Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Moccamaster KBGC 741

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Onze test
Expertreview | op
8,9

Handgemaakt, klassiek en Nederlands. De Moccamaster heeft het allemaal.

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Zoek je een strak vormgegeven filter koffiezetapparaat waarmee je snel, stil, goede bakken koffie wilt zetten? Niet verder zoeken, beter ga je niet vinden. Ook nog eens Nederlands glorie. Heb je weinig te besteden, dan is de 170 euro wat aan de forse kant. Heb je meer te besteden en woon je klein? Overweeg dan een espresso apparaat.

Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
vanaf 199,00
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor een filter koffiezetapparaat is hij met zijn 170 euro natuurlijk aan de dure kant. Echter, wat mij betreft is deze machine in de categorie filter koffie absoluut onovertroffen.
10,0
Gebruiksgemak
(Weging 25%)
Dit apparaat is zeer makkelijk te bedienen. Als je hem voor het eerst uit de doos haalt, zet je zo alles in elkaar. Je moet zelf de overlooppijp plaatsen, die het water verplaatst van het waterreservoir naar de filterhouder. Doordat er gaatjes inzitten wordt het water op gelijkmatige manier verspreid. Het enige wat je verder hoeft te doen is het waterreservoir bijvullen. Aan de buitenkant van dit reservoir staat duidelijk aangegeven hoeveel kopjes je kunt zetten. Nu kun je de koffie in het filter plaatsen. Een maatschepje is genoeg voor twee koppen koffie. Je weet hoeveel water je hebt toegevoegd, dus weet je ook hoeveel koffie je in het filter moet plaatsen. Iets meer koffie voor een sterkere smaak, iets minder voor een mildere. Een kind kan de was doen. Er zitten twee knopjes op: de linker is de aan/uit knop. Het water zal meteen gaan lopen als het element op temperatuur is. De rechter is voor het warmhoudplaatje. Deze houdt je kan prima op temperatuur. Het zetten van een kan koffie gaat overigens verrassend snel.
10,0
Vormgeving / geluid
(Weging 15%)
De vormgeving van dit apparaat is subliem. Alhoewel ik misschien deze paarse uitvoering wat ver vind gaan, zijn de vormen lekker retro en ziet hij er strak uit. Over de materialen nog maar te zwijgen. Wát een goede kwaliteit. Deze gaat wel even mee. Hij is ook nog eens vrijwel stil.
9,0
Onderhoud
(Weging 20%)
Na elke sessie moet je uiteraard het filter uit het apparaat halen om weg te gooien. Dat is het eigenlijk. Meer niet. Nou ja, vooruit, af en toe moet je hem ontkalken. Op deze versie van de Moccamaster gaat dan een lampje branden, indien hij detecteert dat er teveel kalk in de leidingen zit. De ontkalkingsoplossing wordt netjes meegeleverd.
10,0
Vulling
(Weging 15%)
Filter koffie heeft als grote voordeel dat het een stuk goedkoper is dan espresso koffie. Je kunt ook nog eens kiezen uit tal van gemalen bonen. Beter is nog om zelf een bonenmaler in huis te halen voor een vers kopje koffie.
8,0
Smaak
(Weging 15%)
Wat mij betreft is er niks lekkerder dan een goede bak espresso. Juist, onder hoge druk gezet dus. Dat is bij deze Moccamaster uiteraard niet het geval. Maar goed, dat is een kwestie van smaak en toegegeven, de koffie uit deze Moccamaster is prima te drinken! Zeker als ik wat meer koffie in het filter te gooien dan wat voorgeschreven staat.

8,9
Eindscore test
Moccamaster KBGC 741

Reviews van de Moccamaster KBGC 741

Gemiddelde score gebruikers

7,2
Inmiddels hebben 16 gebruikers hun mening gedeeld over de KBGC 741 van Moccamaster en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de KBGC 741 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Het apparaat (vooral de schenkkan) bezorgt je ...
Door Wim visser op 21-5-2018

Het apparaat (vooral de schenkkan) bezorgt je door de hete wasem brandplekjes op je hand bij het inschenken!!!! Hier is bij het ontwerpen niet goed over nagedacht!!!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik vond en vind dit apparaat nog ...
Door Robby op 19-2-2018

Ik vond en vind dit apparaat nog steeds de lekkerste koffie zetten. Ik heb meerdere apparaten van verschillende merken in bezit gehad, inclusief volautomatische dure espressoapparaten, die vaak moeilijk schoon te houden zijn. Uiteindelijk weer terug bij grootmoeders koffiezetapparaat. Heerlijk genieten!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

