Volg ons

De beste hoofdtelefoons vergelijken

Profiel foto Paul Gersen
Paul Gersen
Expert hoofdtelefoons
Een koptelefoon over je hoofd heeft het beste geluid
Wil je een koptelefoon kopen? Dat is een uitdagende klus. De markt wordt namelijk overspoeld met hoofdtelefoons. Senheis, BeyerDynamic, AKG en Sony zijn slechts enkele merken die goede koptelefoons maken. Om de keuze te beperken, moet je eerste bepalen welk soort hoofdtelefoon je wil hebben. Er zijn er vier: circumaural, supra-aural, in-ear en earbuds. De koptelefoons die je over je hoofd draagt, geven doorgaans het beste geluid. Die zijn er in gesloten en open systemen. Let erop dat je met gesloten koptelefoons amper of geen omgevingsgeluid hoort. Dat kan gevaarlijk zijn in het verkeer.
t/m
843 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Koptelefoon kopen: tips bij het kiezen van een koptelefoon [koopgids]
Sennheiser, BeyerDynamic, AKG en Sony: het zijn maar een aantal fabrikanten die bekend staan om het maken van koptelefoons. Inderdaad: de markt is groot en je moet veel keuzes maken wil je de beste koptelefoon voor jou kiezen, wan
Lees de koopgids

Best geteste hoofdtelefoons door BesteProduct.nl


Meest recent geteste hoofdtelefoons door BesteProduct.nl

6,5
De Plantronics BackBeat Go 810 is een van de goedkoopste over-ear hoofdtelefoons met ANC, maar helaas zie je dat ook terug in de kwaliteit. De bouwkwaliteit is redelijk en de overdracht is opvallend goed gebalanceerd, terwijl details in het geluid missen. Daarnaast produceert de hoofdtelefoon zelf een storende ruis die hoorbaar is bij weinig of geen geluid, waardoor het ANC-effect teniet wordt gedaan.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
8,0
De Bose QuietControl 30 is de headset die je moet hebben als je op zoek bent naar een in-ear hoofdtelefoon met uitstekende ANC en een goede accuduur. De hoofdtelefoon weet niet alleen andere geluiden goed te verwijderen, hij produceert zelf ook nog eens een prachtig geluid. De grootste problemen zijn de prijs en het design, want het apparaat straalt niet veel luxe uit en voor het zelfde geld biedt de concurrentie volledig draadloze oortjes die vergelijkbaar presteren.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
7,9
De Apple Airpods Pro zijn de ideale match bij een iPhone, maar niet beslist het perfecte product. Het ontwerp is zeer stijlvol en compact, maar als gevolg zijn de batterijduur en besturing beperkt. De geluidskwaliteit is een grote stap voorwaarts, maar nog altijd niet op het niveau van de concurrentie van bijvoorbeeld Sony en Bose. Wel loopt Apple voorop als het gaat om de gesprekskwaliteit met heldere stemgeluiden en prima onderdrukking van omgevingsgeluid. De pasvorm is erg persoonsgebonden en het retourbeleid wisselt per winkel, dus let goed op voordat je de headset aanschaft.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
8,3
De Jabra Elite 75t is een van de meest comfortabele true-wireless in-ear hoofdtelefoons. Het lage gewicht en de zeer prettige pasvorm zorgen er voor dat je de oortjes probleemloos de hele dag in kunt houden. Het geluid is erg goed, mits je enorm veel van een stampende bas houdt of even met de equalizer wilt spelen. De bas is namelijk standaard zo sterk, dat andere tonen flink overstemd worden. De vraagprijs van 180 euro is aan de hoge kant, vooral als je kijkt naar de Sony WF-1000XM3 die een beter geluid én ANC biedt op een vergelijkbaar prijspunt. Die Sony is dan wel weer minder stijlvol en ook minder comfortabel.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review

Hoofdtelefoon: de populairste merken