Volg ons

Bosal Traveller 2

Voordelen
  • Aantrekkelijke prijs
  • Goede antidiefstalvoorzieningen
  • Extra spanbanden inbegrepen
  • Degelijk en robuust
  • Opbergtas inbegrepen
Nadelen
  • Vrij zwaar
  • Redelijk korte hendel
  • Onhandig uitklapsysteem

Onze test
Consumententest | op
7,2

Bosal Traveller II: Degelijke fietsendrager laat geen steken vallen

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Traveller 2 is wat zwaarder dan gemiddeld en ingeklapt niet de kleinste. Maar dat maakt deze fietsendrager niet minder functioneel. Alles werkt naar behoren en deze fietsendrager is aantrekkelijk geprijsd. Als je budget beperkt is dan kun je de Traveller 2 overwegen.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 107 reviews
Consumententester
vanaf 325,00
7,0
Prijs
(Weging 10%)
We hebben niet veel aan te merken op de prijs. Er zijn betere fietsendragers maar die zijn ook duurder. Hoewel het niet de wereld kost, is het toch aardig dat er 3 spanbanden en een opbergtas worden meegeleverd.
7,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Je vouwt de Bosal op als je deze wilt opbergen. Het is niet het kleinste pakketje van alle fietsendragers, maar het werkt goed. Het hoge gewicht van de drager (18 kg) maakt het opbergen iets lastiger dan enkel andere geteste dragers. Ook hier een pluspunt voor de meegeleverde opbergtas. Je kantelt de Traveller 2 met een voetpedaal en dat werkt prettiger dan de hendel van de iets goedkopere Bosal Tourer. Daarbij kantelt de drager ver genoeg om alle kleppen te openen, ook als de klep wat langer is en verder naar achter openslaat.
7,0
Bouwkwaliteit
(Weging 20%)
Enkele andere fietsendragers proberen door slimme constructies volume of gewicht te besparen, maar daar doet deze Traveller niet aan. De Bosal Traveller 2 is zeer degelijk en robuust uitgevoerd. Zoals verwacht doorstaat de fietsendrager de testen bij overbelasting en alles blijft heel en werken. Het uitklappen van de vleugels werkt prima maar we vinden het uitschuiven, omklappen en vergrendelen van de achterlichten wat onhandig werken. Dat went natuurlijk maar wie hebben slimmere oplossingen gezien.
8,0
Bevestigen aan auto
(Weging 15%)
Het bevestigen van de Bosal Traveller aan de auto is eenvoudig en werkt goed. Nadat je de drager op de trekhaak hebt geplaatst, druk je een hendel aan de zijkant naar beneden. Bosal gebruikt korte hendels. In theorie kun je daar minder kracht mee zetten, maar in de praktijk levert dat geen problemen op. Goed gedaan dus. Vervolgens moet je wel de achterlichten en nummerplaat op de goede plek zetten.
7,0
Fietsen bevestigen
(Weging 20%)
De Bosal Traveller 2 heeft een U-beugel met een gemiddelde breedte van 25 cm. Dat is is voor vrijwel alle fietsen breed genoeg en wij hadden dan ook geen problemen om de 8 verschillende testfietsen vast te zetten. In de ondiepe wielgoot zitten wielklemmen die je vastzet met een strap. Eenmaal aangetrokken zit dat goed vast. Ook de klemmen werken naar behoren. Prettig is dat Bosal een paar spanbanden in de doos stopt waarmee je de fietsen nog vast op de drager zet. Better safe than sorry, uitstekend!
7,0
Antidiefstal voorzieningen
(Weging 15%)
De Bosal Traveller 2 is voorzien van een slot op de hendel en de twee draaiknoppen. Als je het slot omdraait op de draaiknoppen dan kunnen deze niet meer losdraaien waardoor je fietsen veilig op de drager zitten. Een beproefd concept dat ook door vrijwel alle andere fabrikanten wordt toegepast. Dat geldt ook voor het vergrendelen van de fietsendrager op de trekhaak. Hendel op slot en klaar. Het werkt allemaal naar behoren.

7,2
Eindscore test
Bosal Traveller 2

Reviews van de Bosal Traveller 2

Gemiddelde score gebruikers

8,4
Inmiddels hebben 12 gebruikers hun mening gedeeld over de Traveller 2 van Bosal en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Traveller 2 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Op zoek naar een goede fietsdrager voor ...
Door Peter op 27-5-2018

