Volg ons

Inventum GF552

Voor- en nadelen van de Inventum GF552

Voordelen

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Prima kwaliteit snacks
  • Grote inhoud van 1,6 liter

Nadelen

  • Draaiknop voor tijd is niet precies
  • Kroketten kunnen beter

Onze test
Consumententest | op
7,6

Inventum GF552HL: Groot en goedkoop

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Inventum GF552HL is een airfryer met een inhoud van 1,6 liter. Groter hebben we ze nog niet gezien. Het apparaat heeft geen uitgesproken bijzondere bouwkwaliteit of design, maar oogt degelijk. We zien het vaak gebruikte zwarte kunststof met rvs accenten. Het instellen van de tijd en temperatuur doe je met twee draaiknoppen. We vinden de precieze tijd aflezen met dit principe lastig. Het is gokken of je ‘m bijvoorbeeld op 6 of 7 minuten hebt ingesteld. Dat had gelukkig geen invloed op het resultaat. Wat we ook maakten, het was altijd ruim voldoende. Knapperige goudbruine friet, voldoende kroketten en lekkere gegrilde groenten. Compliment voor de prijs, kritische noot voor de buitenpan die niet vastklikt in de machine. Dit maakt het eruit halen van je snacks iets bewerkelijker. De kooptip blijft terecht staan.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 164,13
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
10,0
Prijs
(Weging 10%)
Een airfryer met flinke inhoud die goed presteert, daar ben je meestal dik over de 100 euro voor kwijt. De GF552HL haal je voor 87 euro in huis, een zéér goede prijs. Alleen met de airfryer van Philips boekten we duidelijk betere resultaten, maar die kost dan ook rond de 200 euro. Qua prijs-kwaliteitverhouding hebben we haast niets beter getest.
7,0
Bouwkwaliteit / specificaties
(Weging 20%)
De GF552HL is in het zwart met rvs vormgegeven. Geen spannend design, maar het oogt degelijk en de bouwkwaliteit is goed genoeg. De temperatuur en tijd stel je in met twee draaiknoppen op het apparaat. Naast een binnen- en buitenpan ontvang je ook een bakblik om bijvoorbeeld appeltaart in te maken. Alle losse onderdelen kunnen na gebruik de vaatwasser in. De airfryer heeft 1700 watt vermogen en een inhoud van liefst 1,6 liter. Zo groot zagen we een heteluchtfriteuse nog nooit. Het snoer van 1 meter is (net als de meeste airfryers) vrij kort. Het apparaat is tot slot 32 x 39 x 36 centimeter groot. Het is qua formaat en looks geen apparaat dat je constant op je aanrecht zal hebben staan.
7,0
Gebruikservaring / veiligheid
(Weging 20%)
Een airfryer is doorgaans niet zo moeilijk te bedienen, dit geldt ook voor deze Inventum. We hebben wel een aantal opmerkingen. Zo missen we het mechanisme waardoor de buitenpan blijft 'hangen' in het apparaat. Is je snack klaar dan kun je de buitenpan bij wijze van spreken niet over de aanrechtrand laten bungelen. Het is een losse pan. Daarnaast vinden we het instellen van de tijd met een draaiknop niet ideaal. Je weet niet of je nu voor 7, 7,5 of 8 minuten hebt gekozen. Een digitale timer hadden we praktischer gevonden. Verder is het apparaat eenvoudig in gebruik en kunnen de onderdelen na afloop de vaatwasser in.
7,0
Temperatuur
(Weging 25%)
De temperatuur kun je instellen van 80 tot 200°C. Binnen enkele minuten is de airfryer goed op temperatuur. Het instellen doe je met een draaiknop. Voor de tijd vinden we een draaiknop niet ideaal, maar de temperatuur gaat prima. Een digitale instelmethode is wel nóg een stukje preciezer.
8,0
Smaak / structuur snacks
(Weging 25%)
Allereerst is het fijn dat je hier flink veel snacks in één keer kan maken. De inhoud van 1,6 liter maakt deze pan geschikt voor grote gezelschappen. Friet komt er lekker knapperig en goudbruin uit en ook over gegrilde groenten zijn we enthousiast. Kroketten geven we een kleine voldoende, maar dat is voor bijna elke airfryer een grote uitdaging. De Philips lukt dit wel, maar kost ook significant meer.

