Volg ons

Dirt Devil Gator 18V M137

Voor- en nadelen van de Dirt Devil Gator 18V M137

Voordelen

  • Compact formaat
  • Verwijderd moeiteloos vuil
  • Gemotoriseerde borstelmond

Nadelen

  • Zwaar
  • Storend geluid bij gebruik in vergelijking tot concurrenten

Onze test
Consumententest | op
8,1

Dirt Devil M137: Kruimeldief test positief op testosteron

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Haast alles is mannelijk aan deze kruimelzuiger. Star Wars-achtig design, zwart met zilvere kleuren en draagt de stoere naam ‘Gator’. Met 1,6 kilogram en het zwaartepunt achterin, is deze in het gebruik ook een van de zwaardere modellen die we hebben getest. Het apparaat is vervaardigd van stevig kunststof en heeft met 34 centimeter een compact formaat. De zogenaamde turboborstel (was ‘ie al niet mannelijk genoeg?) is geschikt voor het verwijderen van dierenharen, de uitschuifbare zuigmond is gemaakt door kieren en smalle plekken. Het stofreservoir is verduisterd om de inhoud te kunnen zien, zonder alle (vieze) details meteen te tonen. In het reservoir bevindt zich het filter, dat bestaat uit een dubbellaags systeem dat gemakkelijk uit elkaar te halen is. Een laatste puntje van kritiek: het geluid is met 69 dB op papier niet het luidst, maar wel een van de meest storende.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 68,95
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen betaal je rond de 65 euro voor de Dirt Devil M137.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Haast alles is mannelijk aan deze kruimelzuiger. Star Wars-achtig design, zwart met zilvere kleuren en draagt de stoere naam ‘Gator’.Met het gewicht van 1,6 kilogram is het ook een van de zwaardere modellen die we hebben getest. Het apparaat is vervaardigd van stevig kunststof en heeft een gemiddelde lengte van zo’n 34 centimeter. De zogenaamde turboborstel (was ‘ie al niet mannelijk genoeg?) is geschikt voor het verwijderen van dierenharen, de uitschuifbare zuigmond is gemaakt door kieren en smalle plekken. Het stofreservoir is verduisterd om de inhoud te kunnen zien, zonder alle (vieze) details. In het reservoir bevindt zich het filter, dat bestaat uit een dubbellaags systeem dat gemakkelijk uit elkaar te halen is. 69 dB
7,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Het gewicht van 1,6 kilo in combinatie met het handvat aan de achterkant maakt de bediening van de M137 enigszins zwaar. Dat moet je wel in perspectief zien, we verwachten dat dit voor de meeste mensen geen enkel probleem is. Het apparaat voelt zwaarder in de hand dan concurrenten, maar voor het doel (even snel wat stof verwijderen) vinden we het niet hinderlijk. Het koppelen van het mondstuk en het reservoir gaat ook wat zwaar, dat had wat ons betreft beter gekund. Je hebt daadwerkelijk wat kracht nodig, in plaats van dat het soepeltjes in elkaar klikt. Het reservoir klik je overigens wel heel makkelijk open, alleen het terugkoppelen kost wat meer moeite. Een plus vind ik dat het kierenmondstuk geïntegreerd zit in het apparaat, deze kun je dus nooit kwijtraken. Het turbomondstuk kun je aan het kierenmondstuk koppelen en sluit mooi aan bij de rest van de kruimelzuiger.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
We hebben in onze test de kruimelzuiger diverse soorten ‘vuil’ laten opzuigen. Suiker, koffie, chips, gebroken glas en kattenharen, de Dirt Devil wist het allemaal prima op te zuigen. Kattenharen in zowel bankbekleding als tapijt werden makkelijk verwijderd. Wanneer het er wat hardnekkiger in zit, heeft hij er (zoals alle geteste kruimelzuigers) meer moeite mee. Het mondstuk met gemotoriseerde borstel biedt dan uitkomst: de turboborstel geeft het beste resultaat op tapijt van alle geteste kruimelzuigers. Al met al zijn we zeer tevreden over het zuigresultaat. Met de 6 centimeter brede kierenzuigmond haal je ook zonder het turbo-opzetstuk in één moeite veel vuil weg.
7,0
Batterijduur
(Weging 20%)
Volgens Dirt Devil gaat de Gator 10 minuten mee zonder de turboborstel, maar uit onze test blijkt dat de kruimelzuiger het nog veel langer vol houdt. We halen er tegen de 19 minuten werktijd mee.

