Zwart
Releasedatum
February 2013
Introductie model
2013

Extra

Gewicht
10680 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
6,7
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
-