Volg ons

Plantronics Voyager 5200

Voordelen
  • Goede microfoon
  • Ruisondersdrukking
  • Prettige pasvorm
  • Links en rechts draagbaar
  • Spraakbesturing via headset
Nadelen
  • Erg korte accuduur
  • Slechte geluidsweergave

Onze test
Consumententest | op
6,4

Plantronics Voyager 5200. Matige headset met mooie opties

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Een voordeel van de Voyager 5200 is zijn eenvoud. Gemakkelijk in gebruik en bediening. Maar het schiet te kort in zijn geluidsweergave. De tegenpartij verstaat je duidelijk, maar de geluidskwaliteit is erg matig. Met een gemiddelde prijs van 100 euro is het ook nog eens een redelijk prijzige headset. Er zijn headsets te verkrijgen in deze prijsklasse met beter geluid. Wél heeft het erg goede wind- en ruisonderdrukking.

Sinds ik mij kan heugen heb ik interesse in alles wat met computers en muziek te maken heeft. Ik houd van gamen, grafische vormgeving en muziek produceren. Daarnaast vind ik het leuk om het internet af te struinen op zoek naar nieuwe producten. Als ik iets nieuws wil kopen, lees ik vaak eerst een review. Een onderbouwde mening van een expert of medeconsument in een bepaalde productgroep, helpt mij om een overwogen keuze te maken. Omdat ik jarenlang ervaring heb met het gebruik van computers en van alles wat met geluidsweergave te maken heeft, heb ik inmiddels de nodige kennis opgedaan. Het is voor mij een uitdaging om voor BesteProduct.nl nieuwe producten te testen en deze vervolgens een weloverwogen beoordeling te geven. Zo kan de consument een eerlijke keus maken in de aanschaf van iets nieuws.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 41 reviews
Consumententester
vanaf 99,99
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Qua prijs-kwaliteit is de headset een twijfelgeval om 'm nou wel of niet aan te schaffen. Als je niet veel waarde hecht aan de geluidsweergave en je vindt het belangrijker om kraakhelder je boodschap over te brengen, dan is de Voyager wat voor jou. Maar voor 100 euro zijn er headsets die beter geluid leveren. Echter zul je dan wellicht de WindSmart en Noise-canceling opties moeten missen. Probeer hem uit voor je hem koopt, en vergelijk altijd met andere headsets voor je de knoop doorhakt.
6,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De bouw is zoals altijd erg goed bij Plantronics. Het is flexibel en duurzaam. De headset is zowel te gebruiken voor je linker als rechter oor. Erg slim en praktisch. Ook zitten de bedieningsknoppen op een praktische plek. De volumeknoppen zitten bovenop de headset. De powerknop zit op de achterzijde en op de microfoon zit de knop om de spraakbesturing van je smartphone op te roepen. De Voyager 5200 is bestand tegen vocht zoals zweet door een nanocoating. Het heeft een gesprekstijd van maximaal 7 uur, wat mijns inziens wat teleurstellend is. Het duurt 90 minuten om het volledig op te laden. De standby-tijd is ongeveer 9 dagen. Het design is verder erg mooi. Door het gestroomlijnde ontwerp vangt de microfoon veel minder wind op en ben je veel beter te verstaan in de buitenlucht. Deze headset heeft de mogelijkheid om met 2 smartphones tegelijker tijd verbonden te zijn. Dit is erg handig als je 'm voor zowel je privé als je zakentelefoon wilt gebruiken.
6,0
Geluidskwaliteit
(Weging 60%)
Plantronics heeft ervoor gezorgd dat je erg goed verstaanbaar bent tijdens een telefoongesprek. Door 4 microfoons met actieve digitale signaalverwerking, adaptieve 20-bands equalizer, echo-onderdrukking en sidetone-detectie word je stem kraakhelder overgebracht. En door de WindSmart en Noise-cancelling worden omgevingsvariabelen weggehaald. Echter is het geluid wat je hoort via de mono oordop niet helder. Alsof je een slechte verbinding hebt. Hierin schiet de Voyager 5200 erg te kort.
8,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
Qua pasvorm en draagcomfort is deze headset erg prettig. Je voelt het bijna niet om je oor zitten. Hij is licht (20 gram) en door de siliconen zit het zacht om je oorschelp. Je kunt het prima uren dragen. Maar niet meer dan 7 uur, want dan is je accu leeg!

6,4
Eindscore test
Plantronics Voyager 5200

Testen van Plantronics Voyager 5200
Gemiddelde score redacteuren
6,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Plantronics Voyager 5200
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,1
Website testen
De Plantronics Voyager 5200 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Plantronics Voyager 5200. Matige headset met mooie opties
6,4
12-4-2018
BesteProduct.nl

Een voordeel van de Voyager 5200 is zijn eenvoud. Gemakkelijk in gebruik en bediening. Maar het schiet te kort in zijn geluidsweergave. De tegenpartij verstaat je duidelijk, maar de geluidskwaliteit is erg matig. Met een gemiddelde prijs van 100 euro is het ook nog eens een redelijk prijzige headset. Er zijn headsets te verkrijgen in deze prijsklasse met beter geluid. Wél heeft het erg goede wind- en ruisonderdrukking.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Headsets betaal je op dit moment voor de Plantronics Voyager 5200 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Voyager 5200, maar overweeg ook een andere Headset te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,1
laagste prijs
€ 99,99
prijs/kwaliteit
3,0

Reviews van de Plantronics Voyager 5200

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Plantronics Voyager 5200 nog niet gedeeld. Heb jij de Voyager 5200 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Headset van Plantronics te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Plantronics Voyager 5200Specificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
203500-05, PLX-203500-05 , 176418 , 00176418
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
June 2016 , March 2016
EAN
0644391032440 , 5033588046745
Website
-
Kleuren
grijs, zwart
Soort
oordopjes
Model
clip
Noise-cancelling
Ja
Type/soort
mobiele hoofdtelefoon
Draadloos
Bereik
30 m
Oplaadtijd
1,5 uur, 14 uur
Overige
Bijgeleverde accessoires
extra kussentjes
Gewicht
20 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
6,1
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
3,0