8,1
Eindscore test
Dirt Devil Gator 18V M137
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Dirt Devil Gator 18V M137

Gemiddelde score gebruikers

7,3
Inmiddels hebben 13 gebruikers hun mening gedeeld over de Gator 18V M137 van Dirt Devil en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Gator 18V M137 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Waardeloos ding, totaal geen zuigkracht. Heb het ...
Door Moon op 23-6-2019

Waardeloos ding, totaal geen zuigkracht. Heb het gekocht om snel even kattenharen van de bank te zuigen. Het ding doet niet wat het belooft. Is ook vrij zwaar. Helaas een miskoop.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Valt ons erg tegen. Ik ging voor ...
Door Hoeks op 28-12-2018

Valt ons erg tegen. Ik ging voor deze kruimeldief omdat de reviews zo goed zijn. Klein stekkertje om op te laden en zuigkracht nihil. Mondstuk voor dierenharen is een leuk idee maar door de geringe zuigkracht werkt het helaas niet.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb dit ding in mei 2016 ...
Door Willem Verwijs op 11-2-2018

Ik heb dit ding in mei 2016 gekocht. Wat een super ding. Inmiddels ook al een tweede aangeschaft want zo'n goed apparaat wil je overal bij de hand hebben. Hij zuigt echt goed en is makkelijk schoon te houden. De levensduur van de batterij is vooralsnog prima

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Een goed product, maar nu is het ...
Door Aniniem op 19-3-2017

Een goed product, maar nu is het stekkertje van de lader afgebroken. Een nieuwe lader is duur. De helft van de nieuw prijs van een complete gator. Via amazon wel goedkoper te kopen, maar dan moet je dus een creditcard hebben.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Met de turboborstel eraan een geweldig apparaat ...
Door ria op 25-12-2016

Met de turboborstel eraan een geweldig apparaat dat goed en krachtig zuigt. Gebruik hem voor de trap en bank, heb een fleece=kleedje op de bank voor de kat en de zuigkracht is dusdanig dat het de neiging heeft om het kleedje op te slurpen. Vind hem wel erg zwaar en heb moeite om de bovenkant te openen middels de knoppen aan weerszijden van het apparaat. Gaat erg zwaar, maar zal wel wennen. Ik heb ook een dirt devil met 8 V maar is niet vergelijkbaar, dat is slechts voor kruimels. Vind het juist prima dat het niet opgehangen kan worden in een houder, moet je weer gaten boren. Nu kan je hem neerleggen waar je wilt, en met dat lange snoer is er overal wel een stopcontact in de buurt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik heb al heel wat kruimelzuigers ''versleten''. ...
Door wibaut op 20-11-2016

Ik heb al heel wat kruimelzuigers ''versleten''. Kan niet zeggen dat deze bovengemiddeld zuigt. Een bekend merk met ook 18 V (en veel lawaai, kost ca € 100,-) zuigt veel beter. De Devil maakt ook best nogal lawaai maar dat is meer ''moeizaam'' motorlawaai dan door de zuigkracht ! Zuigkracht simpel Testen: zet de Devil maar eens op uw wang en vergelijk !

