Volg ons

Uebler F22

Voor- en nadelen van de Uebler F22

Voordelen

  • Erg lichte constructie
  • Stevige plastic goten
  • Fietsen zijn eenvoudig vast te zetten
  • Prima anti-diefstal-voorzieningen

Nadelen

  • Moet eerst uitgevouwen worden voordat je hem op de trekhaak kunt plaatsen
  • Kofferbak is ontoegankelijk tijdens de reis

Onze test
Consumententest | op
7,4

Uebler F22: Goede en erg lichte fietsendrager

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Uebler maakt goede fietsendragers. De F22 van Uebler heeft een aantal ijzersterke troeven. Waanzinnig licht voor een fietsendrager, opgevouwen een klein pakketje, alle fietsen passen erop en de F22 is gebouwd voor langdurig en intensief gebruik. Maar daartegenover is de F22 niet goedkoop, niet kantelbaar en moet je de drager eerst uitvouwen als je deze op je trekhaak wilt plaatsen. Onderaan de streep krijg je wat ons betreft wel waar voor je geld.

Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Consumententester
vanaf 439,00
Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Als we de plus- en minpunten tegen elkaar afwegen dan komen we tot de conclusie dat prijs en kwaliteit in balans zijn. Waar voor je geld dus, en daarom een 7 als score op dit onderdeel..
7,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Gewoon een prima drager, de Uebler F22. Opgevouwen is de Uebler erg compact en het was de lichtste die we tot nu toe getest hebben. Na het inklappen fixeer je de boel door de U-beugel vast te zetten en tillen en opbergen is een eenvoudige klus daarna. De F22 past in elke kofferbak. De F22 is overigens niet kantelbaar waardoor je kofferbak ontoegankelijk is tijdens de reis.
8,0
Bouwkwaliteit
(Weging 20%)
Uebler maakt goede en degelijk fietsendragers blijkt uit onze testen en het model F22 vormt daar geen uitzondering op. Hier geen aluminium goten voor het plaatsen van de fietsen, maar stevige plastic goten die je uitklapt. Dat maakt de hele constructie erg licht. Wij meten 300 gram meer dan Uebler opgeeft, 12,2 kg versus 11,9 kg, maar daarmee is de Uebler F22 nog altijd de lichtste uit de test. Sommige fietsendragers zijn 5 tot 6 kilo zwaarder en dat verschil voel je. De goten zijn stevig ook als we die op oneigenlijke manier veel te zwaar belasten. We vermoeden dat je maar één keer een fietsendrager hoeft aan te schaffen als je deze Uebler koopt.
6,0
Bevestigen aan auto
(Weging 15%)
Als de F22 bevestigd is aan de trekhaak, dan zit de fietsendrager muurvast. Ook de hendel werkt naar behoren en de hoeveelheid kracht die je moet zetten is goed. Wat we hier onhandig vinden is dat je de fietsendrager eerst op de grond grotendeels moet uitvouwen voordat je ‘m aan de trekhaak vast kunt maken. Geen ramp, maar in de praktijk loop je van de schuur naar de auto en dan is het makkelijker als je de fietsendrager direct aan de auto kunt hangen, vastzetten op de trekhaak met een hendel en dan uitvouwen. Veel fietsendragers hebben de hendel voor vergrendeling op de kogel dan ook aan de zijkant zitten zodat je de drager direct op de trekhaak kunt plaatsen. De Uebler F22 heeft de hendel in het midden. Daar kun je niet bij voordat je de U-beugel en vleugels hebt uitgevouwen. Toch wel een contrast met de andere fietsendrager van Uebler die we getest hebben (i22) en op dat vlak de beste oplossing biedt van alle fietsendragers.
8,0
Fietsen bevestigen
(Weging 20%)
We zijn bijzonder gecharmeerd van het ratelsysteem waarmee je de gespen vastzet om de wielen van de fiets te fixeren op de drager. Zonder dat het kracht kost, zet je de wielen eenvoudig muurvast op de dragers. Ook het ontgrendelen van de gespen werkt subliem. Hulde. De F22 heeft een brede U-beugel. Aan de bovenkant al zo’n 40 cm en loopt dan nog iets breder uit. Alle fietsen kun je dan ook eenvoudig vastzetten. De klemmen zijn erg goed en mooi en degelijk afgewerkt.
8,0
Antidiefstal voorzieningen
(Weging 15%)
Prima anti-diefstal-voorzieningen waarbij zowel de drager als de fietsen beschermt. De hendel van de drager kun je vergrendelen waardoor je de F22 niet meer kunt ontgrendelen om van de kogel te halen. Als het slot omdraait van de draaiknoppen dan kun je ook de fietsen niet meer stelen. Door de degelijke bouwkwaliteit van de fietsendrager kun je ook niet snel iets slopen om de boel eraf te krijgen.

7,4
Eindscore test
Uebler F22

Reviews van de Uebler F22

Gemiddelde score gebruikers

7,0
Inmiddels hebben 8 gebruikers hun mening gedeeld over de F22 van Uebler en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de F22 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Wij hebben dit product gekocht van wegen ...
Door Kees Bouman op 12-3-2019

Wij hebben dit product gekocht van wegen zijn gewicht en het compact opvouwen, makkelijke bevestiging van de fietsen en het bevestigen op de trekhaak is ook zeer simpel.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Lichte fietsendrager, waarop fietsen stevig kunnen worden ...
Door Peter op 26-6-2018

