Volg ons
Alle uitvoeringen (4)

Moccamaster KBGT 741

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (11) Beschikbaar in 4 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Moccamaster KBGT 741

Voordelen

  • Snel
  • Gebruiksvriendelijk
  • Mooi vintage design

Nadelen

  • Duur

Onze test
Expertreview | op
8,3

Moccamaster KBGT 741: Allround uitblinker voor de koffieliefhebber

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Moccamaster KBGT 714 blinkt haast overal in uit. Dit filterkoffieapparaat overtuigde ons panel kenners met geweldige koffie, prima gebruiksgemak en een mooi design. Je haalt hiermee het beste uit de koffie naar boven. De kleine aanmerkingen, zoals de wat smalle opening van de thermoskan, nemen we graag op de koop toe. Is de 200 euro meer dan waard. Aanrader voor de echte koffieliefhebber!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 190 reviews
Redacteur
vanaf 186,99
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
Moccamaster heeft een hele eigen ‘retro look’. In tegenstelling tot veel andere apparaten zet je dit apparaat met trots op je aanrecht neer. Wij testen een fel rood exemplaar, maar de KBGT714 is in meerdere kleuren beschikbaar. Het apparaat is gemaakt van stevig RVS en ook de plastic onderdelen zijn zeer degelijk. De koffiezetter weegt ongeveer 3 kilo en meet circa 18 x 39 x 32 centimeter. De thermoskan heeft een inhoud van 1,25 liter en is geschikt om 10 kopjes per zetbeurt mee te maken. Een langwerpige ‘douchekop’ verspreidt het water door de filter. De filterhouder zelf en alle andere onderdelen zijn makkelijk los te koppelen van het apparaat. Zowel qua bouwkwaliteit als design zijn we zeer enthousiast.
9,0
Smaak
(Weging 40%)
In een test met diverse filterkoffie apparaten weet de Moccamaster zich ook op smaak te onderscheiden. Je haalt hiermee echt het beste uit de koffie naar boven. In vergelijking met concurrenten is de smaak intenser, meer diepgang en een complexere nasmaak. Hier wordt je als koffie-enthousiasteling zeker blij van. Drink je vooral goedkope supermarkt koffie? Dan komt ook het slechte in die smaak naar boven. Dan is de Melitta Aroma Signature wellicht meer iets voor jou.
7,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 15%)
De Moccamaster komt met een thermoskan die je koffie tot 2 uur warm houdt. We geven hieraan de voorkeur boven een warmhoudplaat, dat maakt de koffie snel oud. De opening van de kan is wel vrij smal waardoor hij wat lastiger schoon te maken is. De sproeikop is wel erg gemakkelijk schoon te maken omdat je deze kan loskoppelen. De aanduiding op het waterreservoir is zowel
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Deze koffiezetter is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Zonder handleiding hadden we de KBGT in enkele minuten vanuit de doos op het aanrecht staan. Koffie zetten gaat ook eenvoudig. Je plaatst het filter gemakkelijk in de filterhouder, die je vervolgens bevestigt op het apparaat. Er is slechts één aan-knop en zodra je de thermoskan tegen het apparaat aan zet, begint het proces. We komen een paar kleine aanmerkingen tegen. Het knopje waar je de kan tegenaan zet, moet je echt goed indrukken. Zet je de kan een centimeter verder weg (of tik je ‘m lichtjes aan) dan start het apparaat niet. De douchekop verspreidt het water behoorlijk goed, maar ons panel koffiekenners ziet ruimte voor verbetering. Het water komt niet helemaal achterin de filter, sommige koffiedeeltjes worden dus niet volledig benut. Na 3.40 minuten hebben we onze koffie klaar, een prima tijd, al hang dat natuurlijk af van je maling. De thermoskan heeft tot slot een vrij brede schenktuit. Als je een beetje enthousiast bent, moet je oppassen dat je niet knoeit. De vulopening van het apparaat is groot, wat het water bijvullen makkelijk maakt. Al met al is het een erg fijne machine in gebruik.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen betaal je rond de 200 euro voor de Moccamaster KBGT741. Veel geld? Zeker. We vinden het echter absoluut de moeite waard. Degelijke bouw, een tof design en zeer goede filterkoffie. Dat is de prijs zeker waard.

8,3
Eindscore test
Moccamaster KBGT 741

Testen van Moccamaster KBGT 741
Gemiddelde score redacteuren
7,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Moccamaster KBGT 741
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Moccamaster KBGT 741.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Moccamaster KBGT 741? Onze eigen test van de KBGT 741 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Technivorm Moccamaster KBT 741 review:
8,0
22-9-2014
Cnet.co.uk

If you were to take a poll among coffee fanatics and serious foodies alike as to which brand of drip coffee maker is top dog, I'd bet dollars to donuts Technivorm would be the first name that crossed their lips. But is this reflex warranted? If my experience with the Moccamaster KBT 741 is any judge, I'd emphatically say yes. I admit that this machine is very expensive, and at $300 US (£200, AU$379) it's sure to be way out of many people's budgets, especially for a luxury appliance. Be aware, though, that other devices are hot on the Moccamaster's heels, specifically the Bonavita BV 1800TH ($180) which is built to offer similar drip brewing performance but for less.

Cnet.co.uk
Moccamaster KBGT 741: Allround uitblinker voor de koffieliefhebber
8,3
1-3-2019
BesteProduct.nl

De Moccamaster KBGT 714 blinkt haast overal in uit. Dit filterkoffieapparaat overtuigde ons panel kenners met geweldige koffie, prima gebruiksgemak en een mooi design. Je haalt hiermee het beste uit de koffie naar boven. De kleine aanmerkingen, zoals de wat smalle opening van de thermoskan, nemen we graag op de koop toe. Is de 200 euro meer dan waard. Aanrader voor de echte koffieliefhebber!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Moccamaster KBGT 741 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 186,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,9
laagste prijs
€ 186,99
prijs/kwaliteit
9,0

Reviews van de Moccamaster KBGT 741

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Moccamaster KBGT 741 nog niet gedeeld. Heb jij de KBGT 741 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Koffiezetapparaat van Moccamaster te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Moccamaster KBGT 741


Moccamaster KBGT 741 uitvoeringenSpecificaties van Moccamaster KBGT 741

Algemeen

EAN
8712072793248 , 8712072793200 , 8712072793255 , 8712072793231
Partnumber
- , 79357 , KBGT741
Releasedatum
May 2013

Mogelijkheden Apparaat

Type
filterzetter
Soort apparaat
gemalen koffie
Soorten koffie
koffie
Melkreservoir
Nee

Extra Opties

Ingebouwd display
Nee

Inhoud En Afmetingen

Waterreservoir
1,25 liter
Waterreservoir (kopjes)
10
Hoogte
39,00 cm
Breedte
18,00 cm
Diepte
32,00 cm

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Type/soort
koffiezetter
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
11
Beoordeling experts
7,9
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
9,0