Volg ons

Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5)

Voor- en nadelen van de Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5)

Voordelen

  • 4 usb-aansluitingen
  • Lichtgewicht laptop (weegt minder dan 1,5 kilo)

Nadelen


Reviews van de Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5)

Gemiddelde score gebruikers

7,6
Inmiddels hebben 5 gebruikers hun mening gedeeld over de Swift 3 SF314-54 (Core i5) van Acer en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Swift 3 SF314-54 (Core i5) vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Erg tevreden met deze laptop. Zo'n 10 ...
Door Marijke op 8-12-2019

Erg tevreden met deze laptop. Zo'n 10 maanden in bezit. Dunne, lichte laptop, maar door metalen kast toch heel stevig. Ook: geluidloos, snel opgestart en vooral: prachtig beeld. Haarscherp en mooie kleuren. Geheugen liep snel vol, maar dit opgelost met een SD card van 128 gb. Nadeel is dat deze wel half uit de computer blijft steken , terwijl ik 'm permanent in gebruik heb.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Uiterlijk Na het uit de doos halen van ...
Door Jeroen op 11-12-2018

Uiterlijk Na het uit de doos halen van de laptop viel mij meteen de kleur en het design op. De laptop heeft een blauwe metallic kleur en een soort eikenhouten design. Je zou misschien denken dat dat een rare combinatie is, maar ik was er aangenaam door verrast. Het is een wat kleinere laptop, maar door het strakke design komt hij toch heel sterk en degelijk over. Vandaar dat ik hem op Vormgeving en Degelijkheid goed heb laten scoren. Daarnaast zijn de toetsen ook verlicht als de laptop wordt gebruikt en valt deze verlichting weer uit wanneer de laptop niet wordt gebruikt. Dit zorgt er o.a. ook voor dat de laptop modern aanvoelt. Ik vind dat het uiterlijk en design zeker één van de sterke punten zijn van de Acer Swift 3. Beeld & Geluid De kwaliteit van het beeld en geluid lopen sterk uiteen. Zo is het beeld, net als het design, één van de sterke punten van de laptop. De kleuren en helderheid zijn uitstekend en het is bijv. niet vermoeiend om langere tijd naar het scherm te moeten kijken. Het geluid is daarentegen wel ondermaats. Het komt heel vlak en niet bijzonder over. Mocht je de laptop dus willen gebruiken om bijv. muziek te luisteren, dan moet je hier wel rekening mee houden. Accu & Gebruik Het opladen van de accu is zo gepiept. Dit duurt ongeveer een half uurtje en vervolgens kan de laptop 9/10uur mee. Mocht je de laptop dus meenemen naar werk of school en de oplader vergeten zijn, dan zou hij het heel de dag vol moeten houden. De accuduur hangt natuurlijk wel af van de programma's die gedraaid worden, maar mailen, tekstverwerken en andere 'standaard' werkzaamheden kan de accu makkelijk aan. Daarnaast is de laptop zeer licht en klein waardoor hij makkelijk is mee te nemen. Je kan hem in het openbaar vervoer zo uit je tas halen en nog even wat voor school of werk doen. De accuduur, de grootte en het gewicht is dus een ideale combinatie voor mensen die veel onderweg zijn of niet de hele dag op één vaste plek zitten. Overig De snelheid van de verschillende programma's en de laptop in het algemeen is goed en wat je zou verwachten bij een laptop van dit kaliber. De pijltjestoetsen zijn wat aan de kleine kant en daardoor soms lastig te bedienen. De fingerprint scanner werkt niet altijd even goed. Je kan natuurlijk ook met een pincode/wachtwoord werken, maar als de optie aanwezig is verwacht je wel dat deze naar behoren werkt.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Uiterlijk Ik was aangenaam verras door het ...
Door Lisanne op 9-12-2018

