Volg ons

Tefal Subito CI3608

Voor- en nadelen van de Tefal Subito CI3608

Voordelen

  • Prima smakende filterkoffie
  • koffie blijft lang warm in de thermoskan

Nadelen

  • Waterreservoir is niet uitneembaar
  • Beperkt qua mogelijkheden

Onze test
Consumententest | op
6,5

Tefal Subito CI3608: Kwa uiterlijk de Multipla onder de koffiezetters

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Tefal stelt een beetje teleur. Een heerlijke bak filterkoffie is zeker te zetten met dit apparaat, maar op de andere punten valt de Subito CI3608 wat tegen. Ik begin bij het positieve. Lekkere bak koffie, prima temperatuur en een bijzonder fijn geluid. Maar ik snap niet goed wat Tefal heeft geprobeerd met deze koffiezetter. Een plomperig uiterlijk, goedkoop materiaal, het lekt soms en een onhandige sluiting op de thermoskan. Het eindresultaat is erg goed, maar de weg er naartoe is nogal wat hobbelig.

Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Consumententester
vanaf 47,47
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Deze Subito wordt geleverd met mooie thermoskan. Dan betaal je 48 euro. Voor dit geld krijg je weliswaar niet zo'n mooi apparaat, maar de koffie daarentegen is wel weer heerlijk. Je moet je afvragen waar je voor wil gaan. Er zijn betere modellen voor hetzelfde geld te verkrijgen. Dus wellicht kun je beter nog even verder zoeken.
6,0
Gebruiksgemak
(Weging 25%)
De Tefal Subito heeft geen uitleg nodig om een prima bak koffiefilter mee te maken. Bij helder licht, is de hoeveelheid water is goed af te lezen op het waterreservoir. Het is wel lastig om er gemakkelijk water in te schenken. De ruimte van het waterreservoir, om het apparaat heen, is wat smaller dan normaal, waardoor het schenken soms lastig manoeuvreren is. Let wel op of je een thermoskan of een glazen-kan gebruikt want de inhoud in liters verschilt. Wat kan leiden tot het overstromen van koffie en een donkerbruine plas op je vloer. Met een simpele knop zet je hem aan of uit. De Subito wil niet altijd reageren, want de knop moet je soms 2 à 3 keer switchen totdat die gaat branden. De dop van de thermoskan is alles behalve praktisch. Het is er enorm moeilijk op te draaien, en eraf gaat net zo lastig.
6,0
Vormgeving / geluid
(Weging 15%)
De Tefal Subito CI3608 is niet het mooiste meisje van de klas. Dit komt omdat de onderkant van de Subito iets weg heeft van de Fiat Multipla. Het gebruik van glanzend plastic, wat goedkoop voelt en klinkt in combinatie met aluminium doet niet veel goeds. Het typisch slurpend en druipend filterkoffie geluid is daarentegen weer erg prettig. Ik zou het zelfs willen gebruiken als wekker.
5,0
Onderhoud
(Weging 20%)
De koffiezetter heeft geen kalkweergave. Soms wil de Subito doorlekken, waardoor er koffie op de plaat drupt. Vergeet deze dus niet schoon te maken of zet meteen de kan eronder terug. Ook moet je geregeld een doek over het apparaat halen, want het plastic is behoorlijk vingerafdruk gevoelig.
6,0
Vulling
(Weging 15%)
Deze koffiezetter kan 8 grote koppen en 12 kleine koppen zetten. En zoals eerder gezegd is het wat lastig met het vullen van het waterreservoir, omdat de opening, rondom het apparaat, nogal smal is.
9,0
Smaak
(Weging 15%)
De Subito heeft even wat tijd nodig om een heerlijk bakkie te zetten. Wil je een volle kan? Wacht dan 10 minuten lang. De koffie wordt gezet met een gemiddelde temperatuur van 76 graden. Wacht even 5 minuten na inschenken en dan is je koffie drinkbaar. De koffie heeft een heerlijke aroma en een mooie zwarte kleur.

