Volg ons

KENWOOD KM096

Onze test
KENWOOD KM096 Cooking Chef: Een echt werkpaard voor de thuiskok
9,0
De KENWOOD KM096 Majoor Cooking Chef is een genot om mee te werken. Het is een goede zeer degelijke machine, die geschikt is voor het zware werk. Ik heb deze machine thuis staan vanaf het begin dat de Cooking Chef uitkwam, nu zo'n vijf jaar geleden. En ik ben nog steeds zo blij met de machine als de dag dat ik hem gekocht heb. Na al die jaren heeft ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Professionele prestaties
  • Verfraait u keuken
  • Veilig ontwerp
  • Kan zwaar werk aan
  • kan grote hoeveelheden verwerken
  • UIt te breiden met diverse accessoires voor meer functies
Nadelen
  • Groot en zwaar
  • Stevig aan de prijs

Onze test
Consumententest | op
9,0

KENWOOD KM096 Cooking Chef: Een echt werkpaard voor de thuiskok

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De KENWOOD KM096 Majoor Cooking Chef is een genot om mee te werken. Het is een goede zeer degelijke machine, die geschikt is voor het zware werk. Ik heb deze machine thuis staan vanaf het begin dat de Cooking Chef uitkwam, nu zo'n vijf jaar geleden. En ik ben nog steeds zo blij met de machine als de dag dat ik hem gekocht heb. Na al die jaren heeft hij mij nog nooit teleurgesteld. Het is een zéér prijzige machine die na aanschaf een goede plek op het aanrecht verdient en vaak gebruik moet worden. De kookfunctie zal niet voor iedereen nodig zijn, daarvoor heeft Kenwood drie andere typen van dezelfde machine. De drie types onder dit model zijn net zo degelijk, maar deze kunnen niet koken en het verschil zit 'm verder in het aantal meegeleverde accessoires en de grootte van de mengkom.

