Volg ons

Philips A5-PRO

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:
Voordelen
  • Robuust
  • Zeer breed inzetbaar
  • Compact op te vouwen
  • kabel en kussens te vervangen
  • mooie natuurgetrouwe en neutrale klank
Nadelen
  • Grotere kussens niet standaard meegeleverd
  • niet heel comfortabel voor langere tijdsduur

Onze test
Expertreview | op
8,2

Philips A5PRO is niet alleen voor DJ's

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Philips A5PRO is geen hoofdtelefoon waar zomaar de naam van een DJ op is geplakt, deze is echt als samenwerking tussen Armin van Buuren en Philips tot stand gekomen. Het resulteert tot een stuk gereedschap voor DJ's, maar in dit geval ook een uitmuntende hoofdtelefoon in klank en constructie en daardoor ook ideaal voor mee te nemen op reis. De meeste onderdelen zijn makkelijk vervangbaar en we verwachten dan ook dat je jaren plezier kan hebben van de A5Pro.

Als gadgeteer, techwatcher, mastering engineer, DJ en entrepreneur, ben je moeilijk in één hokje te plaatsen. Eén ding is bindend bij alle werkzaamheden van Sander van der Heide: technologie. Of het nu voor TV, website, tijdschrift of seminar is, Sander laat mensen graag zien waar nog valt te innoveren, wat de consequenties van nieuwe technieken zijn of hoe de markt zal gaan veranderen. Liefst aan de hand van de allernieuwste of juist alleroudste gadgets. Mede door deze werkzaamheden, test hij praktisch elke nieuwe gadget of technologie en schrijft en filmt hierover voor verschillende websites zoals Emerce Gear en tijdschriften.
Sander Van der Heide
Sander Van der Heide
Kortenhoef • 16 reviews
Redacteur
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs is ondertussen gedaald van de originele richtprijs van €399 naar €229. Voor dat geld kun je deze hoofdtelefoon eigenlijk niet voorbij laten gaan. Ik verwacht niet dat hier ooit nog een vernieuwd type van uitkomt, eerder een variatie op. Er is ook niet echt veel reden toe, een goeie klank voor een redelijke prijs, prachtige afgewerkt en zo robuust, is een mogelijkheid tot een klassieker te worden. Zoals de HD-25 dat al een tijd voor Sennheiser is. Een afneembare kabel, afneembare kussens, een adapter van 3,5 mm naar 6,3 mm en een draagtas, maken de A5Pro zelfs nog wat interessanter.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De bouwkwaliteit is wat we hadden verwacht, DJ-gebruik waardig. Alles is stevig en met een oog voor detail en praktijkgebruik, afgewerkt. Beide oorschelpen zijn 90-graden te draaien, zodat je live even één oorschelp tegen je oor kan drukken (de bekende DJ-pose). Aan de buitenkant zitten twee afneembare plaatjes waarop groot een L en een R zijn vemeld, hier zul je je niet gauw vergissen hoe de A5Pro moet worden opgezet. Armin zelf heeft eigen custom plaatjes, maar in Nederland zijn hier nog geen plaatjes voor te krijgen. Het krulsnoer is tot nu toe ook de enige optie (een lichte korte kabel met ingebouwde microfoon zou hoog op mijn lijstje staan) en kan zowel links als recht worden gemonteerd. Het design is niet super spannend, maar oogt verder wel solide en heeft een herkenbaar uiterlijk zo met dat Philips-logo erop. Let maar eens op een stream bij 3FM, dan kun je hem nog wel eens voorbij zien komen. De 5Pro zal verder niet zo snel kapot gaan en mocht dat wel het geval zijn, dan is bijna alles los et vervangen en zelf te monteren. De A5Pro is zeer klein op te vouwen en beschermt zich op die manier ook nog eens goed. Makkelijk in een laptoptas mee te nemen en weinig kans op beschadiging.
9,0
Geluidskwaliteit
(Weging 60%)
Wat je niet zou verwachten voor een DJ-hoofdtelefoon, is een mooi natuurgetrouw en evenwichtige klank. Een DJ-hoofdtelefoon heeft meestal veel laag, weinig hoog een diep midden. Dit werkt goed als je hard moet afdraaien in een DJ-booth met al dat lawaai om je heen. De A5Pro is veel rechter en heeft juist niet eens zoveel laag. Het hoog is prachtig transparant, niet overdreven aanwezig en loopt ver door tot bijna 20 kHz (en dus niet de opgegeven 24 kHz). Het snijdt niet, het is niet sisserig of overdreven hifi, het is natuurgetrouw en zonder hoorbare filtering. Het laag is strak, iets minder transparant en strak dan bij een audiofiele hoofdtelefoon voor meer dan het driedubbele bedrag, maar in combi met een goeie hoofdtelefoonversterker, punchy en eerlijk. Ook bij hardere volumes gaat de hoofdtelefoon niet gauw 'over z'n nek' en zal het geluid niet oversturen. De A5Pro laat zich ook niet makkelijk in een genrehoekje drukken, stevige housetracks klinken net zo goed als mooie gedetailleerde klassieke opnames.De A5Pro klinkt gewoon boven verwachting goed en zeker als je kijkt naar hoe de hoofdtelefoon gepresenteerd wordt, als een DJ-hoofdtelefoon.
6,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
De A5Pro is niet licht en dat ga je op den duur wel merken. Op het podium zal een DJ die paar gram verschil met de andere hoofdtelefoons, niet gauw bemerken. Thuis of op reis en langer dan een uur, gaat dat gewicht wel parten spelen. De hoofdband zit ook niet ideaal en de standaard meegeleverde kussens zijn echt meer voor DJ-gebruik dan om comfortabel te luisteren. Daar zijn overigens wel aparte kussens voor te krijgen, maar die zal je dan wel weer los moeten aanschaffen. Er is een gekruld snoer meegeleverd van 1,3 meter (en uit te trekken tot 4,5 meter). Ook zwaarder dan gewoonlijk, maar voor DJ-gebruik wel normaal. Met een speciale sluiting is deze vast te zetten en aan beiden kanten van de hoofdtelefoon aan te sluiten, zodat de kabel nooit in de weg zit. De hoofdband, hoewel de constructie prachtig is, gaat zeker na een uur, vervelend drukken op je hoofd. Het enige wat dan helpt is af en toe wat verplaatsen.

