Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Sony WH-1000XM2

Onze test
Sony WH-1000X M2. Identiek aan de MDR-1000X maar met betere accu
8,2
De Sony WH-1000X M2 is identiek aan de Sony MDR-1000X, maar het heeft één verbetering: de accu. Deze gaat maximaal 30 uur mee en dat is 10 uur meer dan de MDR-1000X. Een pracht van een koptelefoon is het bovendien, deze Sony WH-1000X M2. Met zijn lederlook (kunstleder) steelt hij zeker de show. Met een gemiddelde prijs van 360 euro is de koptelefoo ...
Lees de hele test
Voordelen
 • Comfortabel
 • Indrukwekkende ruisonderdrukker
 • Praktische bediening
 • Reisetui
 • Mooie, dynamische geluidssignatuur
 • Langdurige levensduur van de batterij
 • Adaptieve noise cancellation
Nadelen
 • Duur
 • Laag volume
 • MicroUSB opladen is zo 2016
 • Weinig kleurkeuze
 • Geluidskwaliteit nog beter bij de concurrentie
 • Soms pauzeert muziek bij aanraking rechterkant
 • Weinig bas (smaakkwestie)

Onze test
Consumententest | op
8,2

Sony WH-1000X M2. Identiek aan de MDR-1000X maar met betere accu

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Sony WH-1000X M2 is identiek aan de Sony MDR-1000X, maar het heeft één verbetering: de accu. Deze gaat maximaal 30 uur mee en dat is 10 uur meer dan de MDR-1000X. Een pracht van een koptelefoon is het bovendien, deze Sony WH-1000X M2. Met zijn lederlook (kunstleder) steelt hij zeker de show. Met een gemiddelde prijs van 360 euro is de koptelefoon nogal prijzig. Wel krijg je daarvoor een koptelefoon met de nieuwste handige en praktische snufjes. Één daarvan is het muten van het geluid door je rechter hand op de oorschelp te drukken. Hierdoor kun je gemakkelijk een gesprek aangaan doordat de muziek op pauze gaat zo lang je de hand erop houdt. Wat een kwestie van smaak is, is de bas. Mijns inziens was de bas te zacht. De hoge- en middentonen zijn echt super. Je zult de koptelefoon dus echt even moeten testen om te toetsen of je het geld er voorover hebt (gezien de bas).