Lichte fietsendrager, waarop fietsen stevig kunnen worden vastgezet. Alleen de volgorde van handelingen bij het van de trekhaak halen en opvouwen vereist wat oefening. Na 2 weken knipperlicht kapot. Deze lampjes zijn moeilijk te vinden en dus vrij duur. Het vervangen is vervelend want er moeten 6 schroeven worden verwijderd en men kan niet overal goed bij en het lampje zelf vervangen is ook een monnikenwerkje.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Inmiddels vele keren deze drager op de ...
Door john56133 op 10-9-2017

Inmiddels vele keren deze drager op de auto bevestigd, als ik kijk hoeveel handelingen er nodig zijn om de drager uitgeklapt of ingeklapt te krijgen, dan zijn er nu op de markt nieuwe modellen verschenen die na het bevestigen op de trekhaak gelijk uitgeklapt kunnen worden en gelijk bedrijfsklaar zijn. Op zich is dit een zeer stevige drager, daar is niets mis mee.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Op zich tevreden over de fietsdrager, fietsen ...
Door john56133 op 30-3-2016

Op zich tevreden over de fietsdrager, fietsen staan muurvast op de drager. Alleen de constructie van de snelspanners is toch wat vreemd, bij het inklappen draai je de snelspanners gemakkelijk geheel los van de bout, dan kost het weer veel moeite om de snelspanner op de bout te zetten. Of de bout is te kort of de constructie moet herzien worden.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,0
Veel dragers gehad, zwaar en onhandig, zeker ...
Door Jonkheer55 op 11-8-2014

Veel dragers gehad, zwaar en onhandig, zeker als je hem moet opbergen. Viavia gehoord van Uebler de F22. Nu een half jaar in bezit en gebruikt met vervoer van 2 mountainbikes en 2 E-bikes. Perfect. Het opbergen? Gewoon opvouwen en in de kofferbak van de auto. In de winter in de kast. Zo simpel is het. Kan hem aanraden.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

8,7
goede hanteerbaarheid,werkt gemakkelijk. Onze e-bikes [cannondale] staan ...
Door herman uit leek op 15-10-2013

goede hanteerbaarheid,werkt gemakkelijk. Onze e-bikes [cannondale] staan solide en stevig verankert. [dit was met onze vorige spinder urban wel wat anders.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,0
Begin juli 2013 kocht ik een Uebler ...
Door vdbsta op 9-8-2013

Begin juli 2013 kocht ik een Uebler F22 drager. Daags nadien gebruikte ik hem voor de eerste maal om twee koersfietsen van elk minder dan 9 Kg mee te vervoeren. Bij het laden van de tweede fiets raakte het achterwiel ervan heel even de achterkant van het rechterachterlicht waarbij het bevestigingsplaatje van dit laatste meteen afbrak. De bevestigingssteun moet dus vervangen worden. Ik heb de verkoper schriftelijk geïnformeerd en gevraagd om een herstelling onder garantie. Toen ik hem opbelde een week nadien vertelde hij mij dat hij dat dit geen garantiegeval was en dat ik naar de invoerder kon bellen voor verder gevolg. Een telefoontje naar deze persoon (in NL, want dat is ook de invoerder voor BE) leverde alleen onmiddellijke ruzie op maar geen herstelling onder garantie. Dan maar een telefoontje naar UEBLER zelf waar een dame mij antwoordde dat ik alles via de invoerder en verkoper moest zien te regelen. Zover staan de zaken, de cirkel is rond... Deze fietsdrager is voor 80% vervaardigd uit plastic dat reeds bij de geringste onhandigheid breekt als glas. Het was toen 25°C, wat bij 5°C of minder??? Voor mij dus nooit meer iets van UEBLER, en dit kleef ik onder de vorm van een sticker naast de firmapubliciteit op mijn fietsdrager.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Uebler F22
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Uebler F22
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,1
Website testen
De Uebler F22 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Uebler F22: Goede en erg lichte fietsendrager
7,4
17-4-2018
BesteProduct.nl

Uebler maakt goede fietsendragers. De F22 van Uebler heeft een aantal ijzersterke troeven. Waanzinnig licht voor een fietsendrager, opgevouwen een klein pakketje, alle fietsen passen erop en de F22 is gebouwd voor langdurig en intensief gebruik. Maar daartegenover is de F22 niet goedkoop, niet kantelbaar en moet je de drager eerst uitvouwen als je deze op je trekhaak wilt plaatsen. Onderaan de streep krijg je wat ons betreft wel waar voor je geld.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,0
Prijs / kwaliteit
De Uebler F22 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Fietsdragers in de ranglijst. Er zijn voor € 439,00 betere Fietsdragers verkrijgbaar.
expertscore
7,1
laagste prijs
€ 439,00
prijs/kwaliteit
6,0

Laagste prijzen Uebler F22

Bekijk
€ 439,00
9,6
Op werkdagen of zondag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Uebler F22

Eigenschappen

Bevestiging
trekhaak
Aantal fietsen
2
Kantelbaar
Nee
Bevestiging van de fiets
framebevestiging
Inklapbaar
Ja
Laadvermogen
60 kg
Geschikt voor elektrische fiets
Ja
Geschikt voor ATB-fietsen
Ja
Lift systeem
Nee
Stekkeraansluiting
13-polig
Verlichtingbalk
Ja
Materiaal
aluminium, kunststof
Gewicht
11,9 kg
Diefstalbeveiliging
Ja
Afm. hoogte ingeklapt
25 cm
Afm. breedte ingeklapt
65 cm
Afm. lengte ingeklapt
64 cm
Kleuren
zilver, zwart

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
1572, 15720 ,
Toelichting partnumber
-
Introductie model
0 , 2019
Afmetingen (H x B x D)
77 x 118 x 65 cm
EAN
1000000029185, 4260230940040 , 4260230940118
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
7,0
Prijs / kwaliteit
6,0