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,7
Paar maanden geleden gekocht. Accuprobleem want bijladen ...
Door Stef op 11-7-2016

Paar maanden geleden gekocht. Accuprobleem want bijladen gaat niet meer. Laadt-indicatorledje gaat ook niet meer aan. Zuigt aardig en de rolborstel is handig. De rolborstelbehuizing kan niet snel open , dus die haren moet je eruit pulken met een pincet. De rolborstel zit ook maar losjes op de stofzuiger.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,7
Zuigt goed en krachtig.Ik gebruik deze vooral ...
Door Nathalie H. op 22-9-2015

Zuigt goed en krachtig.Ik gebruik deze vooral om dierenharen te verwijderen van de salonzetels en ook wel voor mijn toetsenborden kruimelvrij te houden.Gebruik hem dagelijks en ben er blij mee.Onze katten minder, maar wel propere zetels.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,3
Sterke zuigkracht en handige meegeleverde turboborstel.Ideaal voor ...
Door radijsje op 22-9-2015

Sterke zuigkracht en handige meegeleverde turboborstel.Ideaal voor onze stoffen zetels snel een beurt te geven.Makkelijk leeg te maken en voorzien van een lange oplaadkabel.Wel geen bevestigingsmogelijkheden om deze ergens op te hangen.Voelt licht aan en ligt prima in de hand.Gemiddelde gebruiksduur van circa 10 minuten.Indicatielampje voor wanneer deze vol is.Gemaakt van duurzaam materiaal.Alleen voor droog zuigen.Voor de prijs/kwaliteit een top produkt!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,3
Sinds enkele weken ben ik en mijn ...
Door Anne52 op 21-9-2015

Sinds enkele weken ben ik en mijn dochter in het bezit van de Dirt Devil Gator 18V (M137) en wij zijn beiden zeer tevreden over dit apparaat. Hij zuigt heel goed en is ook makkelijk schoon te maken. De turboborstel doet het goed op het bankstel, maar ook op het tapijt werkt hij goed. Dik tevreden dus.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Dirt Devil Gator 18V M137
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Dirt Devil Gator 18V M137
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Dirt Devil Gator 18V M137.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Dirt Devil Gator 18V M137? Onze eigen test van de Gator 18V M137 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Dirt Devil M137: Kruimeldief test positief op testosteron
8,1
8-7-2019
BesteProduct.nl

Haast alles is mannelijk aan deze kruimelzuiger. Star Wars-achtig design, zwart met zilvere kleuren en draagt de stoere naam ‘Gator’. Met 1,6 kilogram en het zwaartepunt achterin, is deze in het gebruik ook een van de zwaardere modellen die we hebben getest. Het apparaat is vervaardigd van stevig kunststof en heeft met 34 centimeter een compact formaat. De zogenaamde turboborstel (was ‘ie al niet mannelijk genoeg?) is geschikt voor het verwijderen van dierenharen, de uitschuifbare zuigmond is gemaakt door kieren en smalle plekken. Het stofreservoir is verduisterd om de inhoud te kunnen zien, zonder alle (vieze) details meteen te tonen. In het reservoir bevindt zich het filter, dat bestaat uit een dubbellaags systeem dat gemakkelijk uit elkaar te halen is. Een laatste puntje van kritiek: het geluid is met 69 dB op papier niet het luidst, maar wel een van de meest storende.

BesteProduct.nl
Dirt Devil M137: Kruimeldief test positief op testosteron
8,1
8-7-2019
BesteProduct.nl

Haast alles is mannelijk aan deze kruimelzuiger. Star Wars-achtig design, zwart met zilvere kleuren en draagt de stoere naam ‘Gator’. Met 1,6 kilogram en het zwaartepunt achterin, is deze in het gebruik ook een van de zwaardere modellen die we hebben getest. Het apparaat is vervaardigd van stevig kunststof en heeft met 34 centimeter een compact formaat. De zogenaamde turboborstel (was ‘ie al niet mannelijk genoeg?) is geschikt voor het verwijderen van dierenharen, de uitschuifbare zuigmond is gemaakt door kieren en smalle plekken. Het stofreservoir is verduisterd om de inhoud te kunnen zien, zonder alle (vieze) details meteen te tonen. In het reservoir bevindt zich het filter, dat bestaat uit een dubbellaags systeem dat gemakkelijk uit elkaar te halen is. Een laatste puntje van kritiek: het geluid is met 69 dB op papier niet het luidst, maar wel een van de meest storende.