Sinds ik mij kan heugen heb ik interesse in alles wat met computers en muziek te maken heeft. Ik houd van gamen, grafische vormgeving en muziek produceren. Daarnaast vind ik het leuk om het internet af te struinen op zoek naar nieuwe producten. Als ik iets nieuws wil kopen, lees ik vaak eerst een review. Een onderbouwde mening van een expert of medeconsument in een bepaalde productgroep, helpt mij om een overwogen keuze te maken. Omdat ik jarenlang ervaring heb met het gebruik van computers en van alles wat met geluidsweergave te maken heeft, heb ik inmiddels de nodige kennis opgedaan. Het is voor mij een uitdaging om voor BesteProduct.nl nieuwe producten te testen en deze vervolgens een weloverwogen beoordeling te geven. Zo kan de consument een eerlijke keus maken in de aanschaf van iets nieuws.
Wessel van der Waa
Wessel van der Waa
Zwolle • 41 reviews
Consumententester
vanaf 323,94
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Sony WH-1000X M2 is enigszins vergelijkbaar met de MDR-100ABN, qua robuuste bouw en veel van zijn functies. Het is een sterke en flexibele koptelefoon. De koptelefoon weegt maar 275 gram en is te verkrijgen in 2 kleuren, namelijk beige/goud en zwart. Beige geeft een geweldige premium look. Wel is het jammer dat er niet meer kleurkeuze mogelijk is. De koptelefoon wordt geleverd met een reisetui, waardoor het gemakkelijk en veilig meegenomen kan worden. De koptelefoon dient ingeklapt te worden en past zo mooi in de reisetui. De koptelefoon is gemaakt van sterk buigzaam plastic en metalen geleiders om de grootte in te stellen. De koptelefoon is voorzien van een synthetisch lederen stof die zacht en premium aanvoelt. De oorschelpen zijn over-ear en sluiten erg prettig aan rondom je oren en op je hoofd. Hierdoor heb je geen afleiding van geluid van buitenaf. En doormiddel van het NC (noise cancelling) wordt ruis verwijderd. Op de linker oorschelp zit de power on/off, NC (noise cancelling) en een ambient sound knop. Het bedienen van je muziek gaat geheel via touch. Op de rechteroorschelp kun je doormiddel van swipen (veegbeweging) aangeven wat je wilt. Omhoog en omlaag is voor het volume, naar voren en achteren is volgend en vorig nummer. Houd je één vinger op de oorschelp kun je de spraakbesturing Siri (Apple) en Google Now (Android) gebruiken. Word je gebeld dan kun je ook met één tik opnemen en ophangen. De bediening werkt erg praktisch. Er wordt een 3.5mm jack snoer meegeleverd van 1,2 meter, dat vind ik zelf net wat te kort. Heb je een smartphone met NFC (Near Field Communication), dan is het gemakkelijk te pairen met deze koptelefoon. De koptelefoon heeft bluetooth 4.1 en een prima accuduur. Je kunt met NC aan gemiddeld tussen de 15 en 20 uur naar muziek luisteren of telefoneren. Na 4 uur is 'ie weer volledig opgeladen.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 60%)
De hoge- en middentonen zijn subliem. Erg zuiver. Deze koptelefoon heeft Hi-res audio, digitale ruisonderdrukking die zich doormiddel van twee microfoons automatisch aanpassen aan omgevingsgeluid en LDAC (overdracht van digitale audiobestanden met een max van 990kbps). Met al deze features wil Sony zorgen voor een optimale geluidservaring zonder enige vorm van ruis. Echter werkt het Hi-Res Audio uitsluitend via LDAC apparaten. En door de geweldige over-ear oorkussens word je niet gestoord door omgevingsgeluiden. Hierdoor is het geluid erg zuiver. De bas had persoonlijk iets meer gemogen, maar dit is een kwestie van smaak. Houd je van veel bas, dan zou je voor zijn goedkopere broertje kunnen kiezen (Sony MDR-XB650BT á 75 euro). Voor het voeren van telefoongesprekken is het geluid erg goed. Je bent duidelijk verstaanbaar voor de ontvanger. Het max aan volume valt mij wel wat tegen, maar ook dit heeft te maken met smaak.
9,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
De oorkussens zijn erg comfortabel en sluiten de oren goed af. De koptelefoon drukt niet op het hoofd door de zachte oorkussens, waardoor je het voor langere tijd kunt dragen. De koptelefoon weegt maar 275 gram en dat maakt hem erg comfortabel.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Sony WH-1000X M2 is een parel om te zien. Als het om het geluid gaat komt het neer op persoonlijke smaak. Het geluid is erg zuiver, maar mist in mijn ogen wat bas. Daardoor vind ik 360 euro nogal aan de hoge kant. Test deze koptelefoon als je het geld ervoor over hebt, maar test ook zeker anderen. Het is een beste uitgave dus weet wat je wil.

8,2
Eindscore test
Sony WH-1000XM2

Reviews van de Sony WH-1000XM2

Gemiddelde score gebruikers

7,3
Inmiddels hebben 10 gebruikers hun mening gedeeld over de WH-1000XM2 van Sony en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de WH-1000XM2 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Vorig jaar een Sennheiser HD4.50BTNC gekocht. Helemaal ...
Door Wim op 15-6-2018

Vorig jaar een Sennheiser HD4.50BTNC gekocht. Helemaal niet slecht voor zijn geld. Na een paar reviews toch nieuwsgierig geworden. Dus de stoute schoenen maar eens aangetrokken en naar de winkel gegaan om hem eens te testen. Toen werd me ineens duidelijk waarom iedereen er zo laaiend enthousiast over is. De twee belangrijkste eigenschappen zijn dik voor elkaar. Het geluid is meer dan goed, vooral als je hi-res muziek afspeelt. FLAC bestanden vanaf een MP3 speler die dat ook af kan spelen klinkt fenomenaal. Zelfs MP3 vanaf mijn telefoon klinkt meer dan acceptabel. En dan de noise cancelling. De Sennheiser was niet slecht maar kan niet tippen aan de Sony. Als je 'm inschakelt zit je een moment later in volkomen rust. Je kunt dan ook met een gerust hart je muziek een tandje zachter zetten. Dat gaat trouwens erg gemakkelijk met de bediening op de rechter oorschelp. Dat lijkt in eerste instantie een gebbetje, maar eenmaal gewend zou je niet anders meer willen. Ook de functie dat je de muziek kunt dempen door je hand op de rechter oorschelp te leggen is erg handig. De app heeft daadwerkelijk toegevoegde waarde. Je kunt de hele koptelefoon daar mooi in finetunen. Als laatste de accuduur. Ik heb ;m nog niet helemaal leeg getrokken maar ik geloof best dat ie 30 uur haalt. Draagcomfort is voor mij erg goed, maar dat is heel persoonlijk. Ik ben brildrager maar dat is voor mij geen probleem. Ik kan 'm uren achter elkaar op hebben zonder dat het ergens gaat knellen of irriteren. Uiterlijk: Daar kun je 't over hebben. Het is niet de kleinste die ik ooit gezien heb, maar dat is geen enkele over-ear. Ik heb de goud/beige uitvoering gekocht en die vind ik eigenlijk best chique Kortom: het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Als ik nog een keer voor de keuze zou staan zou ik 'm zo weer kopen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,0
Na heel veel videos en reviews te ...
Door Kieskeurige gebruiker op 4-6-2018

