Volg ons

Bosch Rotak 37 LI (2015)

Voor- en nadelen van de Bosch Rotak 37 LI (2015)

Voordelen

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Stevige constructie
  • Makkelijk in elkaar te zetten
  • Goede maaiprestatie

Nadelen

  • Relatief duur
  • Geen mulching-functie

Onze test
Consumententest | op
7,5

Bosch Rotak 37 Li: Scoort overal ruim voldoende

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Bosch Rotak 37 Li is een grasmaaier die op vrijwel alle vlakken ruim voldoende scoort. De machine is van degelijk materiaal gemaakt en vormgegeven in de typische Bosch-kleuren. Enkel en alleen de plastic hendel om de maaihoogte te verstellen vinden we wat minder. Zowel qua montage, bediening als resultaten scoort de Bosch prima, precies wat je van een maaier mag verwachten. De prijs van 400 vinden we aan de hoge kant. Accumaaiers zijn voorlopig niet goedkoop, maar er zijn vergelijkbaar presterende modellen die iets voordeliger zijn. Vind je een snoer tóch niet zo erg? Voor rond de 100 euro heb je ook een harstikke goed elektrisch model.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 402,00
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen betaal je rond de 400 euro voor de Bosch Rotak 37 Li. Een behoorlijke prijs voor een grasmaaier, al vinden wij de prijzen binnen dit segment sowieso hoog liggen. Voor rond de 100 euro heb je bijvoorbeeld een goede elektrische maaier die over een mulching-functie beschikt. De maaier maait weliswaar goed en is gebruiksvriendelijk, maar 400 euro is wel veel geld. Een kleine voldoende blijft staan.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De Rotak 37 Li is vormgegeven in de bekende groene Bosch kleuren met zwarte en lichtgrijze accenten. Bij het uitpakken van deze grasmaaier en het in elkaar zetten, hadden we meteen vertrouwen in het materiaal. De onderdelen ogen stevig en binnen mum van tijd was alles bevestigd, daar kwam geen handleiding aan te pas. Het enige onderdeel dat wat fragieler oogt is de plastic hendel om de hoogte te verstellen. In vergelijking met de rest van de machine doet dit onderdeel een beetje goedkoop aan. De duwbeugel is maximaal 97 centimeter hoog te stellen en is 36 cm. breed De inhoud van de opvangbak bedraagt 40 liter, een goede gemiddelde inhoud. Hetzelfde geldt voor de maaibreedte van 37 centimeter, de zes verschillende maaihoogtes en het gewicht van zo’n 13 kilogram. De beugel is in hoogte te verstellen, maar het verschil in hoogte is miniem (afgerond naar boven slechts 2 centimeter). Onder de streep scoort deze maaier scoort op bijna alle vlakken ‘gewoon goed’.
7,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 15%)
Deze machine doet wat het moet doen, maar heeft geen bijzondere extra’s aan boord. Het in hoogte verstellen is wat beperkt en er bevindt zich geen mulching-functie aan boord. De handgreep met het zogenaamde ‘Ergoflex-systeem’ vinden we wel erg fijn.
8,0
Bediening / gebruiksvriendelijkheid
(Weging 30%)
Wat gebruiksvriendelijkheid betreft zit het behoorlijk goed. Je zet deze grasmaaier om te beginnen snel in elkaar en hij maait comfortabel. Dankzij de vier drukknoppen houdt hij makkelijk vast, waar je maar wilt. Complimenten voor de plaatsing van de sleutel, waarmee je de grasmaaier veilig af kan sluiten. De positie hiervan is duidelijk en in het midden van de machine. Die vergeet je er dus niet zo snel uit te halen, wel zo veilig. De maaihoogte verstellen gaat iets slordiger door de plastic bediening en naar ons idee maakt de grasmaaier wat meer dan gemiddeld lawaai. Hier stoorden we ons niet aan, maar het verschil viel wel op.
8,0
Resultaat
(Weging 25%)
Hier kunnen we vrij kort over zijn: deze machine maait prettig en goed. Ook in de laagste staand werkt 'ie goed door en blijven de messen draaien. Waar sommige andere grasmaaiers de neiging hebben om vast te lopen, ploegt deze maaier zich ook door het wat hogere gras heen. Het gras wordt netjes in de achterkant van de bak geblazen.

