Volg ons

De beste espresso-apparaten vergelijken

Profiel foto Bart Boonstra
Bart Boonstra
Expert espresso-apparaten
De keuze van de koffie heeft meer invloed dan het espresso-apparaat
Het ouderwetse koffiezetapparaat met filter is op z’n retour. Steeds meer huishoudens hebben tegenwoordig een espressomachine, waarmee je niet alleen een bak koffie, maar ook espresso’s, een cappuccino of zelfs een latté macchiato maakt. Bij espresso-apparaten onderscheid je de volautomaten met bonen, de espressomachines met capsules en cups en de halfautomaten zoals ze die in een café of restaurant hebben. Bepaal voor je een espresso-apparaat koopt, hoe vaak je hem gaat gebruiken. Met een paar koppen per dag is een capsule of cups apparaat zoals Nespresso interessant. Maar drink je meer koffie dan zijn verse bonen niet alleen heel lekker maar ook voordeliger. Belangrijk als je het espresso-apparaat hebt gekocht: experimenteer met de bonen of cups. De koffie bepaalt soms meer de smaak dan het apparaat.
t/m
538 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Espressomachine kopen? Hier moet je op letten! [video koopgids]
Het ouderwetse koffiezetapparaat met filter is op z’n retour. Steeds meer huishoudens hebben tegenwoordig een espressomachine, waarmee je niet alleen een bak koffie, maar ook espresso’s, een cappuccino of zelfs een latté macchiato maakt. De apparaten zijn
Lees de koopgids

Best geteste espresso-apparaten door BesteProduct.nl


Meest recent geteste espresso-apparaten door BesteProduct.nl

8,0
Geen prijzen
De Bosch Tassimo Suny is een uitstekend alternatief op de bekendere apparaten zoals Senseo of Nespresso. Met name de variatie in bereidingen is een punt waar Tassimo in uitblinkt met alles van espresso tot caramel macchiato. De koffiekwaliteit is uiteraard niet het zelfde als dat van versgemalen bonen, maar vergeleken met vergelijkbare apparaten is het zeer goed. Onderhoud kost luttele minuten en de benodigde reinigingstabletten zijn online vrij goedkoop verkrijgbaar. Al met al is het voor 60 euro een uitstekend apparaat, maar daar komt wel 5 euro per 16 kopjes koffie bij (of acht kopjes bij uitgebreide bereidingen).
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
7,6
De De'Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T is een mooi een gebruiksvriendelijk apparaat, maar is vergeleken met de andere De'Longhi-apparaten eigenlijk te duur. De toevoeging van Bluetooth is leuk, maar gezien je nog altijd zelf het kopje er onder moet zetten, is het praktische nut zeer beperkt. Wel is het leuk dat er in de smartphone-app eigen recepten toegevoegd kunnen worden. De koffiekwaliteit is redelijk, maar gezien de prijs eigenlijk net niet voldoende. Wel is het melkschuim erg goed, waardoor dit apparaat ideaal is voor het zetten van cappuccino's.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
7,7
De De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B is een stijlvolle espressomachine die ook nog eens uitstekende cappuccino's maakt. De bediening van het apparaat is enorm eenvoudig en de bouwkwaliteit is goed, maar helaas valt de smaak van de espresso en koffie een beetje tegen. Ben je echter geen fijnproever en zoek je een mooi apparaat dat veel verschillende recepten kan bereiden, dan is de Dinamica voor 600 euro een goede keus.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
7,8
De Melitta Avanza is een uitstekende espressomachine met een passende prijs. Hij ziet er netjes uit en het is enorm eenvoudig om koffie te bereiden. De kwaliteit van de koffie is goed met een lekker crema-laagje. Het is jammer dat je niet automatisch cappuccino's kunt bereiden, maar de kwaliteit van het melkschuim is in ieder geval erg goed. Het formaat van het waterreservoir, het bonenreservoir en de opvangschaal is aan de kleine kant, maar zo heeft Melitta het product wel compact kunnen houden.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review

Espresso-apparaat: de populairste merken