Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Magimix Patissier

Onze test
Magimix Patissier: Alleskunner in de keuken, waar je wél de knip voor moet trekken!
8,0
De Magimix Patissier is een alleskunner in de keuken. Ondanks zijn niet zo fraaie uiterlijk, zal dit apparaat zijn sporen in de keuken zeker gaan verdienen. Je haalt hiermee een échte topper in huis. Het prijskaartje van rond de 700 euro liegt er helaas niet om. Ondanks de geweldige resultaten en de handige accessoires, blijft het een flinke smak g ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Apparaat met zeer veel mogelijkheden
  • Fantastisch resultaat
Nadelen
  • Duur
  • Relatief groot en zwaar

Onze test
Consumententest | op
8,0

Magimix Patissier: Alleskunner in de keuken, waar je wél de knip voor moet trekken!

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Magimix Patissier is een alleskunner in de keuken. Ondanks zijn niet zo fraaie uiterlijk, zal dit apparaat zijn sporen in de keuken zeker gaan verdienen. Je haalt hiermee een échte topper in huis. Het prijskaartje van rond de 700 euro liegt er helaas niet om. Ondanks de geweldige resultaten en de handige accessoires, blijft het een flinke smak geld! Heb je dit er voor over dan kun je je wel heerlijk en veelzijdig uitleven in de keuken!

Koken en de voorbereidingen hiervoor vind ik een van de leukste dingen om te doen. Het geeft mij een rust om lekker te staan snijden en van allerlei losse ingrediënten een mooi en smakelijk geheel te maken. Wat ik echter wel veel werk vind, is het met de hand kloppen van allerlei sauzen. Als tester van hand- en staafmixers heb ik geen enkel excuus om dit niet meer te doen. Op de koksopleiding moet ik het nog wel met de hand doen, waardoor ik het verschil tussen met de hand kloppen en de verschillende hand- en staafmixers prima kan vergelijken.
Corina Hoogendorp
Corina Hoogendorp
Heerhugowaard • 21 reviews
Consumententester
vanaf 699,00
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
De basis van de Magimix is van hard kunstof. Ik heb een wit testmodel dat een beetje goedkoop oogt. Op de doos staan er ook andere kleuren, de rvs kleur komt op mij wat mooier over. Door de kunstof onderkant lijkt het ook alsof de machine kwalitatief niet zo stevig is. In praktijk viel het me gelukkig reuze mee hoe degelijk de machine is. Ik was hierdoor aangenaam verrast. De kom is gemaakt van rvs, evenals de kneedmes. De drie kommen van de foodprocessor zijn gemaakt van doorzichtig hard kunstof. De deksel van de foodproccessor heeft een grote vulopening met een kleine vulopening erin. De middelste kom van de foodproccessor is voor het gebruik van de rasp en snijbladen. De grote kom komt met een vlijmscherp groot hakmes en de klein kom met een vlijmscherp klein hakmes. Ook ontvang je veel accessoires zoals een eiwitklopper, citruspers, pureerkit en een doos om deze in op te ruimen.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
De mogelijkheden van de Magimix zijn zeer divers. Kneden, kloppen, pureren, hakken, malen, raspen en snijden. Hij draait er zijn hand niet voor om. Aardappelpuree maken is normaal gesproken hard werk. Het is een peuleschilletje met deze machine. Na de gedane arbeid is het lekker genieten van het zelf geperste sinaasappelsapje. Ook met de Magimix, natuurlijk. Al deze accessoires zijn erg handig, maar hebben wel een plek in een keukenkast nodig, dit vraagt nogal wat ruimte. De Magimix zelf verdient een plaats op het aanrecht. Klaar voor gebruik. Hij is trouwens ook te zwaar om steeds uit een keukenkastje te moeten worden gehaald.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 20%)
Het vastdraaien van de kom en deksel is tegensteld aan wat je zou verwachten. Dit went gelukkig wel. De machine kan niet aangezet worden voordat alles goed en juist is vastgedraaid. Een dubbel veiligheidsmechanisme is ingebouwd, in het begin vervelend, maar eigenlijk heel erg goed. Er kan weinig tot niets misgaan en in een gezin met (kleine) kinderen kan er nooit teveel veiligheid zijn. De kommen passen in elkaar, zodat je meerdere hoeveelheden tegelijkertijd kan klaarmaken zonder eerst te hoeven afwassen. Ze hebben wel allerlei uitstekseltjes, waardoor het afwassen af en toe wat minder plezierig is. De voedselresten hebben nogal de neiging om hieraan te blijven plakken.Tijdens de bereiding is mooi door het glas te zien hoe alles gaat in de mengkom. De vulopening in het deksel is handig om tijdens het mixen wat extra ingrediënten toe te kunnen voegen. De deksel van deze foodproccessor heeft een zeer grote vulopening met een kleine vulopening erin. Handig als je hele grote stukken te verwerken hebt. Het enige nadeel van de grote opening is, dat de machine stopt zodra deze er helemaal uitgehaald wordt. Bij het inzetten gaat de machine weer vrolijk verder. De machine heeft één stand. Er is geen variabele snelheidsregelaar, wel een pulsknop. Ikzelf zou graag een variable snelheid zien. De Magimix gaat kan zo hard tekeer gaan dat het soms iets te snel is. De kwaliteit van het bewerkte voedsel wordt wel keurig op de juiste wijze gesneden, geraspt, gehakt of gemengd.
8,0
Prestaties / snelheid
(Weging 50%)
De machine presteert constant. De producten komen gelijkmatig gesneden uit de foodprocessor. Het deeg wordt anders gemengd dan gewend, maar het eindresultaat is altijd naar volledige tevredenheid. De snelheid is zeer hoog te noemen. Er is ook maar een snelheid op deze machine, zeer snel. (soms te snel).
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Ik vind de Patissier aan de dure kant. Je betaalt op het moment van schrijven rond de 700 euro voor dit apparaat. Ondanks de machine absoluut niet tegenvalt, zou ik voor deze prijsklasse een machine verwachten die krachtiger is en meer hoeveelheden aankan.