Uiterlijk Ik was aangenaam verras door het uiterlijk van deze laptop. De blauwe kleur ziet er erg mooi en modern uit. Het is net even anders dan andere laptops, maar daarom juist erg mooi. Ook toen ik de laptop open klapte was ik aangenaam verrast. Ik vond het heel mooi om te zien hoe het toetsenbord licht gaf, maar ook als je even niet aan het type was hij weer mooi uit viel. Tijdens het kijken van bijvoorbeeld een film was dit erg fijn, want dan heb je het licht onder het toetsenbord niet nodig. Wel vind ik het jammer dat er niet een stand was waar het licht wel constant aan bleef staan. Verder viel mij ook op dat de laptop niet alleen klein, maar ook erg lichtgewicht was. Dit maakte het vervoeren van de laptop erg makkelijk. Accu, beeld en geluid De batterij van deze laptop was erg fijn. Deze laptop beloofd 12uur lang mee te kunnen gaan. Dit geloofde ik eigenlijk niet, maar was toch echt waar. Ik hoefde de oplader van deze laptop niet mee te nemen als ik een hele dag naar school ging en ook heel de dag mijn laptop moest gebruiken. De beeldkwaliteit is erg goed. Het is een mooi scherp beeld en goede heldere kleuren. Het geluid viel mij wel een beetje tegen. Het geluid dat eruit kwam was niet echt helder. Dit werd nog erger als ik de laptop op mijn schoot zetten. Dit omdat de spiekers (die aan de onderkant van de laptop zitten) dan nog meer werden gedempt. Overige functies van de laptop Deze laptop heeft een paar extra's zoals een vingerscan om mee in te loggen in plaats van een wachtwoord. Het duurde bij mij even voordat deze goed was ingesteld. Het installeren zelf koste best veel moeite omdat hij eerst mijn vinger niet goed kon vinden. Ook nadat ik hem had ingesteld kon hij mijn vinger niet vinden. Na 2 keer instellen kon hij mijn vinger wel goed vinden en was het ook een fijne tool. Het koste wat mij betreft wel iets te veel moeite. De snelheid van de laptop vond ik redelijk goed. Het zou nog fijner zijn als bij het openen van de laptop hij automatisch aanspringt en zo snel mogelijk bij het inlog venster terecht zou komen. Nu moet ik eerst de aan/uit knop indrukken en ongeveer 10 seconden wachten. Dit is natuurlijk niet heel erg, maar nog net even iets sneller zou toch fijn zijn. Als de laptop eenmaal was reageerde hij bijna altijd wel redelijk snel.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Uiterlijk en ingebruikname. Na het uit de doos ...
Door Henny op 7-12-2018

Uiterlijk en ingebruikname. Na het uit de doos halen van de laptop zag ik een mooie blauwe metallic kleur. Hij is erg dun (specificatie zegt 1,87 cm) en erg licht (1,45 kg). Om de klep te openen heb je twee handen nodig, want hij schuift door zijn lage gewicht over de tafel. Het scharnier die het scherm omhoog houdt voelt echt solide aan. In de doos zit verder alleen nog een voedingsadapter. Na aanzetten was de installatie setup erg snel doorlopen (ongeveer 5 minuten) en stond hij klaar om te gebruiken. Er zijn diverse programma’s voor geïnstalleerd, waaronder Norton antivirus. Dit programma kwam regelmatig met opmerkingen over aanschaffen, reinigen, etc. Accu en meenemen De Acer Swift 3 is een gemakkelijk mee te nemen 14 inch laptop. Ook door zijn solide aluminium behuizing en lange batterijduur van 12 uur. Tijdens het werken op de batterij ook veel gebruikt gemaakt van USB sticks en disken. Hiermee haal je dus gemakkelijk een werkdag zonder tussendoor opladen. De batterij was tijdens het werken ook weer snel opgeladen. Werken De laptop start zeer snel op en is makkelijk te bedienen door het grote touchpad was prettig om mee te werken en onderaan zitten onzichtbaar twee klikknoppen om als linker en rechtermuis knop te gebruiken. Het toetsenbord heeft een soepele toets indruk en zo gauw je begint te tikken gaat de verlichting aan. Alleen vind ik het jammer dat om de home, end en functietoetsen te gebruiken ook de Fn toets moet worden ingedrukt. Dit is een kwestie van gewenning, deze extra handeling ging later vanzelf. Ook miste ik een numeriek toetsenbord gedeelte. Uitrusting. De extra’s maken deze laptop een betere concurrent in zijn prijsklasse. Naast een i5-8250 processor en een IPS Full HD-scherm, die vanuit verschillende hoeken een goed beeld geeft, heeft deze laptop standaard 4 GB en een 256 GB SSD. Ook een vingerafdruksensor ontbreekt niet (was even wennen voor de juiste positie) en heeft de laptop een USB 2.0, twee USB 3 poorten en een USB 3.1 type C aansluiting. Ook een SD kaartlezer, een hoofdtelefoon, microfoon en een HDMI poort ontbreken niet. Al deze aansluitingen zitten verdeeld over de linker- en rechterzijkant. Het werken met office producten en surfen op het internet via de goed werkende Wireless met veel tabbladen open waren, ook zittend op de bank, heel aangenaam met deze lichte laptop. Er zit geen ventilator in dus heb je geen last van een zoemend geluid of blokkeren van de koeling. Het inlezen van grote bestanden ging binnen een paar seconden en het bewerken van de foto’s daarna met gimp ging zonder haperen. Geluid. Het geluid was erg vlak en daardoor niet mooi.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Looks en Feel Al bij het uitpakken van ...
Door Fons op 6-12-2018

