Volg ons

De beste hoofdtelefoons vergelijken

Model.FullName
Paul Gersen
Expert hoofdtelefoons
Een koptelefoon over je hoofd heeft het beste geluid
Wil je een koptelefoon kopen? Dat is een uitdagende klus. De markt wordt namelijk overspoeld met hoofdtelefoons. Senheis, BeyerDynamic, AKG en Sony zijn slechts enkele merken die goede koptelefoons maken. Om de keuze te beperken, moet je eerste bepalen welk soort hoofdtelefoon je wil hebben. Er zijn er vier: circumaural, supra-aural, in-ear en earbuds. De koptelefoons die je over je hoofd draagt, geven doorgaans het beste geluid. Die zijn er in gesloten en open systemen. Let erop dat je met gesloten koptelefoons amper of geen omgevingsgeluid hoort. Dat kan gevaarlijk zijn in het verkeer. 15 handige tips bij het kopen van een koptelefoon.
t/m
1615 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Koptelefoon kopen: tips bij het kiezen van een koptelefoon [koopgids]
Sennheiser, BeyerDynamic, AKG en Sony: het zijn maar een aantal fabrikanten die bekend staan om het maken van koptelefoons. Inderdaad: de markt is groot en je moet veel keuzes maken wil je de beste koptelefoon voor jou kiezen, wan
Lees de koopgids

Door ons geteste hoofdtelefoons (meest recent)

7,2
De SkullCandy koptelefoons worden beter en beter. De geluidskwaliteit is wat mij betreft erg goed. Helder geluid en de bas is redelijk aanwezig. Deze Hesh 3 kost gemiddeld 129 euro. Vergelijkend met de SkullCandy Crusher Wireless (gemiddeld 150 euro), zou ik de Hesh 3 niet aanschaffen. De Crusher Wireless vind ik op alle fronten beter. Vergelijk het zelf en je hoort het meteen. Dit is die twee tientjes extra zeker waard. Heb je dit geld niet, dan zou ik even doorsparen. De sprong voorwaarts qua kwaliteit is te groot en het prijsverschil te klein om het niet te doen. Neemt niet weg dat de Hesh 3 in het bezit is van leuk geluid, wat ook nog eens prettig op je hoofd blijft zitten. Het is een robuuste koptelefoon die opklapbaar mee te nemen is. Is na 22 uur de accu leeg, dan gebruik je de ouderwetse 3,5mm jack.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 37 reviews
Lees de hele review
6,7
Bij het zien van deze Denon C160 Wireless kreeg ik een goed gevoel. Het design is erg strak. Het zit ook nog eens erg prettig in en om je oren. Wat mij wel tegenviel was het geluid. Het klinkt standaard wat dof doordat het wat hoge en lage tonen mist. Echter, als je de mogelijkheid hebt om een equalizer te gebruiken (via bijvoorbeeld Spotify) klinkt het geweldig. Deze speakers hebben dus meer in hun mars. Maar dit blijft natuurlijk allemaal persoonlijk. Standaard wordt het meegeleverd met 4 verschillende opzetstukjes, zodat het in ieder oor moet passen. Tot slot wordt er 1 setje oordopjes van memory-foam meegeleverd.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 37 reviews
Lees de hele review
7,3
De Sony WF-1000X ziet er veelbelovend uit. Het is qua geluidsweergave zeker een aanrader, maar op een aantal andere vlakken niet. De accuduur is bedroevend (3 uur max), de oordoppen steken een eind uit je oren en de bluetooth verbinding is niet altijd even consistent. Ook kun je het volume niet regelen vanaf de oordoppen. Wel heeft het NFC (Near Field Communication) en noise cancelling. Voor een gemiddelde prijs van 205 euro haal je de WF-1000X. Prachtige geluidsweergave, maar de minpunten maken dat ik voor een ander in-ear model zou gaan.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 37 reviews
Lees de hele review
6,6
De Positive Vibration 2 is een bekabelde on-ear koptelefoon met een ietwat dof geluid. Voor een bedrag van gemiddeld € 50,- euro en een vormgeving die prettig is om langdurig te dragen, is dit een redelijke koptelefoon. Steeds meer nieuwe smartphones beginnen te verschijnen zonder de 3,5mm jack ingang. Dus kun je jezelf de vraag stellen of je voor iets meer geld niet beter een Bluetooth koptelefoon kunt kopen. Wellicht zijn de analoge bekabelde koptelefoons langzamerhand wat oldschool en achterhaald aan het worden.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 37 reviews
Lees de hele review

Hoofdtelefoon: de populairste merken