Volg ons

Krups Espresso Automatic EA8150

Onze test
Krups Espresso Automatic EA8150: Geen lust voor het oog, maar de espresso is dik in orde
6,6
Geen lust voor het oog, een beetje lawaaiig en een onverwacht automatisch spoelprogramma dat ruim een half uur innam. De Krups Espresso Automatic EA8150 zet zeker geen slechte espresso, maar blinkt door deze zaken (helaas) niet uit. Daarnaast is er bij de bediening gekozen voor icoontjes. Iets wat er oprecht wel leuk uitziet, maar volgens ons testp ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Groot display met veel waarschuwingen
  • Goede temperatuur
Nadelen
  • Stoompijpje lastig te bedienen.
  • Het melkschuim zakt snel weer in
  • Kopje schuift tijdens de bereiding en de machine is lawaaiig
  • Handleiding mist veel informatie
  • Stoompijpje lastig te bedienen

Onze test
Consumententest | op
6,6

Krups Espresso Automatic EA8150: Geen lust voor het oog, maar de espresso is dik in orde

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Geen lust voor het oog, een beetje lawaaiig en een onverwacht automatisch spoelprogramma dat ruim een half uur innam. De Krups Espresso Automatic EA8150 zet zeker geen slechte espresso, maar blinkt door deze zaken (helaas) niet uit. Daarnaast is er bij de bediening gekozen voor icoontjes. Iets wat er oprecht wel leuk uitziet, maar volgens ons testpanel waren 'gewoon woorden' logischer geweest. Nu moesten we toch even de handleiding raadplegen, want welk drankje staat nu precies voor welk icoontje? De espresso valt gelukkig absoluut niet tegen. Hij smaakte lekker, enigszins zoet, en er kwam een mooi crema laagje op. Al leek het een beetje op filterkoffie, máár dan wel hele goede filterkoffie.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 94 reviews
Consumententester
vanaf 294,00
6,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
De Krups ziet er op het eerste oog eenvoudig uit. Een simpele machine met een paar knoppen, daar kan weinig aan misgaan denk je. Tijdens de test werden we verrast door een bijzonder lang spoelprogramma dat automatisch startte. Het duurde minstens een half uur voordat we met de EA8150 aan de slag konden. Verder is er bij dit apparaat gekozen voor icoontjes bij de bediening van het apparaat. Kwestie van smaak en wennen natuurlijk, al had het panel liever 'gewoon tekst' gezien. De handleiding moest toch even worden geraadpleegd.
6,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De EA8150 is niet echt een beauty. Het apparaat heeft een plastic body, wat niet het gevoel geeft dat de machine er na intensief gebruik nog het zelfde uit zal zien. Het apparaat produceert ook een behoorlijk hard geluid bij het zetten van een kopje espresso. Qua design steelt de Krups de show dus niet, maar het is wel een voldoende en degelijk ontwerp.
6,0
Onderhoud
(Weging 10%)
Tijdens de test waren er wel een paar opmerkingen te vinden op het gebied van onderhoud. Zo zit de lekbak van de Krups zit al snel vol en heeft de machine (in ieder geval de eerste keer) een erg lang spoelprogramma vooraf. Ook lijken de onderdelen niet allemaal even stevig en zul je dus voorzichtig om moeten gaan met dit apparaat. Je kan overal wel redelijk makkelijk bij met het schoonmaken, dus een voldoende is zeker nog op zijn plek.
7,0
Vulling
(Weging 15%)
Er gaat zo'n 1,6 liter water in de EA8150 en de bonencapaciteit bedraagt 250 gram. Dat is voor een redelijk compacte volautomaat een prima vulling. Het lekbakje vult zicht zoals gezegd wel vrij snel, dus die moet je vrij vaak legen.
7,0
Smaak
(Weging 25%)
De smaak van de espresso valt absoluut niet tegen. Bij het zien van de wat goedkopere look waren de verwachtingen bij het panel niet dat de smaak zo mooi in balans zou zijn. De espresso was tijdens de test lekker zoet en er kwam een mooi crema laagje op. In de mond voelde de koffie alsof het filterkoffie was, maar dan wel hele goede.
7,0
Beleving
(Weging 5%)
Je kan met de EA8150 espresso en cappuccino maken. De mogelijkheid om favoriete instellingen op te slaan is er niet, maar daar betaal je ook niet voor. De goedkope look doet wat af aan de beleving, maar wanneer je de koffie proeft (en de crema laag ziet) word je meteen enthousiaster. En uiteindelijk gaat het natuurljk wél om het eindproduct!
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op dit moment kost de Krups zo'n 310 euro. Geen gekke prijs voor een volautomaat waarmee je ook cappuccino kan maken. Er zijn genoeg machines die hier qua prijs dik overheen gaan. En hoewel de bouwkwaliteit wat tegenvalt, doet de smaak dat zeker niet. Voor dit geld deze kwaliteit espresso is gewoon hartstikke goed!