6,5
Eindscore test
Tefal Subito CI3608

Reviews van de Tefal Subito CI3608

Gemiddelde score gebruikers

4,6
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Subito CI3608 van Tefal. Een gemiddelde van 4,6 uit 18 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Koffiezetapparaat.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Allereerst de deksel. Nog nooit zoiets raars, ...
Door Erik op 28-5-2018

Allereerst de deksel. Nog nooit zoiets raars, onlogisch en onmogelijks gezien. De deksel zit goed als deze scheef op de pot zit. Voor het uitschenken moet de pot in z’n geheel op de kop worden gehouden. Het is dan ook niet raar dat je bij het vullen van het apparaat snel morst. Bovendien is de vul ruimte erg nauw. Maar het ergste is dat het apparaat slecht sluit: meerdere keren lag mijn aanrecht vol met koffie en de pot was leeg. Ik maak wel eens een foutje, maar zoveel keer is te wijten aan de slechte constructie. Ik ben het zat: het apparaat gaat na een paar maanden gebruik vandaag de deur uit. Een beroerd apparaat.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

3,0
J.W. Woldering
2-5-2018
"Miskoop van het jaar"

Zag er leuk uit, en was in de aanbieding, maar valt behoorlijk tegen: koffie niet warm genoeg, slechte thermoskan blijft niet lang op temperatuur, lastig ( leeg) schenken, is bij mij al 3X overstroomd met koffie tijdens zetten. Vullen is ook lastig vanwege smal reservoir.

- - -

Sterke punten: Ziet er leuk uit.
Zwakke punten: Koffie niet heet genoeg; thermoskan voldoet niet, koelt te snel af; morsen bij schenken; afsluitdop thermo te groot.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

5,0
Bassus
12-4-2018
"Koffiekan"

Een onmogelijk design thermoskan. Moeilijk te openen, nauwelijks leeg te schenken, inhoud kan is kleiner dan reservoir. Bovendien wordt de koffie snel koud.

- - -

Sterke punten: Lekkere koffie; redelijk snel klaar; schakelt automatisch uit.
Zwakke punten: Snel koud; erg onhandige kan.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

5,0
Apparaat ziet er goed uit. Vullen is ...
Door Willy H op 15-1-2018

Apparaat ziet er goed uit. Vullen is echter lastig want vulopening is vrij nauw. Koffiezetproces erg luidruchtig en er komt water op de warmhoudplaat. Bij kan verwijderen dus eerst onderzijde droogmaken. Bij koffie inschenken ook weer snel geknoei. Tussen snel en langzaam inschenken zonder geknoei is oefenen. Ik beveel dit product dan ook niet aan.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Peter
13-1-2018
"Kan en waterreservoir zwakke punt."

Koffie goed op temperatuur. Het apparaat slaat automatisch af nadat de koffie klaar is (handig). Het vullen van het waterreservoir is niet echt handig en vereist enige handigheid. De kan is de grootste ergernis. Regelmatig morsen en lastig goed leeg te krijgen.

- - -

Sterke punten: Slaat automatisch af; Koffie goed op temperatuur; 4 kopjes koffie klaar in vijf minuten.
Zwakke punten: Waterreservoir lastig te vullen; koffiekan regelmatig morsen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

10,0
Lekker eenvoudig koffie zettertje met een zeer ...
Door Edward Leijen op 23-8-2017

Lekker eenvoudig koffie zettertje met een zeer goede warmhoudkan lekker een bakkie pruttelend uit het automaatje

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

2,0
De grote miskoop. Temperatuur van de koffie ...
Door Laurens op 14-2-2017

De grote miskoop. Temperatuur van de koffie is te laag. De veerdruk van de druppelstop is zo groot dat het niet mogelijk is de thermoskan terug te plaatsen zonder het apparaat met een hand vast te houden. De filterhouder is te moeilijk afneembaar en terug te plaatsen. Het waterreservoir is vrij smal, daardoor slecht te vullen. De thermoskan is niet leeg te schenken en de deksel is moeilijk te positioneren.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
José
15-11-2016
"Tefal Subito"

Ik ben erg tevreden met mijn 2e handsje. De 1e eigenaar kreeg reuma en had veel moeite met het deksel. Heerlijk hete koffie. Bij elk apparaat moet je de filter goed dicht doen. Het deksel goed sluiten maakt dat je koffie goed heet is. Dit apparaat is 2 jaar oud.