Looks en Feel Al bij het uitpakken van de Acer Swift 3 valt direct op dat je een prachtexemplaar in je handen houdt: de vormgeving van de behuizing, samen met de donkerblauwe kleur, verleent deze laptop een zeer fraai uiterlijk. Daarnaast zijn de compacte afmetingen en de stevige body een uitnodiging om direct ermee aan de slag te gaan. De bediening van de toetsen is licht en gemakkelijk, het touchpad werkt ook soepel en nauwkeurig, alleen de pijltjestoetsen zijn wat moeilijk te gebruiken, omdat ze aan de kleine kant zijn. De scanner voor vingerafdrukherkenning is ook wat klein waardoor het ontgrendelen van de computer af en toe moeilijk verloopt omdat de software(?) de vingerafdruk niet meteen herkent. Maar na enkele dagen oefenen verliep de herkenning wel redelijk snel. Kwestie van juiste positionering van je (wijs)vinger. Geluid De geluidskwaliteit is duidelijk onder de maat, verschillende muziekvideo’s op YouTube klinken op deze Acer Swift ronduit teleurstellend, bijvoorbeeld bij hoge tonen die soms schel overkomen. Beeld Het 14 inch grote scherm is prettig om op te werken, de inkijkhoek is goed en het matte beeldscherm beslist niet vermoeiend. Ook de kleuren zijn van goede kwaliteit. Accuduur Ik ben zeer tevreden over de accu die het met gemak 9 à 10 uur volhoudt, natuurlijk afhankelijk van de zwaarte van de gedraaide applicaties. Tekstverwerken, mailen, internetten putten deze accu niet uit. En het opladen is met de bijgeleverde adapter in een halfuurtje gepiept. Afmetingen De grootte en de geringe dikte van de Acer Swift doen ook zeer prettig aan, waardoor je deze laptop zonder probleem overal mee naar toe kunt nemen. Vergeleken met een tablet van dezelfde afmetingen verdient de Acer Swift ongetwijfeld de voorkeur door het bijbehorende toetsenbord met touchpad. Voeg daarbij nog het geringe gewicht en je beseft heel goed waarom je voor deze laptop kiest. Snelheid Afgezien van enige oefening met de Fingerprint Reader ( je kunt te allen tijde natuurlijk ook opstarten door je pincode in te geven) laat de laptop zich zeer vlot bedienen, de computer start binnen 10 seconden op, MS Edge brengt je in no-time op internet en ook Chrome is zeer snel gestart. Ook bestanden met veel foto’s, bijv. van een usb-stick, laten zich snel openen, waarbij opgemerkt moet worden dat de installatie van de invoegtoepassing Foto’s vanuit de Microsoft Store niet werkte, Windows bleef steken bij ‘ De installatie is mislukt. We proberen het straks nog een keer.’ Prijs / kwaliteit Waar de stevige behuizing, het fraaie uiterlijk en vooral de lange duur van de accu de grote pluspunten van deze Acer Swift 3 zijn, is er ook enige kritiek, met name waar het gaat om het geluid, de wat lastig te bedienen pijltjestoetsen en de soms haperende Fingerprint Reader. Zeker als geluid belangrijk voor je is, vormt de hoge aanschafprijs misschien wel een te grote barrière om tot aankoop van deze laptop over te gaan. Maar nogmaals, wanneer je genoegen neemt met de matige geluidskwaliteit, blijven er nog genoeg superlatieven over om wèl met deze laptop voor de dag te komen. Conclusie: beslist een aanrader!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Uiterlijk Wat me meteen aan de laptop opviel ...
Door Janine op 5-12-2018

