Volg ons

De'Longhi ECAM 370.95T

Voor- en nadelen van de De'Longhi ECAM 370.95T

Voordelen

  • Mooi ontwerp
  • Uitstekend melkschuim
  • Modern touchscreen
  • Bediening met je smartphone via Bluetooth

Nadelen

  • Erg prijzig
  • Functionaliteit Bluetooth-app zeer beperkt

Onze test
Consumententest | op
7,6

De'Longhi Dinamica Plus: Zet je koffie met een smartphone-app

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De De'Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T is een mooi een gebruiksvriendelijk apparaat, maar is vergeleken met de andere De'Longhi-apparaten eigenlijk te duur. De toevoeging van Bluetooth is leuk, maar gezien je nog altijd zelf het kopje er onder moet zetten, is het praktische nut zeer beperkt. Wel is het leuk dat er in de smartphone-app eigen recepten toegevoegd kunnen worden. De koffiekwaliteit is redelijk, maar gezien de prijs eigenlijk net niet voldoende. Wel is het melkschuim erg goed, waardoor dit apparaat ideaal is voor het zetten van cappuccino's.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Consumententester
vanaf 819,00
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De De'Longhi Dinamica kost op het moment van schrijven ongeveer 850 euro. Daarmee is de espressomachine ondanks de toevoeging van Bluetooth erg duur. Vooral als we het vergelijken met de De'Longhi ECAM 350.55.B, die exact het zelfde binnenwerk heeft, is de meerprijs van 250 euro eigenlijk niet gerechtvaardigd. De bouwkwaliteit is wel goed en het merk straalt uiteraard ook luxe uit. Het apparaat komt met een melkreservoir met ingebouwde opschuimer en je krijgt er schoonmaaktabletten en een filter bij.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
De Dinamica kan bijna elk denkbare koffie bereiden en doet dat helemaal automatisch. Je kunt zelfs vanuit je bed met behulp van Bluetooth al een bereiding starten. Van espresso's tot cappuccino's, het kan allemaal. In de app kun je zelfs je eigen bereiding samenstellen. Voor bereidingen met melk is er een extern melkreservoir met een ingebouwde opschuimer. Dit werkt goed, maar omdat het reservoir niet is gekoeld, kun je melk er niet lang in bewaren. Zelfs als je lang houdbare melk gebruikt, welke overigens ook beter schuim geeft dan verse melk, is het verstandig om het apparaat elke avond te legen én te spoelen.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
Hoewel het apparaat grotendeels gemaakt is van plastic, is de bouwkwaliteit behoorlijk goed. Het voelt allemaal solide aan, al had het zijpaneel wel een kleine versteviging kunnen gebruiken. Onze uitvoering met titanium-kleurige panelen ziet er stijlvol en professioneel uit. Het kleurenscherm met touchscreen draagt daar ook zeker aan bij. Navigeren door de menuutjes is niet altijd even vanzelfsprekend, zo zou het bijvoorbeeld handig zijn als je de recepten ook kon aanpassen op de receptenpagina, niet alleen via de MY-knop.
7,0
Smaak
(Weging 40%)
Omdat de 370.95.T exact het zelfde binnenwerk heeft als de veel goedkopere 350.55.B, is de kwaliteit van de koffie dus ook het zelfde. Het apparaat kwam wel met de verkeerde temperatuur-instellingen waardoor de koffie een beetje zurig werd, maar door deze bij te stellen naar 'medium' kwamen we weer uit bij de vertrouwde koffiesmaak. De espresso en koffie zijn lekker, maar toch niet zo smaakvol als je van een machine in deze prijsklasse zou verwachten. Het crema laagje is ook niet zo vol en verdwijnt vrij snel. Het melkschuim is een totaal ander verhaal. Deze is lekker warm, heel vol en blijft uren staan. Voor cappuccino's is dit dus het ideale apparaat.
8,0
Gebruiksgemak / onderhoud
(Weging 20%)
De bediening van het apparaat via het touchscreen werkt intuïtief tot je in de menu's instellingen wil aanpassen. Zoals gezegd zou het bijvoorbeeld prettig zijn om in het overzicht van de recepten, deze recepten ook aan te kunnen passen. Toch is de eerste koffie zo gezet en kun je vijf minuten na het uitpakken van het apparaat al met een kopje op de bank gaan zitten. De grote afmetingen van het apparaat zijn ook nuttig gebruikt, want alle reservoirs (bonen, water, melk en afval) zijn allemaal lekker groot waardoor je niet de hele tijd heen en weer hoeft te lopen. Ook het onderhoud is heel simpel met automatische spoelfuncties en makkelijk schoon te maken afvalbakjes. De toevoeging van Bluetooth is leuk, maar in de praktijk biedt het weinig meerwaarde. Je moet nog altijd zelf het kopje er onder zetten, waardoor je hoe dan ook bij het apparaat moet staan. 's Avonds het kopje er al onder zetten om 's ochtends via de app een bereiding te starten, is door de automatische spoel-functie ook niet mogelijk. Zelf een bereiding samenstellen is wel een leuke toevoeging.

