Volg ons

De beste hoofdtelefoons vergelijken

Model.FullName
Paul Gersen
Expert hoofdtelefoons
Een koptelefoon over je hoofd heeft het beste geluid
Wil je een koptelefoon kopen? Dat is een uitdagende klus. De markt wordt namelijk overspoeld met hoofdtelefoons. Senheis, BeyerDynamic, AKG en Sony zijn slechts enkele merken die goede koptelefoons maken. Om de keuze te beperken, moet je eerste bepalen welk soort hoofdtelefoon je wil hebben. Er zijn er vier: circumaural, supra-aural, in-ear en earbuds. De koptelefoons die je over je hoofd draagt, geven doorgaans het beste geluid. Die zijn er in gesloten en open systemen. Let erop dat je met gesloten koptelefoons amper of geen omgevingsgeluid hoort. Dat kan gevaarlijk zijn in het verkeer. 15 handige tips bij het kopen van een koptelefoon.
t/m
1767 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Koptelefoon kopen: tips bij het kiezen van een koptelefoon [koopgids]
Sennheiser, BeyerDynamic, AKG en Sony: het zijn maar een aantal fabrikanten die bekend staan om het maken van koptelefoons. Inderdaad: de markt is groot en je moet veel keuzes maken wil je de beste koptelefoon voor jou kiezen, wan
Lees de koopgids

Door ons geteste hoofdtelefoons (meest recent)

6,9
'Wat een pareltjes', dacht ik bij het openen van de doos. Toen ik de Amps Air van Sol Republic zag was ik blij verrast door het mooie design. Dit design bleek echter niet praktisch op alle vlakken. Na 15 minuten begonnen mijn oren al pijn te doen. Het geluid is geweldig, mits je stil blijft zitten en niet slikt of kauwt. Iedere millimeter die de oordoppen bewegen heeft directe invloed op het geluid. Ook is de bedieningknop niet praktisch als je de oordop inbrengt in je oor. Voor een prijs van gemiddeld 175 euro en de nadelen die deze bluetooth oordoppen met zich meebrengen, vind ik de prijs te hoog.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 1 review
Lees de hele review
7,2
In eerste instantie vond ik deze on-ear koptelefoon erg fijn op mijn hoofd zitten. Echter knelde de koptelefoon al snel op mijn hoofd. De bedieningsknoppen zijn erg praktisch. Het geluid klonk erg goed, vooral door de strakke bass trokken mijn mondhoeken omhoog. Dat kan ik niet zeggen van de prijs die op zo'n 150 euro zit. Dit vind ik persoonlijk veel te duur. Wel is het design en de bouw erg goed van de Teufel Airy. Afgezien van de bedieningsknoppen. Deze voelen erg fragiel en plastic aan. De accuduur is met 20 uur geweldig. Ook krijg je standaard een handige beschermtas meegeleverd waar zelfs de kabels in kunnen.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 2 reviews
Lees de hele review
7,3
Sport je graag buiten met een muziekje op? Dan mag je deze 7,3 voor de Aftershokz Trekz Titanium gerust interpreteren als een kooptip. Als een dikke aanrader dus! Deze koptelefoon maakt gebruik van het zogenaamde bone conduction principe. Het geluid gaat niet via je oor naar binnen, maar wordt met een trilling doorgegeven aan je jukbeen. Veilig, comfortabel en zeer geschikt voor tijdens een rondje hardlopen. Het bone conduction principe zorgt helaas wel voor wat 'lekkend geluid', je omgeving kan bij hoge volumes dus meegenieten. Bovendien mis je een flinke diepe bas, een audiofiel zal er in ieder geval geen kippenvel van krijgen. Ga je puur voor geluidskwaliteit, kijk dan bij de categorie over-ear headphones naar een geschikt model? Wil je gewoon een goed klinkend muziekje voor tijdens het sporten, dan is de Trekz een uitstekende keuze!
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 1 review
Lees de hele review
7,6
Zoals de naam al meteen verraadt, deze hoofdtelefoon van Libratone is een on-ear model. En het is wat ons betreft een beauty om te zien. Om te beginnen wordt hij al in een simplistische ronde verpakking geleverd, dat maakt het totaalpakketje al meteen anders. De vorm van de Libratone Q Adapt On-Ears is elegant en het design is simpel en strak. Met een prijskaartje van zo'n 250 euro is hij wel flink aan de prijs. Tijdens onze test met verschillende panelleden was de conclusie dat die prijs niet volledig gerechtvaardigd is als je kijkt naar wat je krijgt. De geluidskwaliteit is namelijk prima, maar niet uitstekend. En dat mag je voor zo’n bedrag eigenlijk wel verwachten. Prachtige headset, ruim voldoende geluid, maar voor 50 euro minder had het plaatje beter geklopt. Zakt de prijs naar rond de 200 euro dan is 't zeker een aanrader!
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 1 review
Lees de hele review

Hoofdtelefoon: de populairste merken