Alles over de laserprinter

Door: redactie-besteproductnl | 17 februari 2009 09:53
Een overzicht van alle artikelen over de digitale spiegelreflexcamera op BesteProduct, met informatie over de prijs, techniek en beste merken camera’s.
Informatie over de prijs, techniek en de gebruiker van diverse printers

1. Wat kost een printer?

Voor de losse printer heb je de keuze tussen de laser- en de inkjetprinter. Laserprinters van goede merken zijn al te verkrijgen vanaf 40 euro. Dit zijn echter de simpele modellen. Vraag je meer van een laserprinter, kan de prijs oplopen naar honderden euro's. Degelijke printers van dit type zijn ook duurder dan de inkjet. Eenvoudige inkjetprinters staan vaak al in de etalage voor 30 euro en zijn vaak niet duurder dan 200 euro.

Ook bij de multifunction heb je de keuze tussen de inkjet- en de laserprinter. Wil je een laserprinter in je multifunction, dan is 50 euro voordelig te noemen.

Als je kiest voor een inkjet in je all-in-one, dan ben je goedkoper uit. Deze multifunctions zijn verkrijgbaar vanaf 40 euro. Dit zijn doorgaans multifunctions van redelijke kwaliteit.

Interne links

2. De techniek van een printer

Geld

Printers worden onderverdeeld in inkjetprinters, laserprinters, multifunctions en fotoprinters. En natuurlijk heeft iedere model zijn voor- en nadelen en eigen techniek. Een laserprinter verbruikt relatief meer energie om de toner op het papier te zetten. Als je een inkjetprinter weinig gebruikt, kunnen de spuigaatjes gaan zitten of drogen de inktpatronen uit. Wij beschrijven in onze koopgids de techniek van de printers en al hun voor- en nadelen.

Daarnaast heeft een printer diverse specificaties waarmee de consument bij de aanschaf rekening moet houden. Factoren als afdruksnelheid, resolutie, intern geheugen, printkwaliteit en kleurgebruik bepalen wat een goede printer is. Zo moet het printen niet te langzaam gaan, de kleuren moeten goed worden weergegeven en een afbeelding moet duidelijk zijn.

Interne links

Externe Links

  • Wikipedia over de techniek van een printer, voor- en nadelen en papierinvoer.
    nl.wikipedia.org

3. De printer en zijn gebruiker

vraagteken Voordat je een printer aanschaft, moet je eerst weten waarvoor je deze gebruikt. Wil je als digitaal fotograaf je foto's mooi uitgeprint hebben, dan heb je een heel andere printer nodig dan als ondernemer van een klein bedrijf, die vooral behoefte heeft aan kwantiteit. Misschien koop je wel een printer omdat je kinderen hun schoolwerk thuis kunnen afdrukken. Op de markt is voor ieder wat wils. BesteProduct.nl geeft aan welk type printer voor jou geschikt is.


Interne links

Externe Links

  • Printer.com laat zien wat voor type gebruiker je bent en toont aan in zes stappen wat voor jou de juiste printer is.
    www.printer.com

4. Afdrukkosten voor een printer

De afdrukkosten zijn een van de belangrijkste aspecten voor de aanschaf van een printer. Een inkjetprinter ligt dan wel voor een lage prijs in de winkel, maar de fabrikanten halen hun winsten uit de verkoop van cartridges (zie foto). Hiervoor betaal je al snel veertig euro, terwijl ze slechts enkele honderden printjes mee gaan. Voor de toner van een laserprinter betaal je het dubbele (net als voor de printer zelf), maar daarmee kunnen veel meer printjes worden gemaakt.


Interne links

Externe Links

  • Kieskeurig.nl laat zien hoe gebruikers verschillende cartridges beoordelen
    www.kieskeurig.nl

5. De beste printermerken

Bij de keuze voor een bepaald product is ook het merk een belangrijke factor. HP, Canon en Epson zijn op de printermarkt de drie grootste namen. De verkoop van printers, inclusief multifunctions, is in 2007 in het EMEA-gebied (Europa, Midden Oosten, Afrika) gestegen met 4,3 % naar 52,6 miljoen stuks. Van marktleider HP steeg het aandeel met 3 % naar 44,1 %. Concurrenten Canon (15,8 %) en Epson (12,7 %) volgen op ruime afstand. Lexmark en Brother kunnen HP nauwelijks bijbenen met respectievelijk 7,6 % en 6,1 %. Lexmark zag het verkoop van printers afnemen met een kwart.

Bij de laserprinter slaan ivooral minder prominente namen hun slag. In onze ranglijst is vooral Brother goed vertegenwoordigd. Ook Dell en Samsung scoren hoog bij dit type, maar bij de overige printers is de heerschappij van de 'grote drie' goed te zien. Bij de multifunctions laat HP zich echter flink aftroeven door concurrenten Epson en Canon. De laatstgenoemde heeft de touwtjes stevig in handen in deze opkomende printermarkt. HP wel domineert bij de inkjetprinters, hoewel Canon en Epson op beide gebieden niet veel toegeven. Overige merken moeten op ruime afstand volgen.


6. Printers vergelijken en kopen

Wanneer je een printer wilt kopen, moet je je goed voorbereiden. Daarvoor zijn verschillende vergelijkingssites. BesteProduct.nl, de site waar je je nu op bevindt, laat zien hoe experts van vak- en consumentenbladen de printers beoordelen. Op basis van tientallen reviews wordt een gemiddeld cijfer berekend. Op Vergelijk.nl kun je producten, diensten, prijzen, portokosten en levertijden met elkaar vergelijken. Op Kieskeurig.nl lees je hoe consumenten het product beoordelen.

Interne links

Externe Links