7,6
Eindscore test
De'Longhi ECAM 370.95T
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de De'Longhi ECAM 370.95T

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De ECAM 370.95T Espresso-apparaat van De'Longhi wordt door 89 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De De'Longhi voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Prima machine, alleen de temperatuur was aan ...
Door papaduck op 3-4-2020

Prima machine, alleen de temperatuur was aan de start goed tot uitstekend maar nu verwarmt de machine iets minder.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooi product, veel mogelijkheden. Grote keuze uit ...
Door Roy op 23-2-2020

Mooi product, veel mogelijkheden. Grote keuze uit verschillende koffiespecialiteiten die bereikbaar zijn via een handig touchscreen en bovendien groot aantal instelmogelijkheden per specialiteit. De losse melkkan met opschuimer en de app maken dit apparaat helemaal af!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Prima machine met heel veel instel mogelijkheden, ...
Door johan op 31-1-2020

Prima machine met heel veel instel mogelijkheden, en te personaliseren. Makkelijk te bedienen via een groot duidelijk touchscreen scherm. Losse melkbeker, alles makkelijk schoon te maken.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Prachtig apparaat. Heerlijk stil en lekkere koffie. ...
Door Ivo op 17-1-2020

Prachtig apparaat. Heerlijk stil en lekkere koffie. De bediening is heel simpel ook met de app bediening. Hij is wat aan de prijs maar is het absoluut waard.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
1e volautomatische koffieapparaat. Nu een paar dagen ...
Door Corinne op 16-1-2020

1e volautomatische koffieapparaat. Nu een paar dagen in ons bezit. Koffie prima. Latte en cappuccino heerlijk. Melkschuim helemaal super. Nu nog in de onderzoeksfase qua persoonlijke instellingen en het soort bonen. Je kan per profiel (aantal 3) persoonlijke instellingen programmeren. Ideaal! Mijn man drinkt zijn koffie heel veel sterker dan ik.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het apparaat heeft een mooi design en ...
Door Marian69 op 14-1-2020

Het apparaat heeft een mooi design en is zeer veelzijdig. Het display is duidelijk, mede daardoor zeer makkelijk te bedienen en te onderhouden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fully automatic with app. All functions can ...
Door Alen op 14-1-2020

Fully automatic with app. All functions can be memorized and that is great. Only cleaning every time when switch off or on is little to much.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
volautomaat, veel keuze van de koffie en ...
Door LouLou op 9-1-2020

volautomaat, veel keuze van de koffie en instelling voor persoonlijk profiel , makkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
We hebben weer voor een Delonghi volautomaat ...
Door William op 7-1-2020

We hebben weer voor een Delonghi volautomaat gekozen, omdat we met de vorige ook veel plezier hebben beleeft. De smaak is goed, zolang je de juiste koffiebonen hanteerd.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Heerlijke versgemalen koffie, die je makkelijk persoonlijk ...
Door Jurre op 7-1-2020

Heerlijke versgemalen koffie, die je makkelijk persoonlijk kunt opslaan. Koffie specialiteiten met melk zijn ook super eenvoudig te maken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van De'Longhi ECAM 370.95T
Gemiddelde score redacteuren
7,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor De'Longhi ECAM 370.95T
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,2
Website testen
De De'Longhi ECAM 370.95T is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
De'Longhi Dinamica Plus: Zet je koffie met een smartphone-app
7,6
29-1-2020
BesteProduct.nl

De De'Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T is een mooi een gebruiksvriendelijk apparaat, maar is vergeleken met de andere De'Longhi-apparaten eigenlijk te duur. De toevoeging van Bluetooth is leuk, maar gezien je nog altijd zelf het kopje er onder moet zetten, is het praktische nut zeer beperkt. Wel is het leuk dat er in de smartphone-app eigen recepten toegevoegd kunnen worden. De koffiekwaliteit is redelijk, maar gezien de prijs eigenlijk net niet voldoende. Wel is het melkschuim erg goed, waardoor dit apparaat ideaal is voor het zetten van cappuccino's.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Espresso-apparaten betaal je op dit moment voor de De'Longhi ECAM 370.95T te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de ECAM 370.95T, maar overweeg ook een andere Espresso-apparaat te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,2
laagste prijs
€ 819,00
prijs/kwaliteit
4,0

Laagste prijzen De'Longhi ECAM 370.95T

Bekijk
€ 819,00
8,9
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van De'Longhi ECAM 370.95T

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
platina
Fabrikant kleur(en)
platina
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1450 watt
Netfrequentie
50 / 60 Hz
AC input voltage
220 - 240 volt

Mogelijkheden Apparaat

Type
combi-koffiemachine
Soort apparaat
koffiebonen
Aantal kopjes per keer
2
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Ja
Max. pompdruk
19 bar
Koffiefilter
Ja
Ingebouwde bonenmaler
Ja

Zelf In Te Stellen

Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare temperatuur
Ja
Maalgraad instelbaar
Ja
Aantal maler instellingen
13
Waterhoeveelheid instelbaar
Ja
Bediening
touch

Extra Opties

Touchscreen
Ja
Warmhoudplaat kopjes
Ja
Heet water functie
Ja
Stand-by instelling
Ja
Automatische afslag
Ja
Type display
TFT
Waterfilter
Ja
Waterpeil-indicator
Ja
Kalkindicator
Ja
Ingebouwd display
Ja

Reinigen

Bezinkselreservoir afneembaar
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja
Zelfreinigend
Ja

Inhoud En Afmetingen

Bonenreservoir
300 gram
Waterreservoir
1.8 liter
Waterreservoir (kopjes)
2
Reservoir koffie
beker
Hoogte
34,80 cm
Breedte
42,90 cm
Diepte
23,60 cm
Gewicht
9.5 kg

Algemeen

EAN
8004399332904
Partnumber
ECAM 370.95.T
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2018
Introductie model
2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,2
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
4,0