Volg ons

Philips 3100 serie EP3550/00

Voor- en nadelen van de Philips 3100 serie EP3550/00

Voordelen

  • Melkbeker is prettig in gebruik
  • Kwaliteit espresso is voldoende
  • Goede melkschuim dat zijn volume behoudt

Nadelen

  • Beetje lawaaiig tijdens het koffiezetten
  • Watertank niet echt prettig in gebruik

Onze test
Consumententest | op
7,0

Philips EP3550 (3100 Series): Steeds een ander smakend kopje espresso

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Geen bakkie is hetzelfde. Dat is eigenlijk de conclusie van het testpanel. En dat heeft ervoor gezorgd dat dit apparaat punten in moet leveren als het gaat om het onderdeel smaak. Even voor de duidelijkheid, die is niet per se slecht. Maar wel zeer inconsistent. Zo kwam er, ondanks dat de instellingen steevast hetzelfde bleven, toch steeds een anders smakend kopje espresso uit. En van een volautomaat als deze, waar je toch wel 450 euro voor betaalt, zou je toch anders (mogen) verwachten. Desondanks is de EP3550 een prima apparaat. Voor een lekkere espresso, cappuccino of latte macchiato is het absoluut een goede keus. Daarbij is hij gemakkelijk te bedienen, door middel van de ronde buttons bovenop het apparaat. En hij is ook nog eens eenvoudig schoon te maken, je komt overal gemakkelijk bij. En het zelfreinigingsprogramma… tja, de naam zegt het al, daar heb je geen omkijken naar.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 514,20
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
5,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van reviewen betaal je voor de Philips EP3550 zo'n 450 euro. Een behoorlijk bedrag dat het apparaat toch niet helemaal waarmaakt. De looks van het apparaat en het handige display zijn mooie pluspunten, maar de inconsistente smaak duwt het cijfer flink naar beneden. Uiteindelijk moet je met een volautomaat een lekker kopje espresso kunnen zetten. Dat kan om te beginnen al een stuk goedkoper dan 540 euro. Besluit je dit geld wel uit te geven, dan mag je voor dit bedrag beter verwachten.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
De Philips EP3550 is om te beginnen een gemakkelijk te bedienen apparaat. De meeste functies krijg je zonder handleiding snel door en het geheel is ook makkelijk schoon te houden. Door middel van de ronde buttons bovenop het apparaat, kun je kiezen voor welk type koffie je gaat. Je hebt de keuze uit espresso, espresso lungo, cappuccino en latte macchiato. Wat dat betreft lijkt de EP3550 erg op zijn broertje, de Saeco Incanto, al oogt deze Philips net wat luxer. Je hebt uiteraard mogelijkheid om de sterkte van je kopje naar eigen wens in te stellen. Wanneer je jouw perfecte koffie-instelling hebt gevonden sla je 'm eenvoudig op in het apparaat. Spoelt voordat hij begint, spat erg
7,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De vormgeving van de EP3550 is dik in orde. Het apparaat heeft een matzwarte kleur met kunststof en chromen onderdelen. Volautomaten blijven natuurlijk redelijk grote apparaten. Daar is deze Philips met afmetingen van 21 x 33 x 42 centimer geen uitzondering op. De keuze voor de koffie wordt weergegeven op een groot en duidelijk display op het apparaat. De ronde knoppen aan de zijkant zien er fraai uit en zorgen ervoor dat je de machine makkelijk bedient. Qua geluid had het volgens het panel wel iets beter gekund. Het apparaat produceert geen onaangenaam geluid, maar er zijn zeker koffieapparaten die een stuk stiller zijn.
8,0
Onderhoud
(Weging 10%)
Onderhoud is een onderdeel wat in deze paneltest wat lastiger te beoordelen is. Het panel was echter na eenmaal schoonmaken al wel enthousiast. Je komt overal vooral erg gemakkelijk bij, dat is bij veel koffieapparaten wel anders! Daarnaast beschikt het apparaat over een zelfreigingsprogramma.
7,0
Vulling
(Weging 15%)
De waterinhoud van de EP3550 bedraagt ongeveer 1,8 liter. Dit valt in werkelijkheid misschien iets lager uit wanneer je het waterfilter hebt geïnstalleerd. De capaciteit van het bonenreservoir bedraagt 250 gram. Er is geen venster voor het bonenreservoir aanwezig dus je kan de overgebleven hoeveelheid bonen niet direct zien.
6,0
Smaak
(Weging 25%)
De testresultaten op smaakgebied waren haast gelijk aan die van de Seaco Incanto, het broertje (of neefje) van dit apparaat. De smaak is niet per se slecht, maar wel zeer inconsistent. Zelfs na een aantal 'test-kopjes' bleef het panel zoeken naar controle over de smaak. Met dezelfde instellingen kwam er toch steeds een anders smakend kopje espresso uit. De eerste kop was wat droog, de kop erna kreeg al wat meer body, maar #3 werd vervolgens niet veel beter. Zeker voor een machine met deze prijs en deze mogelijkheden, had het panel niet zo'n inconsistente smaak verwacht. Omdat de smaak wel voldoende is, blijft er een 6 staan als cijfer voor smaak.
7,0
Beleving
(Weging 5%)
Wil je je als een echte barista voelen, dan is een volautomaat niet het product voor jou. Wil je gewoon een lekkere espresso, cappuccino of latte macchiato op tafel kunnen zetten? En zelf stapje voor stapje dichterbij je favoriete instellingen komen? Dan is de EP3550 zeker een machine die voor wat beleving zorgt.

