Asus N53SV veegt vloer aan met dure concurrentie [video review]

Door: redactie-besteproductnl | 4 juli 2011 09:56
Specificaties om van te watertanden en een prijskaartje die je met een glimlach nog een keer bekijkt. De Asus N53SV veegt de vloer aan met alle dure laptops en laat zien dat kwaliteit ook betaalbaar kan zijn.
Review Asus N53SV


Specificaties om van te watertanden en een prijskaartje dat je met een glimlach nog een keer bekijkt. De Asus N53SV veegt de vloer aan met alle dure laptops en laat zien dat kwaliteit ook betaalbaar kan zijn.

Specificaties

Asus N53SV notebook
15.6" full hd scherm
Intel Core i7 2ghz processor
6GB DDR3 geheugen
nVidia GT 540M videokaart (1GB)
Prijs: 760 euro
640GB harde schijf

Vergelijk laptops en notebooks


Prijscirca 760 euro|Check actuele prijzen
Hardware
Weging: 20%
De Asus N53SV is een monster, zowel qua specificaties als formaat. Dat valt vooral op wanneer je de laptop voor het eerst uit de doos haalt. Het apparaat weegt niet veel, maar is breed en laat zich moeilijk in een normale rugtas vervoeren. Een grote tas -met bescherming- is geen overbodige luxe. Veelzeggend is ook dat het toetsenbord zelfs een numpad heeft, de getallenreeks die je op een normaal toetsenbord aan de rechterkant ziet. De Asus N53SV heeft een Full HD scherm van uitstekende kwaliteit, ideaal voor films of games.
Prestaties
Weging: 30%
Met een razendsnelle processor en 6GB aan intern geheugen draait de N53SV als een trein. De veelgehoorde opmerking dat je computer een dag na aanschaf alweer is ingehaald door de techniek gaat niet op voor deze laptop. Wat snelheid en geheugen betreft haal je namelijk voor jaren plezier in huis. De videokaart is voor veeleisende gamers wellicht net onvoldoende, maar wanneer je genoegen neemt met een resolutie lager en wat minder details zijn de nieuwste spellen prima speelbaar. De accu levert een prima prestatie door bij normaal gebruik iets meer dan drie uur mee te gaan.
Uitrusting
Weging: 20%
Niet alleen wat snelheid betreft haal je een laptop voor de toekomst in huis, ook qua uitrusting scoort de N53SV goed. Met HDMI-aansluiting en zelfs USB 3.0 is aan alles gedacht. Meest in het oog springende extra is de speakerset van Bang en Olufsen. De boxen leveren voor laptopbegrippen ongekende geluidskwaliteit en kunnen ook nog eens enorm hard. Het enige wat nog ontbreekt is een Blu-ray speler.
Software
Weging: 10%
Schrik niet van het oerwoud aan icoontjes op het bureaublad wanneer je de laptop voor het eerst opstart. Asus levert de N53SV met een gigantische collectie nutteloze programma's, waar niemand op zit te wachten. Een app van eBay of een onbruikbare pdf-reader, je kunt het zo gek niet bedenken of het is geïnstalleerd. Ze zullen er bij Asus ongetwijfeld geld voor krijgen en wellicht is de laptop daardoor ook iets goedkoper, maar het kost wel een hoop tijd om van alle programma's af te komen.
De laptop draait overigens op Windows 7, maar er wordt helaas geen DVD meegeleverd.
Prijs-kwaliteit
Weging: 20%
Een hele lijst met imposante specificaties dus die laptop zal wel veel kosten? Fout! De formule 'kwaliteit = duur' gaat niet op voor de Asus N53SV. Voor iets minder dan 800 euro krijg je een laptop met Core i7 2ghz processor, 6GB aan geheugen een Full HD scherm. Zo kan het dus ook!
Asus N53SV review
Conclusie

Kopen; ja of nee?

Ja: Op zoek naar een betaalbare laptop om de komende jaren zorgeloos mee door te komen? Dan is de Asus N53SV een uitstekende keuze. Met zijn snelheid, aansluitmogelijkheden en de geïntegreerde speakerset is het een zeer compleet systeem. Wellicht is de laptop wat te groot om elke dag mee te nemen in de collegebanken, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Thuis op het bureau zal deze N53SV in ieder geval niet misstaan.

Nee: Ben je een fanatieke gamer en wil je de nieuwste games op vol vermogen spelen? Dan komt de Asus N53SV net iets tekort. Een spelletje spelen op deze laptop is geen enkel probleem, maar alle grafische details op het hoogste niveau kan hij niet aan.

Prijsinformatie
Op het moment van schrijven was de prijs €760,00. Bekijk de actuele prijs van de Asus N53SV.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting


Asus N53SV review Testverantwoording
Getest door Bart Frouws, redacteur van BesteProduct.nl

Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar het kan beter
Onvoldoende
Slecht