Volg ons

Epson EcoTank ET-3600


Reviews van de Epson EcoTank ET-3600

Gemiddelde score gebruikers

8,4
Inmiddels hebben 32 gebruikers hun mening gedeeld over de EcoTank ET-3600 van Epson en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de EcoTank ET-3600 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Ik heb deze printer nu 3 weken ...
Door Jelle76 op 20-2-2017

Ik heb deze printer nu 3 weken in huis, na het installeren was en instellen kon ik gaan beginnen. Alles is makkelijk instelbaar en werkt zeer goed. Copieren, scannen, printen, zelfs vanaf de telefoon werkte zeer goed. Zelf op gewoon copieerpapier is de kwaliteit goed. Het bijvullen van de tanks gaat ook makkelijk, er word aangeraden om er een krant onder te doen, maar als je normaal doet, hoeft dat niet eens. Voor diegene die veel printen is het een koopje omdat de inkt vele male goedkoper is dan cartridges

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Dit is eerste Epsonprinter die ik gebruik. ...
Door Ariane op 17-2-2017

Dit is eerste Epsonprinter die ik gebruik. EcoTank is zeer eenvoudig te vullen. Hiervoor is een duidelijke handleiding in meerdere talen beschikbaar. Bij deze printen hoort ook een app die eenvoudig te gebruiken is. Wel veel functies in de app en bij de printopdracht, dat het soms even zoeken is waar je kunt vinden wat je wilt. Je kunt ook printopdracht geven als je niet thuis bent. Ook schakelt printer zichzelf uit, dus geen onnodig stroomgebruik. Voor een veelgebruiker is de printlade wat aan de kleinere kant. Kwaliteit en printsnelheid zijn prima.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
ik had voor de epson ET-3600 de ...
Door RoRi Cleaning op 13-2-2017

ik had voor de epson ET-3600 de epson ET-2550, het grote verschil is dat de epson ET-3600 ook dubbelzijdig kan afdrukken, dit is echt voor zakelijk gebruik een grote uitkomst. tevens heeft de ET-3600 een groter zwart inkt reservoir wat ook zeer gunstig is in gebruik(je hoeft nu minder vaak je zwarte inkt bij te vullen) wat ook ideaal is aan deze printer is dat er een lade in zit voor het papier(ruime voorraad) tevens is de print optie vanaf mobiel ook ideaal. voorheen nooit gedaan maar nu met foto's en dergelijke voor offertes werkt dit echt als een grote uitkomst. kortom een perfecte en kwalitatief ook een erg goede printer. zeker aan te bevelen

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wij zijn al een poosje op zoek ...
Door Joyce op 8-2-2017

Wij zijn al een poosje op zoek naar een goede printer die voor het hele gezin gemakkelijk in gebruik is. Het vullen van de inkt ging erg gemakkelijk en de printer is gemakkelijk te bedienen, zelfs de jongste (5) hier in huis weet hoe ze moet kopiëren. Met de app van Epson kun je ook vanaf je telefoon documenten en afbeeldingen naar de printer sturen om te printen. Eigenlijk zijn we zeer tevreden en kunnen we tot nu toe nog geen minpunten vinden, deze printer zoude we dan ook zeker aanraden bij vrienden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik was al enige tijd op zoek ...
Door Rob S. op 7-2-2017

Ik was al enige tijd op zoek naar een printer. Na enige tijd zoeken ben ik uitgekomen bij de EPSON ET-3600. Mijn oog viel er op door zijn strakke zwarte design. Hij is makkelijk in gebruik en makkelijk te installeren door het eenvoudige installatiemenu waar je snel doorheen gaat. Jammer dat deze niet met een touchscreen is. Geen extra kabels doordat je met WiFi kunt werken. Zowel geïnstalleerd op m'n pc als op mijn mobiel. De EPSONET-3600 is snel en maakt weinig lawaai. Aangezien ik de printer voornamelijk voor mijn werk gebruik waar ik veel met kleuren en dessins werk moet hij ook scherp printen en moeten de kleuren goed over komen op papier. De EPSON ET-3600 doet dat ook. Ook al lijkt het papier erg nat na het printen,deze droogt snel op. Bij het afdrukken van tekstdocumenten stel ik de printer in op dubbelzijdig afdrukken. Dit scheelt een hoop papier en is daardoor dus ook erg zuinig. Hij is niet goedkoop in aanschaf maar door zijn prestaties is hij dit dan ook meer dan waard. Ik kan de EPSON ET-3600 echt aanraden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Mijn vorige printer had het begeven, dus ...
Door Sabine16 op 7-2-2017

