Volg ons
Bekijk de video
Tefal Filtra Pro beste friteuse [onderzoek]
Frituurpannen onderzoek | De top 5

Onderzoek: Tefal Filtra Pro beste friteuse


19 oktober 2011 door Jean-Paul Drabbe en Eelko Wester
Fabrikant Tefal maakt de beste friteuses. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenwebsite BesteProduct en onderzoeksinstituut Sohit. Er werd getest op gebruiksvriendelijkheid, temperatuur, smaak van de frites en energieverbruik. De Tefal Filtra Pro is verkozen tot beste frituurpan.

Top 5 beste friteuses


1. Tefal Filtra Pro

Conclusie: De Tefal Filtra Pro is gewoon een heel degelijk apparaat, waar niet veel op aan te merken valt. Het filtersysteem is handig, want je kunt de restanten van eerder gebakken snacks makkelijk uit het vet vissen. En is dat wat euro's extra waard? Wij denken van wel.
-Check de Tefal Filtra Pro test | Prijs: 59 euro

2. Tefal Easy Pro

Conclusie: Het testpanel was enthousiast over de frieten, gebakken met de Tefal Easy Pro. Uit de onderzoeksresultaten van Sohit blijkt bovendien dat het een van de zuinigere friteuses is. Dat zijn gegronde redenen om voor deze Tefal te kiezen.
-Check de Tefal Easy Pro test | Prijs: 40 euro

3. Philips Digital Pro

Conclusie: Voor een groot gezin is deze Philips een uitkomst. Er past veel in, hij verbruikt niet veel energie en hij geeft met geluid aan wanneer de olie op temperatuur is - en wanneer de snack klaar is. Handig.
-Check de Philips Digital Pro test | Prijs: 59 euro

4. Delonghi Premium Fry

Conclusie: Heb je een grote friteuse nodig, maakt je je aanrecht regelmatig schoon en frituur je vrij vaak? Dan is dit geen slechte keuze. Hij kost wat, maar dan heb je wel een friteuse die op technisch gebied goed presteert. Helaas is de Premium Fry niet erg handig.Vooral qua schoonmaken, gezien het deksel dat aan de zijkanten vies vocht lekt. En voor het geld dat hij kost kun je een friteuse van een concurrerent kopen die minder constructienadelen heeft.
-Check de Delonghi Premium Fry test | Prijs: 66 euro

5. Fritel 1355

Conclusie: Ben je een echte snackliefhebber, dan is dit geen verkeerde keuze. In de testen van onderzoeksbureau Sohit kwam de friet er helemaal niet verkeerd uit. De friet zag er niet uit, maar lekker was hij wel. Let op: het verschil tussen de daadwerkelijke temperatuur en de ingestelde temperatuur is groot bij de Fritel FR 1355. Dat is niet alleen onhandig, maar ook nog eens erg ongezond.
-Check de Fritel 1355 test | Prijs: 51 euro


Slechtste friteuse: niet doen!


1. Everglades Mini

Conclusie: Er gaat wel heel erg weinig in de Everglades Mini. Volgens de officiële regels zo'n negen frietjes. Schokkend is dat de kleine friteuse bij het opwarmen uit de bocht schiet. In het onderzoek werd de friteuse op 175°C ingesteld. Die temperatuur werd gehaald, maar dat was nog niet alles. De Everglades Mini bleef verhitten tot 210°C(!). Dan verbrandt niet alleen het voedsel dat je erin gooit, maar in het vet komen op zo'n hoge temperatuur giftige stoffen vrij die volgens het Voedingscentrum kankerverwekkend zijn.
-Check de Everglades Mini test | Prijs: 15 euro