Volg ons

Philips HR7776

Voordelen
  • Prima prijs
  • Snelle motor
  • Inclusief blender en citruspers
  • Ruim voldoende resultaten, zeker bij noten crushen
Nadelen
  • Motor maakt lawaai
  • Goedkoop, plastic uiterlijk
  • Veel losse onderdelen

Onze test
Consumententest | op
7,0

Philips heeft met de HR7776 een goede keukenmachine, maar laat wat het design betreft steekjes vallen

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Plastic gebruik bij apparaten vinden we altijd erg zonde. Het oogt meteen zo simpel en goedkoop. En dat terwijl deze HR7776 keukenmachine van Philips met zijn € 130,- niet extreem duur, maar ook niet bepaald goedkoop te noemen is. Toegegeven, je krijgt daar wel erg veel voor terug. Denk aan een 1300 watt motor waar je prima mee kunt hakken, raspen, kneden en kloppen. En daarbij komt het apparaat compleet met een blender en citruspers. Kortom: een veelzijdige keukenmachine, deze van Philips.

Ondanks mijn drukke leven weet ik tijd te maken voor koken. Waarom? Het is mijn passie. Op zaterdag eerst naar de markt en dan lekker een middag in de keuken staan. Daar hou ik van. Ondanks mijn status ‘hobbykok’, stel ik hoge eisen aan het apparatuur waarmee ik werk. De keukenmachines die ik voor BesteProduct.nl test, moeten hun werk gewoon goed doen. Ik mag graag alle functies van een apparaat tot op de bodem uitpluizen.
Harm Leijssen
Harm Leijssen
Arnhem • 13 reviews
Consumententester
vanaf 174,95
6,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
Het eerste wat opvalt is dat er veel plastic gebruikt is in het design, zo oogt het apparaat relatief simpel en ook wel een beetje goedkoop. Tijdens de test was er geen probleem, maar er waren bij het panel wel wat twijfels over de bouwkwaliteit. Er is gekozen voor een zwart en doorzichtig design, niets bijzonders om over naar huis te schrijven. Geen onvoldoende, maar qua bouwkwaliteit/design gooit de Philips HR7776 geen hoge ogen.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
De Philips HR7776 beschikt over een 1300 Watt motor en weet daar best wat klusjes mee te klaren. Denk aan het hakken, raspen, kneden en kloppen. Tijdens de test heeft het panel zich op deze punten gericht. Het apparaat komt ook met een blender en citruspers. Leuke extra's, maar hier is tijdens de test niet op ingezoomd. De kom heeft een grote trechter om ook grotere ingrediënten makkelijk toe te kunnen voegen. De onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 20%)
Het hele pakket van Philips bestaat uit veel onderdelen die in en uit elkaar kunnen worden gezet. Daar ontkom je haast niet aan bij een keukenmachine, maar bij de HR7776 bleek het toch wel een lichte frustratie op te leveren. Door al deze losse onderdelen wordt het ook meteen meer schoonmaakwerk als je dit direct met de hand wil doen. Bij het raspen bleef er ook vrij veel van de wortels tussen de rasp en het deksel zitten, dit is jammer! Echter, een onvoldoende is zeker niet op zijn plaats. Ook na het uitlichten van de nadelen is het panel het erover eens dat het qua gebruiksvriendelijkheid wel een 7 verdient. Je hebt verschillende snelheden en pulsstanden en de motor gaat flink tekeer. Zeker voor zijn prijs doet de Philips het gewoon prima.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Een positieve uitschieter in keukenmachine-land. Voor de HR7776 betaal je op dit moment zo'n 130 euro. Als je ziet hoeveel je daarvoor krijgt is dat erg goed te noemen. Waren de bouwkwaliteit en het design ook nog top geweest, dan had hier een 9 of 10 gestaan, maar een dikke 8 is zeker op zijn plek. Je ontvangt namelijk wel een keukenmachine met heel veel mogelijkheden.
7,0
Prestaties / snelheid
(Weging 50%)
Door de 1300 Watt aan vermogen, haalt de Philips een ruim voldoende snelheid. Vooral bij het 'noten crushen' maakte dit apparaat een hele goede indruk. Dankzij een knop die daar specifiek voor bedoeld is, maak je echt 'gehakt' van de noten. Ook het raspen gaat best goed, al bleven er van de wortels toch behoorlijk wat stukjes tussen de rasp en het deksel zitten. Het kneden van brooddeeg ging niet eens onaardig. Dit type machines hebben er nog weleens moeite mee, maar als je 'm iets langer dan gemiddeld door laat kneden, komt het resultaat er wel. Belangrijk minpuntje: Het apparaat maakt wel behoorlijk wat lawaai.