Koken en de voorbereidingen hiervoor vind ik een van de leukste dingen om te doen. Het geeft mij een rust om lekker te staan snijden en van allerlei losse ingrediënten een mooi en smakelijk geheel te maken. Wat ik echter wel veel werk vind, is het met de hand kloppen van allerlei sauzen. Als tester van hand- en staafmixers heb ik geen enkel excuus om dit niet meer te doen. Op de koksopleiding moet ik het nog wel met de hand doen, waardoor ik het verschil tussen met de hand kloppen en de verschillende hand- en staafmixers prima kan vergelijken.
Corina Hoogendorp
Corina Hoogendorp
Heerhugowaard • 1 review
Consumententester
vanaf 874,00
9,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
De machine ziet er goed uit. De KM096 is groot, functioneel en robuust qua design. De ronde voorkant (afgeronde hoeken en iets taps toelopend van de achterkant) maakt het geheel niet té massief. De machine is gemaakt van zilverkleurig gegoten aluminum, wat makkelijk schoonmaakt. De bijgeleverde accessoires voor de mixkom en de mixkom zelf zijn zwaar en gemaakt van zeer degelijk rvs. De flexiklopper is gemaakt van stevig kunststof. De foodprocessor is vervaardigd van zeer hard onbreekbaar kunststof. De messen zijn gemaakt van degelijk rvs. Ze passen maar op één manier in de foodprocessor. De stamper, om het voedsel mee te begeleiden in de vulopening, bestaat uit twee delen: een klein gedeelte in het geheel om kleine en smalle voedingsmiddelen te begeleiden via de vulopening. De blender is gemaakt van hittebestendig glas. De bouwkwaliteit van alle onderdelen is erg goed te noemen.
10,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
De Cooking Chef kan koken, kneden en kloppen. Er zijn diverse accessoires om voorzichtig te mengen, zoals de flexiklopper (waarmee voedsel goed langs de rand van de kom wordt meegenomen) en een K-klopper (roerhulpstuk die het eten heel voorzichtig om schept). De machine kan koken en verwarmen, ik maak er onder andere een heerlijke risotto en sabayon mee. Bij gebruik van de kookfunctie moet de machine afgedekt worden met de bijgeleverde hittebestendige bescherming. Er is een spatdeksel om te voorkomen dat het eten afkoelt of meel tijdens het mixen omhoog komt. Het spatdeksel heeft een grote vulopening om ingrediënten toe te kunnen voegen. De Kenwood bevat drie aandrijfpunten voor extra hulpstukken. Op de bovenste aandrijfpunten kunnen ook extra hulpstukken worden gezet, zoals een citruspers, en multimolen. Aan de voorkant van de machine zit een extra aandrijfpunt om extra accessoires, zoals een pastamaker en vleesmolen op aan te sluiten. Bij koken of verwarmen kunnen er verschillende snelheden gekozen worden om het voedsel voorzichtig door elkaar te mengen, voor een gelijkmatige verwarming.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 20%)
De Cooking Chef is een zware machine die je niet zomaar verplaatst. Hij verdient een plek op het aanrecht. De machine is zwaar en degelijk en dat is in het gebruik ook te merken. De bovenkant klapt omhoog, de mengkom en de mixaccessoires kunnen dan geplaatst worden. De mengkom wordt vastgedraaid op de onderkant zodat deze tijdens het gebruik goed vast staat. De accessoires van de mixer worden vastgezet door middel van een bajonetsluiting; duwen en draaien en ze zitten stevig vast. De foodprocessor en blender worden bovenop de machine geplaatst. De machine wordt hoger bij het gebruik van deze hulpstukken omdat deze bovenop de machine komen te staan. In de praktijk ben ik nog niet tegengekomen dat dit te hoog in gebruik voor mij is (nou behoor ik ook niet tot de grootste mensen). De foodprocessor en blender laten zich makkelijk op de aandrijfpunten draaien. Met de foodprocessor is het van belang dat de deksel er pas opgedraaid wordt als de machine geplaatst is. Uit ervaring weet ik dat deze zich anders zeer lastig laat plaatsen. Alle onderdelen zijn makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. Alles kan in de vaatwasser, maar in de praktijk is alles zo netjes en glad afgewerkt dat het met een sopje al meteen schoon is. Wortels raspen of snijden wil echter nog wel wat kleur achterlaten op de foodprocessor, met een doekje is dit gelukkig snel verwijderd.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs is even slikken, op dit moment betaal je zo'n 1080 euro voor de KENWOOD KM096 Majoor Cooking Chef. Het is dan wel een machine die professionele kwaliteit aflevert met degelijke en robuste materialen. Na vijf jaar bijna dagelijks gebruik ziet de machine er nog als nieuw uit en werkt alsof ik hem gisteren heb gekocht.
9,0
Prestaties / snelheid
(Weging 50%)
De gehele machine levert op alle punten uitstekend werk. De mixer kan met gemak deeg van twee kilo kneden. Met de bijgeleverde spiraalkneder lukt dit prima. Het brooddeeg wordt netjes gekneed en draait zichzelf niet vast om de haak. Ik laat vaak het brood twee keer rijzen in de machine, de tweede keer haal ik de deeghaak eruit en laat het deeg op dertig graden in mijn machine verder rijzen. Notenpasta zelf maken is binnen vijf minuen gebeurd in deze foodprocessor. De machine heeft zeer veel vermogen, in praktijk heb ik nog geen vol vermogen gebruikt. Natuurlijk wel even uitgetest en dat gaat echt hard. Het hakken, snijden en raspen met de foodprocessor is zo snel gebeurd dat het schoonmaken langer lijkt te duren, maar geloof me hier kan echt niet tegenaan gesneden worden. De blender gebruik ik veel om hete soep of warme sausjes mee te pureren. Erg makkelijk om dit niet eerst af te laten koelen of met een staafmixer met gevaar op spetters dit te kunnen doen. Let wel op de blender maar tot max de helft vullen. Door het hittebestendige glas, blijft alles goed warm en kan het meteen gegeten worden.

9,0
Eindscore test
KENWOOD KM096

Reviews van de KENWOOD KM096

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De KM096 Keukenmachine van KENWOOD wordt door 11 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De KENWOOD voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Perfect tool for people who love baking ...
Door Agnes op 14-11-2017

Perfect tool for people who love baking an cooking. Fastens the whole process of cooking. Easy to use and clean. oes not take toom much space in the kitchen. Worth the money

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Mijn vrouw stond vorig jaar al een ...
Door Ed op 14-11-2017

Mijn vrouw stond vorig jaar al een keer te kijken naar deze machine en het kwam er maar niet van om deze aan te schaffen door natuurlijk ook de prijs. Afgelopen vrijdag was ze jarig en bedacht van uh ze wil graag de cooking chef van Kenwood. Snel online gegaan want gelukkig achteraf gezien wil je niet met deze machine niet rondlopen door zijn gewicht en het volume van de doos. We hebben hem besteld bij bol.com en de volgende dag was hij er al......wat een schitterende machine!!!!.... in 1 woord wauw! Degelijkheid bestaat nog!!! En laten we eerlijk zijn is 920,00€ duur?... nee hoor vaak geven we veel meer uit voor onze mobiel die naar twee jaar over en sluiten is...toch Een dikke 10 voor alle aspecten van deze TOP CHEF! Mvg Ed Jager

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb het net ontvangen. Ziet er ...
Door LE op 12-11-2017

Ik heb het net ontvangen. Ziet er fantastisch uit. Ik ben benieuwd naar alle mogelijkheden. Ik krijg weer zin in koken en bakken!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Voor de geïnteresseerde en enthousiaste thuiskok een ...
Door Ron op 5-11-2017

