Volg ons
Gourmetset test

De beste gourmetsets van 2016

door Tom Haze

Lekker met z’n allen gourmetten, bijna iedere familie of vriendengroep heeft weleens zo’n gezellig avondje. Tijdens de feestdagen is dit al helemaal een favoriet! Na afloop nog een bordspel en we kunnen er weer een jaar tegenaan. Maar op welke gourmetset bak je nu het lekkerst je vlees, groenten en pannenkoekjes? Wij testen welke gourmetset je het best kan kiezen, zodat jij er samen met je familie een geslaagd feestmaal van kan maken.

Gourmetsets zijn te koop vanaf een paar tientjes en kunnen oplopen tot in de honderden euro’s. Zonder ze te hebben uitgeprobeerd is het lastig kiezen waar je je geld aan uitgeeft. Wij van BesteProduct.nl hebben daarom in samenwerking met AD/De Persgroep een gourmettest uitgevoerd. Na het testen van 4 gourmetsets in de prijsklasse van 30 tot 70 euro kwam de Tristar RA-2995 als winnaar uit de bus met een dikverdiende kooptip. Ook de Severin RG 2687 presteerde goed. Geen enkele gourmetset scoorde slecht, niet ver achter de Severin volgen de Princess Teppanyaki Party 162840 op plaats 3 en de Inventum GR802 op #4.

Het testpanel

Erik van der Schoot: Kok en gedegen gourmetanalyticus.

Dennis Kronenberg: Bedrijfsmanager bij de Koperen Hoogte.

Fleur Kisjes: Operationeel manager. Thuis al zes jaar geen gourmetstel meer aangeraakt.

Jolien Verburgt: Serveerster en ervaren feestmaandgourmetter.

Beoordelingscriteria

Elke gourmetset is op dezelfde punten getest. We hebben ze namelijk beoordeeld op:

 • Bouwkwaliteit design (30%)
  Hoe ziet het gourmetstel eruit? Hoe groot is ie, hoe zien de knoppen eruit, is het materiaal stevig?
 • Gebruikersgemak (35%)
  Hoe eenvoudig is het gourmetstel te bedienen? Is de plaats voor de pannetjes praktisch en veilig?
 • Extra mogelijkheden (25%)
  Welke verschillende opties en mogelijkheden heeft het gourmetstel?
 • Prijs (10%)
  Hoe is de verhouding prijs/kwaliteit van het product? Zou je hem zelf voor deze prijs kopen?

Top 3 gourmetsets

#1 Tristar RA-2995

De Tristar RA-2995 is een mooie hoge gourmetset met een goede warme bakplaat. Door de goede temperatuur van de bakplaat bakt het vlees mooi dicht en spettert het ook bijna niet. Twee dikke pluspunten. Dat de pannetjes gekleurd zijn en 360° rondom te plaatsen zijn is een leuke toevoeging waarmee deze gourmetset zich onderscheidt van anderen. Het apparaat is makkelijk schoon te maken en is voor die prijs daarom een zeer goede gourmetset.

Prijs: Vanaf 48 euro
Lees de volledige review

#2 Severin RG 2687

De Severin RG 2687 is een mooie robuuste gourmetset. Kwalitatief is het zeker een goed product. De bakplaat wordt goed warm en het is fijn dat de bedieningsknoppen veilig aan de zijkant zitten. Echter is de Severin RG 2687 in onze ogen wat te prijzig. Voor minder geld zijn er gelijkwaardige of betere gourmetsets te koop.

Prijs: Vanaf 61 euro
Lees de volledige review

#3 Princess Teppanyaki Party 162840

De Princess Raclette 8 Grill is een goede gourmetset voor een goede prijs. Het is een stabiele gourmetset met stevige pannetjes. De bakplaat wordt goed warm en bakt het vlees goed dicht. Handige details zijn dat de rand beschermd is en daardoor niet warm wordt en dat alle pannetjes hun eigen kleur stickertje hebben. En... weinig gespetter! Wel zo fijn.

Prijs: Vanaf 38 euro
Lees de volledige review

Net buiten het podium, wel voldoende

#4 Inventum GR802

De Inventum GR802 is voor zijn prijs een leuke gourmetset, maar is kwalitatief niet de beste optie. Het grootste probleem is dat de bakplaat niet warm genoeg wordt waardoor het vlees niet mooi dicht bakt en uiteindelijk alles onder spet. Wel handig is dat je de pannetjes 360° graden rondom kan plaatsen, zo kan iedereen makkelijk bij zijn eigen pannetje kan. Geen slechte set, maar je mag zeker beter verwachten.

Prijs: Vanaf 34 euro
Lees de volledige review