BesteProduct.nl
Dirt Devil M137: Kruimeldief test positief op testosteron
8,1
8-7-2019
BesteProduct.nl

Haast alles is mannelijk aan deze kruimelzuiger. Star Wars-achtig design, zwart met zilvere kleuren en draagt de stoere naam ‘Gator’. Met 1,6 kilogram en het zwaartepunt achterin, is deze in het gebruik ook een van de zwaardere modellen die we hebben getest. Het apparaat is vervaardigd van stevig kunststof en heeft met 34 centimeter een compact formaat. De zogenaamde turboborstel (was ‘ie al niet mannelijk genoeg?) is geschikt voor het verwijderen van dierenharen, de uitschuifbare zuigmond is gemaakt door kieren en smalle plekken. Het stofreservoir is verduisterd om de inhoud te kunnen zien, zonder alle (vieze) details meteen te tonen. In het reservoir bevindt zich het filter, dat bestaat uit een dubbellaags systeem dat gemakkelijk uit elkaar te halen is. Een laatste puntje van kritiek: het geluid is met 69 dB op papier niet het luidst, maar wel een van de meest storende.

BesteProduct.nl
Dirt Devil M137: Kruimeldief test positief op testosteron
8,1
8-7-2019
BesteProduct.nl

Haast alles is mannelijk aan deze kruimelzuiger. Star Wars-achtig design, zwart met zilvere kleuren en draagt de stoere naam ‘Gator’. Met 1,6 kilogram en het zwaartepunt achterin, is deze in het gebruik ook een van de zwaardere modellen die we hebben getest. Het apparaat is vervaardigd van stevig kunststof en heeft met 34 centimeter een compact formaat. De zogenaamde turboborstel (was ‘ie al niet mannelijk genoeg?) is geschikt voor het verwijderen van dierenharen, de uitschuifbare zuigmond is gemaakt door kieren en smalle plekken. Het stofreservoir is verduisterd om de inhoud te kunnen zien, zonder alle (vieze) details meteen te tonen. In het reservoir bevindt zich het filter, dat bestaat uit een dubbellaags systeem dat gemakkelijk uit elkaar te halen is. Een laatste puntje van kritiek: het geluid is met 69 dB op papier niet het luidst, maar wel een van de meest storende.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Dirt Devil Gator 18V M137 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 68,95 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 68,95
prijs/kwaliteit
9,5

Laagste prijzen Dirt Devil Gator 18V M137Specificaties van Dirt Devil Gator 18V M137

Stofopvang En Filtering

Stofopvang
zakloos
Nat en/of droog
droog
Capaciteit (droog vuil)
0,20 liter
Verwijderbare filter
Nee
Wasbaar filter
Nee

Zuigbuis En Hulpstukken

Zuigstang
Nee
Spleetzuigmond
Ja
Borstel
Ja

Prestaties

Tijdsduur
10 min

Opties

Muurbevestiging
Nee
Auto aansluiting
Nee
Indicatielampje (opladen)
Ja

Energie

Accu type
Nikkel-Metaalhydride (NiMH)
Oplaadstation
Ja
Batterijvoltage
18,00 volt

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart, zilver
Fabrikant kleur(en)
zilver, zwart
Type/soort
handstofzuiger
Overige bijzonderheden
Inclusief turboborstel. Ni-MH oplaadbare batterijen. Speelzuigmond: 6 cm.

Algemeen

EAN
4012467001373
Partnumber
M137, 2-001373, Gator M 137
Toelichting partnumber
Zwart/Zilver
Releasedatum
December 2011
Introductie model
2011

Product

Website fabrikant
http://www.dirt-devil.de/corporate/index.php?article_id=146&sid=&clang=0
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
7,3
Prijs / kwaliteit
9,5