Volg ons
Test(en) mobiele telefoons en gsm's

Mobieltjes: testen en reviews on-line

door

Het complete overzicht van alle mogelijkheden op internet om mobiele telefoons te vergelijken. BesteProduct volgt alle test websites op de voet. Gebruik onze kennis en ervaring en lees de beoordelingen van de websites.

intor testen en reviews van mobiele telefoons en gsm's op internet

Tip! Ben je op zoek naar een nieuwe GSM? In onze ranglijst kun je eenvoudig de specificaties en prijzen van alle GSM's vergelijken »

Vergelijk testen van mobieltjes +++++
Eén van de besten
++++ +
Goed
+++ ++
Oké
++ +++
Matig
+++++
Mijden

Om je enigszins houvast te bieden hebben we een waardering aan de websites toegekend.


BesteProduct.nl (deze pagina)

BesteProduct is een consumentenwebsite die je helpt met vergelijkende testen, nieuws, videoreviews en koopgidsen. We zijn de enige Nederlandse site die elk toestel uitgebreid en in heldere taal voor de camera bespreken. We volgen de telecomwereld op de voet. Elke dag komt er wel een nieuwe videoreview van een smartphone of gsm bij. Ook publiceren we onderzoeken naar de beste smartphones en gsm's , gebaseerd op onze uitgebreide database, de vakkennis van de redactie en meer dan 140 week- en dagbladen.

Enkele voorbeelden

HTC 7 Trophy piekt te vroeg
LG Optimus One niet indrukwekkend, wel goed
Nokia C3 heeft uitstekend toetsenbord, uitstekende prijs

Mobile Cowboys.nl ++++ +
Een Nederlandse zustersite van Dutchcowboys, een marketingblog. MobileCowboys.nl reviewt vrijwel alle nieuwe toestellen uitgebreid en persoonlijk, aangevuld met foto's en filmpjes. Ook kunnen gebruikers door middel van het schieten op dartborden (leuk gedaan!) aangeven hoe goed of hoe slecht ze een bepaald toestel vinden. Een absolute aanrader.

Letsgomobile.org ++ +++
Zusje van de camerasite Letsgodigital. En net als de camerasite lijken de reviews behoorlijk commercieel. Bijna elke review eindigt op 'een absolute aanrader' of 'kunnen we zeker aanbevelen'. Mobiele telefoons krijgen een waardering maar het zal ons niet verbazen als alles uiteindelijk samenklontert rond de 75 tot 80 punten, net als de camerasite. De site is eind 2006 gestart en bevat nog niet veel reviews.

Nieuwemobiel.nl +++ ++
Maakt deel uit van een internationaal netwerk en brengen veel nieuws en reviews. De reviews zijn zonder meer grondig maar wel een beetje kneuterig geschreven / vertaald. Zo wemelt het van 'men' en 'het feit dat'. In het overzicht van mobiele telefoons is het ook niet direct duidelijk welke toestellen zijn gereviewed. Nieuwemobiel geeft geen cijfer en er is geen overzicht met best getetste mobieltjes. Positief; alle onderdelen worden uitvoerig besproken. De grondigheid heeft ook en keerzijde; de verslagen zijn erg lang.

GSM Helpdesk +++ ++
Reviews, nieuws, een uitgebreid forum: alles lijkt GSM Helpdesk te hebben. Er is alleen een groot nadeel: door alle informatie is de site onoverzichtelijk. Bovendien zijn sommige reviews wel aan de erg lange kant. 5000 woorden (!) over een gemiddeld toestel zijn geen uitzondering.

Cnet.com +++++
Autoriteit als het gaat om productvergelijkingen en dat geldt ook voor gsm's. Een cijfer, de goede punten, de slechte en een finaal oordeel. To the point en als er zaken niet deugen dan worden er geen doekjes om gewonden. Wij preferen de Engelse site boven de dan de 'punt-com' variant omdat je dan geen last hebt van anders gekozen productnamen voor de Europese markt.

Chip.de +++++
Als Duits geen probleem voor je is dan is dit een goede vergelijkingsite voor mobiele telefoons. De site bevat een duidelijke ranglijst met de best beoordeelde toestellen. De testverslagen zijn puntig geschreven en de titels geniaal (Fazit: Hut ab und Klatschen). Daarnaast worden er aan einde van iedere bespreking nog alternatieve mobieltjes besproken. Aanrader!

3g.co.uk ++++ +
De beoordelingen bestaan voor een groot deel uit algemene beschrijvingen hoe het mobieltje werkt of functioneert zonder daar nu echt conslusies aan te verbinden. Gelukkig aan het einde de 'pros and cons' en een helder 'verdict'.

Gsmarena.com +++++
Wat ons betreft de beste. Iedere week een aantal nieuwe toestellen getest, lekker geschreven, duidelijke mening. Ook nog een mooie site met verzorgde reviews en veel foto's. Klein minpuntje is dat een cijfer ontbreekt, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit van de test.

Mobile-review.com +++++
Genieten veel aanzien en testen waanzinnig veel toestellen. Er zijn weken dat er bijna dagelijks en review aan de site wordt toegevoegd. Veel foto's en alle onderdelen worden besproken en veelal vergeleken met directe concurrenten.

T3.co.uk ++++ +
Wij houden wel van de duidelijke toon, als ze het niets vinden dan winden ze er geen doekjes om. Door het gebruik van 0 tot 5 sterren hebben veel toestellen dezelfde waardering maar de voor- en nadelen met een duidelijk 'verdict' helpen je zeker verder. Testen ook veel andere producten en maken een leuk magazine dat op veel plaatsen in Nederland verkrijgbaar is.

Pocket-lint.co.uk ++++ +
Reviews zijn niet te lang en niet te kort en laten aan duidelijkheid weinig te wensen over. Zoeken gaat ietwat onhandig maar verder een prima site.

TrustedReviews.com +++++
Weer zo'n topper die veel verschillende producten testen waaronder mobiele telefoons. Ze hebben af en toe een wat tegendraadse mening maar dat kan ook zeer verhelderend zijn. Een reviews beslaat meestal zo'n drie korte pagina's.

Nog een goede tip?
Vertel het ons en stuur een mailtje

Meer informatie nodig?

De beste producten

Tip! Ben je op zoek naar een nieuwe GSM? In onze ranglijst kun je eenvoudig de specificaties en prijzen van alle GSM's vergelijken »