Na heel veel videos en reviews te hebben gelezen, tegen beter weten in, toch voor de Sony gegaan. Laat ik voorop stellen dat ik veel spijt heb van deze aankoop. De prijs rechtvaardigt niet de bouwkwaliteit. Het is een oke hoofdtelefoon om te zien, niet meer dan dat. Geen premium feel. Bluetooth en Headphone Connect Het is erg lastig om met deze koptelefoon te verbinden via bluetooth. Heel vaak pakt die hem gewoon niet. En dan heb je de Headphone Connect app: die is al maanden lang niet te gebruiken vanwege een bug! Je kunt dus niet meer je instellingen veranderen. Ik heb hem daardoor gereset naar fabrieksinstellingen. Die app werkt overigens nog steeds niet!! Na maanden lang, maakt Sony de app nog steeds niet! Ongelooflijk dat er bedrijven nog op deze manier werken in 2018. Noise Cancelling Op zich een goede noise cancelling, maar je hoort wel erg veel 'white noise' als je geen geluid afspeelt. Bovendien is deze koptelefoon niet te gebruiken als je op de fiets zit i.v.m. sterke windgeruis. Daarnaast worden doffe dreunen juist versterkt door de koptelefoon als je noise cancelling aan hebt staan. Conclusie: veel te duur, en veel te veel problemen met deze koptelefoon. En geloof me; als je problemen hebt doet Sony Nederland niks. Wat vage derde partijen die zijn ingehuurd voor de customer service die geen enkele kennis hebben van hun eigen producten en acties.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

3,0
Ik heb 3 weken geleden via ING ...
Door Jeroen op 8-5-2018

Ik heb 3 weken geleden via ING rentewinkelpunten de Sony WH-1000XM2 gekocht. In de linker koptelefoon zit een ontzettend irritante rammel als de telefoon beweegt. Alsof er iets los zit. Op de fiets of in de bus is de koptelefoon dus niet te gebruiken. Ik heb contact opgenomen met ING rentenpuntenwinkel die hebben mijn klacht doorgestuurd naar Sparco International. Die sturen een mail dat ze contact zullen opnemen en een week later hebben ze nog niet laten horen. Ik weer naar ING bellen. Die kunnen er niets aan doen en ik moet nog maar even wachten. Wat een aanfluiting en dat terwijl het toch een dure koptelefoon is. Als je stil blijft zitten dan is er niet aan de hand dan is het geluid goed en zit hij comfortabel. Als je beweegt is mijn advies koop iets anders voor dat geld, geen risico nemen zou ik zeggen dat hij net zo rammelt als mijn koptelefoon

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Wat is er toch eigenlijk veel geluid ...
Door Rusteloze student op 26-3-2018