7,0
Eindscore test
Philips HR7776

Reviews van de Philips HR7776

Gemiddelde score gebruikers

7,6
Inmiddels hebben 11 gebruikers hun mening gedeeld over de HR7776 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de HR7776 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
2,3
Wat een waardeloos apparaat! Ik heb hem ...
Door Ans5 op 1-2-2015

Wat een waardeloos apparaat! Ik heb hem nu een klein jaartje. Na een maand ging één garde kapot met slagroom (!) kloppen. Nu is de plastic dop uit de bodem van de notenhakker geknapt, waardoor deze niet meer te gebruiken is. De blender pakt alleen de ingrediënten als er heel veel vocht in zit. En er zit helemaal niets bij waar je de onderdelen in kunt bewaren, ik heb er zelf een bak voor moeten aanschaffen waar ik de losse onderdelen in bewaar. Echt zonde van mijn geld, dit waardeloze ding, want de onderdelen zijn belachelijk duur!

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,3
Al eerder schreef ik een review over ...
Door DV78 op 15-6-2014

Al eerder schreef ik een review over de voorloper van dit apparaat, de HR7775. Hiervan ging al vrij snel de blender stuk en na een langere tijd ook het plastic handvat van de kom die je gebruikt voor hakken, raspen en mengen. Ik hoopte op een betere ervaring bij deze opvolger, en kocht toch weer deze Philips omdat het apparaat veel mogelijkheden biedt. Belangrijk is dat ik altijd voor de ice crush-functie kies bij de blender. Ik maak elke ochtend yoghurt shakes met bevroren fruit. Helaas, ook deze keer was het mes na twee keer al stuk, het apparaat kan duidelijk geen harde stukjes ijs en fruit aan! Inmiddels heeft de servicelijn van Philips mij al 5 (!) keer een nieuw mesje toegestuurd. Op zich heel vriendelijk en aan de telefoon en per mail wordt telkens zeer beleefd gereageerd, maar ondertussen wordt het probleem steeds afgedaan met een nieuw mesje ondanks mijn vraag om een bestendiger oplossing. Realiteit blijft dat Philips met dit apparaat meer beloofd dan het waar kan maken. Het gebruikte materiaal is helaas niet duurzaam genoeg voor het echte werk. Het idee is mooi, de hoeveelheid functies in belofte geweldig, de kwaliteit laat helaas te wensen over.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

4,3
Wat een teleurstelling! Na 36 ! Jaar ...
Door Annemiek1951 op 25-1-2014

Wat een teleurstelling! Na 36 ! Jaar met mijn Philips keukenmachine te hebben gewerkt, werd het tijd voor een nieuwe. Het is een grote teleurstelling. Het begon met het maken van een quiche. De klopschijf heeft maar heel weinig ruimte, de melk erbij en de schijf begon te drijven..... Gisteren een saus willen pureren. Ik zat ónder de Max streep en toch kwam de saus er aan de bovenkant uit. Vandaag een tonijn mayonaise aan het maken in de blender. Wil ook niet echt lukken, het mengt niet. Zeer frustrerend. Ook de rasp vind ik niet optimaal. Er blijft zoveel rest tussen de rasp en het toevoerbakje zitten.... Als ik kon zou ik hem zó weer terugbrengen. Ik denk niet dat ik het er 36 jaar mee volhoud. Nog een frustratie erbij. Ik heb ook nog een Philips staafmixer erbij gekocht. Die spettert enorm als het een beetje ondiep is, door de gaatjes die er in zitten. Bij mijn vorige Braun had ik daar nooit last van. Philips.......

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
in degelijkheid slecht gaat rammelen en de ...
Door voormolm op 8-12-2013

in degelijkheid slecht gaat rammelen en de plastic houder van de rasp is vervormd waardoor ik hem biet meer kan gebruiken nu doet ook het kliksysteem het al niet meer is naar mijn idee te snel kapot

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,3
Ik heb nu een kleine maand de ...
Door Moon89 op 31-10-2012

Ik heb nu een kleine maand de keukenmachine in mijn bezit en het is een top apparaat. Door de zuignappen aan de onderkant staat hij goed, stevig en vast. Erg fijn als je op hoge snelheid dingen wilt vermalen. De mengkom is groot dus er past lekker veel in. Alles was goed stevig ingepakt, je kunt zien dat er goed is nagedacht over het design. Eigenlijk bijna geen klachten over het gebruik, alles wat moet gebeuren (groenten fijnhakken, deeg maken, slagroom kloppen, smoothies maken en ijs crushen) gaat van een leien dakje. Alleen de bijgeleverde spatel is van te dun plastic, die buigt zo door als je wat zwaarder deeg in de mengkom hebt zitten. Ander minpunt is dat de accessoires bak er niet is bijgeleverd maar die ga ik zeker nog los kopen, zodra dat mogelijk is. Sommige mensen zouden misschien kunnen vinden dat hij wat teveel geluid produceert tijdens het voedsel verwerken. Al met al, een top product!