7,6
Eindscore test
Inventum GF552

Reviews van de Inventum GF552

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 14 gebruikers hun mening gedeeld over de GF552 van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de GF552 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Deze heteluchtfriteuse van Inventum is echt een ...
Door Janus op 14-1-2020

Deze heteluchtfriteuse van Inventum is echt een gaaf product! Lekker grote mand, zodat je gewoon in EEN keer frietjes voor het gezin kunt maken. De snacks kunnen er ook nog bij, dank zij de grote frituurmand. Het meegeleverde bakblik is erg handig en kun je mooi gebruiken voor bijvoorbeeld appeltaart of een quiche. Inventum verkoopt ook nog een grill-rekje met spiezen als accessoire, zodat je ook lekkere spiesjes met groente, vlees of vis kunt maken in de air fryer. Handig! Mooi, degelijk product. Erg blij mee!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Uitstekend product en gemakkelijk bedienbaar voor het ...
Door Van Helvoort op 6-8-2019

Uitstekend product en gemakkelijk bedienbaar voor het hele gezin. Grote inhoud zodat je niet alleen kleine porties, maar ook grote porties voor meer personen tegelijk in één keer kunt bereiden. En na gebruik eenvoudig goed te reinigen door gladde anti-aanbaklaag. De extra kom erbij voor het bakken van brood/cake of vlees in eigen vleessap is handig.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
We hadden hiervoor al een Inventum XL ...
Door De Andere Buren op 17-7-2019

We hadden hiervoor al een Inventum XL Airfryer die al snel onmisbaar werd in de keuken. Maar voor mooi was hij toch net iets te klein. Helaas bleken de schroeven van de pan niet echt solide te zijn en kwam er na een val ook een deuk in de pan. Maar gezien het intensieve gebruik was dat misschien te verwachten, en het was natuurlijk ons eigen gehannes waardoor die pan op de plavuizen was gevallen. Nu dit nieuwe model: Fantastisch! Hij maakt de frietjes en aanverwante echt weer een stuk sneller en krokanter klaar dan de oude, en tot onze vreugde zitten pan en mandje ontzettend stevig in elkaar. Het nieuwe, simpele instellen met de knop vind ik ook ideaal. Kun je je geen buil aan vallen. Super dat er ook een mandje bij zit, al moet ik het gebruik daarvoor nog wel uit vogelen. En verder ziet het er ook nog prima uit. Wij zijn happy :)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Friet of hapjes uit de frietpan aten ...
Door Liesbeth op 21-6-2019

Friet of hapjes uit de frietpan aten we al lang niet meer. Ik kan niet tegen het vet Toch vinden we het allebei wel lekker! Deze hetelucht friteuse is daarom de perfecte uitkomst. Zo kunnen we toch nog genieten van een heerlijk frietje, maar dat veel gezonder! Een mooie bijkomstigheid is dat er ook een bakblik bij zit. Omdat we met z'n 2en zijn is de maat van dit blik ook perfect! De bediening is heel eenvoudig. We worden al wat ouder en dan is het digitale soms verwarrend. Deze uitvoering is zelfs voor ons makkelijk in gebruik! Een ideale aankoop voor iedereen die gezond wil snoepen, maar vooral voor oudere die baar hebben bij een eenvoudige bedienbaar apparaat!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Een "vet" produkt (alhoewel , dat is ...
Door Werner Groennou op 9-6-2019

Een "vet" produkt (alhoewel , dat is juist het enige wat dit apparaat niet is) en aanwinst voor de keuken . Gebruiksmogelijkheden zijn legio en worden alleen begrensd door je eigen capaciteiten .