Voor de geïnteresseerde en enthousiaste thuiskok een prachtig apparaat. Hoogwaardige kwaliteit die letterlijk "extra handjes" biedt in de keuken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Al jaren een wens, vanwege de mogelijkheid ...
Door Noki op 3-11-2017

Al jaren een wens, vanwege de mogelijkheid om te verwarmen en dus ook om gerechten te bereiden. Dit is mijn tweede Kenwood machine en gebruik hem voornamelijk voor het bereiden van gebak.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Al lang willen kopen maar mijn vrouw ...
Door Hans op 1-6-2017

Al lang willen kopen maar mijn vrouw overgehaald door op kookworkshop bij sterrenrestaurant de chef te vragen wat hij dacht over de KM096. Toen hij vertelde dat hij er 2 had en uiterst tevreden was, was mijn vrouw ook overtuigd.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Zeer compleet! Ga er graag mee aan ...
Door Yvonne op 23-5-2017

Zeer compleet! Ga er graag mee aan t werk. Koken, bakken alles is mogelijk. Zeker met de inductie technologie in dit apparaat. Voor bijvoorbeeld n mooie gepureerde soep kun je alles op t apparaat gebruiken. Keuken machine, blender, deeg kneden, slagroom kloppen, sauzen au bain-marie bereiden, mooie fine luchtige eiwitten kloppen...... echt alles mogelijk. Om niet te spreken van alle extra's die je er nog bij kunt kopen... restaurant thuis😉👍

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Wat een prachtig apparaat. Er zijn zoveel ...
Door Twizzydog op 21-5-2017

Wat een prachtig apparaat. Er zijn zoveel gerechten die ik op moet warmen en daarna roeren of mixen...dus nu nooit geen pannen meer op het vuur met b.v. soezendeeg of merengue. Daarnaast is hij veel stiller als het oude apparaat, wat ook echt een voordeel is! Hij is zeker niet de goedkoopste, maar zeker welde beste!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
De multifunctionele toepassingen en de warmteplaat geeft ...
Door Teresa op 25-12-2016

De multifunctionele toepassingen en de warmteplaat geeft een extra dimensie aan het koken/bakken. De verschillende onderdelen zorgen voor extra gemak en tijdsbesparing.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Niet alleen kwalitatief een mooie machine, maar ...
Door arnold woddema op 22-12-2016

Niet alleen kwalitatief een mooie machine, maar ook esthetisch een heel mooi apparaat. Kortom een sierraad in de keuken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van KENWOOD KM096
Gemiddelde score redacteuren
8,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor KENWOOD KM096
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,2
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de KENWOOD KM096.
Website testen
Wat vonden andere testers van de KENWOOD KM096? Onze eigen test van de KM096 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
KENWOOD KM096 Cooking Chef: Een echt werkpaard voor de thuiskok
9,0
12-6-2017
BesteProduct.nl

De KENWOOD KM096 Majoor Cooking Chef is een genot om mee te werken. Het is een goede zeer degelijke machine, die geschikt is voor het zware werk. Ik heb deze machine thuis staan vanaf het begin dat de Cooking Chef uitkwam, nu zo'n vijf jaar geleden. En ik ben nog steeds zo blij met de machine als de dag dat ik hem gekocht heb. Na al die jaren heeft hij mij nog nooit teleurgesteld. Het is een zéér prijzige machine die na aanschaf een goede plek op het aanrecht verdient en vaak gebruik moet worden. De kookfunctie zal niet voor iedereen nodig zijn, daarvoor heeft Kenwood drie andere typen van dezelfde machine. De drie types onder dit model zijn net zo degelijk, maar deze kunnen niet koken en het verschil zit 'm verder in het aantal meegeleverde accessoires en de grootte van de mengkom.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,6
Test
1-12-2015
6,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de KENWOOD KM096 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de KM096 de € 874,00 waard is.
expertscore
8,2
laagste prijs
€ 874,00
prijs/kwaliteit
6,5Specificaties

Specificaties
Kleuren
zilver
Vermogen
1500. 1100 watt
Inhoud kom
7 liter
Variabele snelheden
Ja
Aantal snelheden
3
Moment/puls schakelaar
Ja
Kleuren
zilver
Vermogen
1500. 1100 watt
Inhoud kom
7 liter
Variabele snelheden
Ja
Aantal snelheden
3
Moment/puls schakelaar
Ja
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
KM096
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
januari 2015
Afmetingen (H x B x D)
38 x 34 x 41 cm
EAN
5011423182988
Website
-
Type/soort
keukenmachine
Toelichting type
-
Partnumber
KM096
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
januari 2015
Afmetingen (H x B x D)
38 x 34 x 41 cm
EAN
5011423182988
Website
-
Type/soort
keukenmachine
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
8,2
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
6,5