Volg ons

Apple AirPods Pro (2019)

Voor- en nadelen van de Apple AirPods Pro (2019)

Voordelen

  • Goede gesprekskwaliteit
  • Klein, licht en comfortabel
  • Uitstekende integratie met iOS
  • Goede ANC

Nadelen

  • Korte batterijduur
  • Niet alle functies beschikbaar op Android
  • (te) veel concurrentie
  • Pasvorm zeer persoonlijk

Onze test
Expertreview | op
7,9

Apple AirPods Pro: De eerste Airpods die het geld waard zijn

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Apple Airpods Pro zijn de ideale match bij een iPhone, maar niet beslist het perfecte product. Het ontwerp is zeer stijlvol en compact, maar als gevolg zijn de batterijduur en besturing beperkt. De geluidskwaliteit is een grote stap voorwaarts, maar nog altijd niet op het niveau van de concurrentie van bijvoorbeeld Sony en Bose. Wel loopt Apple voorop als het gaat om de gesprekskwaliteit met heldere stemgeluiden en prima onderdrukking van omgevingsgeluid. De pasvorm is erg persoonsgebonden en het retourbeleid wisselt per winkel, dus let goed op voordat je de headset aanschaft.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Redacteur
vanaf 221,95
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven kosten de Apple Airpods Pro ongeveer 280 euro. Dat zijn bedragen waar zelfs Apple-fans raar van opkijken. Na de originele Apple headsets van twee tientjes vond men de Airpods al duur met een adviesprijs van 180 euro, maar daar doet het bedrijf nu nog eens 100 euro bovenop voor de Airpods Pro. Toch zijn dit de eerste Airpods die het geld daadwerkelijk waard zijn. De geluidskwaliteit maakt grote stappen, het design is verbeterd en Apple heeft actieve ruisonderdrukking toegevoegd. Je betaalt wel nog steeds de grote meerprijs voor volledig draadloze oortjes.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Als er iets is waar Apple goed in is, dan is het wel het ontwerp van hun producten. Zo ook weer met de Airpods Pro. De originele Airpods kregen veel kritiek omdat ze op de Oral-B opzetborsteltjes zouden lijken, maar die vergelijking gaat met de Airpods Pro niet meer op. Het pootje is veel slanker en korter geworden waardoor het er minder vreemd uit ziet. Ze zijn zelfs niet veel groter dan de bedrade tegenhangers. De plastic constructie heeft een Apple-waardige afwerking en zit zeer goed in elkaar. De besturing is wel onnodig complex met sensors die meten of je in de pootjes knijpt. Dat werkt minder intuïtief dan even tikken op een touch-sensor en maakt het setje nog duurder. Daarnaast is het niet mogelijk om het volume te bedienen op de Airpods Pro, waardoor je bent toegewezen tot Siri of je telefoon. De integratie met iOS is perfect waardoor de headset binnen luttele seconden is gekoppeld, maar helaas geldt dat niet voor Android-apparaten. Hoewel de koppeling vrij moeiteloos verloopt, ontbreken een aantal belangrijke functies.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 50%)
Zoals gezegd heeft Apple niet alleen het design een upgrade gegeven, maar ook de geluidskwaliteit. De Airpods Pro zetten grote stappen in de goede richting en klinken veel beter dan de originele Airpods. De headset heeft een evenwichtige overdracht dat niet mee gaat in de trend van extra versterkte bastonen. Dat zorgt voor een prettige luisterervaring bij vrijwel alle muziek-genres, maar de weergave mist detail die de tegenhanger van Sony wel biedt. De Sony WF-1000XM3 doet het ook beter in de lage frequenties, maar heeft een minder vlakke overdracht. Daarnaast zijn scherpe tonen met de Airpods Pro soms erg vervelend of zelfs pijnlijk om naar te luisteren. Hoewel de meeste in-ear hoofdtelefoons daar last van hebben, zou dat effect op dit prijspunt minder aanwezig moeten zijn. De Active Noise Cancelling (ANC) is een zeer prettige toevoeging die het geluid van de trein, het verkeer of je collega's netjes weg filtert. Het is nog niet zo effectief als bij de betere over-ear hoofdtelefoons, maar de ANC van de Airpods Pro weet goed mee te komen met andere in-ear alternatieven. Helaas heeft de ANC wel effect op de geluidskwaliteit, want met de feature ingeschakeld neemt de kwaliteit van het geluid duidelijk een stapje terug. Waar ze wel voorop lopen is de gesprekskwaliteit: je stem wordt helder opgenomen terwijl omgevingsgeluid goed wordt weggewerkt.
7,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
Het draagcomfort is erg persoonsafhankelijk en dat kan problematisch uitpakken. Bij de één zitten ze uitstekend en sluiten ze goed af, een vereiste voor goede ANC, maar bij de ander sluiten ze nauwelijks af of vallen ze continue uit. Apple levert ook maar drie verschillende maten rubbertjes mee, terwijl de concurrentie soms zelfs twaalf opties biedt. Omdat sommige winkels waaronder de MediaMarkt de Airpods Pro als hygiëne product beschouwt, is het soms ook niet mogelijk de headset te retourneren. Mocht je dus twijfelen over de pasvorm, informeer dan eerst naar het retourbeleid bij de betreffende winkel.