8,0
Eindscore test
Magimix Patissier

Reviews van de Magimix Patissier

Gemiddelde score gebruikers

9,0
De Magimix Patissier is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 9,0. Voor een goed beeld van deze Keukenmachine zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Als kookfanaat heb ik behoefte aan een ...
Door Hennie P op 25-4-2017

Als kookfanaat heb ik behoefte aan een goede keukenmachine. Ik had een Bosch (perfect) en die heb ik helaas ingeruild voor deze. De meest onpraktische machine die ik ooit heb gehad. Een krachtige motor maar daar is alles mee gezegd. Voor even een pesto maken moet je 3 schalen in elkaar zetten (en schoonmaken) Nooit even snel iets doen, veel te veel rompslomp. Spijt als haren op mijn hoofd

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Magimix Patissier
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Magimix Patissier
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Website testen
De Magimix Patissier is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Magimix Patissier: Alleskunner in de keuken, waar je wél de knip voor moet trekken!
8,0
11-7-2017
BesteProduct.nl

De Magimix Patissier is een alleskunner. Ondanks zijn niet zo fraaie uiterlijk, zal dit apparaat zijn sporen in de keuken zeker gaan verdienen. Je haalt hiermee een échte topper in huis. Het prijskaartje van rond de 700 euro liegt er helaas niet om. Ondanks de geweldige resultaten en de handige accessoires, blijft het een flinke smak geld! Heb je dit er voor over dan kun je je wel heerlijk en veelzijdig uitleven in de keuken!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,5
Prijs / kwaliteit
De Magimix Patissier kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Keukenmachines in de ranglijst. Er zijn voor € 699,00 betere Keukenmachines verkrijgbaar.
expertscore
7,7
laagste prijs
€ 699,00
prijs/kwaliteit
4,5

Laagste prijzen Magimix Patissier

Bekijk
€ 699,00
5,5
Onbekend. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 790,00
7,4
Vandaag voor 23:00 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 790,00
6,3
Op werkdagen voor 23:00, is morgen in huis. Op werkdagen mits op voorraad. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 799,00
9,7
Op werkdagen voor 16.00 uur betaald, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Magimix Patissier uitvoeringenSpecificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
- , 18603 B , 18602 NL , 18601 B , 18601 F
Toelichting partnumber
-
EAN
3519280018423 , 3519280015002 , 3519280014975 , 3519280014999 , 3519280014982 , 3519280013602 , 3519280186016
Website
-
Releasedatum
January 2015 , September 2015 , September 2014
Afmetingen (H x B x D)
37,4 x 21 x 27,6 cm, 37,6 x 21 x 27,6 cm
Type/soort
keukenmachine
Specificaties
Kleuren
rood , zwart , chroom
Vermogen
1500 watt
Inhoud kom
5 liter
Moment/puls schakelaar
Ja
Inclusief
hak/mixkom
Anti slipvoetjes
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
9,0
Prijs / kwaliteit
4,5