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,3
Ik ben erg enthousiast en tevreden over ...
Door IngedeB op 5-10-2012

Ik ben erg enthousiast en tevreden over de keukenmachine. Ten eerste is het een stevige robuuste keukenmachine die, mede door de zuignappen aan de onderkant, stevig op het aanrecht staat. De keukenmachine heeft veel mogelijkheden, zo kunnen de citruspers, mixer en blender de keukenkast uit en heb je aan deze keukenmachine voldoende. Slagroom en eiwitten is in een mum van tijd geklopt en ook het kneden van deeg is zomaar klaar. Daarnaast is het erg handig dat je verschillende snelheden kunt aangeven, met 1 druk op de knop wijzig je de stand voor bijvoorbeeld het kloppen van slagroom of het kneden van deeg. Het verwisselen van de verschillende onderdelen gaat ook erg gemakkelijk, het klikt zo inelkaar. En als je dan klaar bent in de keuken zet je de verschillende onderdelen zo in de vaatwasser, erg handig. Kortom een mooie, handige keukenmachine met veel mogelijkheden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,7
Als'ie ook pompoen kan verwerken, dan is ...
Door Gert030 op 5-10-2012

Als'ie ook pompoen kan verwerken, dan is het écht een topapparaat... Keukenapparaten zorgden in het verleden voor veel hilariteit bij het verwerken van pompoen - het zou niet de eerste keer zijn dat er eentje sneuvelt... Daarom samen met een echte keukenprinses het apparaat meteen aan de ultieme test onderworpen: pumpkin pie! Al meteen bij het uit de doos halen van dit apparaat zie je het oog voor detail: alle accessoires passen perfect in de meegeleverde bewaardoos, zodat ze niet onnodig veel ruimte in de kast in hoeven te nemen. En hij is simpel genoeg om binnen vijf minuten na het uitpakken verse appelsap te maken - met hele appels die direct de sapmodule inkunnen. Dat is een goede voorbereiding voor het maken van de taart. Voor het hakselen of raspen van paprika, ui verwachtten we geen problemen, en die traden ook niet op. Alleen een beetje opletten dat een niet te hoge snelheid wordt gekozen, anders krijg je eerder paprika-en-uiensap! Dat is meteen het enige minpuntje van het apparaat: de bijgeleverde handleiding is héél summier; een goed overzichtje met typen groente, fruit, enzovoorts en het juiste mes en snelheid zou fantastisch zijn. Mocht dit er alsnog komen: ik hou me aanbevolen! En dan de stresstest... tijd voor de pompoen! Met een groot keukenmes de pompoen in stukken gehakt die door de vulopening passen (weinig werk). En dan met schil en al de machine in... De pompoen vlóóg werkelijk door de machine heen. Fantastisch! Binnen no-time in kleine reepjes die direct de taartvorm in konden. En het resultaat? Nog nooit zo'n lekkere pompoentaart gegeten. Tot slot: het idee van een keukenmachine is dat hij het leven een stukje makkelijker maakt. Maar je gebruikt hem natuurlijk alleen maar regelmatig als dit ook echt een tijdsbesparing oplevert: het is dus van groot belang dat hij na gebruik weer snel schoon opgeborgen kan worden. Omdat alle accessoires direct de vaatwasmachine in kunnen, is dit bij deze machine geen enkel probleem. Kort gezegd, een superapparaat en wat mij betreft een absolute aanrader.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,7
De keukenmachine heb ik nu een kleine ...
Door goudzwaard4592 op 3-10-2012