7,9
Eindscore test
Apple AirPods Pro (2019)

Testen van Apple AirPods Pro (2019)
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Apple AirPods Pro (2019)
Aantal testen:
13
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Apple AirPods Pro (2019).
Website testen
Wat vonden andere testers van de Apple AirPods Pro (2019)? Onze eigen test van de AirPods Pro (2019) staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
AirPods Pro (video)
9,0
7-11-2019
iPhoned.nl

De AirPods Pro zijn de verbeterde AirPods waar we zo lang op hebben gewacht. Met de toevoeging van noise cancelling, betere pasvorm en daardoor betere geluidskwaliteit is dit een enorme stap voorwaarts. Dankzij hetzelfde gebruikersgemak dat de originele AirPods zo populair maakte, zijn dit wat ons betreft de beste oordopjes voor Apple-gebruikers en de hogere aanschafprijs van 279 euro dubbel en dwars waard.

iPhoned.nl
Apple AirPods Pro Review
8,5
30-11-2019
Tweakers.net

De AirPods Pro zijn draadloze oordopjes van Apple, die erg goed en snel samenwerken met iOS-apparaten, maar ook functioneren als bluetoothoordoppen met bijvoorbeeld een Android-smartphone. Er is een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de eerdere AirPods, zoals spatwaterdichtheid, de verbeterde pasvorm met rubberen dopjes en de accuduur bij muziek luisteren. Ook is er integratie voor het oproepen van Siri en houdt Apple de latency beperkt. De fijnste nieuwe feature is noisecancelling. Deze werkt goed en is in combinatie met de goede transparantiemodus de grootste vooruitgang ten opzichte van de eerdere AirPods, die vrij veel omgevingsgeluid doorlieten.

Tweakers.net
Apple AirPods Pro review: best buds
9,0
31-10-2019
Digitaltrends.com

Based on reports of original AirPods petering out after 2 -3 years, I’m going to guess the AirPods Pro are destined to experience battery failure in roughly the same time frame. Warranty The AirPods Pro come with a one-year limited warranty against manufacturer defect only — this does not cover any damage. Add AppleCare+ for $29 and you’ll get much better protection for up to two years. Should you buy it? Yes. These are a great set of compact, comfortable, and remarkably effective true wireless earbuds.

Digitaltrends.com
APPLE AIRPODS PRO REVIEW: PERFECT FIT
9,0
1-11-2019
Theverge.com

The AirPods Pro do come close to perfecting the original AirPods concept, though: the in-ear design will fit more ears, the noise cancellation outperforms what you’d expect from tiny earbuds, and they sound better than ever (and the old ones already sounded good enough for millions of people). But their appeal is still inherently tied to the Apple ecosystem. The AirPods Pro still work okay with Android phones (noise cancellation and all), but you lose out on all of the nice software touches that really make the AirPods so effortless to use. But for everyone carrying an iPhone in their pocket, it’s hard to point you in any other direction than the AirPods Pro — if you’re comfortable spending so much on them, that is.

