Volg ons

Robomow RX20U

Voordelen
  • Betaalbare prijs
  • Gemakkelijk te installeren
  • Met app bediening
  • Prima voor een omvang van 100m2
Nadelen
  • Slaat soms stukken over
  • Sensor werkt niet altijd even vlekkeloos
  • Geen regensensor, als het gras nat is, heeft de maaier het zwaar

Onze test
Consumententest | op
7,9

Robomow RX20U: Kleine krachtpatser met lichte kuurtjes

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Robomow RX20U is een kleine krachtpatser die terreinen tot 200 m2 de baas is. Voor een betaalbare prijs. Is 'ie dan net zo goed als zijn broers uit de RC serie? Nee, dat niet. Maar voor 649 euro krijg je wel een robot met app bediening die je gras automatisch maait. Gestoeld op de innovatieve oplossingen van de RC serie. Hij doet wat ik er van had verwacht en ik ben dan ook redelijk tevreden over het eindresultaat. Het terrein waar deze robot maaier is getest heeft een oppervlakte van 100 m2. Ik heb gezien dat de RX20U een gazon van dit formaat aan kan.

Tuinieren is mijn lust en m'n leven. Het is voor mij een fantastische uitlaatklep om de dagelijkse drukte in de ICT te verwerken en weer op te laden voor de volgende dag. Net als in mijn werk stel ik hoge eisen aan hoe mijn tuin verzorgd is. Ik maak daarbij gebruik van kwalitatief goede apparaten en gereedschappen. Dat is immers al het halve werk. Ik vind het belangrijk dat de grasmat er zeer verzorgd bij ligt. Voor mij altijd een uitdaging om het er zo goed mogelijk uit te laten zien. Mij wordt regelmatig gevraagd of het echt of kunstgras is. Dat zie ik als een compliment. In de loop der jaren heb ik ervaren dat een deugdelijke grasmaaier toch wel een heel belangrijke bijdrage kan leveren aan dat resultaat. Van kooimaaier, zweefmaaiers en robotmaaiers. Ik heb ze allemaal al eens in de handen gehad. Voor mij zijn gebruikersgemak, de maaikwaliteit en de prijs voor wat je krijgt belangrijke waarderingen die ik mee geef aan een product.
Xander van den Heuvel
Xander van den Heuvel
Arnhem • 2 reviews
Consumententester
vanaf 399,00
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De Robomow wordt afgeleverd in een grote gele doos. De maaier is keurig verpakt en staat heel stevig in de doos. Er worden meerde zakken pennen meegeleverd om de perimeterdraad mee vast te zetten. Ook ontvang je een rol perimeterdraad van 100 meter. Verder vind je het basisstation, stroom voorziening en een duidelijke handleiding met een 'quickreference card'. Daarnaast vind je vier grote grondpennen om het basisstation mee vast te zetten en een zak met verbindingsmaterialen. De robotmaaier weegt 7,5 kilogram en voelt niet zwaar aan. Hij heeft 1 maai mes van 18 centimeter, dat zich onder de machine bevindt. Deze is centraal gepositioneerd tussen de twee achterwielen. Wat opvalt is het zwevende gedeelte voor. In tegenstelling tot ander merken heeft de RX20u geen voorwiel. Dat geeft hem een strak design. Het geheel is vervaardigd van hard kunststof dat zeker tegen een stootje kan. De maaihoogte instelknop zit aan de zijkant. Op de voorkant zit een Go en een Stop knop. De maaier maakt op mij een robuuste indruk.
9,0
Bediening / gebruiksvriendelijkheid
(Weging 30%)
Het is niet ingewikkeld om deze Robomow te installeren. Het enige wat je eigenlijk doet is het terrein waar de Robomow zich mag begeven afbakenen met de perimeterdraad. Deze Robomow is zo robuust dat je obstakels als bomen, border bakken, struiken, houtopslag niet hoeft af te bakenen. Hij botst er tegen aan, draait zich om en gaat weer verder. De pinnen om de draad te bevestigen sla je er met een eigen hamer makkelijk in. In principe hoef je de draad niet in te graven. De perimeterdraad verdwijnt uiteindelijk uit zich zelf onder de grond, volgens de fabrikant. En dat klopt ook. Om de Robomow strak langs de randen van het gras en langs muren te laten gaan is er een handige afstandsmal meegeleverd, om de draad op de juiste afstand te plaatsten. Het basisstation plaats je op een vlakke ondergrond in de buurt van een stroomvoorziening. Er wordt verlengkabel van het basisstation naar het bedieningspaneel meegeleverd. Het basisstation zet je met 4 lange stalen grondpennen vast. Het verbindingsmateriaal om de twee perimeterdraden aan elkaar vast te maken is zeer deugdelijk. Beter dan bij de RC serie. De twee uiteinden van de perimeterdraad komen bij het basisstation weer bij elkaar. Daar verbind je ze, met behulp van een eigen krimptang. De bijgeleverde stroomvoorziening voor het basisstation is tevens van een deugdelijke kwaliteit. Een goede geïsoleerde stekker klik je makkelijk in het basisstation. De bovenkant van het basisstation, moet je er af schuiven om zodoende de perimeterdraad en stroomvoorziening te installeren. Dat is een soort kliksysteem. Aan de onderkant zitten twee openingen waar je de connectoren van de perimeter draad en de stroomvoorziening indrukt. Daarna schuif je het geheel weer terug tot je klik hoort. Aan het gedeelte dat je los schuift, zitten twee stalen pinnen. Die schuiven in een opening aan de voorkant van de Robomow als deze het laadstation op rijdt. De positie van het basisstation luistert nauw. Als die maar iets scheef staat, dan komt de Robomow er niet goed op.
6,0
Resultaat
(Weging 25%)
Deze Robomow heeft 1 mes van 18 centimeter dat centraal gepositioneerd is. Dat is niet veel en je ziet ook dat de Robomow veel tijd nodig heeft om het gehele terrein te bestrijken. Het maai resultaat is goed. Hij maait mooi laag en laat geen grasresten achter. Alles wordt ook daadwerkelijk verpulverd. Door de centrale positionering van de messen ontbreekt de functie randmaaien. Bij borders, muren en of schuttingen zul je dus wel zelf de kanten moeten maaien. De maaier volgt bij het maaien een willekeurig patroon. Wat daarbij opviel is dat er toch enkele kleine stukjes waren (aan de randen van het gazon) die nooit geraakt werden. In onze tuin is meer dan de helft van het gras afgescheiden door verhoogde borders. De RX20u botst daar tegen aan om daarna zijn weg weer achterwaarts te vervolgen. De sensor die dat detecteert werkt in mijn ogen niet altijd even vlekkeloos. Ik heb de maaier meerdere malen tegen de border aangetroffen, stilstaand met doordraaiende wielen. Er zit geen regensensor op de RX20u. Als het gras nat is heeft de maaier het wel zwaar. Hij stopt dan ook regelmatig. Om uiteindelijk terug te keren naar het basisstation. Zodoende wordt de motor niet overbelast. Wij hebben deze Robomow een heel seizoen getest. Na een aantal maanden zie je ook daadwerkelijk de kwaliteit van het gras verbeteren. De grasmat wordt dichter en steviger van structuur. Wij zijn aardig tevreden over het maairesultaat. De grasmat ziet er op elk moment van de dag en week zeker verzorgd uit.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Robomow RX20U 635 kost op dit moment zo'n 649 euro. Dat is fors minder dan veel andere robot grasmaaier waar je al gauw 1000 euro of meer voor kwijt bent. Als je ziet wat je daarvoor terug krijgt is hij zijn geld zeker waard.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 15%)
De Robomow kun je op verschillende manieren activeren. Dat kun je handmatig doen aan de voorzijde van de Robomow. Maar je kunt dat ook met behulp van de app. Deze is zeer gebruiksvriendelijk, en alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Je kunt per dag instellen wanneer de Robomow actief mag zijn. Wij hadden meerdere zones ingesteld. Deze waren niet aan elkaar gekoppeld. Ook dat functioneerde naar behoren. Met de besturing in de app kun je je smartphone/tablet als een soort joystick gebruiken om de Robomow te besturen. Handig om hem van zone 1 naar zone 2 te brengen. Er zit een antidiefstal beveiliging op de Robomow. Op het moment dat de Robomow wordt opgepakt als die niet in bedrijf is, of als hij bij de perimeter draad wordt geplaatst dan krijg je een melding daarvan via de app. Dus als je binnen zit of onderweg bent en je krijgt die melding dan weet je dat er iets aan de hand is.