De keukenmachine heb ik nu een kleine week in mijn bezit en ben er zo blij mee! Hij is zo fijn in gebruik en het gaat zoveel sneller dan voorheen met mijn losse apparaten of met de hand. In een mum van tijd heb je een hele rode kool in mooie repen gesneden, een ui gesnipperd of een mooi deeg in elkaar geslagen! Het is ook fijn dat er wat snelkeuze toetsen opzitten waardoor de machine eenvoudig te bedienen is. De keukenmachine redelijk veel geluid maar dat is “normaal” en absoluut niet storend. Hij is ook erg makkelijk schoon te maken. Alles kan in de vaatwasser behalve de motorunit. Hij ziet er ook erg mooi uit en is een plaatje om op je aanrecht te laten staan! En de overige losse apparaten heb je niet meer nodig waardoor er weer ruimte in je keukenkasten ontstaat. De gebruiksaanwijzing is niet echt duidelijk het is even puzzelen maar je komt er wel uit! Het is wel jammer dat bij deze keukenmachine de opbergdoos voor de accessoires er niet bij zit. Hopelijk is deze los verkrijgbaar eveneens als extra schijven en de sapcentrifuge.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,7
Voordelen: Krachtig apparaat Alles in 1 Veel accessoires Zuignappen ...
Door tba90 op 3-10-2012

Voordelen: Krachtig apparaat Alles in 1 Veel accessoires Zuignappen tegen weglijden van de product zelf Mooie design. Lekkere gerechten van maken. Nadelen: Handleiding is niet zo erg duidelijk Beetje moeilijk te reinigen

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Een prima apparaat met veel mogelijk heden ...
Door linny40 op 29-9-2012

Een prima apparaat met veel mogelijk heden al je lossen machines zoals mixer enz kunnen de deur uit alles in 1 onderdelen makkelijk af en aan te koppelen 1 druk op de knop werk om te hakken/mixen/snijden enz de machine zelf is ook goed en snel schoon te maken

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips HR7776
Gemiddelde score redacteuren
6,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips HR7776
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,7
Website testen
De Philips HR7776 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips heeft met de HR7776 een goede keukenmachine, maar laat wat het design betreft steekjes vallen
7,0
21-3-2017
BesteProduct.nl

Plastic gebruik bij apparaten vinden we altijd erg zonde. Het oogt meteen zo simpel en goedkoop. En dat terwijl deze HR7776 keukenmachine van Philips met zijn € 130,- niet extreem duur, maar ook niet bepaald goedkoop te noemen is. Toegegeven, je krijgt daar wel erg veel voor terug. Denk aan een 1300 watt motor waar je prima mee kunt hakken, raspen, kneden en kloppen. En daarbij komt het apparaat compleet met een blender en citruspers. Kortom: een veelzijdige keukenmachine, deze van Philips.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Keukenmachines betaal je op dit moment voor de Philips HR7776 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de HR7776 , maar overweeg ook een andere Keukenmachine te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,7
laagste prijs
€ 174,95
prijs/kwaliteit
3,5

Laagste prijzen Philips HR7776Specificaties

Functie's
Functies
kloppen en mixen, citruspers
Pulse function
Ja
Rotatiesnelheid
22000 rpm
Citruspers
Ja
Hakmolenkom capaciteit
3,40 liter
Bediening
Aantal snelheidsstanden
12
Variabele snelheid
Ja
Opties
Opties
variabele snelheid, vaatwasserbestendig, anti-slip voetjes
Anti-slip voetjes
Ja
Vaatwasserbestendige onderdelen
Ja
Meegeleverd
Meegeleverd
citruspers, garde, spatel, mixers
Garde
Ja
Mix gereedschap
Ja
Spatel
Ja
Energie
Vermogen
1000 watt
Energieverbruik (typisch.)
1000,00 watt
Inhoud En Afmetingen
Inhoud mengbeker
2,2 liter
Hoogte
43,60 cm
Breedte
28,90 cm
Diepte
25,40 cm
Snoerlengte
1,2 m
Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart
Type/soort
keukenmachine
Materiaal behuizing
ABS kunststof
Overige bijzonderheden
Compact 2-in-1. Inclusief 3 one touch-knoppen. Snoerlengte: 1,2 m. Blenderinhoud: 1,5 liter. Droge capaciteit kom: 3,4 l Kominhoud deeg: 1700 g. Kominhoud meel: 1000 g. Vloeistofcapaciteit kom: 2 l.
Algemeen
EAN
8710103587026, 8710103587040, 8710103567578, 8710103603207
Partnumber
HR7776/90, HR777690
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
November 2016
Introductie model
2012
Product
Website fabrikant
http://download.p4c.philips.com/files/h/hr7776_90/hr7776_90_pss_nld.pdf
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
6,7
Beoordeling consumenten
7,6
Prijs / kwaliteit
3,5