- - -

Sterke punten: Hete koffie; geen plassen op het aanrecht; goede schenktuit; schakelt automatisch uit.
Zwakke punten: Geen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

2,0
Marijke
22-10-2016
"Tefal subito"

Altijd morsen bij waterreservoir vullen. Deksel is er moeilijk op en af te krijgen. Soms moet je een mes tussen deksel en kan zetten om open te wrikken. Bij inschenken meestal morsen. Tekentjes op de kan niet te lezen. Controleer altijd of koffiehouder en kan goed op hun plaats zitten, anders koffiebad op aanrecht

- - -

Sterke punten: Hij is compact.
Zwakke punten: Bij vullen waterreservoir: morsen; snel koffiebad op aanrecht; deksel moeilijk op en af te krijgen; morsen bij inschenken; SPIJT van aankoop.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

2,0
k tepper
2-8-2016
"Tefal Subito"

-

- - -

Sterke punten: Geen.
Zwakke punten: De 'koffietekentjes' op het deksel zijn moeilijk leesbaar; als je snel het filter dicht doet, wipt deze weer open en komt het water naast het filter; hij isoleert niet goed en de koffie is snel weer koud; deksel van de kan draait moeilijk; het ergste is nog dat je echt niet zonder morsen een kopje kunt vullen. We hebben nu een ander koffiezetapparaat gekocht en de de Tefal is nu gratis af te halen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van Tefal Subito CI3608
Gemiddelde score redacteuren
6,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal Subito CI3608
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,1
Website testen
De Tefal Subito CI3608 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Tefal Subito CI3608: Kwa uiterlijk de Multipla onder de koffiezetters
6,5
16-1-2018
BesteProduct.nl

Tefal stelt een beetje teleur. Een heerlijke bak filterkoffie is zeker te zetten met dit apparaat, maar op de andere punten valt de Subito CI3608 wat tegen. Ik begin bij het positieve. Lekkere bak koffie, prima temperatuur en een bijzonder fijn geluid. Maar ik snap niet goed wat Tefal heeft geprobeerd met deze koffiezetter. Een plomperig uiterlijk, goedkoop materiaal, het lekt soms en een onhandige sluiting op de thermoskan. Het eindresultaat is erg goed, maar de weg er naartoe is nogal wat hobbelig.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Koffiezetapparaten betaal je op dit moment voor de Tefal Subito CI3608 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Subito CI3608, maar overweeg ook een andere Koffiezetapparaat te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,1
laagste prijs
€ 47,47
prijs/kwaliteit
3,0

Laagste prijzen Tefal Subito CI3608

Bekijk
€ 47,47
4,6
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 52,20
7,3
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 52,20
-
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Tefal Subito CI3608

Mogelijkheden Apparaat

Type
filterzetter
Soorten koffie
koffie

Extra Opties

Automatische afslag
Ja
Druppelstop
Ja
Waterpeil-indicator
Ja
Snoeropberging
Ja

Reinigen

Materiaal kan
rvs
Bezinkselreservoir afneembaar
Ja

Inhoud En Afmetingen

Waterreservoir
1,00 liter
Waterreservoir (kopjes)
10

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
800 watt
Type/soort
koffiezetter

Algemeen

EAN
3045386368457, 3045386369539
Partnumber
CI3608
Releasedatum
September 2014
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
6,1
Beoordeling consumenten
4,6
Prijs / kwaliteit
3,0