Mijn vorige printer had het begeven, dus ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe. Al snel viel mijn oog op deze printer. Ik vind dat de printer er mooi uitziet en hij print goed. Wat ik echt super vind is dat ik vanaf mijn mobiel kan printen en het apparaat via WiFi kan verbinden met alle apparaten in mijn netwerk. Iets minder geslaagd vind ik het keuze menu op de printer zelf, het is nogal een ouderwets keuze menu waarin je steeds 2 opties in pixelige letters ziet en kunt scrollen. Mede omdat ik daar niet lekker mee uit de voeten kan ben ik veel dingen maar via mijn mobiel gaan printen/scannen. Heel spannend vond ik het om de flesjes inkt te legen in de daarvoor bestemde bakjes, bang om te morsen. Je moet wel vaste handen hebben om dat te kunnen doen, als je twijfelt zou ik het dan ook niet doen. Ik vind het zelf ideaal en heb het idee dat ik het inkt gebruik hiermee beter kan controleren.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik ben zeer te vrede over de ...
Door Nadine1999 op 7-2-2017

Ik ben zeer te vrede over de Epson printer. Ik heb de printer aangeschaft nadat onze eigen printer niet meer goed werkte. Na wat enkel onderzoek (welke veel pagina's kan printen) kwamen we op deze Epson uit. De printer is gemakkelijk te instaleren met de gebruiksaanwijzing. Het inkt is vloeibaar dus pas op! (dit staat ook in de beschrijving). Duidelijk staat er in stapjes uitgelegd wat je moet doen. De printer werkt op WI-FI, dat is super handig, zodat je kunt printen met je telefoon. Een nadeel is, is dat je hiervoor een app moet downloaden. Wat wel handig aan de app is, is dat je het inkt peil kan bijhouden. De printer moet je instaleren op je computer via een CD rom. Dit duurt op zich best lang, maar je kunt zelf aangeven welke functies je wilt instaleren. De printer print snel, ook als je het via je telefoon doet. De printer heeft ook de functie kopiëren en scannen, wat heel erg fijn is. Je kunt op de printer aangeven met welk formaat papier je print, je kunt dus alle soorten en maten papier gebruiken. De kleurweergave van de afdruk is voor mij prima, maar is niet ontzettend fel en als je veel kleur gebruikt lijkt het papier een beetje nat te zijn. Over het algemeen ben ik super te vrede over dit product en zou ik hem aan iedereen aanraden!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
De Epson EcoTank ET-3600 is een fijne ...
Door PaPaul1970 op 6-2-2017

