Koopgids laserprinter: informatie over de printer

Door: redactie-besteproductnl | 16 juli 2009 13:01
BesteProduct geeft informatie over de printer op internet, met informatiegidsen, reviews en ranglijsten, en beoordeelt deze kennis.
Informatiegidsen, reviews en ranglijsten van de printer op internet

BesteProduct.nl

Bij het kopen van een printer kun jij als consument wel wat hulp gebruiken. Daarom heeft Besteproduct.nl een uitgebreide koopgids gemaakt om jou op weg te helpen. Allereerst kun je lezen welke printer voor jou geschikt is (inkjet, laser of multifunction). Vervolgens geven we je een aantal waardevolle tips waarop je moet letten bij de aanschaf ervan. Tenslotte leggen we kort uit wat de specificaties en begrippen betekenen als sheetfeeder, PictBridge en autoduplexer. Behalve de koopgids vind je op onze website nog meer interessante artikelen, waaronder de afdrukkosten van de printer en draadloos printen.

Reviews op internet

Er zijn talloze websites die printers uitgebreid testen en recenseren. Wat zijn de pluspunten en minpunten, welke features zitten erop, hoe deugdzaam is het apparaat: in een goede review worden deze vragen beantwoord en kun jij op basis van hun beoordeling de ideale printer uitzoeken. Wij behandelen hier acht websites (Nederlands en Engels). Wat is een aanrader en wat is een flop?

 • Pcmweb.nl +++++
  Het voorbeeld van goede reviews! Pluspunten, minpunten, uitgebreide specificaties, testresultaten, score(s), conclusie en een heldere analyse: deze stukjes maken de puzzel compleet. Geen enkel puntje van kritiek waar te nemen. Een topper!
 • Kieskeurig.nl +++++
  Experts zijn streng, maar de consument is misschien nog wel kritischer. Reden voor veel mensen om gebruikersreviews door te spitten voor een aankoop van een duur apparaat. Op Kieskeurig deelt de koper zijn verhaal met een bepaald product. Zeker aan te bevelen.
 • PCMag.com (Engelstalig) +++++
  Hier vind je alles wat je wilt weten over een specifieke printer. De uitgebreide reviews in helder Engels wordt voor de snelle surfer samengevat in The Bottom Line. Naast een scherpe recensie staan de plus- en minpunten kort opgesomd in de Pros en Cons. Tenslotte geeft de auteur ook een totaalscore aan. Een maximale score voor PCMag.com!
 • PCWorld.com (Engelstalig) ++++
  PCWorld.com onderscheidt zich met aantrekkelijk geschreven reviews. In een korte analyse komen de features, specificaties en kwaliteit uitgebreid aan bod. Het eindoordeel en Pros en Cons zorgen voor overzicht. Het enige dat ontbreekt, en niet geheel onbelangrijk, is een totaaloverzicht van de specs. Toch is deze site een bezoekje waard.
 • Pixelmania +++
  Samen met PCMWeb.nl de vaandeldrager van Nederlandse reviewsites. Misschien iets minder overzichtelijk en compleet dan zijn grootste concurrent, maar inhoudelijk zonder enige twijfel beter. Voor meer diepgang is Pixelmania.nl aan te raden.
 • Trustedreviews.com (Engelstalig) +++
  Deze Britse site heeft een database om trots op te zijn. Beoordelingen voor de features, printkwaliteit, printsnelheid, prijs-kwaliteit en totaal ondersteunen een uitgebreid verhaal die uit twee pagina?s bestaat. Ook de specificaties krijgen volop aandacht. Nadeel is de onaantrekkelijke vorm, maar dat heeft weinig invloed op het verhaal. Prima site!
 • Imaging-resource.com (Engelstalig) ++
  Een printer uit 2007 heeft nog steeds het predikaat NEW! en de vormgeving is uitzonderlijk saai. De eerste indruk is dus niet best, maar de website zo slecht nog niet. Printers worden zorgvuldig getest. Wel worden de reviews geschreven in lappen tekst en ontbreekt een overzicht van de belangrijkste resultaten. Heb je de tijd, dan is deze site wel aan te raden.