Wat is er toch eigenlijk veel geluid om ons heen?! In het dagelijks leven merk je daar vrij weinig van, maar wanneer de tentamenweek er aan zit te komen en je dagenlang zit te studeren kom je er opeens achter dat al dat geluid heel storend is. De veelbelovende noise-cancelling functie was voor mij dan ook de doorslaggevende reden om de Sony WH-1000XM2 aan te schaffen. De volgende dag heb ik de headphone besteld en volgens de mini-handleiding moest de headphone eerst vier uur laden vóór het eerste gebruik. Dat heb ik daarom toen meteen gedaan, en na het laden heb ik de headphone natuurlijk meteen getest. Het koppelen van de headphone via Bleutooth met mijn telefoon (Iphone 7) verliep zonder enig probleem. De noise-cancelling functie wordt automatisch geactiveerd en meteen werd ik van de buitenwereld afgesloten. De veelbelovende noise-cancelling functie werkt dus echt zo goed als overal wordt beweerd. Natuurlijk heb ik zelf ook een aantal experimenten uitgevoerd om te de mogelijkheden te testen. Zo heb ik bijvoorbeeld een föhn op de hoogste stand in dezelfde ruimte gelegd en toen de headphone opgezet, bijna al het geluid van de föhn wordt weggefilterd. De reden van de aankoop was in het begin dan ook echt waar ik op hoopte. Het geluid van de headphone is evenzo adembenemend. Voorheen gebruikt ik altijd de gratis bijgeleverde earphones van mijn telefoon, maar deze koptelefoon was toch wel heel iets anders. De kwaliteit van het geluid is zo goed dat het net lijkt of je daadwerkelijk bij de opnames aanwezig bent. Dit gaf toch wel een heel andere dimensie aan het luisteren van muziek. Via de app die meteen na het koppelen op je telefoon wordt aangeboden, kun je het geluid van de headphone personaliseren. Je kunt de headphone zo instellen dat het net lijkt of je in bijvoorbeeld een concertzaal bent. Dit werkt uitstekend en zo kun je zelf bepalen hoe je de muziek wilt luisteren. In diezelfde app kun je ook de mate van noise-cancelling regelen, ook kun je de functie optimaliseren. Hierbij wordt de omgeving, zoals de druk en de vormen van je hoofd, via de headphone opgenomen en daarop wordt de noise-cancelling aangepast. Persoonlijk merkte ik vóór en ná het optimaliseren niet veel verschil, maar dit is dan ook vooral voor gebruik in het vliegtuig. De bediening van de headphone voldoet volledig aan de eisen. Via de rechter oorschelp kun je de muziek pauzeren, een volgend nummer aanvragen en het volume regelen. Ook heeft de headphone een functie waarbij het omgevingsgeluid juist harder in de headphone wordt gespeeld, hier voor moet je je hand op de rechter oorschelp leggen. Deze functie is met name om een snelle opmerking of melding te horen. De headphone is via bluetooth en met een kabel te verbinden, de benodigde kabel wordt meegeleverd. Ook bevat de verpakking een case om de headphone mee te nemen, een doos om de case en bijgeleverde kabels in te bewaren en een speciaal verbindingsstuk voor in het vliegtuig. De headphone heb ik nu twee weken in mijn bezit en helaas voldoet de headphone niet aan al mijn eisen. Bij het dragen van de headphone krijg ik een soort drukkend gevoel op mijn oren en hierdoor krijg ik last van hoofdpijn. Ik heb de headphone vooral aangeschaft om geluidsloos te studeren, hoofdpijn tijdens het studeren zorgt voor het verlies van mijn concentratie en daarom is deze headphone niet de ideale oplossing. De oorschelpen van de headphone zijn van imitatieleer en dat zorgt ervoor dat je oren gaan zweten bij lang gebruik, dit zou eigenlijk niet moeten kunnen bij het kopstuk van Sony dat tevens één van de beste op de markt is. Vandaar dat ik de prijs/kwaliteit verhouding niet helemaal redelijk vind. Kortom, de headphone geeft geweldig geluid, de noise-cancelling functie is werkelijk adembenemend en de bediening is volledig gebruiksvriendelijk.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een geweldige koptelefoon. De ruisonderdrukking is subliem, ...
Door Mfjb op 4-1-2018

Een geweldige koptelefoon. De ruisonderdrukking is subliem, het geluid geweldig. Rustig geluidsprofiel met mooie volle bas, zonder de scherpe hoge tonen van veel andere sets. Grappig is ook de touchcontrols in de rechterschelp en de optie om even snel iets te horen door je hand over de schelp te houden, al kijkt je gesprekspartner je vreemd aan. De app is ook erg goed met de automatisch verandering van profiel bij bijv. lopen. Je wil hem de hele dag ophouden. Na 1,5 uur kon ik hem niet meer op houden omdat de Sony de poot van mijn bril hard in mijn oor duwt, in welke stand en houding dan ook. Dat ging teveel pijn doen. Daarnaast ging mijn bril een heel klein beetje anders staan waardoor ik niet meer goed door mijn -6 glazen zag en hoofdpijn kreeg. Kijk dus goed uit als je een bril draagt. Zou bijna mijn ogen laten laseren want wat klinkt ie mooi!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Na lang twijfelen tussen de Sony WH-1000XM2 ...
Door An Oniem op 20-12-2017