7,5
Eindscore test
Bosch Rotak 37 LI (2015)

Reviews van de Bosch Rotak 37 LI (2015)

Gemiddelde score gebruikers

6,1
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Rotak 37 LI (2015) van Bosch. Een gemiddelde van 6,1 uit 10 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Grasmaaier.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
5,3
Wat is er geslaagd aan dat maschien, ...
Door bertus030641 op 9-8-2012

Wat is er geslaagd aan dat maschien, volgens mij enkel de doorzichtige batterijkap met wel is waar een zeer mooie batterij en lader, moest de kwaliteit de evenredig zijn met het uitzicht zou het een perfecte maschien zijn. Het is de derde grasmaschien op batterij die wij hebben, de eerste was een BRIL en veruit de beste en zelfs met een molen in plaats van een schroef, jammer blijbaar bestaat deze niet meer, het was tot op de draad versleten, nooit geen panne gehad. Daarna een bosch,na enkele jaren waren er ook problemen met de batterij, dergelijke batterijen waren in de handel te koop betaalbaar we waren gematigd content. De laatste aankoop is een ramp,wij gebruiken één maand het machien, daar waar er 350 m² door bosch opgegeven is doet ge mechien nog geen 100 m², nu rijden we het gras tweemaal in de week en gaat het tot ca 125 m² Ik heb een tweede batterij gevraagd maar bij de verkoper kan of wil men de prijs niet zeggen, ik lees in een revieuw dat de batterijprijs hoger is dan een kompleet maschien vandaar de onwetendheid van de verkoper, wel zou ik een voorschot op de batterij moeten geven Ik voel mij bedrogen, mij nog eens bezinnen wat ik doe.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

6,0
4 jaar geleden deze Rotak 37 LI ...
Door stephane w op 4-7-2012

4 jaar geleden deze Rotak 37 LI gekocht. leek het ideale toestel met de voordelen van electriciteit (ecologisch, stil) en die van benzine (geen kabel). Het toestel is plastiekerig maar degelijk. het maait goed maar de batterij gaat niet super lang mee. afhankelijk van de grashoogte kan ik de volle 350m² doen of minder. Na net 2 jaar liet het toestel het plots afweten. Bosch heeft me een totaal nieuw toestel geleverd, maar na opnieuw 2 jaar was het weer prijs. deze keer was de batterij om zeep. Een vervanging kost zeer veel (zelfs meer dan een nieuwe elektrische maaier) maar ik wil dit een laatste kans geven. Bosch wou niets weten van garantie... Wetende wat ik nu weet zou ik dit toestel NIET gekocht hebben.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,7
Wij hebben deze grasmaaier ruim 3 jaar ...
Door Astrid47 op 25-8-2011

Wij hebben deze grasmaaier ruim 3 jaar geleden gekocht, en helaas is de motor vandaag doorgebrand. Zeg maar gerust overtuigend doorgebrand, de motor stopte zonder reden (ik had nog niet veel gemaaid, en opvangbak was bijna leeg) en er kwam flink wat rook uit de motorgedeelte. Ik had voor een grasmaaier van deze prijs verwacht dat er motorisch een beveiliging zou zijn voor doorbranden, zeker met zo'n flinke batterij capaciteit. Wat deze batterij betreft, die doet het nog steeds goed, kan ruim 100 m² per maaien voordat het leeg is. Tja, wat nu ? Na 3 tevreden jaren terug naar een grasmaaier met snoer, waar je bij het maaien over struikelt ? In ieder geval heb ik daar nooit problemen mee gehad.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Deze machine wordt aanbevolen voor 350m2. Ze ...
Door peevee1957 op 29-6-2011

