Volg ons

De beste fietsdragers vergelijken

Profiel foto Albert Wester
Albert Wester
Expert fietsdragers
Let op de kogeldruk bij de fietsendrager voor e-bikes
De opkomst van de e-bike (of elektrische fiets) heeft ook gezorgd voor forse toename in de verkoop van fietsendragers. Hiermee kun je de fiets(en) meenemen met je auto. Ook ik heb een fietsendrager gekocht, nadat mijn vrouw een e-bike had aangeschaft. Als je een weekend naar zee gaat, is het wel zo fijn als je je eigen elektrische fiets bij je hebt. Het aanbod fietsendragers is enorm, maar ik vind ze lang niet allemaal even goed en betrouwbaar. Een elektrische fiets is zwaar dus moet je ervoor zorgen dat de beste fietsendrager sterk genoeg is en je de fiets goed kunt bevestigen. Het plaatsen van een e-bike op een gewone fietsendrager kan levensgevaarlijke situatie opleveren. Let er bij de aanschaf van een fietsdrager voor je e-bike op dat je de maximale kogeldruk van je trekhaak niet overschrijdt. Deze kogeldruk staat meestal vermeld op het plaatje naast de stekkeraansluiting. Kijk ook naar hoeveel fietsen je mee wilt nemen.
t/m
133 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Fietsdrager: tips en overzicht voor kopen fietsdragers

Best geteste fietsdragers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste fietsdragers door BesteProduct.nl

9,0
We delen niet vaak tienen uit op onderdelen in een test. Voor de Uebler maken we een uitzondering. Wat een doordachte fietsendrager is de i21 van Uebler! We denken niet dat je een fietsendrager beter kunt maken dan wat Uebler laat zien met dit model. De wijze waarop je de drager aan de auto bevestigt en ook de de wijze waarop je fietsen fixeert, verdient alle lof. Daarom twee tienen op die onderdelen van de test en een dikke kooptip want de Uebler i21 maakt zijn hoge prijs helemaal waar.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Lees de hele review
7,0
Geen prijzen
De ProUser SG2 is vriendelijk geprijsd. Voor dat bedrag krijg je een fietsendrager die alles goed doet maar nergens in uitblinkt. Bevestigen aan de auto gaat prima, maar voor het omklappen van de achterlichten zien we bij andere fabrikanten handigere oplossingen. De goten zijn minder diep dan gebruikelijk maar de fietsen zet je met een houder wel eenvoudig goed vast. Pluspunt is de kantelbaarheid waardoor je onderweg makkelijk bij je bagage kunt.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review
5,8
Het Nederlandse Twinny Load is in ons land misschien wel het bekendste merk fietsendrager. Wie is er niet groot mee geworden? Ten opzichte van de eerste Twinny Loads is de E-wing een stap voorwaarts. Wat jammer nu dat de concurrentie inmiddels een spróng voorwaarts heeft gemaakt
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Lees de hele review
7,2
Geen prijzen
Prima fietsendrager, de XLC Azura. Wat opvalt is zijn unieke manier van vergrendelen op de kogel. De rechtervleugel dient als hendel om de drager op de trekhaak vast te zetten. Slim bedacht. Vastzetten van de fietsen gaat makkelijk en al onze testfietsen kregen we er probleemloos op. Bouwkwaliteit is top, ook als we de drager overbelasten geeft ie geen krimp. Enige serieuze minpuntje is dat de Azura niet kantelbaar is.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review

Fietsdrager: de populairste merken