Samsungs Series 5 maakt 'ultra' een stuk betaalbaarder [video preview]

Door: redactie-besteproductnl | 9 februari 2012 16:50
Als er binnen de consumentenelektronica een productgroep populair dreigt teworden, kun je er donder op zeggen dat Samsung haantje de voorste is. Met Ultrabooksis het niet anders. De dunne, lichte maar krachtige laptops tro
Samsung Series 5 ULTRA video preview


Als er binnen de consumentenelektronica een productgroep populair dreigt teworden, kun je er donder op zeggen dat Samsung haantje de voorste is. Met Ultrabooksis het niet anders. De dunne, lichte maar krachtige laptops trokken vorige maandop de CES alle aandacht. Samsung had vervolgens niet lang nodig om de Series 5 ULTRAin de Nederlandse winkels te krijgen.


Een Samsung presentatie is niet compleet zonder BN-ers waarvan je zegt: "Wie isdat ook alweer?" Dus beklom die ene van die show en die andere van dat ding op tvhet podium om Samsungs Ultrabook aan te prijzen. Ze zijn er dol op. En het moetgezegd worden. De Samsung Series 5 ULTRA ziet er veelbelovend uit. Strak in hetaluminium, uiterst draagbaar maar naar verluid zonder concessies te doen op de prestaties.Qua prijs zit hij in ieder geval dik onder zijn directe concurrenten. Waar de Asus Zenbook en de Macbook Air ruim over deduizend euro heen gaan, is de adviesprijs van de Samsung Series 5 Ultrabook 'slechts'849,- euro. Waar dóen ze het van?

"Dus beklom dieene van die show en die andere van dat ding op tv het podium om Samsungs ultrabookaan te prijzen"


  • De Samsung Series 5 ULTRA heeft geen razendsnelle maar schreeuwend dure SSD alsopslag, zoals dure ultrabooks wel hebben. Er zit een 'ouderwetse' harde schijf in.Daar kun je wel 500GB aan data op kwijt. Doordat Samsung een kleine SSD heeft toegevoegdvan 16GB start het apparaat wel binnen 20 seconden op en is hij in 2 seconden uitde slaapstand.
  • Geen dure, krachtige Core i7 processor voor Samsung, zoals in de Zenbook wel zit.De Series 5 ULTRA doet het met een Core i5 processor. Voordeliger, en krachtig genoegvoor de meeste gebruikers.
  • Waar we blij van worden: Samsung houdt net als wij niet van spiegelende beeldschermen.Net als in de Samsung Series 9 laptop heeftdeze ultrabook dus een heel helder beeldscherm met matte afwerking.
  • Gelukkig is er niet bezuinigd op aansluitingen, vaak een heikel punt bij ultrabooks.Drie usb-poorten, hdmi, ethernet en een geheugenkaart lezer zijn aanwezig. De variantmet een 14 inch beeldscherm, die helaas niet bij de presentatie aanwezig was, heeftzelfs een DVD-speler aan boord.
  • Samsung zegt dat de accu 'een dag meegaat zonder op te laden'. Maar Samsung zegtóók dat de accu het 6,4 uur lang vol houdt. Ze draaien schijnbaar korte dagen bijde Koreaanse fabrikant.Specificaties Samsung Series 5 ULTRA

Formaat: 110x50,7x9,7 millimeter
Gewicht: 96 gram
Beeldscherm: 13.3 inch
Resolutie: 1366x768 pixels
Geheugen: 500GB opslag, 4GB werkgeheugen, 16GB SSD
OS: Windows 7
Processor: 1,6Ghz Intel® Core™ i5-2467M Processor
Draadloos: Wifi, WiDi, Bluetooth
Aansluitingen: 3x USB, hdmi, ethernet, 4x1 kaartlezer
Accu: 4 Cell Li-Po batterij

Samsung Series 5 ULTRA kopen?
Vandaag gelanceerd, direct in de winkels. 'Snel schakelen' noemen ze dat zelf. Je kunt de SamsungSeries 5 ultrabook dus al kopen. De variant met 13,3 inch beeldscherm is te koopvanaf 849,- euro. Zodra er een exemplaar wat langer beschikbaar is, gaan we watdieper in op de prestaties van het apparaat in een uitgebreide videoreview van deSamsung Series 5 ULTRA.

De Samsung Series 5 ULTRA is plat, aluminium en ziet er zo op het eerste gezichtfraai uit.