Op zoek naar een goede fietsdrager voor 2 e-bikes en na vele reviews te hebben gelezen, hebben wij de Bosal Traveller 2 gekocht. Eigenlijk is het een produkt van importeur Pro-User (Diamont SG 2), maar deze wordt dus ook verkocht door Bosal en het Duitse Eufab. Vreemd genoeg liggen de prijzen bij de laatste twee merken een pak lager. We hebben getwijfeld om de veel duurdere ‘’PLUS’’ uitvoering aan te kopen, omdat deze wel geschikt zou zijn voor auto’s met een grote achterklep, zoals mpv’s en bestelbusjes. Wij hebben een Ford Galaxy. Op de website van Bosal http://www.oris-acps.com/en/products-services/aftermarket/bicycle-carrier-systems/bosal-traveller-ii-plus wordt bij de ‘’PLUS’’ zelfs expliciet de Ford Galaxy als voorbeeld genoemd, voor welke de ‘’PLUS’’ zou moeten worden toegepast. Wel beste lezers, je kan de meerprijs voor dit type in je pocket houden, want het kantelmechanisme van de standaard Traveller 2 laat toe om de achterklep van onze Ford Galaxy (WA6) gewoon probleemloos te openen! Besteld bij Heuts, incl. oprijgoot, scherpe prijs en snel in huis. Handleiding is niet erg duidelijk, maar met wat puzzelen prima gelukt. Bij de montage op de trekhaak kreeg ik de hefboom maar niet in de horizontale positie. Durfde niet harder te duwen. Bleek dat je een stelbout hiervoor moet verdraaien om een correcte afstelling te verkrijgen. Dit staat pas ergens achterin de handleiding vermeld, niet erg handig als je hier al direct tegenaan loopt! Ook het systeem waarmee je de achterlichten moet losmaken om deze te kunnen omklappen was voor mij niet direct erg duidelijk. Het ingeklapt optillen aan de centrale handgreep en plaatsen van de fietsdrager op de trekhaak gaat prima en is een mooi uitgekiend systeem. Wel zit de fietsdrager niet helemaal zuiver horizontaal, weet nog niet waar dat aan ligt. De dubbele 7/13 polige stekker is super doordacht. De meebestelde oprijgoot is een welkome aanvulling, al is deze lastig te verwijderen als de fiets er op staat, het fietswiel staat net bovenop het einde van de goot, waardoor de goot er niet afgetild kan worden, maar misschien moet ik hiermee nog wat oefenen. Eenmaal geplaatst met de e-bikes er op, maakt het geheel een solide indruk. Kentekenplaathouder is misschien wat fragiel. Kantelmechanisme werkt perfect, maar je moet wel flinke spierballen hebben om de hele last om te klappen! Al met al een goed product, maar de handleiding kan beter. Prijs/kwaliteit is dik in orde.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Bosal Traveller 2 en de Pro ...
Door Sil. op 6-3-2018

De Bosal Traveller 2 en de Pro User Diamant SG2 zijn beide gelijk. Enkel de naam is anders. Beide zijn uitstekende fietsendragers voor de prijs. Makkelijk uit te vouwen en degelijk. Tikkeltje zwaarder dan de rest, maar je zet de fietsendrager staand op de kogel andere vaak voorovergebogen. Heb de fietsendrager bij https://fietsendrager-megastore.nl/ gekocht in een actie. actie zie https://fietsendrager-megastore.nl/bosal-fietsdrager/bosal-traveller-2.html

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Na resentie via kieskeurig gelezen te hebben,heb ...
Door F.Wijnia op 7-9-2017

Na resentie via kieskeurig gelezen te hebben,heb ik een maand geleden dit produkt gekocht via de website bij Coolblue. Ik vind het een goede fietsdrager die je gemakkelijk op de trekhaak monteerd. Maar bij het "vastmaken" van de riemgespen,schrok ik dat deze uitzich zelf weer gaan los zitten. Ik heb meerdere fietsdragers gehad, maar dit nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb spijt van mijn aankoop.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Op de drager passen 2 electrische fietsen. ...
Door anoniem op 11-8-2017

Op de drager passen 2 electrische fietsen. Het was even puzzelen hoe het uitgeklapt werd en anderom hoe weer op te vouwen maar dat is maar 1 keer. Geweldig dat er een opbergtas en oprijgoot bijgeleverd werd. Zo kan het geheel netjes opgeborgen staan. Dit alles dankzij Autovoordeelshop.nl

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Bosal Traveller 2 is een copie ...
Door Peter op 16-7-2017

De Bosal Traveller 2 is een copie van de Pro-user diamant en is best getest door de Consumentenbond en wij onderschrijven de kwaliteit van dit product ten volle. Drie keer gebruikt op ritten van 200km Met een gewone en een elektrische fiets Opvouwbare drager tas en oprijgoot Gekocht bij hi-fi dump geleverd binnen 24 uur

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fijne fietsdrager. De eerste keer was het ...
Door John op 21-12-2016