4,0
juni 2017 hebben wij, via Coolblue , ...
Door Martin op 28-10-2017

juni 2017 hebben wij, via Coolblue , een Moccamaster aangeschaft. Wat opvalt is dat bij het zetten van koffie tot 5 koppen, de koffie erg snel afkoelt. Het lijkt alsof de kan zijn werk niet goed doet. Bij onze vorig koffiezetapparaat hadden we hier geen last van. We hebben de kan van het oude koffiezetter ( ook TechniForm/DE) gebruikt en deze houdt de koffie beter warm. Wij gebruiken gefilterd water en het apparaat wordt conform de gebruiksaanwijzing ontkalkt. Eerder hebben wij met de klantenservice contact gehad. het advies was de kan met het heet water voor te verwarmen en 10 minuten te laten staan, alvorens koffie te zetten. Wij vinden dit echter voor een product van deze prijsklasse een slechte oplossing. De koffie vanaf 6 koppen komt warmer uit de kan. Het blijkt dus niet mogelijke hete koffie te zetten bij minder dan 5 koppen. Nogmaals, dit kan/mag men toch beter verwachten van een apparaat dat bijna € 200,00 kost. Uiteraard heb ik onze bevinding aan TechniForm voor gelegd. Antwoord van de fabrikant: Bij apparaten met een thermoskan adviseren wij altijd om de kan eerst om te spoelen met heet water , en een volle pot te zetten. De binnenzijde is namelijk van metaal en vooral bij kleine hoeveelheden koffie koelt de koffie sneller af wanneer deze met koud metaal in aanraking komt. Bij kleine hoeveelheden koffie adviseren wij dan ook een apparaat met glaskan en warmhoudplaatje. Hopende u hiermee voldoende te hebben ingelicht. M.a.w. indien u warme koffie wil drinken, moet u de kan voorverwarmen met heet water en kunt u alleen een volle pot , = 10 koppen koffie, zetten. Is dit advies op de web site of gebruiksaanwijzing te vinden? Nee. De fabrikant erkent zelfs dat de kan niet geschikt is kleine hoeveelheden koffie, 5 koppen, warm te houden. Eindconclusie: Het apparaat is alleen geschikt voor 10 koppen koffie, thermoskan voorverwarmen en zo snel mogelijk opdrinken. Voor bijna € 200,00. Een Nederlands kwaliteitsproduct? Tja.......................het is maar hoe je er naar kijkt. Denk goed na voordat u een Moccamaster met metalen kan koopt.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

5,0
Een mooi koffiezetapparaat de Moccamaster van Technovorm, ...
Door Hans op 17-2-2017

Een mooi koffiezetapparaat de Moccamaster van Technovorm, lekkere koffie, dat zeker, maar we zijn nu aan de vierde pot bezig binnen 5 jaar. Het model met het losse deksel blijf eindeloos heel maar het type wat nu nog als enige te krijgen is met het scharnierende deksel is erg zwak, daar breken of barsten de wandjes van waar het deksel in scharniert en kun je de pot weggooien, helaas, en een apparaat is zo goed of slecht als het zwakste onderdeel.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

5,5
Hoi mensen ik ben ook in het ...
Door J.f aalderink op 18-5-2016

Hoi mensen ik ben ook in het bezit van dit apparaat,maar de koffie smaakt ronduit smerig, heb verschillende koffie merken er in gegooid , van D.E tot echt alles. niks smaakt , hoe ik hem ook ontkalk, of de koffie doseer, het blijft vies, terwijl mijn ma vroeger zo n apparaat van D.E had en de koffie zeer lekker was, loeiendheet en vol en krachtig!!Zoals het hoord, nu smaakt het warm en laf en gooi je er meer koffie in,dan is het meteen te sterk weer. Ik ga dus ook contact opnemen met de fabrikant , want wat is er veranderd van het goede apparaat van toen naar de tegenvaller van nu?? De koffie loopt er ook meteen als een waterval door, hoe kan daar dan smaak aan zitten? Weg 180 euro, ik wil niet langer elke morgen beroerd op staan met vieze koffie. mijn maat naast me heeft een de longhi expresso machine, die zet pas echt koffie, instelbaar op wel 10 sterktes en verdelingen en werkt op bonen. Die zet m wel zoals hij hoord.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooi en duurzaam apparaat die heerlijke koffie ...
Door tinoz op 4-3-2016