Reviews in vakbladen

Reviews zijn makkelijk te vinden op internet, maar je kunt een tijdschrift prefereren. BesteProduct.nl is een expert op het gebied van vakbladen voor consumenten. Meer dan honderd magazines vullen onze archiefkasten, waarmee we de BesteProduct-score berekenen. Door het spitten in deze consumentenlectuur weten we welke bladen goede reviews schrijven en welke niet. We hebben een aantal gerenommeerde tijdschriften beoordeeld en zetten ze voor jou een rijtje.

 • PCM +++++
  Het blad schenkt weinig aandacht aan de printer; in de reviews die verschijnen staat alles wat de consument moet weten. Omgeven door een heldere en mooie vormgeving wordt bij de scherpe analyse de specificaties, plus- en minpunten en testscores toegevoegd.
 • Chip +++ +
  CChip mag worden gerekend bij de topmagazines. Printers worden kritisch bekeken op afdrukkwaliteit en printsnelheid. Qua productgegevens doet het blad onder voor PCM, maar met 'alternatief' krijgt de consument een goed advies voor een mogelijk ander model.
 • Chips Test und Kauf (Duitstalig) ++++
  Multifunktionsgeräte is een maandelijks terugkerend onderwerp in Test und Kauf. Hier worden enkele nieuwe all-in-ones naast elkaar gezet en beoordeeld op onder meer printsnelheid, resolutiewaarde en afdrukkwaliteit. De drie beste multifunctions worden nog even kort behandeld en de winnaar krijgt het Kauftipp-keurmerk. Zeker een aanrader!
 • Computer Buyer (Engelstalig) +++
  Dit tijdschrift heeft een ietwat saaie uitstraling, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de aantrekkelijke reviews. Niet te lang en straight-to-the-point. Alleen jammer van het ontbreken van veel specificaties en een overzicht van de sterke en zwakke punten.
 • Computer Active (Engelstalig) ++
  Achter een simpele cover gaan in Computer Active uitgebreide reviews schuil. Hoewel de analyse vrij helder is, mag het blad meer van zich afbijten. Te vaak worden er vier (van de vijf) sterren uitgedeeld, waardoor een product voor de consument moeilijk te beoordelen en te vergelijken is. Een kritischer blad met een hoger zeurgehalte is aan te bevelen.

Informatiegidsen

Wil je meer weten over printers in het algemeen, dan zijn er enkele websites die een informatiegids aanbieden. Een goede voorlichtingspagina vertelt je over de diverse soorten printers, handige features en specificaties die het apparaat kan bezitten en belangrijke tips bij de aanschaf ervan. De eerste indruk is belangrijk, dus moet de informatie overzichtelijk zijn. Wij hebben vier bekende informatiegidsen geanalyseerd en beoordeeld op hun voorlichting en overzicht.

 • Kieskeurig.nl ++++
  Veel informatie verwerkt op een overzichtelijke pagina. Kieskeurig verschaft de consument veel weetjes over de printers. Ieder type printer heeft zijn eigen pagina. De multifunction en inkjet krijgen wel meer aandacht dat de laser- en fotoprinter. Veel begrippen, van autoduplex tot PictBridge, komen voorbij. Een prima website!
 • Kelkoo.nl +++ +
  Kelkoo gaat uitgebreid in op de multifunction, maar aan de losse printers wordt amper aandacht besteed. Toch is deze site, vanwege zijn vele beschreven specificaties, zeker een bezoek waardig. Er wordt goed onderscheid tussen een basis, tussenniveau en een geavanceerde all-in-one. Kijk je voor een multifunction, dan is dit zeker een aanrader.
 • PCWorld.com +++
  Eerder kwamen de reviews van PC World aan bod, maar ook de informatiegids is de moeite waard. De website praat met verstand van zaken en informeert de consument over allerlei zaken omtrent printers. Het is wel een lap tekst, dat overzichtelijker en meer up-to-date had gekund. Toch is de informatie, ook vanwege het simpele Engels, aan te bevelen.
 • Vergelijk.nl +
  Tja, voor een degelijke informatiegids moet je wel wat moeite doen. Vergelijk.nl somt de typen printers op, beschrijft deze in enkele zinnen en klaar! Geen enkele specificatie, zelfs een term als 'resolutie', komt niet voor in de woordenschat. De multifunction heeft een eigen, en iets betere informatiegids. Eigenlijk een plus onwaardig!