Koopgids: Een laptop of netbook kopen (tips)

Door: redactie-besteproductnl | 18 februari 2009 14:26
BesteProduct geeft in de koopgids tips over kopen van een laptop of netbook, met informatie over het type laptop en specificaties.
Waar let je op?

Koopadvies, de zeer korte versie

Misschien nogal voor de hand liggend, maar bedenk van tevoren goed waarvoor je delaptop wilt gebruiken, en hoeveel je daarvoor kwijt wilt zijn. Is het een vervangingvoor de grote, logge maar krachtige pc, of eerder een computer voor ?er bij?? Moetde laptop echt overal mee naar toe, of reist hij nooit verder dan van de eettafelnaar de tweezitsbank? Welke programma?s moeten er goed op draaien, en welke gebruikje toch nooit?

Het aanbod is enorm groot en breed en voor elke wens en praktischelk budget bestaat wel een machine. Denk bij de aanschaf van een laptop ook aande benodigde accessoires. Het ontwerp van een laptop heeft namelijk ook nadelen.De draagbaarheid heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat er wel eens een laptop op degrond valt, dus bescherming voor het dure apparaat is geen overbodige luxe.

De prijsvan een laptop is net zo breed als het aanbod. Vanaf 300 euro heb je een kleine ?netbook?die in elke tas past. Maar voor de duurste laptops kan je het tienvoudige kwijtzijn.

Het belangrijkste advies: Ga in ieder geval voor een laptop of netbook met een goede 'BesteProductScore'. De kritische testersrichten zich op meer dan alleen de specificaties, bijvoorbeeld ook op duurzaamheiden gebruiksvriendelijkheid van de laptop.

Koopadvies, de uitgebreide versie (geadviseerd)

Lees onderstaande artikelen om een indruk te krijgen waar je op moet letten.

 • Type laptop en type gebruiker
  Zoveel specificaties, zoveel opties, zoveel verschillen: geen laptop is hetzelfde.En dat komt goed uit, want ook gebruikers van laptops en netbooks verschillen. Zomaar een paarduizend euro uitgeven aan een laptop waar alleen op internet wordt gesurft, datis echt nergens voor nodig. Aan de andere kant wordt het monteren van je speelfilmlastig als je maar 300 euro hebt te besteden. Kijk eerst kritisch naar waar je hetapparaat voor wil gebruiken, en stem de productkeuze daar op af. In dit artikellees je meer overde type laptops en gebruikers.
 • SSD? RAM? GPU? Watte?
  Bij aanschaffen van een nieuwe laptop geven de technische specificaties aan watde laptop in huis heeft. Maar als je niet weet wat de mysterieuze afkortingen betekenenen wat de cijfers precies inhouden, dan wordt het een ingewikkeld verhaal. Daaromhebben we een woordenlijst waar de meest gebruikte termen en begrippen van laptops worden uitgelegd.
 • Wat verder nog?
  Dus je hebt een laptop gevonden met de juiste specificaties. Niet te weinig, engenoeg om de komende jaren goed op te kunnen werken. Maar waar moet je verder nogop letten en welke accessoires voor de laptop zijn onmisbaar?
 • Vergelijklaptops en notebooks
  BesteProduct heeft een overzicht gemaakt van de beste laptops volgens de Europesevak- en consumentenbladen.
BesteProduct informatie

Ranglijst met de beste producten

Laptops en notebooks
Overzicht van alle productenuit de categorie computers