Deze machine wordt aanbevolen voor 350m2. Ze haalt echter nog niet een derde van deze oppervlakte met een volle batterij. Na een uur opladen kan je dan weer verder voor de volgende 100m2.. Dit is trouwens ook wat de handleiding aangeeft als max. oppervlakte. Waarom durft men dit dan ook niet in de technische fiches mee te geven? Doodsteek voor de verkoop misschien???? In mijn geval betekent dit zowieso 2 uur doorlooptijd voor één maaibeurt van 300m2. Bovendien is de mesbreedte ook veel te klein voor de opgegeven oppervlakte evenals de opvangbak die je om de 20 à 30m2 moet ledigen. Echt waar... mijn slechtste aankoop ooit ! Weggegooid geld. Een ex-Bosch adept.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

5,0
Na ruim twee jaar wordt de accu ...
Door Otto12345 op 30-3-2011

Na ruim twee jaar wordt de accu steeds minder. Na ongeveer 10 minuten maaien is de accu op. Dus over een klein stuk gazon van circa 60 m2 is twee keer opladen absoluut noodzakelijk. Bosch zelf is van mening nu de maaier twee jaar oud is, er geen beroep meer kan worden gedaan op welke garantie dan ook. Met andere woorden: Zoek het zelf maar uit. Na twee seizoenen een klein stuk gazon maaien is de besteding van € 400,00 toch wel erg duur geweest.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,7
Ik heb het toestel al meer dan ...
Door bert254 op 5-10-2010

Ik heb het toestel al meer dan een half jaar en ben hierover zeer tevreden. Op basis van de beste in de consumentengids van mei 2010 getest, heb ik deze aangekocht. Het toestel laat zich aangenaam besturen en rijden, weegt relatief weinig. Met weinig inspanning kan ik toch een terrein van 500 m 2 zonder problemen afrijden en het is nog goed voor het millieu ook. Ik kan dus iedereen een Bosch Lithium - Ion maaier aanbevelen.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

5,3
ik heb precies het zelfde probleem garantie ...
Door harlet op 16-8-2010

ik heb precies het zelfde probleem garantie er net af motor doorgebrand opgestuurt en ik hoor vandaag wat de kosten zijn 350 euro nou dat doe ik dus niet dan koop ik liefer een ander voor mij geen bosch meer en zeker niet met een accu

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,3
De maaimachine heeft altijd prima gefunctioneerd. Ik ...
Door diamondshare op 26-7-2010

De maaimachine heeft altijd prima gefunctioneerd. Ik maai het gras (ong 100 m2) regelmatig en dat kan de accu prima aan. Het resultaat is goed, maar ik zorg wel dat het mes scherp blijft. Na 2 jaar en 2 maanden brandt opeens de motor door, zonder enige aanleiding (niet langdurig gebruikt, geen hoog gras). Het bleek uiteindelijk de vermogenselektronica te zijn. Geen garantie volgens Bosch. Navraag bij een dealer voor een nieuwe motor: 350 euro !! Schandalig van Bosch. Ik heb wel weer een nieuwe gekocht in de hoop dat de storing eenmalig was. Als het weer gebeurt of als veel meer mensen dezelfde problemen hebben, moeten we Bosch maar niet meer kopen.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,0
---------- update review 08-07-2010 ---------- Update op mijn ...
Door JBX op 8-7-2010