Mooi en duurzaam apparaat die heerlijke koffie zet! Dit apparaat wordt m.i. standaard gemaakt voor consumenten die 6 tot 10 koppen koffie in een keer zetten. Als je weinig of minder koffie zet, of als je wilt dat het hete water minder snel doorloopt, kan je je filterhouder omruilen bij Moccamaster, die nieuwe filterhouder kan je instellen op halve doorloopsnelheid. Hierdoor wordt je koffie nog beter en sterker van smaak. 5 jaar garantie geeft ook een prettig gevoel :)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,4
Wij hebben de DE versie van Blokker. Na ...
Door Jo100 op 6-2-2016

Wij hebben de DE versie van Blokker. Na veel navraag blijkt alleen het wattage iets lager te zijn, en daardoor is hij 30 sec langzamer dan deze bij een volle pot, maar verder precies gelijk (ook qua temp. garantie, etc etc) De antraciet versie gescoord met 15% korting. Ik vind het echt een pracht apparaat en ik vind het juist voordelen dat alles los is, dan ga je echt effe ouderwets koffiezetten. Hij levert hete koffie die je niet zo gelijk opdrinkt en het smaakt echt beter dan bij ons oude apparaat. Al met al zeer tevreden en hoop dat nog vele jaren te zijn (en zoals ik gelezen heb moet dat zeker VELE jaren gaan lukken). Dus elke euro waard in onze ogen. chapeau technomaster !

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,0
Jantine
29-9-2015
"Degelijk apparaat"

Versgemalen koffiebonen combineren het beste, maar daar heeft niet iedereen zin in; gebruik nu IDEE koffie Classic, normale dosering: heerlijke koffie.

- - -

Sterke punten: Degelijk apparaat; eenvoudig te reinigen; snel hete koffie.
Zwakke punten: Loopt snel door, hierdoor kan de koffie een tikkeltje bitter worden; het was even zoeken naar de juiste koffie voor dit apparaat.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

9,0
Geen betere, stelt alle andere ver in ...
Door martienroelofs op 28-4-2015

Geen betere, stelt alle andere ver in de schaduw. Mijn oma had er een mijn moeder, mijn dochter en ikzelf. Zelfs op mijn werk heeft ie tientallen jaren in een 24 uurs shift dag en nacht gedraaid. Oke de losse filter is een nadeel (kun je kwijtraken) maar dat is dan ook alles. Degelijk en goede koffie maar vooral een DUURZAAM apparaat

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

4,0
Majapro
23-4-2015
"Jammer"

90% een fikse nadruppel, na contact (garantie dachten we) bleek dit erbij te horen, de bruine druppels zou condens zijn. Ook moet er te veel koffie worden gebruikt om de smaak te ervaren omdat de loopsnelheid door het filter met koffie heen te snel is. Had iets meer intelligentie verwacht, vooral in deze prijscategorie!

- - -

Sterke punten: Zeer goede temperatuur.
Zwakke punten: Zeer slechte druppelstop; het warme water loopt veel te snel er door heen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van Moccamaster KBGC 741
Gemiddelde score redacteuren
8,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Moccamaster KBGC 741
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,7
Website testen
De Moccamaster KBGC 741 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Handgemaakt, klassiek en Nederlands. De Moccamaster heeft het allemaal.
8,9
14-1-2014
BesteProduct.nl

Zoek je een strak vormgegeven filter koffiezetapparaat waarmee je snel, stil, goede bakken koffie wilt zetten? Niet verder zoeken, beter ga je niet vinden. Ook nog eens Nederlands glorie. Heb je weinig te besteden, dan is de 170 euro wat aan de forse kant. Heb je meer te besteden en woon je klein? Overweeg dan een espresso apparaat.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Moccamaster KBGC 741 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de KBGC 741 de € 199,00 waard is.
expertscore
8,7
laagste prijs
€ 199,00
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Moccamaster KBGC 741

Bekijk
€ 199,00
9,7
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Moccamaster KBGC 741 uitvoeringenSpecificaties van Moccamaster KBGC 741

Mogelijkheden Apparaat

Type
filterzetter
Soort apparaat
gemalen koffie
Soorten koffie
koffie
Volautomatisch
ja (koffie)
Melkreservoir
Nee

Extra Opties

Ingebouwd display
Nee
Druppelstop
Ja
Waterpeil-indicator
Ja

Reinigen

Auto ontkalkingssysteem
Nee

Inhoud En Afmetingen

Waterreservoir
1,25 liter
Waterreservoir (kopjes)
10
Hoogte
36,00 cm
Breedte
17,00 cm
Diepte
33,00 cm

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart , zilver
Kastontwerp
vrijstaand
Type/soort
koffiezetter

Algemeen

EAN
8712072590700 , 8712072590205
Partnumber
8712072590700 , 59083
Releasedatum
May 2013
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,7
Beoordeling consumenten
7,2
Prijs / kwaliteit
8,0