Volg ons

De beste hoofdtelefoons vergelijken

Model.FullName
Paul Gersen
Expert hoofdtelefoons
Een koptelefoon over je hoofd heeft het beste geluid
Wil je een koptelefoon kopen? Dat is een uitdagende klus. De markt wordt namelijk overspoeld met hoofdtelefoons. Senheis, BeyerDynamic, AKG en Sony zijn slechts enkele merken die goede koptelefoons maken. Om de keuze te beperken, moet je eerste bepalen welk soort hoofdtelefoon je wil hebben. Er zijn er vier: circumaural, supra-aural, in-ear en earbuds. De koptelefoons die je over je hoofd draagt, geven doorgaans het beste geluid. Die zijn er in gesloten en open systemen. Let erop dat je met gesloten koptelefoons amper of geen omgevingsgeluid hoort. Dat kan gevaarlijk zijn in het verkeer. 15 handige tips bij het kopen van een koptelefoon.
t/m
1488 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Koptelefoon kopen: tips bij het kiezen van een koptelefoon [koopgids]
Sennheiser, BeyerDynamic, AKG en Sony: het zijn maar een aantal fabrikanten die bekend staan om het maken van koptelefoons. Inderdaad: de markt is groot en je moet veel keuzes maken wil je de beste koptelefoon voor jou kiezen, wan
Lees de koopgids

Best geteste hoofdtelefoons door BesteProduct.nl


Meest recent geteste hoofdtelefoons door BesteProduct.nl

8,2
De Sony MDR-XB950N1G valt meteen op. Het is een vrij grote en ook wat zwaarder gebouwede hoofdtelefoon. Twee eigenschappen die 'm meteen zeer degelijk doen aanvoelen. Al kan ik begrijpen dat 'ie voor sommigen hierdoor wat lomp oogt. Het design van de Sony is modern, maar niet erg vernieuwend. De oorschelpen zijn draaibaar en de hoofdband is aanpasbaar, waardoor hij goed op je hoofd past. Het geluid van de koptelefoon is rijk en vol, met name de bas presteert enorm bij films en muziek. De headphone doet exact wat je ervan verwacht op dit gebied. Het midden en hogere gebied klinken goed, hoewel ik de balans soms wat gek vond klinken. De noise-cancelling doet z'n werk naar behoren. Een goede koptelefoon met een paar kleine opmerkingen. Qua concurrentie steekt hij niet boven de rest uit. Desalniettemin zul je veel plezier beleven aan de MDR-XB950N1G.
Ronald van Eijsden
Ronald van Eijsden
Amersfoort • 4 reviews
Lees de hele review
8,1
Ik vind deze Sony WI-1000X erg functionele en praktische headphones/oortjes, die je overal mee naar toe kunt nemen. De accuduur is met 15 uur erg goed, zeker gezien het formaat. Het verbinden met mijn telefoon naar de koptelefoon met bluetooth ging in het begin even wat moeizaam omdat hij deze niet kon vinden, maar lukte uiteindelijk prima. Het design vind ik mooi gevormd. De module zelf is wel wat dikker en het materiaal oogt hier net ietwat lomper en wat minder flexibel, maar tegelijkertijd is het zo wel meer bestand tegen intensief gebruik. Het praktisch opbergen van de kabels in de kabelgoten van de module is ook erg fijn, De muziekkwaliteit vind ik erg goed, hoewel ik wel via de Sony app eerst wat afstemmingen moest maken voor mijn persoonlijke smaak. Hij doet uiteindelijk niet onder voor mijn over-ear koptelefoons met grotere drivers. Het bereik is ook super en de noise cancelling functioneert naar behoren. Een goede keuze in deze prijsreeks (rond de 200 euro), zonder écht wat speciaals te hebben om boven de concurrentie uit te steken.
Ronald van Eijsden
Ronald van Eijsden
Amersfoort • 4 reviews
Lees de hele review
8,0
Geen prijzen
De Philips SHB3175 is een stijlvolle koptelefoon zonder een legio aan extra's, maar zorgt wel voor het geluid wat je ervan verwacht: de bass klinkt zwaar en doet z'n werk goed. Kijk je naar films dan komen de echt lage frequenties goed tot hun recht. Bij midden en hogere frequenties voldoet de koptelefoon ook voldoende voor het luisteren naar o.a. muziek. Je hebt ook een goede isolatie van de buitenwereld om beter van je muziek te kunnen luisteren. Daarbij werkt de draadloze Bluetooth techniek zoals je zou verwachten. Met een goede accucapaciteit kan je hem erg lang gebruiken voor onderweg. Een goede kandidaat in deze budget prijsreeks. Het design oogt aan de ene kant weinig vernieuwend, maar is wel erg praktisch en het materiaal voelt gewoon degelijk aan.
Ronald van Eijsden
Ronald van Eijsden
Amersfoort • 4 reviews
Lees de hele review
8,2
De Sony WH-1000X M2 is identiek aan de Sony MDR-1000X, maar het heeft één verbetering: de accu. Deze gaat maximaal 30 uur mee en dat is 10 uur meer dan de MDR-1000X. Een pracht van een koptelefoon is het bovendien, deze Sony WH-1000X M2. Met zijn lederlook (kunstleder) steelt hij zeker de show. Met een gemiddelde prijs van 360 euro is de koptelefoon nogal prijzig. Wel krijg je daarvoor een koptelefoon met de nieuwste handige en praktische snufjes. Één daarvan is het muten van het geluid door je rechter hand op de oorschelp te drukken. Hierdoor kun je gemakkelijk een gesprek aangaan doordat de muziek op pauze gaat zo lang je de hand erop houdt. Wat een kwestie van smaak is, is de bas. Mijns inziens was de bas te zacht. De hoge- en middentonen zijn echt super. Je zult de koptelefoon dus echt even moeten testen om te toetsen of je het geld er voorover hebt (gezien de bas).
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 41 reviews
Lees de hele review

Hoofdtelefoon: de populairste merken