Volg ons

Wolf-Garten SDE 2800 EVO

Voor- en nadelen van de Wolf-Garten SDE 2800 EVO

Voordelen

  • Verorbert takken als een hongerige wolf

Nadelen

  • Vrij prijzig

Onze test
Consumententest | op
7,9

Wolf-Garten SDE 2800 EVO: Krachtig staaltje hakselwerk

8 - Score Badge BesteProduct.nl

2800 watt vermogen heeft deze hakselaar van Wolf-Garten. En daarmee doet hij zijn naam eer aan, want als een hongerige wolf vreet hij je tuinafval op. Op papier zou hij takken tot een doorsnee van 45 mm met gemak opvreten. In de praktijk ging dit minder soepel dan gedacht. 45 mm deed hij met horten en stoten, maar een doorsnee van 4 cm en kleiner was geen enkel probleem. De twee omkeerbare messen kun je zelf gemakkelijk verwisselen of vervangen. En dat alles in combinatie met de nodige veiligheid. Dat levert een kooptip op!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 190 reviews
Consumententester
vanaf 228,95
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Het is niet de goedkoopste die we hebben getest, maar ook niet de duurste. Wel het grootste prijskaartje in de categorie meshakselaar. Desondanks vinden we 216 euro een hele mooie prijs voor zo een stabiel, stevig model dat met gemak al je tuinafval van bonen, planten en bladeren vermultcht tot compost of deco snippers.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Alles uit de doos en in elkaar gezet, ziet de Wolf-Garten hakselaar er goed en solide uit. De fabrikant maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige en stevige materialen. Waardoor je, als het allemaal staat, een stevige toren hebt. Hij is een stuk luider dan andere modellen. Laagst gemeten dB is 77, hoogst gemeten 102. Maar daartegenover staat dat hij juist weer veel steviger op z’n poten staat. Waar anderen modellen nog wel een beetje willen schudden, blijft deze echt netjes staan. Je kunt zelf eenvoudig de omkeerbare messen wisselen of vervangen. Nieuwe messen zijn online beschikbaar.
8,0
Bediening / gebruiksvriendelijkheid
(Weging 20%)
Voor het in elkaar zetten van deze hakselaar waren we gemiddeld iets langer bezig. Maar het is dan ook wel een stevige toren als hij uiteindelijk staat. Wolf-Garten heeft er wel een handig gereedschapssetje bij gedaan. Daarnaast kun je ook zelf het mes verwisselen of vervangen. Werken met deze hakselaar is dus een redelijk zelfredzame klus. Ook wel prettig is de beveiliging, wanneer je de bak er niet goed onder hebt doet de machine niks. Zo kan er dus niet snel iets verkeerd gaan.
8,0
Resultaat
(Weging 50%)
Hoewel hij met 45 mm aanvankelijk wat moeite leek te hebben, gin die maat er met horten en stoten wel doorheen. Bij 4 cm en kleiner ging het enorm gemakkelijk. Deze machine is echt gretig. Hij vreet takken als een monster op. Bij elke geteste messenhakselaar was het resultaat redelijk uniform; namelijk mooie, fijne snippers. Ook dit bakbeest van Wolf-Gartenkreeg dat voor elkaar.

7,9
Eindscore test
Wolf-Garten SDE 2800 EVO

Reviews van de Wolf-Garten SDE 2800 EVO

Gemiddelde score gebruikers

7,1
Inmiddels hebben 3 gebruikers hun mening gedeeld over de SDE 2800 EVO van Wolf-Garten en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de SDE 2800 EVO vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,2
Vorig jaar aangeschaft. Na enkele malen gebruikt ...
Door FrankvanDam op 15-10-2015

Vorig jaar aangeschaft. Na enkele malen gebruikt te hebben, liep met veel lawaai het binnenwerk (rotor met messen) compleet los. Bleek met onvoldoende moment gemonteerd. Deze keer zelf goed vastgezet. De plastic opvangzak is zo dun, dat deze gelijk barst zodra je ergens tegenaan stoot. Veel te lichte kwaliteit. Nu, na een half jaar, blijken de messen (na omdraaien) al deels afgebroken. Erg vervelend: het apparaat trekt niet zelfstandig het snoeiafval naar binnen. Alles moet (met beleid...) aangeduwd worden, wat de verwerkingssnelheid drastisch vermindert. Ik ben ontevreden over deze aankoop, vooral over de degelijkheid van dit apparaat.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het is een apparaat waarmee het prettig ...
Door hakselaar op 14-8-2015

Het is een apparaat waarmee het prettig werken is. De beveiliging is prima. Het is alleen jammer dat de messen vrij snel bot zijn. Misschien zijn hardmetalen messen een optie.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het is een prettige machine om mee ...
Door hakselaar op 18-6-2015

Het is een prettige machine om mee te werken. Het geluid is niet te hard. werkt snel en doeltreffend en maakt kleine snippers. een minpunt is dat de messen mijns inziens te snel bot zijn. Messen omkeren of nieuwe in zetten gaat heel gemakkelijk.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Wolf-Garten SDE 2800 EVO
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Wolf-Garten SDE 2800 EVO
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Website testen
De Wolf-Garten SDE 2800 EVO is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Wolf-Garten SDE 2800 EVO: Krachtig staaltje hakselwerk
7,9
6-11-2018
BesteProduct.nl

2800 watt vermogen heeft deze hakselaar van Wolf-Garten. En daarmee doet hij zijn naam eer aan, want als een hongerige wolf vreet hij je tuinafval op. Op papier zou hij takken tot een doorsnee van 45 mm met gemak opvreten. In de praktijk ging dit minder soepel dan gedacht. 45 mm deed hij met horten en stoten, maar een doorsnee van 4 cm en kleiner was geen enkel probleem. De twee omkeerbare messen kun je zelf gemakkelijk verwisselen of vervangen. En dat alles in combinatie met de nodige veiligheid. Want de SDE 2800 EVO heeft naast een overbelastingsschakelaar ook motorrem en een veiligheidsschakelaar.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Wolf-Garten SDE 2800 EVO te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de SDE 2800 EVO de € 228,95 waard is.
expertscore
7,6
laagste prijs
€ 228,95
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Wolf-Garten SDE 2800 EVO

Bekijk
€ 228,95
5,1
Op werkdagen voor 22.00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (€ 9.95)
Bekijk
€ 245,00
8,6
Voor 23.59u besteld? Morgen gratis bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 249,00
6,7
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 249,00
-
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Wolf-Garten SDE 2800 EVO

Specificaties

Motor
elektrisch
Geluid (in dB)
102 dB
Snijsnelheid
2850 tpm
Snijcapaciteit (tot)
45 mm
Vermogen
2800 watt
Kleuren
rood

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
4009269305747
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Releasedatum
October 2018
EAN
4009269305747
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
7,1
Prijs / kwaliteit
7,5