Volg ons

Samsung UE40B6000

Geen prijzen
  • HD type: hd-ready
Bekijk de specificaties
Voordelen
  • Beeldkwaliteit
  • Energieverbruik
  • USB-aansluiting aanwezig
  • Ultra plat
  • Geïntegreerde tuner analoog en digitaal
Nadelen
  • Weinig analoge aansluitingen
  • Sterk reflecterend beeldscherm
  • Matige geluidskwaliteit
  • Geen lichtsensor

Reviews van de Samsung UE40B6000

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De UE40B6000 LCD TV van Samsung wordt door 62 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Samsung voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,6
Door de verhalen over clouding en bleeding ...
Door Mul77 op 23-11-2010

Door de verhalen over clouding en bleeding heb ik nog even getwijfeld over de aanschaf maar vanwege de prijs (€ 605,- via een "speciaal adresje") heb ik de gok genomen. Deze pakte goed uit: totaal geen last van bovengenoemde problemen en net als anderen hier ben ik onder de indruk van het geweldige beeld. Ik heb wel een smartcard van Ziggo in de tv zitten en dat scheelt wel een stuk, niet alleen in beeldkwaliteit maar ook in gebruiksgemak. HD kanalen als Eredivisie Live en Film 1 hebben bij snelle beelden wel last van incidentele ruis (van die blokjes die je een seconde ziet) maar echt storend is het niet. In ieder geval niet genoeg om een betere kabel van zo'n 40 meter aan te schaffen... Ik heb wel nog een kleinere "haakse" stekker aangeschaft omdat een gewone stekker van de antennekabel niet goed paste vanwege het ultra platte scherm. Voor de slaapkamer is de geluidskwaliteit ruim voldoende tenzij je er van houdt om in je bed te worden weggeblazen, dan kun je beter een of ander setje er op aansluiten. Ik overweeg nog om een dvd aan te schaffen waarmee ik de instellingen voor het beeld optimaal benut, je kunt namelijk wel heel erg veel zaken instellen. Ik vind de beeldkwaliteit geweldig maar toch ook nieuwsgierig of zo'n dvd het nog kan verbeteren.
Kortom, op basis van mijn ervaringen kan ik een ieder die een LED tv wil aanschaffen deze Samsung van harte aanbevelen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,2
Sinds december 2009, bijna 1 jaar, in ...
Door MijnheerJohn op 10-11-2010