De Epson EcoTank ET-3600 is een fijne printer. Al bij het uitpakken van de doos, zie je meteen de bijgeleverde flesjes met inkt. Wat een verschil qua inhoud met de cartridges die ik gewend was in mijn vorige All in one van HP. Het uitpakken en installeren van de Epson is kinderspel. Er zit een quick-guide bij die je stap voor stap laat zien hoe je de printer bedrijfsklaar maakt. Een van de eerste stappen, na het uitpakken, is het vullen van de inktcontainers/reservoirs. Eerlijk gezegd vond ik dat een spannend moment en heb ik voor de zekerheid toch maar een paar latex handschoentjes aangedaan en een krant onder de printer gelegd. De flesjes inkt zitten goed verpakt, sowieso in een stevige flacon met daaromheen nog een sealbag. Kans op ongelukjes tijdens transport, is daardoor minimaal. Je opent de flesjes door het 'tuutje' eraf te knippen. Dat gaat in principe goed maar zou ook wel een morsmomentje kunnen opleveren. Bij mij ging het gelukkig goed. De flesjes inkt doe je om de beurt, op hun kop in de reservoirs en door herhaaldelijk te knijpen, leeg je het flesje in het tankje. Vergissen in kleur is onmogelijk, het staat duidelijk aangegeven welke kleur waar moet. Als het tankje bijna vol is, moet je oppassen voor luchtbellen. Stukje keukenpapier bij de hand houden dus. Nadat de tankjes gevuld zijn, ze weer goed afsluiten met de rubberen dopjes. De printer gaat dan verder met een procedure waarbij de inkt naar de printkop gebracht wordt. Allerlei spannende geluiden hoor je dan, de voortgang wordt getoond op het schermpje dmv een tijdbalkje (20 minuutjes ongeveer). In principe is de printer dan klaar voor gebruik. Papier in de la, formaat van papier bevestigen door op OK te drukken, en hij is klaar om te printen. De andere instellingen gaan ook eenvoudig, datum en tijd zijn zo gepiept, en het instellen van de WiFi is ook een fluitje van een cent. Onze iPhones en iPads signaleerden de printer onmiddellijk, op de laptop (Windows ) was het nodig om de bijgeleverde software te installeren. Schijf in de drive en gewoon op OK blijven klikken.. werkte ook snel en zonder problemen. De printer is snel, de printresultaten op gewoon normaal A4 papier zijn prima. Ook foto's drukt hij mooi af. De scanfunctie heb ik nog niet geprobeerd, maar onze dochter heeft voor haar hele vriendinnengroep haar mooiste tekeningen gekopieerd. En dat mocht ze gerust doen... 11.000 afdrukjes op een voorraadje inkt.... laat ze maar lekker kopiëren... Minpuntje vind ik het geluid. De printer staat in de woonkamer. Wanneer hij aan het afdrukken is, hoor je hem best nadrukkelijk. Ik ben blij met deze printer. Eindelijk van de cartridgemaffiapraktijken af. Je meer zorgen maken of je genoeg papier hebt, dan inkt.. best bijzonder!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Het aansluiten van de Epson EcoTank ET-3600, ...
Door Bjorn Pettersson op 6-2-2017

Het aansluiten van de Epson EcoTank ET-3600, Het opstarten en installeren van de printer was voor mij geen probleem. Het vullen van de tanks gaat gemakkelijk en als de printer is opgestart en print klaar is (Duurde een uur). Kan je gelijk via USB en Wifi printen. Het instellen en navigeren door de printer gaat gemakkelijk en via de app printen is ook weer een +punt. Het instellen van de juiste print instellingen op mijn macbook was wel ff zoeken. Als ik via word print dan kwamen de printjes er verkeerd uit. Als je een pdf of ander bestand print werkt deze gewoon perfect. Ik heb de printer voor verschillende projecten van school/werk gebruikt en de duurzaamheid van de printer valt dan wel gelijk op. De inkt tank gaat lang mee. Al met al een hele goeie printer, die gelijk makkelijk te bedienen is.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Van tevoren wist ik niet wat ik ...
Door Bradleybear op 6-2-2017

Van tevoren wist ik niet wat ik precies van een printer wilde en welke kwaliteit ik nodig zou hebben. Daarom heb ik gekozen voor een printer die multifunctioneel is en kwalitatief lang meegaat. Deze printer heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Wanneer ik grote documenten print gaat het automatisch dubbelzijdig en heel snel. Foto's zien er ook heel mooi uit. Het is heel handig dat je het gelijk vanaf je telefoon kan verzenden. Zo heb ik mijn vrienden direct een foto kunnen geven van ons weekend weg. Ze waren blij verrast over de kwaliteit van de foto's en de snelheid waarmee geprint werd. De app werkt ook goed, het duurde alleen wel een tijdje voordat alles geïnstalleerd was. En je moet zeker de handschoenen dragen bij het vullen van de inkt. Het is wel fijn om geen cartridges te hoeven gebruiken. Al met al een hele fijne multifunctionele printer met uitstekende kwaliteit!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Epson EcoTank ET-3600
Gemiddelde score redacteuren
5,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Epson EcoTank ET-3600
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
83 %
Actuele expertscore
5,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Epson EcoTank ET-3600.
Website testen
Epson EcoTank ET-3600
8,0
24-10-2016
TrustedReviews.com

Epson’s EcoTank ET-3600 is a notable improvement on earlier versions of the range. While retaining its extremely low running costs – and offering 11,000 pages before you need spend anything – Epson has improved its print quality, while maintaining a good throughput. It’s very noisy, though, and could do with more paper flexibility and a colour LCD – but for print economics, it’s very hard to beat.