7,9
Eindscore test
Robomow RX20U

Reviews van de Robomow RX20U

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Nog weinig meningen (1) dus het gemiddelde van 8,0 zegt nog niet zo veel. Lees hieronder de eerste ervaringen van gebruikers met de Robomow RX20U.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
In het begin is het net een ...
Door Peter op 5-9-2018

In het begin is het net een klein kind. Hij gaat altijd naar plekken waar je hem niet wilt. Maar na 2 weekjes draad aanpassen gaat het prima. Gewoon elke dag een anderhalf uur behalve in het weekend.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Robomow RX20U
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Robomow RX20U
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Website testen
De Robomow RX20U is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Robomow RX20U: Kleine krachtpatser met lichte kuurtjes
7,9
24-11-2017
BesteProduct.nl

De Robomow RX20U is een kleine krachtpatser die terreinen tot 200 m2 de baas is. Voor een betaalbare prijs. Is 'ie dan net zo goed als zijn broers uit de RC serie? Nee, dat niet. Maar voor 649 euro krijg je wel een robot met app bediening die je gras automatisch maait. Gestoeld op de innovatieve oplossingen van de RC serie. Hij doet wat ik er van had verwacht en ik ben dan ook redelijk tevreden over het eindresultaat. Het terrein waar deze robot maaier is getest heeft een oppervlakte van 100 m2. Ik heb gezien dat de RX20U een gazon van dit formaat aan kan.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Robomow RX20U aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 399,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,6
laagste prijs
€ 399,00
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Robomow RX20USpecificaties

Aandrijving
Geluidsniveau
69 dB
Maai Eigenschappen
Maai eigenschappen
zelfrijdend
Maaimethode
cirkel
Maaibreedte
18 cm
Min. maaihoogte
15 mm
Max. maaihoogte
45 mm
Aanbevolen gazongrootte
200 m²
Aantal maaihoogte standen
5
Maximale helling
15 %
Opties
Zelfrijdend
Ja
Inclusief opvangbak
Nee
Algemene Kenmerken
Type/soort
grasmaaier
Type
robot grasmaaier
Type grasmaaier
accu grasmaaier, robot grasmaaier
Kleur(en)
groen
Fabrikant kleur(en)
groen
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
21,00 cm
Breedte
63,00 cm
Diepte
46,00 cm
Gewicht
11400 gram, 11,4 kg
Energie
Voeding
accu
Vermogen
100 watt
Accu type
Sealed Lead Acid (VRLA)
Oplaadtijd
20 uur
Batterijvoltage
12 volt
Geschikt voor batterijgrootte
ingebouwd
Stroomverbruik per maand (max)
4 kWu
Algemeen
EAN
7290109390307
Partnumber
RX20U
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2017
Introductie model
2017
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
9,0