---------- update review 08-07-2010 ---------- Update op mijn vorige bericht. Mijn grasmachine is op dit moment in het service centrum in Duitsland. Ik kreeg van Bosch te horen dat de machine NIET gerepareerd kan worden. De garantie is twee maanden om. Ik heb naar Bosch gebeld, naar de winkel gebeld en naar het service centrum gebeld. Steeds hetzelfde antwoord. De garantie is om, ook de garantie op de reparatie is om. Dit is de tweede keer dat de motor doorbrand. Deze keer is ook de accu geroosterd. De machine wordt dus niet gerepareerd. Ik kan kiezen of ik een nieuwe koop (NIET dus!), of de machine gratis wordt gerecycleerd, of dat ik de onderzoekskosten en verzendkosten betaal om hem ongerepareerd terug te krijgen. Daar kunnen ze voorlopig geen bedrag op plakken. Dit is een probleem maaier sinds ik hem heb. Ik heb steeds 2 accu's nodig gehad om 150m² te maaien. Een extra accu kost 260 Euro. Heel handig in gebruik, als hij werkt. ---------- oude review 11-06-2010 ---------- Ik heb deze grasmaaier nu 26 maanden. Hij is nu voor de tweede keer defect. Een jaar geleden is de motor vervangen. Sinds een tijdje startproblemen. De motor is nu opnieuw doorgebrand, 2 maanden buiten garantie. Ik heb 2 accu's. 1 Accu is net te weinig voor 150m2. Eén van de accu's laadt niet meer op. Voor mij nooit nog Bosch.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Inmiddels ongeveer 3 jaar in bezit. Ben erg ...
Door Gert Sluis op 3-10-2009

Inmiddels ongeveer 3 jaar in bezit. Ben erg tevreden over de maaier en accu. heb een gazon van ongeveer 300 m waarbij ik de vangbak 4 keer moet legen dus veel gras = veel werk. ik kan het net met 1 accu doen maar heb er een bij gekocht.. ja is duur maar heb een complete accu boormachine gekocht waarbij deze accu zit.. (accu boormachine is lomp en gebruik ik nooit maar de 2 e accu gebruik ik altijd om en om). Na 3 jaar maaien zijn de accu's nog steeds in perfecte staat. Grandioos..

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosch Rotak 37 LI (2015)
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch Rotak 37 LI (2015)
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,1
Website testen
De Bosch Rotak 37 LI (2015) is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bosch Rotak 37 Li: Scoort overal ruim voldoende
7,5
29-5-2018
BesteProduct.nl

De Bosch Rotak 37 Li is een grasmaaier die op vrijwel alle vlakken ruim voldoende scoort. De machine is van degelijk materiaal gemaakt en vormgegeven in de typische Bosch-kleuren. Enkel en alleen de plastic hendel om de maaihoogte te verstellen vinden we wat minder. Zowel qua montage, bediening als resultaten scoort de Bosch prima, precies wat je van een maaier mag verwachten. De prijs van 400 vinden we aan de hoge kant. Accumaaiers zijn voorlopig niet goedkoop, maar er zijn vergelijkbaar presterende modellen die iets voordeliger zijn. Vind je een snoer tóch niet zo erg? Voor rond de 100 euro heb je ook een harstikke goed elektrisch model.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Bosch Rotak 37 LI (2015) te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Rotak 37 LI (2015) de € 402,00 waard is.
expertscore
7,1
laagste prijs
€ 402,00
prijs/kwaliteit
7,0

Laagste prijzen Bosch Rotak 37 LI (2015)Specificaties van Bosch Rotak 37 LI (2015)

Maai Eigenschappen

Maai eigenschappen
inclusief opvangbak
Maaimethode
wals
Maaibreedte
37 cm
Snij-hoogte
20 - 70 mm
Min. maaihoogte
20 mm
Max. maaihoogte
70 mm
Aantal maaihoogte standen
6
Inhoud opvangbak
40 liter

Opties

Bedienings opties
draadloos
Draadloos
Ja
Inclusief opvangbak
Ja
Ergonomische handvat
Ja

Algemene Kenmerken

Type/soort
grasmaaier
Type
duw grasmaaier
Type grasmaaier
accu grasmaaier

Inhoud En Afmetingen

Gewicht
13200 gram, 13,2 kg

Energie

Voeding
accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Batterijvoltage
36,00 volt

Algemeen

EAN
3165140661867, 3165140770743
Partnumber
06008A4400, 06008A4404, 0 600 8A4 400
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2014
Introductie model
2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
6,1
Prijs / kwaliteit
7,0