8,2
Eindscore test
Philips A5-PRO
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

Testen van Philips A5-PRO
Gemiddelde score redacteuren
3,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips A5-PRO
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
44 %
Actuele expertscore
3,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips A5-PRO.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips A5-PRO? Onze eigen test van de A5-PRO staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review Philips A5 Pro hoofdtelefoon
8,0
12-8-2014
alpha-audio.nl

De Philips A5 Pro heeft ons wel verbaasd. Eerlijk gezegd hadden we niet gedacht dat we gecharmeerd zouden kunnen raken van een dj-model van Philips. Echter: deze A5 Pro klinkt goed en speelt met overtuiging en kracht. Op gebied van comfort zijn we wat minder lovend. Maar gezien de doelgroep heeft Philips goede keuzes gemaakt.

alpha-audio.nl
Philips A5PRO is niet alleen voor DJ's
8,2
3-4-2016
BesteProduct.nl

Philips A5PRO is geen hoofdtelefoon waar zomaar de naam van een DJ op is geplakt, deze is echt als samenwerking tussen Armin van Buuren en Philips tot stand gekomen. Het resulteert tot een stuk gereedschap voor DJ's, maar in dit geval ook een uitmuntende hoofdtelefoon in klank en constructie en daardoor ook ideaal voor mee te nemen op reis. De meeste onderdelen zijn makkelijk vervangbaar en we verwachten dan ook dat je jaren plezier kan hebben van de A5Pro.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Philips A5-PRO en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Hoofdtelefoons.
expertscore
3,3
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Philips A5-PRO

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Philips A5-PRO nog niet gedeeld. Heb jij de A5-PRO gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Hoofdtelefoon van Philips te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
A5PRO/00
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2014
EAN
6923410728750
Kleuren
zwart
Soort
koptelefoon (over oor)
Klankkast
gesloten
Microfoon
Nee
Weerstand (bij 1kHz)
16 Ohm
Frequentie
10 - 24000 Hz
Model
over het hoofd
Vermogen (max.)
3500 mW
DJ-koptelefoon
Ja
Noise-cancelling
Nee
Virtual Surround
Nee
Volumeregeling
Nee
Opvouwbaar
Ja
Type/soort
hoofdtelefoon
Draadloos
Draadloos
Nee
Overige
Lengte kabel
1,3 m
Bijgeleverde accessoires
verloopstekker
Gewicht
405 gram
Overige bijzonderheden
DJ koptelefoon. Ontworpen in samenwerking met Armin van Buuren.
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
3,3
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-