Sinds december 2009, bijna 1 jaar, in het bezit van deze LED TV. Ik, en de andere gezinsleden, vinden het nog alle dagen een schitterende TV met een voortreffelijke beeldweergave. Zoals al vaker opgemerkt is het geluid van de TV redelijk. De geluidsweergave is voldoende voor standaard TV programma's. Wel even spelen met de geluidsweergave via de ingebouwde equalizer voor een goed resultaat. Voor muziek en film is een goed surround systeem een must. Op deze wijze komt de TV pas goed tot zijn recht en baan je, vooral met blue-ray weergaven, jezelf in een bioscoop met als verschil dat de weergaven via de TV vele malen scherper is dan in de bioscoop! Kortom een verstandige aankoop geweest. Ik heb toen bewust gekozen voor de simpelere 6000 serie omdat de 7000 en 8000 serie een aantal ingebouwde mogelijkheden hebben, waaronder internet, die naar mijn mening het grote prijsverschil niet rechtvaardigen. Deze extra mogelijkheden hebben tegenwoordig goede Bly-Ray spelers, bijvoorbeeld LG, en media streamers ook en is een relatief veel goedkopere oplossing.
Ik zal verder puntsgewijs een aantal zaken weergeven.
Positieve zaken:
• Zeer scherp, gedetailleerd en kleurrijk beeld met "diepte" en goede zwart en wit weergave
• Ondanks de behoorlijke afmeting van het scherp kun je er toch relatief dichtbij zitten (kijkafstand is bij ons ongeveer 3,5 meter)
• Mooi tijdloos design
• TV voelt door de gebruikte materialen zeer degelijk aan
• Met het speciale Samsung ophangsysteem, wel wat duur, hangt de TV als een schilderij aan de muur waarbij de kabels netjes zijn weggewerkt door de zijdelingse aansluitingen
• De CI+ module met Ziggo kabelaansluiting werkt zeer prettig hierdoor wordt digitaal TV kijken zonder setup box probleemloos mogelijk.
Negatieve zaken:
• Geluidsweergave onvoldoende voor muziek en film
• Investeren in een surround set is dan eigenlijk een must en kost extra geld
• Trage zap snelheid
• Bij fel daglicht kan er schittering op het scherm aanwezig zijn, een goede plaatsbepaling of sluiting van de gordijnen is dan aan de orde
Tips en opmerkingen:
• Zorg dat je een Europees model koopt, liefst bestemd voor de Nederlandse markt om van alle voordelen van de Nederlandse kabelaars met digitale TV te kunnen profiteren
• Het zogenaamde backlight bleeding (lekken van achtergrondverlichting in de vorm van lichte plekken op het scherm aan de zijkanten van het LCD scherm) gemeld door Ron 67 is mij niet opgevallen, ook niet met de helderheid op 7 of 8
• Een storende fluittoon waarover door johnouds op 7-2 wordt gesproken wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een defecte resetchip in de TV, dit heb ik al eens eerder meegemaakt met mijn eerste 80cm LCD TV van Samsung. Dit is destijds door de monteur ter plekke thuis gerepareerd en hij heeft zelfs nog wat verbeteringen aangebracht. Een perfecte service vanuit Samsung!
• Er wordt dikwijls gesproken over de weergave van snelle beelden. Dat is bij deze TV dik in orde, gewoon op de basis instelling laten staan, 100 Hz standaard. Mocht het voorkomen dat er bij weergave van snel bewegende beelden enige wazigheid optreden of iets van dien aard is dit meestal te wijten aan de kwaliteit van het aangeboden TV signaal of andere weergavebron. Het gebruik van kwalitatief goede kabels speelt hier wel degelijk een grotere rol als menigeen wil denken!
• Opvallend vind ik de vele vragen, vaak dezelfde, in deze reviews die meestal goed zijn te beantwoorden met de gebruikershandleiding. Deze is simpel te downloaden in het Nederlands via de Samsung site, maak hier gebruik van!

Vragen:
• Ik heb vandaag probleemloos de firmware kunnen updaten van 02007.0 naar 02009.2 met de USB procedure zoals die vermeld is op de Samsung site. Hier is ook de download van de firmware (T-CHL5CIPDEUC_2009.2) te vinden en de handleiding hoe dit te doen. Ik weet eigenlijk niet wat nu de verbeteringen zijn in deze firmware t.o.v. de oude firmware. Hier word gek genoeg niet over gesproken. Mijn vraag is of iemand mij kan uitleggen wat de verschillen in deze firmware varianten zijn. Graag een reactie.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,4
Een paar dage geleden deze TV in ...
Door tdee op 14-5-2010

Een paar dage geleden deze TV in Harderwijk bij Bobshop opgehaald. Ging hardstikke soepel, bellen, ja het was in voorraad, en enkele uren later kon ik hem al halen.
Het digitaal ontvangen ging niet maar naar Ziggo gebeld en ik moest de Hertz aanpassen. Werkt nu wel. Tevens via HDMI een BlyRay van Samsung aangesloten. Werk heel soepel, en hoop gaat vanzelf, maar...ik wil het geluid via mn Home-Cinemaset laten weergeven. Dus via een optical van de BluRay-speler naar mn HC-set. Doet het helaas niet.

Op oude TV had ik een lampje staan. Kan dus niet op de TV, ha ha. Maat achter de TV nu 2 halogeen-lampjes (te dimmen) gezet. Kijkt toch een stuk beter hoor.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,8
Ik heb deze televisie nu drie dagen ...
Door fph op 13-5-2010

Ik heb deze televisie nu drie dagen in huis. Mijn voornaamste problem was een gebroken co-ax antennekabel, waardoor allerlei probleempjes ontstonden zoals blokkerigheid en wegvallen van het signaal. Nadat ik een nieuwe antennekabel had gebruikt, was het beeld werkelijk perfect. De TV werkt samen met de Samsung DCB 380R set top box van Ziggo. Omdat beide van Samsung zijn, heb ik nog maar 1 afstandsbediening nodig. Als ik een bluray speler aanschaf wordt het waarschijnlijk een samsung vanwege dat samenwerken op 1 afstandsbediening. Het geluid is voor mij goed genoeg. Ik kijk geen TV om muziek te luisteren. Ik zie dus voorlopig af van een nieuw surround systeem. De HDMI aansluitingen zitten wat onhandig aan de zijkant. Het was beter als die onderaan hadden gezeten. De duurzaamheid kan ik niet beoordelen na drie dagen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,4
Deze TV sinds een paar weken in ...
Door MLTheunissen op 12-5-2010

Deze TV sinds een paar weken in het bezit en hij bevalt steeds beter. Voorheen hadden we in de woonkamer een 66 cm beeldbuis staan en de overgang naar een 104 cm beeld was wel effen wennen.