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
de prijs past goed bij wat ik ...
Door frans op 2-6-2019

de prijs past goed bij wat ik er van verwachte ben dan ook zeer tevreden werk zeer goed kan het aan raden

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Nadat onze Philips Airfryer defect was hebben ...
Door Alexander op 14-5-2019

Nadat onze Philips Airfryer defect was hebben wij deze gekocht. Voor minder dan de helft van de Philips variant. Makkelijk te bedienen, stevige kwaliteit en een laag geluidsniveau. De frietjes en snacks die eruit kwamen waren heerlijk. Kortom, heel erg blij mee.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Hij is mooi groot makkelijk schoon te ...
Door D van Leeuwen op 15-3-2019

Hij is mooi groot makkelijk schoon te maken en weinig geluid We hebben hem al verschillende keren gebruikt en hij bevalt uitstekend

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
ons zwart ei in de keuken vanaf ...
Door frans van glabbeek op 12-2-2019

ons zwart ei in de keuken vanaf de dag dat wij het zwarte ei hebben zijn wij blij en gelukkig wat een apparaat je tovert er van alles uit van kippen pootje voor bij de frietjes tot koek toe met de Inventum Gf552hl, is onze keuken kompleet dat we ooit zonder konden. en ik hoef er niet opuit, ik heb morgens vroeg warmen verse broodjes uit het zwarte ei voor dat geld super van mij een dikke 10

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik had in een review de verschillen ...
Door Hemme op 22-12-2018

Ik had in een review de verschillen gezien. Ik hoef geen apparaat met toeters en bellen. Eenvoud dient de mens. En een sieraad is het sowieso niet in de keuken. Snel en lekker en doosje snacks op tafel. Ja de eerste keer ruikt het een beetje naar nieuw maar dat gaat wel over. Met name de grote bak is top, maar ook de pan om te schoonmaken. Dus zoek je een airfryer zonder gedoe, dan is deze wat mij betreft de beste koop.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum GF552
Gemiddelde score redacteuren
7,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum GF552
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,2
Website testen
De Inventum GF552 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum GF552HL: Groot en goedkoop
7,6
18-4-2019
BesteProduct.nl

De Inventum GF552HL is een airfryer met een inhoud van 1,6 liter. Groter hebben we ze nog niet gezien. Het apparaat heeft geen uitgesproken bijzondere bouwkwaliteit of design, maar oogt degelijk. We zien het vaak gebruikte zwarte kunststof met rvs accenten. Het instellen van de tijd en temperatuur doe je met twee draaiknoppen. We vinden de precieze tijd aflezen met dit principe lastig. Het is gokken of je ‘m bijvoorbeeld op 6 of 7 minuten hebt ingesteld. Dat had gelukkig geen invloed op het resultaat. Wat we ook maakten, het was altijd ruim voldoende. Knapperige goudbruine friet, voldoende kroketten en lekkere gegrilde groenten. Compliment voor de prijs, kritische noot voor de buitenpan die niet vastklikt in de machine. Dit maakt het eruit halen van je snacks iets bewerkelijker. De kooptip blijft terecht staan.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum GF552 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de GF552 de € 164,13 waard is.
expertscore
7,2
laagste prijs
€ 164,13
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Inventum GF552Specificaties van Inventum GF552

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
GF552HL
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2018
Afmetingen (H x B x D)
36 x 32 x 39 cm
EAN
8712876104745
Kleuren
zilver, zwart
Multicooker
AirFryer
Bakcapaciteit mand 1
1,6 kg
Vermogen
1700 watt
Koele wand
Ja
Vaatwasmachinebestendig
Ja
Uitneembare binnenpan
Ja
Kijkvenster
Nee
Display
Nee
Timer
Ja
Indicatielampje thermostaat
Ja
Regelbare thermostaat
Ja
Type/soort
friteuse

Extra

Kleur(en)
zwart, zilver
Ingebouwd display
Nee
Bediening
draaiknop
Fabrikant kleur(en)
zilver, zwart
Vermogen
1700 watt
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,2
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
7,5