Sony Vaio F 3D-laptops gaan diepte in [video]

Door: redactie-besteproductnl | 12 april 2011 11:59
3D projectoren, 3D-camera's. Het houdt maar niet op met de 3D hype: nu is er ook een 3D-laptop. In een slecht verlichte conferentiezaal bekeken wij alvast de Sony Vaio F-serie en maakten we een preview. Bril op je neus, en gaan!
Sony Vaio F-serie 3D laptop


3D projectoren, 3D-camera's. Het houdt maar niet op met de 3D hype: nu is er ook een 3D-laptop. In een slecht verlichte conferentiezaal bekeken wij alvast de Sony Vaio F-serie en maakten we een preview. Bril op je neus, en gaan!

Een extra dimensie, nu ook beschikbaar in laptops.
In het kortVaio F is 'hot'
Moeten we nog zeggen hoe 'hot' 3D is? Heel simpel: als je als fabrikant niet een willekeurig product voorziet van een 3D-functie, dan tel je niet meer mee. De 3D-televisies zijn inmiddels wel bekend (gebruikt iemand dat al?) maar je kunt tegenwoordig ook een enorme bril op je neus zetten als je de projector aansluit. En inmiddels raken ook de 3D apparaten die géén lelijke bril nodig hebben ingeburgerd, zoals de Nintendo 3DS en de LG Optimus 3D. Wat dat betreft was het wachten op laptops. De Sony Vaio F is niet de eerste laptop met 3D-functie. Asus en Fujitsu gingen de Japanse fabrikant al voor. Sony is er echter, hoe verrassend, van overtuigd dat hun laptop de beste ervaring biedt.
Features
De Sony Vaio F die wij te zien krijgen was inderdaad geen kinderachtige jongen. Met een 2Ghz Core i7 processor, 8GB aan werkgeheugen en een harde schijf van 500GB heb je heel wat in handen. Ook qua formaat is het geen kleine jongen, dankzij het 16 inch grote breedbeeldscherm dat in 1080p Full HD beelden kan weergeven. Wat dat betreft komt de BluRay speler én schrijver enorm van pas. Uiteraard zijn er van de Vaio F veel verschillende varianten, je kunt hem zo krachtig, en dus duur, maken als je zelf wilt.
Eerste indrukUitstekend 3D
Als je dan toch zonodig een 3D-laptop moet hebben, dan is de Vaio F van Sony wel een heel fraaie. Niet alleen de behuizing ziet er bijzonder fraai uit, met glanzend zwart en een lekker zacht stukje waar je polsen op rusten. Maar ook de 3D ervaring is bijzonder goed. Het zogenaamde 'zonnebril-effect' van 3D-brillen, waarbij alles iets donkerder is, is bij de Sony Vaio F niet te bespeuren. Het 3D-beeld flikkert ook niet zo als bij andere apparaten wel eens het geval is.
Blijft de vraag: wie zit er te wachten op en 3D-laptop? Het scherm, hoewel 16 inch, lijkt toch vrij klein om lekker een film op te kijken. Volgens Sony kon je het in de trein gebruiken, maar de eerste die wij met zo'n bril op in de trein zien zitten gaat op de foto. Voor gamers biedt het daarentegen wel weer erg interessante mogelijkheden.
Sony Vaio F-serie 3D laptop kopen
De Sony Vaio F serie is verkrijgbaar in twee varianten, de Vaio F (V) en de Vaio F (X). Het grootste verschil is de processor. De eerste heeft een Core i5 processor en begint bij 880,-. De tweede heeft een krachtigere Core i7 processor en begint bij 1150,-. Verder kun je extra opties, geheugen en functies kiezen, uiteraard tegen meerprijs.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

.
Productpresentatie van de Sony Vaio F.