Volg ons

Carmen HD5500

Voor- en nadelen van de Carmen HD5500

Voordelen

  • Makkelijk in gebruik
  • Door de krachtige AC-motor is je haar super snel droog
  • De snoer is 3 meter lang dus ook geschikt voor salon gebruik
  • Er zit een ophang ring aan, waardoor je de föhn makkelijk aan een haakje kunt hangen (Dit doen we in onze kapsalon dus ook altijd)
  • Er wordt een smalle blaasmond bij geleverd en een diffuser, meer dan dat heb je niet nodig
  • Bevat voldoende functies

Nadelen

  • Vrij zwaar in gebruik

Onze test
Consumententest | op
8,0

Carmen HD5500: Je haar is binnen no time droog

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Al met al ben ik tevreden over deze Carmen HD5500 föhn. Er zitten twee snelheden, drie temperatuurstanden en een cool shot functie op. Meer functies heb je niet nodig! Daarnaast bevat de föhn een AC-motor die er voor zorgt dat je haar extra snel droog is. Super handig, want zo kun je binnen no-time weer mooi geföhnd de deur uit. De föhn zelf is ook een echte eye catcher. Hij ziet er erg stijlvol uit en staat daardoor modern in je salon of badkamer. De föhn is alleen wel wat aan de zware kant, maar werkt verder helemaal prima en is ook nog eens te koop voor een prima prijs van zo'n 50 euro.

In 2017 ben ik afgestudeerd als Allround Kapster. Inmiddels werk ik als kapster bij een kleine, maar zeer gezellige kapsalon in Tilburg. Om lekker in de lijn van m'n beroep te blijven test ik voor BesteProduct.nl de haarstylers. Of het nu een krulborstel, stijltang, krultang of een föhn is, ik geef er graag mijn deskundige advies over. In de hoop het consumenten een stuk gemakkelijker te maken bij het uitzoeken van een nieuwe haarstyler.
Jennifer de Brouwer
Jennifer de Brouwer
Tilburg • 2 reviews
Consumententester
vanaf 48,95
In 2017 ben ik afgestudeerd als Allround Kapster. Inmiddels werk ik als kapster bij een kleine, maar zeer gezellige kapsalon in Tilburg. Om lekker in de lijn van m'n beroep te blijven test ik voor BesteProduct.nl de haarstylers. Of het nu een krulborstel, stijltang, krultang of een föhn is, ik geef er graag mijn deskundige advies over. In de hoop het consumenten een stuk gemakkelijker te maken bij het uitzoeken van een nieuwe haarstyler.
Jennifer de Brouwer
Jennifer de Brouwer
Tilburg • 2 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Deze föhn is gemiddeld voor zo’n 50 euro te koop. In eerste instantie vond ik dit best wel wat geld voor een föhn, maar eenmaal in gebruik kwam ik erachter dat de föhn zijn geld zeker waard is. Voor vijf tientjes krijg je een föhn die alle functies bevat die je nodig hebt en zelfs nog een extra ionen generator, maar die er ook nog eens super stijlvol uit ziet. Deze föhn is ook geschikt voor professioneel gebruik. De meeste professionele föhns kosten rond de 100 euro, als het niet meer is, dus dan is dit echt een super goed alternatief als je niet zo veel te besteden hebt. Naast het feit dat je haar sneller droog is, verhoogt de AC-motor de duurzaamheid van je föhn, waardoor je er dus jaren lang mee kunt doen. De föhn is alleen wel wat zwaar in gebruik, maar ik denk dat je hier op het gegeven moment aan went. Daarom raad ik deze föhn zonder enige twijfel aan!
7,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
De föhn is heel makkelijk in gebruik en spreekt eigenlijk voor zich. Er zitten 2 snelheden en 3 temperatuurstanden op die gemakkelijk te bedienen zijn door middel van een schakelaar. De symbooltjes die er naast staan spreken voor zich. Verder heb je nog twee knoppen waarmee je de cool shot functie en de ionen generator aan kunt zetten. Het snoer van de föhn heeft een lengte van 3 meter, waardoor je deze dus ook in een salon zou kunnen gebruiken. Er word een soort clip bijgeleverd waarmee je de snoer gemakkelijk weer op kunt rollen zonder dat deze in de knoop komt te zitten. De functies zijn goed te bedienen maar de föhn zelf is vrij zwaar, waardoor ik het helaas minder fijn in werking vind. Als hij lichter was geweest, was het helemaal top!
9,0
Design / vormgeving
(Weging 20%)
Over het design kan ik alleen maar enthousiast zijn! De föhn ziet er super mooi uit met een combinatie van zwart en wit. Ik ben fan van deze uitvoering! Naast het feit dat de föhn er stijlvol uit ziet, zitten er ook een aantal verschillende functies op. Zo kun je met de 2-staps schakelaar, aan de rechterkant, de gewenste luchtstroom selecteren. Het kleine ventilator symbool staat voor een normale luchtstroom en het grote symbool voor een harde luchtstroom. Om het apparaat weer uit te schakelen zet je de schakelaar weer terug naar het “o” symbool. Aan de linkerkant zit ook een schakelaar. Hiermee kun je de temperatuur bepalen. De schakelaar staat standaard op de laagste temperatuur, de tweede stand is een gemiddelde temperatuur en de derde stand de hoogste temperatuur. Boven deze schakelaars zit een “cool shot” knop.
8,0
Kwaliteit / resultaat
(Weging 30%)
Het resultaat mag er zeker zijn! Mijn haar is inderdaad veel sneller droog dan normaal en met de blaasmond kun je het haar super mooi in model föhnen en polijsten. Zeker wanneer je dit doet in combinatie met de ionen functie, krijg je een super mooie glans op het haar. Nadat je elke pluk goed gedroogd en gepolijst hebt, gebruik je de cool shot functie om het haar te fixeren. Zo blijft je haar mooi in model en heb je er zeker zo’n twee dagen plezier van. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je haartype. Ik heb zelf heel recht haar, waardoor het bij mij nooit heel lang blijft zitten, als je van nature al een slag in je haar hebt, is de houdbaarheid ook langer.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Boven de gewone schakelaars zit een “cool shot” knop. Deze knop gebruik je wanneer je een koele luchtstroom wilt, om het kapsel te fixeren (vast te leggen). Wanneer deze functie aan staat gaat het blauwe LED-lampje boven op de föhn branden. Als laatste hebben we nog de ionen-generator. Deze knop bevindt zich helemaal onder aan de föhn. Wanneer je deze aanzet gaat het groene LED-lampje boven op de föhn branden. Door het gebruik van deze functie gaat je haar (volgens de fabrikant) meer glanzen tijdens het stylen en wordt het haar minder snel statisch.