6,6
Eindscore test
Krups Espresso Automatic EA8150

Reviews van de Krups Espresso Automatic EA8150

Gemiddelde score gebruikers

8,5
De Espresso Automatic EA8150 Espresso-apparaat van Krups wordt door 54 gebruikers met een gemiddelde van 8,5 beloond. Dat is een zeer goede score. De Krups voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
De koffie is prima. Het apparaat vinden ...
Door Corinne op 4-3-2018

De koffie is prima. Het apparaat vinden wij alleen niet duurzaam. Er zit een rood schuifje in bij het afvalbakje en dat gaat er bijzonder lastig in en uit. Ons apparaat is nu voor de 2e keer in 2 jaar terug voor reparatie omdat het rode schuifje er niet in wil en er bij het koffiezetten steeds een klap te horen is. Verder zijn wij tevreden over de koffie en het gebruiksgemak, maar het moeizame legen van het afvalbakje en de rode schuif verpest het plezier in het apparaat wel een beetje.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
De machine zet prima koffie en is ...
Door Jorik op 1-1-2018

De machine zet prima koffie en is gemakkelijk te bedienen. Wel zijn er naar mijn mening te weinig mogelijkheden om de smaak fijn af te stellen (3 standen op de machine en 3 standen in de maling). Als je 2 kopjes tegelijk zet, wordt de ene meer gevuld dan de ander (scheelt de helft ongeveer) niet echt geschikt om meerdere koppen tegelijk te zetten dus. De machine is niet erg snel en maakt best veel kabaal. Rond de €300,00 is deze machine aan te bevelen, maar voor een hoger bedrag kun je beter iets anders nemen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
We hebben het product inmiddels enkele maanden ...
Door Nick O op 7-10-2017

We hebben het product inmiddels enkele maanden in bezit. Dit apparaat is ter vervanging van een Philips Sarista gekomen en dan is dit een enorme verademing. Het malen van het apparaat maakt, in verhouding met de Sarista, weinig herrie. De espressomachine zet heerlijke koffie, natuurlijk wel afhankelijk van goede koffiebonen, en het is fijn dat er veel instellingen zijn om aan te passen (maling, temperatuur, hoeveelheid water, enz.). Het apparaat behoeft ook weinig onderhoud en spoelt zichzelf schoon. Het opvangbakje wordt wel snel als vol gesignaleerd, maar we vinden dit niet hinderlijk. Ook het opschuimen met het stoompijpje is goed te doen alleen dat vraagt wel wat oefening zoals bij alle stoompijpjes. Het reinigen is ook makkelijk en gaat met een speciaal tabletje dat op aangeven van de machine ingevoerd moet worden en dan reinigt de machine zichzelf. Verder hebben we nog geen defecten gehad gelukkig. Heel blij met de aankoop!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Apparaat is niet al te groot, makkelijk ...
Door Annemie op 15-6-2017

Apparaat is niet al te groot, makkelijk in gebruik en zet heerlijk koffie. Van Nespresso overgestapt naar de koffiebonen en geen moment spijt gehad. Koffie is goed heet, heeft een goed laagje creme. Cappuccino is ook goed te maken.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Voor dit apparaat hadden we een Philips ...
Door Nick op 12-6-2017

