Volg ons
Bekijk de video
Video review: Nokia C3
Video preview: Nokia C3

Preview: Voordelige, complete en kleurrijke Nokia C3

27 april door Dennis de Vries
De letter 'C' staat bij Nokia voor 'Community'. Telefoons die geschikt zijn om al je sociale netwerken een beetje bij te houden. Onder deze vlag werd eerder als de Nokia C5 geintroduceerd. Op de TeleVisieBeurs in Nieuwegein kon de telecomwereld voor het eerst kennis maken met de Nokia C3.

Nokia C3
"Berichtjes die jouw vrienden of bekenden op internet zetten komen automatisch op het startscherm van de C3."

Het hoeft geen geheim te zijn dat de Nokia C3 is geinspireerd op toestellen als de Blackberry Curve 8520. Smartphones met een volledig qwerty-toetsenbrod en uitgebreide mogelijkheden om contact te houden met vrienden en bekenden. Vooral de Blackberry Curve blijkt om die reden populair bij jongeren. De Nokia C3 moet dit toestel doen vergeten met meer functies voor minder geld.

De communities van de C3
'Communities', sociale netwerken, staan dus centraal bij de Nokia C3. Er staan standaard een Facebook en Twitter applicatie op het toestel geïnstalleerd. Daarnaast heeft Nokia ook een speciale chat-applicatie ontwikkeld en op de C3 gezet. Alle populaire chatprogramma's als MSN-messenger of Gtalk komen hier in samen en alle contacten staan in één lijst. Dat betekent dus ook: één keer inloggen en je bent klaar om te chatten. Berichtjes die jouw vrienden of bekenden op internet zetten komen automatisch op het startscherm van de C3.

Verschillende kleuren
En voor dat chatten komt het qwerty-toetsenbord natuurlijk uitstekend van pas. De toetsjes zijn klein maar zo op het eerste gezicht uitstekend te gebruiken doordat ze genoeg reliëf hebben. Over de bouwkwaliteit van de rest van het toestel kan ik sowieso kort zijn: erg goed. Het toestel ligt lekker in de hand en voelt erg stevig. Voor de liefhebbers wordt hij geleverd in verschillende opvallende kleuren. Tel daarbij op dat er een 2 megapixel camera op zit en het toestel verbinding kan maken via wifi. HSDPA ontbreekt, het toestel maakt verbinding via GPRS. Ook GPS ontbreekt, dus navigeren met het gratis programma van Nokia zit er niet in.

Conclusie
Maar dat is te vergeven als de verwachte prijs van het toestel klopt. Schijnbaar moet de Nokia C3 rond de 129 euro gaan kosten zodra hij uit is. En dat is dan weer niet veel voor een dusdanig compleet en mooi toestel. Als het zo ver is zullen we er een uitgebreide review van maken.

Pluspunten Nokia C3
+ Design en bouwkwaliteit
+ Prijs
+ Toetsenbord
+ Integratie van sociale netwerken

Minpunten Nokia C3
- Geen HSDPA
- Geen GPS