Uiterlijk Wat me meteen aan de laptop opviel was het uiterlijk en het materiaal. De laptop zit in een metalen blauwe behuizing, waardoor de laptop heel erg degelijk en sterk aanvoelt. De vormgeving en de degelijkheid zijn dan ook de sterkste punten van de Acer Swift 3. Accu Het grote voordeel van deze laptop is de accuduur en de oplaadtijd. Binnen een halfuur is de accu helemaal opgeladen. Als de accu opgeladen is dan gaat de accu zeker tien uur mee. Als je de laptop dagelijks kort gebruikt dan blijft de accu wekenlang opgeladen. Snelheid De laptop had in het begin moeite met het instellen van de persoonlijke toegang. De vingerafdruk waarmee je de laptop kunt beveiligen kreeg ik moeizaam geactiveerd en eenmaal geactiveerd, reageerde de Fingerprint Reader niet op mijn vingerafdruk. Omdat ik ook een pincode had ingesteld, heb ik deze gedurende de testperiode gebruikt. Dit werkte wel heel goed. Het verdere startprogramma gaat redelijk snel, maar ik had er dan ook nog geen bestanden en programma’s op geïnstalleerd. Het openen van een afbeeldingenmap gaat redelijk snel. Ook het openen van de browsers gaat snel. Ik heb zowel Internet Explorer als Chrome gebruikt. Beeldscherm Het beeldscherm is mat. Het scherm oogt bij lichte vlakken licht korrelig. Kleurrijke afbeeldingen komen wel mooi uit de verf. Grootte Persoonlijk zou ik voor een grotere maat laptop kiezen, omdat ik het scherm en het toetsenbord te klein vind. Liever een toetsenbord met aparte cijfertoetsen. Omdat ik als schrijver heel veel tekst moet verwerken werkt dat voor mij plezieriger. De laptop is wel mooi plat en is half zo hoog als mijn oude laptop. Gewicht Voordeel van een kleinere en plattere laptop is het gewicht. De Acer Swift 3 weegt een fractie van mijn oude laptop. Wel fijn als je vaak je laptop en veel spullen in je tas mee moet nemen. Geluid Om het geluid te testen heb ik radio via de laptop geluisterd. Het geluid was erg vlak en blikkerig, echt niet mooi dus en scoort daarom een ‘slecht’. Prijs/kwaliteitverhouding De review hierboven in ogenschouw genomen vind ik de laptop in de verhouding prijs en kwaliteit te duur.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5)
Gemiddelde score redacteuren
8,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5)
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,4
Website testen
Deze laptop heeft een vlotte processor aan boord en 256 GB opslagruimte op de ssd
8,1
1-6-2019
Consumentenbond

Deze laptop heeft een vlotte processor aan boord en 256 GB opslagruimte op de ssd. Die combinatie maakt het een redelijk snelle laptop. Fijn zijn het compacte formaat en het lage gewicht van 1,41 kilogram. Daarnaast heeft deze laptop een mooie aluminium behuizing. De accuwerktijd van 10,5 uur is erg goed, dit maakt hem (in combinatie met het lichte gewicht) een ideale reislaptop.