Na lang twijfelen tussen de Sony WH-1000XM2 & Bose QuietComfort 35 II heb ik uiteindelijk in de winkel beslist om de Sony te kopen. De geluidskwaliteit was voor mij ongezien voor een draadloze headphone, functies zijn goed doordacht, ook de ambient sound Noise Cancelling is geweldig en met de Noise Cancelling op maximum hoor je praktisch niets! Wat mij helaas niet was opgevallen in de winkel (door het regelmatig op- en afzetten van beide toestellen) was dat de Sony net niet zo goed op de oren zit en ik een lichte druk ervaarde op mijn oorschelp. Op zich geen ramp zou je denken maar na een uur, max 2 begon het echt wel pijn te doen en moest ik de hoofdtelefoon afzetten om mijn oor wat rust te gunnen. Ook het schakelen tussen verschillende toestellen is bijzonder omslachtig. Je kan slechts 1 toestel tegelijk verbonden hebben, dus als je verbonden bent met je PC en je hebt de Noise Cancelling op maximum staan, hoor je je smartphone niet af gaan. Om de headphone tijdens een gesprek te verbinden is haast onmogelijk! Je moet eerst via je eerste toestel (PC) de verbinding verbreken, dan via het tweede toestel (smartphone) de verbinding weer tot stand brengen. Heel jammer maar ik heb uiteindelijk beslist om de headphone weer op te sturen naar Sony en heb me de Bose gekocht. Deze is duidelijk comfortabeler maar de Noise Cancelling functies en geluidskwaliteit zijn iets minder subliem (maar nog steeds uitstekend). Met de Bose kan je wel meerdere toestellen verbinden en duurt switchen tussen beiden minder dan een seconde.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dit is de eerste hoofdtelefoon met noise ...
Door Hendrik op 30-10-2017

Dit is de eerste hoofdtelefoon met noise cancelling die ik gebruikt heb. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar dit overtreft alle verwachtingen. Iedere dag moet ik minstens 2 uur met de trein reizen en ik zit altijd in de spits tussen al het lawaai die je er gratis bij krijgt. Dankzij deze Sony is dit verleden tijd. Met de hoofdtelefoon op en de noise cancelling aan hoor ik niemand meer om me heen. Ik zit helemaal in mijn zone met mijn muziek of luisterboek. Om te testen hoe goed de hoofdtelefoon werkte heb ik deze tijdens de reis een paar keer afgedaan. Pas dan merk je hoeveel lawaai je normaal gesproken zit. De hoofdtelefoon geeft een geweldig geluid. Zowel de hoge, midden als lage tonen worden perfect weergegeven. 's Ochtends luister ik naar de radio (veel gesproken stemmen en POP muziek), 's middags naar een luisterboek en 's avonds vaak naar mijn eigen muziek (Jazz en Bluess). Het is een genot om naar alle verschillende stijlen te luisteren. Ik ontdek veel nieuwe geluiden in de muziek, terwijl ik de nummers al jaren beluister. Echt een mooie ervaring om zo die in de muziek te zitten. Je kunt de muziek bedienen met de oorschelp van de hoofdtelefoon door er overheen te vegen. Je moet er even wat handigheid in krijgen, maar ik had het vrij snel door. De hoofdtelefoon zit lekker comfortabel op mijn hoofd. Ook al is de hoofdtelefoon iets aan de zware kant, door de goed afgewerkte oorkussens en hoofdband kun je 'm met gemak een aantal uren achter elkaar ophouden. De afwerking is ook helemaal af. De oorschelpen zijn afgewerkt met leer, of met een materiaal dat op leer lijkt. Helemaal top. Ik ben ontzettend blij met deze hoofdtelefoon en wil er niet meer vanaf. Een blijvertje!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
De afgelopen weken heb ik de Sony ...
Door Sandra op 18-10-2017

