Video review: Nokia Booklet 3G

Door: redactie-besteproductnl | 10 maart 2010 17:25
Videopreview van de Nokia Booklet 3G, een prijzige mini-laptop met mooi design, GPS, HDMI, 3G-netwerk en vrij zwaar.
Video preview Nokia Booklet 3G

10 maart 2010 door Ger de Gram
Nokia maakt telefoons. Veel telefoons. Maar zo af en toe doen ze eens gek enmaken ze iets heel anders. Zoals de Booklet 3G. Nokia noemt het zelf een mini-laptopen die vlag lijkt de lading aardig te dekken. Het is tenslotte een laptop. En hijis mini.

Met de Booklet 3G maakt Nokia eens iets anders dan telefoons
"De behuizing is, net als met een MacBook Pro, gemaakt uit één stuk aluminium."

Nokia is in de eerste plaats een mobiele telefoon-fabrikant, dus aan draadloze verbindingenontbreekt het de Booklet 3G dan ook niet. Uiteraard zit er wifi op, maar opmerkelijkeris dat het apparaat ook standaard ruimte heeft voor een simkaart. Die schuifje erin de zijkant in, waardoor je, mits je een abonnement met mobiel internet hebt,écht overal moeiteloos online kunt.

Simkaart in Booklet 3G
De reden dat de Booklet 3G geen 'netbook' genoemd wordt door Nokia, is waarschijnlijkomdat het apparaat veel uitgebreider is dan de netbooks die momenteel op de marktzijn. Dat betekent niet alleen de mogelijkheid om via 3G verbinding te maken. DeBooklet is bijvoorbeeld ook voorzien van GPS, waar netbooks over het algemeen nietmee uitgerust zijn. Bluetooth is iets minder bijzonder, maar wel onmisbaar. Welbijzonder is de hdmi-uitgang, waardoor je beelden rechstreeks op een HD-tv kuntvertonen. Daarmee stijgt de Booklet 3G inderdaad uit boven de gemiddelde netbook.

Aluminium
Iets anders wat de Booklet 3G onderscheidt van een gemiddelde netbook is het design.De behuizing is, net als met een MacBook Pro, gemaakt uit één stuk aluminium. Voeltluxe, staat mooi. Het apparaatje wordt daardoor wel iets zwaarder, maar ook steviger.De verdere afwerking is met kunsstof. De achterkant van het beeldscherm is voorzienvan een verwisselbare cover, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zal zijn.Je kunt er mee gezien worden.

Specificaties Booklet 3G
De verdere specificaties zijn wel weer zoals je van een netbook mag verwachten.1GB aan werkgeheugen, 1,6 Ghz processor en 120GB aan opslag geheugen. Niet slecht,ook niet bijzonder goed. De term mini-laptop die Nokia zijn Booklet 3G heeft meegegevenlijkt evengoed gerechtvaardigd. Het mooie design, maar vooral de gps, hdmi en 3g-verbindingmaken het een bijzonder apparaat.

Pluspunten Nokia Booklet 3G
+ Design
+ GPS
+ Hdmi
+ 3G

Minpunten Nokia Booklet 3G
- Duur
- Vrij zwaar