Voor dit apparaat hadden we een Philips Senseo Sarista. We hebben de Krups een paar dagen, maar wat een verbetering is dit zeg. Na het uitpakken en aanzetten volgt eerst een uitgebreide spoelbeurt en daarna kun je van alles in gaan stellen. Het is wel even uitproberen wat de beste instelling is voor de maalgraad, sterkte van de koffie, hoeveelheid water, enz. maar doordat je wat instellingen op kan slaan hoef je niet steeds alles te onthouden. Koffiezetten gaat snel en makkelijk en de smaak is heerlijk (dat hangt natuurlijk ook af van de bonen, maar we gebruiken dezelfde bonen als voorheen en de smaak is echt veel beter). De koffie is ook sneller gezet dan bij de Sarista en daarnaast is de Krups veeeeel stiller dan ons vorige product. Ook het feit dat het koffiebonen reservoir lekker groot is en het waterreservoir op een logische plek zit (voorzien van een handig handvat dat als het ware als deksel inklapt) is erg prettig. Het stoompijpje hebben we nog niet gebruikt, maar gevoelsmatig lijkt dat wat laag te zitten.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Het apparaat is makkelijk te bedienen, maakt ...
Door Hans op 10-2-2017

Het apparaat is makkelijk te bedienen, maakt zichzelf bijna helemaal schoon dus zelf heb je bijna niets meer schoon te maken

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Apparaat via 21% korting aangeschaft. Krijg daar ...
Door pell26 op 28-1-2017

Apparaat via 21% korting aangeschaft. Krijg daar bovenop nog eens 50 euro van krups terug, zit ik op 217 euro. Mooie prijs voor dit top apparaat. Koffie is zo heet , ik brande mn tong eraan. Koffie is goed sterk maar ook nog slapper te maken. Ik had eerste de saeco small van Philips maar deze Krups is zoveel beter en makkelijker. Het schoonmaken is ook veeeeel makkelijker. geen zetgroep die eruit moet en gesmeerd moet worden! Bee pil erin en druk op de knop. Stoompijpje gebruik ik niet, zit op een rare plaats. Kortom een top aankoop denk ik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb een Senseo, en Dolce Gusto ...
Door Mous op 15-1-2017

Ik heb een Senseo, en Dolce Gusto en een gewoon koffiezetapparaat gehad. De Krups stijgt wat koffie genot en gemak boven de andere apparaten uit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na lang zoeken en nadenken ben ik ...
Door Bregt Coenen op 11-1-2017

Na lang zoeken en nadenken ben ik door de cashbackactie die momenteel loopt, overtuigd geworden deze machine te kopen. En ik heb er absoluut geen spijt van! Hiervoor had ik een klein model van Saeco ( HD8743/11 ). Maar deze nieuwe machine doet het allemaal veel beter! De koffie is zeer warm ( ingesteld op de hoogste stand ), mede doordat de plaat waar de koffie op staat ook warm wordt. Naast de warmte kan je ook de fijnheid van de bonen, de sterkte van de koffie en de hoeveelheid in ML instellen. Hierdoor kan je zo bijstellen totdat je de perfecte koffie hebt. Deze instelling kan je dan bewaren onder je favorieten ( maximum 2 ). Dit instellen gaat via een duidelijke en makkelijk te bedienen interface met display. De reservoirs zijn ook een stuk groter dan bij mijn vorige machine. Hierdoor moet ik veel minder vaak de bonen bijvullen en de overschot van de koffie ( de koekjes ) leegmaken. Ook het waterreservoir is bijna dubbel zo groot! Het uiterlijk is speciaal maar wel mooi. Je ziet er wel redelijk snel stof op. Het plaatje waar je je tas op zet is redelijk gevoelig voor krassen, maar dit valt enkel op van kortbij in het licht. Er zijn ook wel een aantal minpuntjes. De machine maakt erg veel lawaai en is een stuk trager in het bereiden. Dit tweede komt natuurlijk ook wel doordat de warmte ingesteld staat op de hoogste stand. Het lekbakje moet ook regelmatig geledigd worden, maar minder dan bij mijn vorige. Ten slotte kan je er ook niet gewoon een tas water mee zetten, voor bijvoorbeeld thee. Maar al bij al zijn dit zeer kleine nadelen ten opzichte van de voordelen. Voor deze prijs is de machine echt een absolute aanrader!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dit koffiezetapparaat zet koffie van versgemalen bonen. ...
Door krups EA8150 op 6-1-2017