De afgelopen weken heb ik de Sony WH-100 xm2 mogen testen. Als liefhebber van vele stijlen muziek kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over de koptelefoon. De geluidskwaliteit is, bij diverse muziekstijlen, zeer goed. Daarnaast heeft de koptelefoon ook een zeer hoog draagcomfort waardoor je hem de hele dag door kan dragen. De noise cancelling functie werkt zeer goed, ik word regelmatig opgeschrikt door een collega die opeens naast me staat te praten. De koptelefoon is tevens erg mooi, maar toch stevig vormgegeven en de touchfunctie op het oorkussen werkt goed (al is het wel even wennen). De koptelefoon is gemakkelijk op te bergen in een case zodat je hem mee kan nemen in een rugzak. Ik ben zeer tevreden over deze koptelefoon en raad hem dan ook zeker aan!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De afgelopen 2 weken heb ik gebruik ...
Door Erik Smits op 2-10-2017

De afgelopen 2 weken heb ik gebruik gemaakt van de Sony WH-1000XM2 draadloze koptelefoon van Sony. Hiervoor maakte ik altijd gebruik van mijn Apple Airpods (ook draadloos). Mijn verwachtingen van de koptelefoon waren gemixt, sinds ik zelf altijd lang gebruik maakte van kleine oordopjes was ik bang dat een grote koptelefoon op mijn hoofd erg zwaar en beklemmend zou aanvoelen. Ik kan jullie vertellen dat na actief testen de koptelefoon al mijn verwachtingen heeft overtroffen. De noise cancelation is geweldig (het nadeel is dat ik mijn vriendin niet meer hoor maar dat is ook wel eens lekker) Het draag comfort is uitmuntent, je voelt niet eens dat je zo'n groot apparaat op je oren hebt! Het geluid, in 1 woord GEWELDIG zelfs met standaard muziek via m'n Iphone. Het design; je moet er van houden maar je voelt de kwaliteit. De koptelefoon is robuust, kan tegen een stootje en ik ben zeker niet bang dat het kapot gaat in m'n tas. (tevens ook handig dat er een goede draag case bij zit) Gebruiks vriendelijkheid; Het pairen tussen verschillenden apparaten is even puzzelen maar als je het eenmaal door hebt werkt het goed. Bel kwaliteit is helder en het opnemen ook is simpel. Het aanpassen van de volume en naar het volgende nummer skippen werkt een beetje onhandig (naar links& rechts swipen op de rechter earpad voor het volgende nummer en op & neer voor volume) en hier maakte ik geen gebruik van. Batterij; tot nu toe nog nooit zonder batterij gezetten zelfs na 4 dagen niet opladen en actief gebruiken Tijdens het hardlopen ga ik toch weer terug naar m'n airpods vanwegen het feit dat de noise cancelation (ook als die uit staat) bedrukkend werkt (je hoord je voetstappen door de koptelefoon) Om het samen te vatten mocht je op zoek zijn naar een nieuwe koptelefoon zou ik dit product zeker aanraden aan iederen ivm draagcomfort, batterij duur & geluids kwaliteit maar hou er rekening mee dat dit product je echt afsluit van de buitenwereld!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Alles aan deze hoofdtelefoon voelt premium aan. ...
Door SoundSoof op 29-9-2017

Alles aan deze hoofdtelefoon voelt premium aan. Het design vind ik persoonlijk erg mooi en de oorschelpen van de hoofdtelefoon zijn mooi afgewerkt met leer. Voor mij is dit de mooiste hoofdtelefoon dat nu op de markt is. De hoofdtelefoon heeft een hoog draagcomfort. Het stoort mij niet wanneer ik 3 uur lang non-stop naar muziek luister. Bij mijn vorige on-ear hoofdtelefoon kreeg ik op een gegeven moment last van mijn oren, maar dat is bij deze hoofdtelefoon niet het geval. De geluidskwaliteit is eveneens premium. Hij produceert een lekkere heldere bass en de midden klanken komen erg goed tot hun recht. De hoofdtelefoon kan eigenlijk vele soorten muziek aan, zonder concessies te doen op de geluidskwaliteit. Je kunt de muziek bedienen met de rechter oorschelp. Je kunt swipen, tappen en je hand erop leggen om door de muziek te gaan, het volume te regelen en om de muziek te pauseren. Dit werkt erg goed en je hebt de bewegingen snel door. De Noise Cancelling is uitmuntend. Ik heb al een aantal hoofdtelefoons gehad met NC, maar deze Sony legt de lat weer een stukje hoger. Je kunt o.a. de NC zelf regelen via Sony Headphones Connected app. Ik raad iedereen aan deze app te downloaden, want het brengt je hoofdtelefoon naar de next level. Daarnaast heeft de hoofdtelefoon heeft min of meer door in wat voor omgeving je je bevindt en past de mate van Noise Cancelling daarop aan. Ik zit dagelijks in de trein en vlieg regelmatig en het is serieus waar, je komt uitgeruster aan wanneer je een NC hoofdtelefoon op hebt. Je hebt pas door hoeveel lawaai er om je heen is wanneer je de hoofdtelefoon na een half uurtje reizen even af doet. Een wereld van verschil. Verder zitten er nog microfoons in de hoofdtelefoon, zodat je er ook mee kan bellen. Persoonlijk doe ik dit niet, want ik hoor mezelf niet praten tijdens het bellen met de hoofdtelefoon op en dat vind ik persoonlijk niet prettig, maar voor even snel antwoorden van een telefoontje is het wel handig. Al met al is het een gewelige hoofdtelefoon die ik iedereen kan oprecht kan aanraden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sony WH-1000XM2
Gemiddelde score redacteuren
8,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony WH-1000XM2
Aantal testen:
10
Genormeerde score:
8,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony WH-1000XM2.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sony WH-1000XM2? Onze eigen test van de WH-1000XM2 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Sony WH-1000XM2 review
10,0
31-8-2017
Whathifi.com