Consumentenbond
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5) aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 579,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,4
laagste prijs
€ 579,00
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5)

Bekijk
€ 579,00
-
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 579,00
-
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Acer Swift 3 SF314-54 (Core i5)

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
rood , zilver , blauw
Type/soort
laptop
Type
notebook
Vorm/ontwerp
inklapbaar
Besturingssysteem
Windows 10 Home , Windows 10 Pro
Bit variant
64 bit
Toetsenbordindeling
qwertz , qwerty

Beeld

Schermgrootte
14 , 13,3
Resolutie
1920 x 1080 pixels
Beeldverhouding
16:9
HD type
Full HD
Videokaart
onboard
Vaste videokaart ingebouwd
Ja
Model videokaart (on-board)
Intel® UHD Graphics 620
Aparte videokaart
Nee

Geluid

Ingebouwde microfoon
Y , Ja
Aansluiting koptelefoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, USB 2.0, USB 3.0, geheugenkaartlezer, HDMI , bluetooth
USB 2.0 poort(en)
1
USB 3.0 poort(en) Type A
2 , 1
HDMI-ingang(en)
1
Wifi
Ja
LAN verbinding
Nee
WLAN type
Wi-Fi 5 (802.11ac) , 802.11a , 802.11b , 802.11g , Wi-Fi 4 (802.11n) , 802.11ac
DVI-ingang(en)
Nee
USB 3.0 poort(en)
3
Bluetooth
Ja
Netwerkfuncties
wifi
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1

Mogelijkheden Apparaat

Opties
geheugenkaartlezer, webcam, vingerafdrukscanner , toetsenbord verlichting
Touchscreen
Nee
Optische drive
N , Nee
Mobiel
N , 3G , 4G , Nee
Aanwijsapparaat
touchpad
Camera voorzijde
Ja
Vingerafdrukscanner
Ja
Toetsenbord verlichting
Ja

Prestaties

Processor type
Intel Core i5
Processor(en)
4 (quad-core)
Processor model
i5-8250U
Processor frequentie
1,6 Ghz
Processor cache
6 Mb
Processor cache type
Smart Cache
Aantal processor threads
8

Opslag

Type opslag
SSD , HDD+SSD
Totale opslagcapaciteit
256 GB, 1256 GB, 512 GB
Intern geheugen
8 GB, 4 GB
Geheugenkaartlezer
Ja
Compatibele geheugenkaarten
SD , MicroSD (TransFlash)
Capaciteit HDD
1000 GB
Capaciteit SSD
256 GB
Intern geheugen (max)
12 GB, 8 GB

Energie

Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Aantal accucellen
4
Accu capaciteit
3320 mAh, 3220 mAh
Energievergelijking
<a href="/energie_vergelijken" target="_blank">Energie vergelijken</a>
Accu-bedrijfstijd
12 uur

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
1,87 cm, 1,59 cm
Breedte
32,30 cm, 30,88 cm
Diepte
22,80 cm, 21,40 cm
Gewicht
1600 gram, 1350 gram, 1450 gram

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Handleiding
Ja
Meegeleverde kabels
AC

Algemeen

EAN
4713883827041 , 4713883797603 , 4713883805216 , 4710180011258 , 4713883908184 , 4713883982115 , 4713883817486 , 4713883916608 , 4713883831406
Partnumber
NX.GZXEV.002 , NX.GXZEH.005 , , NX.H3YEG.003 , NX.GZXEG.004 , NX.GYGEH.005 , NX.GYGEH.008 , NX.GXZEH.010
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
April 2018 , June 2018 , July 2018 , November 2018 , October 2018
Introductie model
2019 , 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
8,4
Beoordeling consumenten
7,6
Prijs / kwaliteit
10,0