7,0
Eindscore test
Philips 3100 serie EP3550/00

Reviews van de Philips 3100 serie EP3550/00

Gemiddelde score gebruikers

7,9
Inmiddels hebben 10 gebruikers hun mening gedeeld over de 3100 serie EP3550/00 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de 3100 serie EP3550/00 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Een waardeloos koffieexpresso apparaat (EP3550/00) voor veel ...
Door Ton Rosier op 19-8-2018

Een waardeloos koffieexpresso apparaat (EP3550/00) voor veel teveel geld. Sinds juni 2018 al 2x retour geweest voor onze klachten, op verzoek van Philips filmpjes gemaakt en nog steeds niet opgelost. Spettert over het kopje tijdens het koffiezetten en daarna enorme herrie (als een krijsende kat). Voor Philips zijn bovenmvermelde klachten normaal en niet oplosbaar. Ook in het geschuinde reservoir voor koffiebonen zakken deze onvoldoende naar de molen en geeft de machine aan dat er geen boven meer inzitten. Een Philips onwaardig product.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Gebruiksvriendelijk en met de snelstart handleiding ook ...
Door Jolien83 op 21-4-2017

Gebruiksvriendelijk en met de snelstart handleiding ook eenvoudig in gebruik te nemen. Afstellen van de juiste verhouding en sterkte behoeft wat geduld. Maar na een 20-tal kopjes is dat ingeregeld. Melkcompartiment is eenvoudig aan en af te koppelen, geeft mooi schuim.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Voor elk wat wils ! Of je nu ...
Door Peet op 20-4-2017

Voor elk wat wils ! Of je nu trek hebt in een heerlijke bak vers gezette koffie, espresso of een cappuccino. Met een druk op de knop heb je je favoriete warme drank. Ook is gedacht aan de visite, cafeïne vrije koffie kan gemaakt worden doordat je er ook gemalen koffie in kunt gebruiken. Thee of warme melk is geen probleem. Duidelijke handleiding, erg makkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Op dit moment heb ik het espressoapparaat ...
Door Mark op 19-4-2017

Op dit moment heb ik het espressoapparaat 2 weken in het bezit. Vanaf de eerste dag ben ik zeer tevreden over de machine. Het apparaat is met de bijgeleverde kort omschrijving gemakkelijk in gebruik te nemen. De bediening is zeer intuïtief. De juiste instelling van de aroma en de sterkte was snel gevonden. Je maakt snel en gemakkelijk een lekkere espresso, lungo of een cappuccino. Een echte aanrader!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wat een heerlijk apparaat! makkelijke instalatie, Koffie sterkte ...
Door Tine36 op 19-4-2017

Wat een heerlijk apparaat! makkelijke instalatie, Koffie sterkte kun je regelen.capacino smaak heerlijk.thee water is goed heet,super handige machine! Past ook mooi in de iets kleinere keukens.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het apparaat is makkelijk in gebruik vanaf ...
Door marjolein op 19-4-2017

Het apparaat is makkelijk in gebruik vanaf het eerste moment door de snelstartgids, zo hoef je niet eerst lange handleidingen door te spitten maar kun je direct van start. Overige info kun je dan met een lekker kopje koffie doorlezen :-) Verder is het apparaat voorzien van een makkelijk menu en kun je het precies op eigen smaak instellen. Naast een lekkere kop koffie is de espresso ook precies zoals die moet zijn en kun je er naast lekkere cappuccino ook thee en warme melk mee zetten. Vooral de twee laatste opties maken het heel handig zodat je geen heet waterkraan hoeft aan te schaffen en je hebt snel warme chocomel of een beker warme melk voor de kids, echt een gezinsproduct dus. Nog een pluspuntje is dat je ook Cafeïne vrije koffie kan zetten door de gemalen koffie functie apart van het bonenreservoir.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
De koffie zelf is zeker niets op ...
Door Marco87 op 17-4-2017

De koffie zelf is zeker niets op aan te merken. Je merkt alleen wel dat dit koffiezetapparaat zich aan de onderkant van het segment bevindt. Het aantal opties voor koffie (hoewel voldoende) zijn beperkt en hoewel het fijn is dat het apparaat vrij compact is, zijn daardoor de watertank en het stortbakje onderin vrij klein. Value for money is echter zeer goed!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik heb mijn espressomachine nu 3 weken ...
Door Rosita op 17-4-2017