TrustedReviews.com
Epson EcoTank ET-3600 review: This inkjet's high price is compensated for by extremely low running costs
8,0
29-11-2016
pcadvisor.co.uk

The high purchase price of the ET-3600 means it’s obviously not suitable for home users who simply need an affordable printer for occasional use. And at its high price it could also be a bit faster. However, the Ecotank’s low running costs are unmatched by most conventional inkjet printers, and will offer genuine savings for office users who need a workhorse printer that can handle hundreds of pages every month.

pcadvisor.co.uk
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Inkjet-printers betaal je op dit moment voor de Epson EcoTank ET-3600 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de EcoTank ET-3600, maar overweeg ook een andere Inkjet-printer te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
5,9
laagste prijs
€ 451,21
prijs/kwaliteit
3,0

Laagste prijzen Epson EcoTank ET-3600Specificaties van Epson EcoTank ET-3600

Algemeen

EAN
8715946614915
Partnumber
C11CF73401
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Releasedatum
July 2016

Algemene Kenmerken

Type/soort
inkjetprinter
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Ingebouwd display
Ja
Besturingssystemen
Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Enterprise x64, Windows 8 x64, Windows 8 Pro x64, Windows 8 Enterprise x64, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Basic x64, Windows 8.1, Windows 8.1 x64, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 Pro x64, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Enterprise x64, Windows 7 Enterprise x64, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Starter, Windows 7 Starter x64, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate x64, Windows Vista Business, Windows Vista Business x64, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Basic x64, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Premium x64, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Ultimate x64, Windows XP Home, Windows XP Home x64, Windows XP Professional, Windows XP Professional x64, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium x64, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional x64
Ondersteunde Windows OS
Windows 8, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium x64, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional x64, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate x64, Windows Vista Business, Windows Vista Business x64, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Basic x64, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Premium x64, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Ultimate x64, Windows XP Home, Windows XP Home x64, Windows XP Professional, Windows XP Professional x64, Windows 7 Starter, Windows 7 Starter x64, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Basic x64, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Enterprise x64, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Enterprise x64, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Enterprise x64, Windows 8 Pro, Windows 8 Pro x64, Windows 8 x64, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise x64, Windows 8.1 Pro x64, Windows 8.1 x64
Ondersteunde Mac OS
Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Mac OS X 10.7 Lion, Mac OS X 10.8 Mountain Lion, Mac OS X 10.9 Mavericks

Printen

Printsnelheid (zwart)
13,7 pagina's/min
Maximale ISO A-series papierformaat
A4
Papierformaten
A4, A5, A6, B5
ISO A-series afmetingen (A0...A9)
A4, A5, A6
ISO B-series afmetingen (B0...B9)
B5
ISO C-series sizes (C0...C9)
C6
Non-ISO print papierafmetingen
legal
Afmetingen enveloppen
10
Printmedia
enveloppen

Mogelijkheden Apparaat

Printen in kleur
Ja

Aansluitingen

Aansluitingen
wifi, ethernet LAN
LAN verbinding
Ja
Wifi
Ja
Standaard interfaces
ethernet LAN, USB

Prestaties

Maximale printresolutie
4800 x 1200 DPI
Papiercapaciteit
150 vel
Geluidsniveau
37 dB

Energie

Energiezuinig (Energy Star)
Ja
Energieverbruik (typisch.)
13,00 watt

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
16,90 cm
Breedte
48,90 cm
Diepte
30,00 cm
Gewicht
5 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
5,9
Beoordeling consumenten
8,4
Prijs / kwaliteit
3,0