Volg ons

Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine

Voordelen
  • Eenvoudig te bedienen
  • Prachtig design
  • Degelijk gebouwd
  • Lekker ijs met goede structuur
Nadelen
  • Aan de dure kant voor wat je krijgt

Onze test
Consumententest | op
7,5

Boretti B101 Gelatiera: Prachtige machine maakt 'gewoon' lekker ijs

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Boretti B101 Gelatiera is een ijsmachine die zal stralen op je aanrecht. Prachtig vormgegeven en alle onderdelen zijn kwalitatief goed en mooi afgewerkt. Het is een ijsmachine met compressor die al het werk voor je doet. Mengsel erin, tijd kiezen op het display en wachten maar. Het eindresultaat is lekker ijs met een prima structuur. Een vergelijkbaar resultaat zien we echter ook bij goedkopere machines. Voor het prijskaartje van zo'n 500 euro hadden we graag óf uitzonderlijk ijs, óf speciale ijsprogramma's op de machine gezien. Daarmee mist 'ie nipt de kooptip. De meerprijs zit 'm dus vooral in het design. Eerlijk is eerlijk, wel een heel mooi design!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 187 reviews
Consumententester
vanaf 449,00
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het onderdeel prijs moeten we een kritische noot plaatsen. We vinden 500 euro veel geld, daarvoor mag je een premium product verwachten. En eerlijk is eerlijk, je krijgt er ook een schitterende machine voor. Degelijk gebouwd en eenvoudig te bedienen. Helaas geen hoger cijfer dan een 6 omdat het behaalde resultaat ook met goedkopere machines (met compressor) haalbaar is. En daar draait het uiteindelijk om.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 20%)
De B101 is zeer eenvoudig in gebruik. Stekker in het stopcontact en je kan beginnen. Op het display kun je zien voor welk programma je hebt gekozen. Je kan kiezen tussen ijs maken, alleen koelen en alleen mixen. Met de draaiknop kies je hoe lang je de machine wil laten draaien. Dat kan van 5 minuten tot maximaal een uur. Heb je het mengsel in de bak dan is het een kwestie van beslag erin gieten en de machine aanzetten. De Boretti doet de rest. Zeer eenvoudig, wat we gewend zijn van ijsmachines met compressor. Speciale modi voor speciaal ijs zijn niet aanwezig in het menu.
9,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
Waar de B101 qua functionaliteiten 'gewoon voldoende' scoort, valt hij wel in de buitencategorie qua design. Wij testten een fel rood exemplaar met zilveren bovenblad en knoppen. Dat straalt wel wat uit op je aanrecht. Met deze Boretti haal je een mooie Italiaanse machine in huis die ook stevig en kwalitatief goed aanvoelt.
8,0
Bouwkwaliteit
(Weging 15%)
De Boretti heeft een inhoud van 2 liter en de machine weegt ruim 13 kilogram. De afmetingen bedragen circa 31 x 27 x 35 centimeter. De machine heeft een verwijderbare kom die, net als alle losse onderdelen, vaatwasbestendig is. Alle onderdelen voelen kwalitatief zeer goed aan. De machine is duidelijk vakkundig afgewerkt.
7,0
Smaak / structuur ijs
(Weging 45%)
De verwachtingen liggen bij een machien als deze erg hoog. Dat komt zowel door het flinke prijskaartje als het professioneel ogende design. Qua smaak en structuur scoorde de machine ruim voldoende, maar niet uitzonderlijk. Je maakt verrukkelijk ijs, maar dat kan ook met machines die flink wat euro's goedkoper zijn. Ook deed deze machine er 10 minuten langer over. Het eindresultaat was vergelijkbaar met wat we verwachten van ijsmachines met compressor.

7,5
Eindscore test
Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine

Testen van Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine
Gemiddelde score redacteuren
7,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,2
Website testen
De Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Boretti B101 Gelatiera: Prachtige machine maakt 'gewoon' lekker ijs
7,5
27-9-2018
BesteProduct.nl

De Boretti B101 Gelatiera is een ijsmachine die zal stralen op je aanrecht. Prachtig vormgegeven en alle onderdelen zijn zijn en kwalitatief mooi afgewerkt. Het is een ijsmachine met compressor die al het werk voor je doet. Mengsel erin, tijd kiezen op het display en wachten maar. Het eindresultaat is lekker ijs met een prima structuur. Een vergelijkbaar resultaat zien we echter ook bij goedkopere machines. Voor het prijskaartje van zo'n 500 euro hadden we graag óf uitzonderlijk ijs, óf speciale ijsprogramma's op de machine gezien. Daarmee mist 'ie nipt de kooptip. De meerprijs zit 'm dus vooral in het design. Eerlijk is eerlijk, wel een heel mooi design!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere IJsmachines betaal je op dit moment voor de Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de B101 Gelatiera roomijsmachine, maar overweeg ook een andere Ijsmachine te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,2
laagste prijs
€ 449,00
prijs/kwaliteit
4,0

Reviews van de Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Boretti B101 Gelatiera roomijsmachine nog niet gedeeld. Heb jij de B101 Gelatiera roomijsmachine gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Ijsmachine van Boretti te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Boretti B101 Gelatiera roomijsmachineSpecificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
B101
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
March 2017
EAN
5411397017468
Kleuren
grijs, rood
Inhoud
2 liter
Vermogen
180 watt
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
7,2
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
4,0