Ik heb mijn espressomachine nu 3 weken en hij bevalt mijn heel erg goed. Hij is zo makkelijk in gebruik. Er zit een goede beschrijving bij hoe je hem moet opstarten. Je kan er verschillende soorten bonen in doen. De cappuccino is eenvoudig te zetten met een vol automatisch melkkan. Maar de espresso en de gewone koffie is ook erg lekker. Ik wil niet meer anders. Hij is ook goed schoon te maken. Alles kan in de afwasmachine. Ik geef deze espressomachine 5🌟🌟🌟🌟🌟

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Binnen 10 minuten nadat ik het apparaat ...
Door Pv88 op 14-4-2017

Binnen 10 minuten nadat ik het apparaat uit de doos haalde had ik al een lekkere espresso. Ik heb wat aangepast aan de aroma sterkte en een iets grovere maling ingesteld (dat ging allemaal heel simpel) en nu heb ik het perfecte kopje espresso eruit. Ook over de cappuccino ben ik heel tevreden. Tot slot maak ik al mijn gasten ook blij met lekkere koffie! Onderhoud is simpel en het apparaat reinigt zich vanzelf. Kortom, top aankoop! Nu nog mooie espressokopjes kopen :)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Heel mooi apparaat voor hele lekkere koffie. ...
Door Danny80 op 14-4-2017

Heel mooi apparaat voor hele lekkere koffie. Voor het 1e gebruik is het wel echt even nodig om even het boekje goed door te kijken, maar daarna is het apparaat eenvoudig in gebruik. Je kan snel de sterkte instellen die je wil en tot 2 kopjes tegelijk zetten. Het geluid van het malen van de bonen is me erg meegevallen. Met het aparte melkreservoir kan je eenvoudig cappuccino zetten. Het melkschuim is iets minder stevig dan als ik met de hand cappuccino maak, maar het is veel gemakkelijker en sneller klaar. Ook heet water tappen kan eenvoudig. De machine is gemakkelijker schoon te maken dan dat ik had verwacht

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips 3100 serie EP3550/00
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips 3100 serie EP3550/00
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips 3100 serie EP3550/00.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips 3100 serie EP3550/00? Onze eigen test van de 3100 serie EP3550/00 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Philips EP3550 (3100 Series): Steeds een ander smakend kopje espresso
7,0
12-9-2017
BesteProduct.nl

Geen bakkie is hetzelfde. Dat is eigenlijk de conclusie van het testpanel. En dat heeft ervoor gezorgd dat dit apparaat punten in moet leveren als het gaat om het onderdeel smaak. Even voor de duidelijkheid, die is niet per se slecht. Maar wel zeer inconsistent. Zo kwam er, ondanks dat de instellingen steevast hetzelfde bleven, toch steeds een anders smakend kopje espresso uit. En van een volautomaat als deze, waar je toch wel 450 euro voor betaalt, zou je toch anders (mogen) verwachten. Desondanks is de EP3550 een prima apparaat. Voor een lekkere espresso, cappuccino of latte macchiato is het absoluut een goede keus. Daarbij is hij gemakkelijk te bedienen, door middel van de ronde buttons bovenop het apparaat. En hij is ook nog eens eenvoudig schoon te maken, je komt overal gemakkelijk bij. En het zelfreinigingsprogramma… tja, de naam zegt het al, daar heb je geen omkijken naar.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,6
Consumentengids
1-4-2017
-
Prijs / kwaliteit
Voor de Philips 3100 serie EP3550/00 hebben we nog geen prijs-kwaliteitsverhouding omdat het product nog niet door ons of anderen is getest.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 514,20
prijs/kwaliteit
0,0

Laagste prijzen Philips 3100 serie EP3550/00Specificaties van Philips 3100 serie EP3550/00

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Netfrequentie
50 Hz
AC input voltage
230,0 volt

Mogelijkheden Apparaat

Type
espresso machine
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Aantal kopjes per keer
2
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Ja
Verwarmingssysteem
boiler
Ingebouwde bonenmaler
Ja

Zelf In Te Stellen

Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare temperatuur
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Maalgraad instelbaar
Ja
Aantal maler instellingen
5
Bediening
knoppen

Extra Opties

Aan/uitschakelaar
Ja
Ingebouwd display
Ja

Reinigen

Bezinkselreservoir afneembaar
Ja
Zetgroep uitneembaar
Ja

Inhoud En Afmetingen

Bonenreservoir
250 gram
Waterreservoir
1,80 liter
Reservoir koffie
beker
Melkreservoir inhoud
0 liter
Hoogte
43,90 cm
Breedte
21,50 cm
Diepte
33,00 cm
Materiaal behuizing
Keramisch

Algemeen

EAN
8710103778493, 8710103780687, 8710103814665
Partnumber
EP3550/00
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2017
Introductie model
2017

Extra

Lengte kabel
1 m
Gewicht
7200 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
7,9
Prijs / kwaliteit
-