Dit koffiezetapparaat zet koffie van versgemalen bonen. Je hoort het malen wel maar het geluid is niet storend. De koffie is warm genoeg alleen door de koude beker koelt de koffie natuurlijk sneller af dan in een volle koffiekan. dit is simpel op te lossen door de beker eerst even warm te maken. Het is ook heel prettig dat je per beker(of 2 bekers) telkens de koffie weer vers zet. Het valt ons wel op dat het bakje waar de koffie invalt vaak leeggegooid moet worden, sneller dan verwacht. Het is een eenvoudige handeling, maar toch wil ik dit even vermelden. Het apparaat heeft een mooie maat en is duidelijk kleiner dan ander van dit soort apparaten.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Krups Espresso Automatic EA8150
Gemiddelde score redacteuren
6,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Krups Espresso Automatic EA8150
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
6,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Krups Espresso Automatic EA8150.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Krups Espresso Automatic EA8150? Onze eigen test van de Espresso Automatic EA8150 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Krups Espresso Automatic EA8150: Geen lust voor het oog, maar de espresso is dik in orde
6,6
13-9-2017
BesteProduct.nl

Geen lust voor het oog, een beetje lawaaiig en een onverwacht automatisch spoelprogramma dat ruim een half uur innam. De Krups Espresso Automatic EA8150 zet zeker geen slechte espresso, maar blinkt door deze zaken (helaas) niet uit. Daarnaast is er bij de bediening gekozen voor icoontjes. Iets wat er oprecht wel leuk uitziet, maar volgens ons testpanel waren 'gewoon woorden' logischer geweest. Nu moesten we toch even de handleiding raadplegen, want welk drankje staat nu precies voor welk icoontje? De espresso valt gelukkig absoluut niet tegen. Hij smaakte lekker, enigszins zoet, en er kwam een mooi crema laagje op. Al leek het een beetje op filterkoffie, máár dan wel hele goede filterkoffie.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,0
Consumentengids
1-6-2015
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Espresso-apparaten betaal je op dit moment voor de Krups Espresso Automatic EA8150 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Espresso Automatic EA8150, maar overweeg ook een andere Espresso-apparaat te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,9
laagste prijs
€ 294,00
prijs/kwaliteit
3,0

Laagste prijzen Krups Espresso Automatic EA8150

Bekijk
€ 294,00
9,1
Voor 22:00 besteld op werkdagen, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 294,00
9,0
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. Zelfs op zondag. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 305,55
8,4
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook op zondag en in de avond. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 335,00
6,7
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1450 watt
Energieklasse
A
Energiezuinige modus
Ja
Mogelijkheden Apparaat
Type
espresso machine
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Soorten koffie
espresso, koffie, ristretto
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Ja
Stoompijpje (melkschuim)
Ja
Max. pompdruk
15 bar
Ingebouwde bonenmaler
Ja
Zelf In Te Stellen
Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare temperatuur
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Instelbare waterhoeveelheid
Ja
Bediening
knoppen
Extra Opties
Druppelstop
Ja
Verlichte aan-/uit knop
Ja
Automatische afslag
Ja
Type beeldscherm
LCD
Waterfilter
Ja
Ingebouwd display
Ja
Reinigen
Auto ontkalkingssysteem
Ja
Bezinkselreservoir afneembaar
Ja
Zetgroep uitneembaar
Ja
Uitneembare morsplaat
Ja
Zelfreinigend
Ja
Inhoud En Afmetingen
Bonenreservoir
260 gram
Waterreservoir
1,70 liter
Waterreservoir (kopjes)
2
Reservoir koffie
beker
Hoogte
36,50 cm
Breedte
24,50 cm
Diepte
33,00 cm
Algemeen
EAN
0010942216513
Partnumber
EA8150, EA 8150
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
June 2015
Introductie model
2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
6,9
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
3,0