Video review: Asus Eee PC T101H

Door: redactie-besteproductnl | 11 maart 2010 17:28
Videopreview van Asus Eee PC Tablet 101H, een laptop met touchscreen, GPS, DVB-T, 3G en zichtbaar vingerafdrukken op het scherm.
Video preview Asus Eee PC Tablet 101H

11 maart 2010 door Ger de Gram
De Eee PC's van Asus betekende een revolutie voor de laptop markt. Met de bijzonderkleine en goedkope laptop creeërde de Taiwanese elektronica fabrikant eigenhandigeen heel nieuwe productcategorie. Elke andere fabrikant haastte zich om een netbookop de markt te krijgen en de Eee PC werd een hit. Met de T91 lanceerde Asus kortgeleden een nieuwe vormfactor, met draaibaar touchscreen, die waarschijnlijk inminder geschiedenisboeken zal verschijnen. De nieuwste variant, de Asus Eee PC T101Hvoegt daarom wat extra's toe.

De Asus T101H is voor een netbook erg uitgebreid en toch vriendelijk geprijsd
"Het 10" touchscreen reageert soepel op je vingers en ondersteunt zelfs multitouch"

Qua specificaties is de Eee Tablet een typische netbook. Het apparaat heeft een10 inch beeldscherm, wifi en bluetooth voor de nodige draadloze connectiviteit engenoeg power om windows 7 te draaien. Daarnaast kun je kiezen uit 160 of 320 GBaan opslaggeheugen. Het apparaat weegt 1,3 kg, wat voor een netbook heel schappelijkis. Verder heeft het apparaat ruimte voor een goed toetsenbord waarop het prima tikken is.

Draaibaar beeldscherm
En dan krijg je dus wel een netbook die ook te gebruiken is als tablet pc. Hoe datwerkt? Heel simpel. Klap de Eee PC open als een laptop, draai het scherm 180 graden,klap hem weer dicht en je hebt een tablet pc. De eerste indruk van het touchscreenis erg goed. Het reageert soepel op je vingers en ondersteunt zelfs multitouch.Dat reageerde iets minder soepel op het eerste gezicht, maar was evengoed een aardige toevoeging.

Asus Touchgate
Om het 'touch' gedeelte extra te benadrukken heeft Asus de Eee PC Tablet voorzienvan wat speciale software. Het heet TouchGate en voorziet de gebruiker van een aantalhandige functies van de pc, maar dan geoptimaliseerd voor gebruik met vingers. Zokwamen we een leuk uitziend notitieblok en een calculator tegen, maar ook een aangepasteversie van Internet Explorer. Het maakte het bijgeleverde pennetje overbodig.

Prijs Eee PC T101H
De T101H is daarnaast ook voorzien van een bewegingssensor en dat is een noviteit.Als je de netbook dus kantelt, dan roteert datgene op je beeldscherm automatischmee. Dat maakt het apparaat bijvoorbeeld uitstekend geschikt als e-reader. Verderis de Eee PC ook nog eens voorzien van een gleuf voor een simkaart voor 3G verbinding, GPS en een DVB-T ontvanger voor digitaletelevisie. De Asus Tablet T101H is dan misschien niet zo'n trendsetter als de eersteEee PC, maar hij is wel heel erg compleet zonder aan draagbaarheid in te boeten.En dat kantel- en draaibare touchscreen is erg leuk. Zeker omdat je al die extraopties in de prijs bijna niet terug ziet. De T101H kost tussen de 400 en 500 euro.En dat maakt het misschien de moeite waard.

Pluspunten Asus Eee PC T101H
+ Touchscreen
+ GPS
+ DVB-T
+ 3G
+ prijs

Minpunten Asus Eee PC T101H
- Multitouch werkt niet vlekkeloos
- Vingerafdrukken op je laptopscherm