Theverge.com
De Apple Airpods Pro zijn in-het-oor oortjes, en ze zijn echt draadloos
8,4
1-11-2019
Consumentenbond

De Apple Airpods Pro zijn in-het-oor oortjes, en ze zijn echt draadloos. Daarnaast hebben ze actieve noise cancelling. Er is natuurlijk een doosje om de dopjes tussentijds te kunnen opladen. De Airpods Pro werken perfect samen met een iPhone. Je kunt ze ook gebruiken in combinatie met een Android smartphone, maar dan werken niet alle functies. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Apple zogenaamde 'in-ear' plugjes maakt, zoals andere fabrikanten eigenlijk altijd al doen. 'In-ear' zitten steviger dan oordopjes die in het oor 'hangen', maar sommigen vinden 'in-ear' toch niet zo comfortabel. De goedkopere Airpods met of zonder draad hangen wel in het oor.

Consumentenbond
AirPods Pro review: Eindelijk ruisonderdrukking
8,0
1-11-2019
Computer! Totaal

Zijn de AirPods Pro door de uitstekende ruisonderdrukking de beste keuze voor tijdens een lange vlucht? Niet per se. De vijf uur batterijtijd was tijdens onze vlucht van Schiphol naar Los Angeles onvoldoende om de gehele trip naar de AirPods te kunnen luisteren. We moesten ze halverwege even opladen in de batterijdoos, waardoor we korte tijd zonder ruisonderdrukking zaten.

Computer! Totaal
Apple AirPods Pro
9,0
3-11-2019
Cnet.co.uk

The Good De AirPods Pro hebben een ultracompact, lichtgewicht, geluidsisolerend en zweetbestendig ontwerp dat beter om de oren past en een betere bas en algeheel geluid levert dan de originele AirPods. Hun actieve ruisonderdrukking vermindert omgevingsgeluid aanzienlijk en ze hebben een transparantiemodus om geluid binnen te laten. Headsetprestaties bij het bellen zijn top. Case ondersteunt draadloos opladen en vervangende oordopjes zijn spotgoedkoop. Het slechte De geluidskwaliteit is goed, maar sommige concurrenten klinken beter. Het is onduidelijk of deze een langere batterijlevensduur hebben dan de originele AirPods. The Bottom Line Hoewel ze niet helemaal de kroon nemen voor de beste geluidskwaliteit, zijn de AirPods Pro geweldige echte draadloze hoofdtelefoons die de standaard AirPods op bijna alle manieren overtreffen.

Cnet.co.uk
Apple AirPods Pro review
8,0
6-11-2019
Whathifi.com

The AirPods Pros can't quite match the best-in-class noise-cancelling true wireless headphones for sound quality, but the user experience and unprecedented levels of comfort still make them a very strong new option in the category. And by combining that excellent noise-cancelling with a transparency mode that feels almost as natural as wearing non-isolating earphones, Apple has created a pair of headphones that’s as well suited to a long-haul flight as it is to a run around the block. For many, they could be the only pair of headphones they ever need.

Whathifi.com
Apple AirPods Pro
9,0
8-11-2019
TechRadar.com
AirPods Pro mit ANC im Test: Silikon - klingt komisch, ist aber super
8,5
12-11-2019
Netzwelt.de

Warum die neuen AirPods nun den Zusatz "Pro" tragen, sei einmal dahingestellt. Doch endlich hat jemand Apple gesagt, dass Silikon-Aufsätze in verschiedenen Größen durchaus Sinn bei In-Ear-Kopfhörern ergeben. Klingt komisch, ist aber so. Ihr könnt die In-Ears tatsächlich stundenlang im Ohr tragen, ohne dass es zu Kopfschmerzen oder einem Gefühl der Enge kommt. In Verbindung mit dem gut funktionierendem ANC und einem ausgewogenen Klang erhalten sie von uns eine klare Kaufempfehlung. Ach ja - weniger peinlich als die ersten beiden Generationen sehen die AirPods Pro auch aus.