Fijne fietsdrager. De eerste keer was het even zoeken hoe deze gebruiksklaar te maken. Ook het plaatsen van de fietsen was de eerste keer een kleine uitdaging. Inmiddels de fietsdrager al vele malen gebruikt en is dit alles nog een fluitje van een cent. Wat ik als een groot pluspunt beoordeel is het feit dat de drager tot een relatief klein pakket is op te vouwen en op te bergen. Zo is het geen sta in een weg als je deze niet gebruikt. Bosal is overigens ook de fabrikant van de in Nederland verkochte merk pro-user. Het product is exact hetzelfde, maar de Bosal is voordeliger geprijsd!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Bij eerste ingebruikname even moeten prutsen met ...
Door JohnP64 op 2-9-2016

Bij eerste ingebruikname even moeten prutsen met op de trekhaak zetten, uitklappen en fiets plaatsen. Als je dit eenmaal door hebt, dan is deze fietsendrager helemaal top! Al meerdere keren gebruikt en van het gebruiksgemak geniet ik iedere keer. Fietsendrager is stevig, maar wat mij betreft zeker niet te zwaar. Daarbij komt dat de Bosal exact gelijk is aan de pro-user. Bosal levert slechts in de Benelux onder de naam pro-user. Onder deze naam is de fietsendrager wel aanzienlijk duurder. Dus mocht je ook de pro-user overwegen, koop dan gewoon deze Bosal!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
s.mensing
1-6-2016
"Behoorlijk zwaar"

Relatief snel te plaatsen, maar zwaar.

- - -

Sterke punten: Relatief snel te plaatsen; compact.
Zwakke punten: Zwaar (lastig bij het plaatsen); geen snelspanners riempjes.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

6,7
BEHOORLIJK ZWAAR Jarenlang mijn oerdegelijke stalen TACX COMPACT ...
Door sandy op 30-5-2016

BEHOORLIJK ZWAAR Jarenlang mijn oerdegelijke stalen TACX COMPACT fietsdrager gebruikt. Nu toch de behoefte aan sneller te plaatsen drager. Na advies van het bedrijf Autovoordeelshop en laatste reviews/testen voor de BOSAL Traveler 2 gekozen. Met name z'n compactheid (na invouwen) gaf de doorslag. Er dient terdege rekening worden gehouden dat deze drager (17,3 kg) ZWAAR is. Ter vergelijking : mijn oude stalen TACX COMPACT woog maar 8 kg. Om de drager gelijktijdig op de haak te zetten en te 'richten' moet je behoorlijk fit te zijn. Concreet : eigenlijk zo fit (sterk) dat je de zogenaamde gratis oprijgoot niet nodig hebt. Ik zou dit niet aan mijn vrouw overlaten. Het vouwmechanisme van de lampen is fragiel (dunne aluminium asjes/kunststof kliksysteem). Jammer dat er geen snelspanners zijn toegepast om de riemen goed aan te trekken. De 'riemgespen' zitten zelfs na de vernieuwing nog steeds onhandig aan de binnenkant van de wielgoten. De tijd zal leren hoe degelijk/duurzaam deze constructie is. Als ik meer ruimte beschikbaar had zou ik voor de Thule Velocompact hebben gekozen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,7
na mijn eerste review bij aankoop. Nu ...
Door HarrieD01 op 6-12-2015

na mijn eerste review bij aankoop. Nu een naar enkele maanden gebruik een vervolg. Nog steeds erg tevreden over mijn aankoop. En ondanks dat hij wat duurder is als toen ik hem aankocht. Nog steeds erg aan te bevelen.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosal Traveller 2
Gemiddelde score redacteuren
6,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosal Traveller 2
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,9
Website testen
De Bosal Traveller 2 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bosal Traveller II: Degelijke fietsendrager laat geen steken vallen
7,2
13-4-2018
BesteProduct.nl

De Traveller 2 is wat zwaarder dan gemiddeld en ingeklapt niet de kleinste. Maar dat maakt deze fietsendrager niet minder functioneel. Alles werkt naar behoren en deze fietsendrager is aantrekkelijk geprijsd. Als je budget beperkt is dan kun je de Traveller 2 overwegen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,0
Prijs / kwaliteit
De Bosal Traveller 2 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Fietsdragers in de ranglijst. Er zijn voor € 325,00 betere Fietsdragers verkrijgbaar.
expertscore
6,9
laagste prijs
€ 325,00
prijs/kwaliteit
6,0

Laagste prijzen Bosal Traveller 2Specificaties

Eigenschappen
Bevestiging
trekhaak
Aantal fietsen
2
Kantelbaar
Ja
Bevestiging van de fiets
framebevestiging
Laadvermogen
60 kg
Geschikt voor elektrische fiets
Ja
Geschikt voor ATB-fietsen
Ja
Stekkeraansluiting
7-polig, 13-polig
Verlichtingbalk
Ja
Materiaal
aluminium, kunststof
Gewicht
18 kg
Diefstalbeveiliging
Ja
Kleuren
zwart
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
TRAVELLER II
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015
Releasedatum
July 2018
EAN
3351640705327
Website
-
Type/soort
Fietsendragers
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
6,9
Beoordeling consumenten
8,4
Prijs / kwaliteit
6,0