The Sony WH-1000XM2s stick to a tried and trusted recipe that works a treat. They’re a superb all-round package that excel in every area and that’s why we’d willingly pay every penny of their premium price tag. A showstopping pair of headphones if ever we heard them.

Whathifi.com
Sony WH-1000XM2
10,0
23-10-2017
TrustedReviews.com

The best just got better.

TrustedReviews.com
TEST / Sony WH-1000XM2 : un casque sans fil toujours aussi séduisant
10,0
2-11-2017
Lesnumeriques.com

Sans rien révolutionner, le Sony WH-1000XM2 se place comme le successeur légitime du MDR-1000X. Il offre toujours l'une des meilleures expériences d'utilisation parmi les casques sans fil à réduction de bruit active, sans pour autant dominer la concurrence sur tous les aspects (le son chez certains, la connectivité et le confort chez d'autres). Le MDR-1000X demeure pour sa part intéressant si vous n'avez que faire d'une autonomie encore plus élevée et des fonctionnalités supplémentaires fournies par l'application mobile.

Lesnumeriques.com
Sony WH-1000xM2 review
10,0
4-11-2017
Digitaltrends.com

Sony has a history of manufacturing extremely durable and high-quality products, and given the excellent build quality of the WH-1000xM2 and the extended time we’ve spent with the original MDR-1000x model, as well as the included hard case, we imagine they will last for many years of regular use if treated properly. Should you buy it? Absolutely. The WH-1000x have impeccable sound, offer great comfort, and have near-perfect noise canceling at a very reasonable price point, easily ranking among the best premium headphones we have ever heard — and absolutely deserving our five star rating.

Digitaltrends.com
Sony WH-1000XM2
10,0
18-11-2017
TechRadar.com

The Sony WH-1000XM2 improves upon the original flagship headphones. They sound great, deftly wield noise cancellation technology and cost just as much as a pair of Bose QC35s. They might have a slightly shorter battery life than the QC35, but the WH-1000XM2 outclass them in terms of performance and feature-set.

TechRadar.com
Sony WH-1000XM2
10,0
28-11-2017
Pocket-lint.com

In the WH-1000XM2, Sony has created perhaps the best noise-cancelling over-ear headphones that we've ever tested. Having put in a strong performance in the original guise, the second coming delivers a repeat performance - with a little extra.

Pocket-lint.com
SONY 1000XM2 NOISE-CANCELLING HEADPHONES REVIEW: IMPERFECT BEST
8,5
29-11-2017
Theverge.com

By now, you should be able to understand why I feel so torn. The 1000XM2s are some of the most comfortable headphones I’ve tested (and I’ve tested hundreds); they last a long time; they deliver solid wireless performance; and they outperform almost everything else out on the market. But I’ve heard the B&W PX, and I no longer love Sony’s sound the way I did when I reviewed the original 1000X. Hell, I don’t even find there’s much difference between the M2 and the first-gen headphones. The key difference maker for me is the $299.99 price of the 1000XM2s. That’s at least $30 south of the Bose QuietComfort 35s — and I’m confident both 1000X models from Sony offer superior sound and performance than Bose — and a full $100 cheaper than the Bowers & Wilkins PX. If you’re budget-constrained or just can’t find a good fit with the PX, I’d immediately point you to Sony’s 1000X range. But which one of the two? The original 1000X is now $229.99 direct from Sony, and on the evidence of my review of the 1000XM2, I can’t say you’ll be missing out on much going for the older one. In any case, it’s safe to say that, for most people, either one of Sony’s 1000X variants is still the best set of wireless NC headphones available.