Netzwelt.de
Écouteurs sans fil AirPods Pro : le coup de tonnerre signé Apple
10,0
14-11-2019
Lesnumeriques.com

Disons-le franchement, on n'attendait pas les nouveaux écouteurs d'Apple à ce niveau. Les AirPods Pro conservent la commodité d'usage légendaire des AirPods "tout court" (à condition bien sûr que l'on baigne déjà dans l'écosystème Apple), et ajoutent à cela une réduction de bruit très impressionnante — sans oublier non plus de réaliser un bond considérable du côté de la qualité de restitution sonore. À l'heure où nous réalisons ce test, ils se situent tout simplement parmi les tout meilleurs écouteurs true wireless disponibles sur le marché, aux côtés des Sony WF-1000XM3.

Lesnumeriques.com
Apple AirPods Pro
9,0
26-11-2019
TrustedReviews.com

AirPods Pro zijn uitstekende oordopjes en gemakkelijk aan te bevelen, vooral als je diep in het iOS-ecosysteem zit. Ze klinken geweldig, zijn veel comfortabeler dan concurrerende koptelefoons en de ANC is zeer effectief. Voeg daar nog de typische AirPods aan toe, zoals een sterke verbinding en eenvoudig koppelen en je hebt een zeer compleet product.

TrustedReviews.com
Apple AirPods Pro
10,0
4-12-2019
Pocket-lint.com

We zijn ongelooflijk onder de indruk van de eenvoudige installatie en geluidskwaliteit die de AirPods Pro levert. Actieve ruisonderdrukking maakt een enorm verschil met omgevingsgeluid, waardoor deze in-oren veel capabeler zijn dan de originelen.

Pocket-lint.com
Apple AirPods Pro: De eerste Airpods die het geld waard zijn
7,9
10-3-2020
BesteProduct.nl

De Apple Airpods Pro zijn de ideale match bij een iPhone, maar niet beslist het perfecte product. Het ontwerp is zeer stijlvol en compact, maar als gevolg zijn de batterijduur en besturing beperkt. De geluidskwaliteit is een grote stap voorwaarts, maar nog altijd niet op het niveau van de concurrentie van bijvoorbeeld Sony en Bose. Wel loopt Apple voorop als het gaat om de gesprekskwaliteit met heldere stemgeluiden en prima onderdrukking van omgevingsgeluid. De pasvorm is erg persoonsgebonden en het retourbeleid wisselt per winkel, dus let goed op voordat je de headset aanschaft.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
De Apple AirPods Pro (2019) is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de AirPods Pro (2019) hebben getest, krijg je voor € 221,95 een van de beste Hoofdtelefoons in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
8,0
laagste prijs
€ 221,95
prijs/kwaliteit
10,0

Reviews van de Apple AirPods Pro (2019)

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Apple AirPods Pro (2019) nog niet gedeeld. Heb jij de AirPods Pro (2019) gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Hoofdtelefoon van Apple te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Apple AirPods Pro (2019)Specificaties van Apple AirPods Pro (2019)

Toepassing/Gebruik

Model
in oor
Verbindingstechnologie
draadloos
Draadloos
Ja

Functies

Noise-canceling
Ja

Algemene Kenmerken

Type/soort
Hoofdtelefoons/headsets
Kleur(en)
wit
Fabrikant kleur(en)
wit

Extra

Bluetooth
Ja
USB-aansluiting
Nee
Ondersteunde besturingssystemen
iOS, iPadOS
Bediening
touch

Algemeen

EAN
0190199246966 , 0190199247000
Partnumber
MWP22TY/A , MWP22ZM/A
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2019
Introductie model
2020 , 2019
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
12
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
10,0