besteproductawards 2009 beste merk apple

Door: redactie-besteproductnl | 30 november 2009 17:43
Het beste merk van de BesteProductAwards, Apple, wordt uitgebreid besproken met de reacties van de vakjury, bestaande uit experts.

BesteProductAwards 2009 - Merk | Goud
Apple maakt het waar in 2009


Het klinkt logisch dat de fabrikant van het beste product ook meteen het bestemerk is. Maar Apple heeft de titel niet alleen te danken aan de iPhone 3GS. Hetbedrijf weet voor elke productlancering een enorme 'buzz' te creëren. Maar het knapsteis nog wel dat de uiteindelijke producten daarna de verwachtingen vaak nog overtreffen.Als dat lukt, dan ben je het beste merk van 2009.

Dit zei de vakjury over de Apple iPhone 3GS

  • "Ondanks de belachelijk arrogantie van dit bedrijf maken ze over de brede linieerg goede producten." (Wouter Hendrikse, directeur Hub Uitgevers)


  • "Ik heb zelf geen iPhone en je hoeft ook niet naar mij te luisteren. Luister gewoonnaar iPhone gebruikers die verantwoordelijk zijn voor meer dan 50% van het mobieleinternetverkeer. Waarom? Omdat Apple producten gewoon vriendelijk en begrijpelijkwerken." (David Lemereis, Mr. Uitpakparty Bright.nl)


  • "De 27" iMac, Magic Mouse en Snow Leopard. What more can I say?" (Harold Kuepers,hoofdredacteur StyleCowboys)


  • "Ik ben nu eenmaal een fanboy." (Maarten Hendrikx, presentator van Tech45 Podcast )

Apple: stijlvol, innovatief en eigenwijs
2009 was het jaar van Apple. Het technologienieuws werd bijna doorlopend gedomineerddoor de elektronica fabrikant uit Cupertino en alles wat Steve Jobs en zijn ontwikkelaarsuitbrachten werd met gejuich ontvangen. Het bedrijf, dat dit jaar vijfentwintigwerd, heeft de afgelopen jaren een flinke stempel gedrukt op de markt van consumentenelektronicamet moderne klassiekers als de iPod en de iPhone. En de rek is er nog lang nietuit, zo bewezen ze dit jaar. Hun hele productlijn kreeg een stevige upgrade. Vanbesturingssysteem tot muis en van telefoon tot laptop. Elk product werd grondigaangepakt en bijna elke verandering was een aanzienlijke innovatie. Een multitouchmuiszonder knoppen en de behuizing van notebooks uit één massief blok aluminium. Appledoet het.

Kritiek was er ook. Het bedrijf zou veel te arrogant en eigenwijs zijn en de ontwikkelingkrampachtig in eigen huis houden. Vooral de manier waarop Apple de apps van ontwikkelaarsgoedkeurt of afwijst zorgt voor steeds meer gemor onder ontwikkelaars. Daar staattegenover dat juist deze eigenwijze aanpak leidt tot mooie producten die ongekendsuccesvol zijn. En aangezien de geruchtenmolen nog lang niet uitgedraaid is, isook de ster van Apple nog niet uitgestraald. Zal Apple hier volgend jaar weer staanals ze eindelijk hun bijna mythische tablet of netbook uitbrengen?

Apple op BesteProduct.nl
Merkanalyse: Apple
Videoreviews
- iPod Touch
- iPod Shuffle
- iPodNano
- iPhone 3Gs


BesteProduct Awards 2009
- BesteProductAward 2009Inleiding
- BesteProductAwardTop10
- Beste Product 2009 GoudiPhone 3Gs
- Beste Product 2009 ZilverHTC Hero
- Beste Product 2009 BronsOlympus PEN E-P1
- Beste Product 2009Eervolle vermeldingen
- Slechtste Product 2009Sony Reader
- Beste Product 2009Oneervolle vermeldingen
- Beste Merk 2009Apple
- Beste Merk 2009Eervolle vermeldingen
- Slechtste Merk 2009Nokia
- Slechtste Merk 2009Motorola
- Slechtste Merk 2009Oneervolle vermeldingen
- BesteProductAwards 2009Feitjes, weetjes en opvallende zaken
- BesteProductAwards 2009Testverantwoording
- BesteProductAwards 2009Wie werkten mee?

Dit onderzoek kwam tot stand met de deskundigen en experts van vele vaktijdschriften,-websites en programma's van Nederland. Zij gaven in november 2009 hun mening overde beste en slechtste producten van het jaar.