Theverge.com
Sony WH-1000XM2
9,0
1-12-2017
Cnet.co.uk

The Good The Sony WH-1000XM2 is an excellent-sounding, comfortable wireless headphone with effective noise canceling that measures up to Bose's for muffling ambient noise. Its battery life has been improved and it has some nifty extra features geared toward frequent travelers. The Bad It should perform a little better as a headset. Battery isn't replaceable. The Bottom Line Sony's WH-1000XM2 may not be quite as comfortable as Bose's QuietComfort 35 II, but in some respects it's a superior headphone.

Cnet.co.uk
Sony WH-1000XM2 wireless noise cancelling headphones review
10,0
5-12-2017
Techguide.com.au

When it comes to headphones, Sony certainly knows what it’s doing. And that is evident with the new Sony WH-1000XM2 wireless headphones that offer both superb sound quality and excellent noise cancellation.

Techguide.com.au
Sony WH-1000XM2
9,0
1-6-2018
Cnet.co.uk

The Good The Sony WH-1000XM2 is an excellent-sounding, comfortable wireless headphone with effective noise canceling that measures up to Bose's for muffling ambient noise. Its battery life has been improved and it has some nifty extra features geared toward frequent travelers. The Bad It should perform a little better as a headset. Battery isn't replaceable. The Bottom Line Sony's WH-1000XM2 may not be quite as comfortable as Bose's QuietComfort 35 II, but in some respects it's a superior headphone.

Cnet.co.uk
Sony WH-1000X M2. Identiek aan de MDR-1000X maar met betere accu
8,2
7-6-2018
BesteProduct.nl

De Sony WH-1000X M2 is identiek aan de Sony MDR-1000X, maar het heeft één verbetering: de accu. Deze gaat maximaal 30 uur mee en dat is 10 uur meer dan de MDR-1000X. Een pracht van een koptelefoon is het bovendien, deze Sony WH-1000X M2. Met zijn lederlook (kunstleder) steelt hij zeker de show. Met een gemiddelde prijs van 360 euro is de koptelefoon nogal prijzig. Wel krijg je daarvoor een koptelefoon met de nieuwste handige en praktische snufjes. Één daarvan is het muten van het geluid door je rechter hand op de oorschelp te drukken. Hierdoor kun je gemakkelijk een gesprek aangaan doordat de muziek op pauze gaat zo lang je de hand erop houdt. Wat een kwestie van smaak is, is de bas. Mijns inziens was de bas te zacht. De hoge- en middentonen zijn echt super. Je zult de koptelefoon dus echt even moeten testen om te toetsen of je het geld er voorover hebt (gezien de bas).

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
De Sony WH-1000XM2 is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de WH-1000XM2 hebben getest, krijg je voor € 323,94 een van de beste Hoofdtelefoons in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
8,5
laagste prijs
€ 323,94
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Sony WH-1000XM2


Sony WH-1000XM2 uitvoeringen

Alternatieve uitvoeringen


Specificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
WH1000XM2/N , WH1000XM2/B
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2017
EAN
4548736062849 , 4548736055773
Website
-
Kleuren
goud , zwart
Soort
koptelefoon (over oor)
Klankkast
gesloten
Microfoon
Ja
Frequentie
4 - 40000 Hz
Model
over het hoofd
Noise-cancelling
Ja
Opvouwbaar
Ja
Type/soort
hoofdtelefoon
Type in oor (intra-aural)
gehoorgang
Weerstand (bij 1kHz)
47 Ohm
Vermogen (max.)
100 mW
DJ-koptelefoon
Nee
Virtual Surround
Nee
Volumeregeling
Ja
Draadloos
Draadloos
Ja
Soort draadloze connectie
Bluetooth
Bereik
10 m
Oplaadbaar
Ja
Levensduur accu
38 uur
Oplaadtijd
4 uur
Overige
Lengte kabel
1,5 m
Bijgeleverde accessoires
adapter, etui, verlengsnoer
Gewicht
275 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
9
Beoordeling experts
8,5
Beoordeling consumenten
7,3
Prijs / kwaliteit
10,0