8,0
Eindscore test
Carmen HD5500

Testen van Carmen HD5500
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Carmen HD5500
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Website testen
De Carmen HD5500 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Carmen HD5500: Je haar is binnen no time droog
8,0
26-3-2018
BesteProduct.nl

Al met al ben ik tevreden over deze Carmen HD5500 föhn. Er zitten 2 snelheden en 3 temperatuurstanden op, maar ook een cool shot functie en een ionen-generator. Meer functies heb je niet nodig! Daarnaast bevat de föhn een AC-motor die er voor zorgt dat je haar extra snel droog is. Super handig, want zo kun je binnen no-time weer mooi geföhnd de deur uit. De föhn zelf is ook een echte eye catcher. Hij ziet er erg stijlvol uit en staat daardoor modern in je salon of badkamer. De föhn is alleen wel wat aan de zware kant, maar werkt verder helemaal prima en is ook nog eens te koop voor een prima prijs van zo'n 50 euro.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Carmen HD5500 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de HD5500 de € 48,95 waard is.
expertscore
7,7
laagste prijs
€ 48,95
prijs/kwaliteit
7,0

Reviews van de Carmen HD5500

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Carmen HD5500 nog niet gedeeld. Heb jij de HD5500 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Fohn van Carmen te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Carmen HD5500Specificaties van Carmen HD5500

Functies

Aantal warmtestanden
3
Aantal blaasstanden
2
Koude luchtstand
Ja
Ionische functie
Ja
Snoerlengte
3 m

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
HD 5500, HD5500
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
September 2016
EAN
5011832053794
Kleuren
wit
Vermogen
2000 watt
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
7,0