Volg ons

De beste hoofdtelefoons vergelijken

Profiel foto Paul Gersen
Paul Gersen
Expert hoofdtelefoons
Een koptelefoon over je hoofd heeft het beste geluid
Wil je een koptelefoon kopen? Dat is een uitdagende klus. De markt wordt namelijk overspoeld met hoofdtelefoons. Senheis, BeyerDynamic, AKG en Sony zijn slechts enkele merken die goede koptelefoons maken. Om de keuze te beperken, moet je eerste bepalen welk soort hoofdtelefoon je wil hebben. Er zijn er vier: circumaural, supra-aural, in-ear en earbuds. De koptelefoons die je over je hoofd draagt, geven doorgaans het beste geluid. Die zijn er in gesloten en open systemen. Let erop dat je met gesloten koptelefoons amper of geen omgevingsgeluid hoort. Dat kan gevaarlijk zijn in het verkeer.
t/m
1332 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Koptelefoon kopen: tips bij het kiezen van een koptelefoon [koopgids]
Sennheiser, BeyerDynamic, AKG en Sony: het zijn maar een aantal fabrikanten die bekend staan om het maken van koptelefoons. Inderdaad: de markt is groot en je moet veel keuzes maken wil je de beste koptelefoon voor jou kiezen, wan
Lees de koopgids

Best geteste hoofdtelefoons door BesteProduct.nl


Meest recent geteste hoofdtelefoons door BesteProduct.nl

7,9
De Bowers & Wilkins PX7 is een zeer luxueus ogende hoofdtelefoon met zeer goede noise cancelling. Zowel ruis-achtig geluid van verkeer en toetsenborden als stemgeluiden worden goed weggefilterd. Zo goed zelfs, dat het niet verstandig is om het op de openbare weg te activeren. De geluidskwaliteit is goed, met name de weergave van lage tonen is erg helder. Hoge tonen worden iets gedrukt, maar dat zullen de meeste gebruikers zonder direct vergelijkingsmateriaal niet horen. Het comfort is het grootste pijnpunten van deze hoofdtelefoon. Voornamelijk met een groot hoofd zit de PX7 niet erg lekker.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 96 reviews
Lees de hele review
8,5
De AKG N700NC heeft een prachtig gebalanceerd geluid waarmee hij zich weet te onderscheiden van de sterke concurrentie. De hoofdtelefoon ziet er daarnaast stijlvol uit en heeft ondanks de plastic constructie een goede bouwkwaliteit. De Active Noise Cancelling is goed, maar kan nog niet helemaal meekomen met de topproducten van Sony en Bose. Het is ook jammer dat de hoofdtelefoon geen ondersteuning biedt voor aptX HD of LDAC, waardoor de draadloze geluidskwaliteit nog niet helemaal kan tippen aan de kwaliteit met kabeltje. Door de prijs van ongeveer 280 euro bevindt de hoofdtelefoon zich tussen moordende concurrentie, waardoor de N700NC vooral een aanrader is als je op zoek bent naar een vlakke overdracht.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 96 reviews
Lees de hele review
8,9
De Sony WH-1000XM3 is zonder meer de beste hoofdtelefoon met actieve noise canceling van het moment. Het neutrale design en uitstekende bouwkwaliteit maken dit een perfecte hoofdtelefoon voor in het openbaar vervoer, terwijl de noise canceling je virtueel verwijderen van de lawaaierige omgeving. De geluidskwaliteit is erg goed, maar kan nog niet meekomen met vergelijkbaar geprijsde hoofdtelefoons zonder ANC en met kabeltje. De prijs van 280 euro is fors, maar is gezien de uitstekende features geen slechte deal.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 96 reviews
Lees de hele review
7,3
Voor nog geen honderd euro haal je met de Tune 120TWS een oerdegelijk kwaliteitssetje in huis. Het geluid is vooral in het lage segment krachtig en dynamisch, wat het een ideale headset maakt voor liefhebbers van pop, hip-hop en jazz. De JBL Tune 120TWS kan zich qua geluid en functionaliteit niet meten aan duurdere modellen als de AirPods van Apple of de Sony WF-1000XM3, maar dat mag je met een dergelijk prijskaartje ook niet verwachten. Het is teleurstellend dat er geen volumebediening op de oordopjes zit en dat telefoongesprekken extreem slecht doorkomen als je in de buitenlucht een belletje pleegt. Smetjes op een verder zeer goede headset, die zeker het overwegen waard is als je niet de hoofdprijs wilt betalen.
Elmar Rekers
Elmar Rekers
Den Haag • 1 review
Lees de hele review

Hoofdtelefoon: de populairste merken