Ik heb bij deze TV direct een CI+ module gekocht en het beeld is werkelijk schitterend, vooral HD uitzendingen spatten ervan af. De CI+ module (Neotion) geeft wel vaak bij het opstarten een fout aan maar dat wordt automatisch na een paar seconden hersteld. Ook vind ik het beeld niet zo geweldig bij bewegingen want dan zie je goed het ghosting effect. Ik heb alles al geprobeerd (100 Hz op maximaal) maar het probleem wordt niet gecompenseerd. Ik weet niet of dat bij alle grote LED/LCD/Plasma's (vanaf 1 meter) TV's het geval is maar mijn 66 cm LCD op de slaapkamer gaat er beter mee om en daar zie je het vrijwel niet (komt misschien omdat het 1920 x 1080 raster dan dichter bij elkaar staat).

Het geluid vind ik eigenlijk verrassend goed want ik hoorde zoveel gruwel verhalen over LED TV's met waardeloos geluid dat dat me een beetje afschrikte. Maar het geluid is voor gewone TV uitzendingen meer dan voldoende.

De bediening van de Samsung valt me wel tegen. De teletekst werkt zeer onhandig want je moet de teletekst aanzetten met een knop en met een andere knop moet je hem weer uitzetten ? Welke gek verzint zoiets want dat is totaal niet gebruikersvriendelijk. Ook het bladeren door subpagina is niet handig uitgevoerd want je moet weer een aparte knop drukken om daar subpagina's te bladderen. Nee van Teletekst heeft Samsung duidelijk geen kaas gegeten.

Met cursor mogelijkheden op de afstandsbediening had men ook meer moeten doen. Nu kun je deze alleen maar gebruiken om door menu's te navigeren maar met de meeste andere merken kun je daar normaal ook mee door zenders en teletekst zappen en het geluid harden en zachter zetten.

Ook jammer vind ik dat je de zenders via CI+ niet kunt rangschikken naar de volgorde die je zelf wilt. Dat is eigenlijk wel triest dat dit niet kan want dat zou tot de basis mogelijkheden moeten horen bij iedere TV met een cam module mogelijkheid.

De TV heeft verder best veel aansluitmogelijkheden maar als je nog gebruik maakt van SCART apparaten (die heb ik gelukkig niet meer) kun je deze TV beter mijden want hij heeft maar 1 scart aansluitmogelijkheid (ook nog via een aparte bijgeleverde kabel). Hij heeft met 4 HDMI aansluitingen wel veel HDMI mogelijkheden. Maar de aansluiting daarvan, aan de zijkant, vind ik zeer ongelukkig gekozen. Deze hadden volgens mij beter aan de onderkant kunnen zitten.

Wat wel trouwens zeer slecht is bij de TV is de coax aansluiting ! Vrijwel geen enkele stekker past erop (Hirschmann Koswi stekkers kun je sosieso al vergeten) en je moet echt heel creatief zijn om een antenne kabel te bevestigen. De enige manier die ik ontdekt heb is middels een F-connector aansluiting. Ik heb verschillende kabels met pluggen geprobeerd (volgens mij passen niet eens de standaard bouwmarkten coax kabels met stekkers erop) meer geen enkele paste. Wie die aansluit plaats bij Samsung heeft verzonnen mogen ze van mij direct ontslaan.

Het design van de TV vind ik overigens best mooi. Het heeft ook weer zijn kanttekening want het spiegelt allemaal erg veel.

Of mijn volgende TV (over een paar jaar kom je waarschijnlijk weer een nieuwe te kopen want dan zal 3D wel echt gaan doorbreken) ook weer een Samsung zal zijn weet ik niet want qua bedieningsgemak vind ik hem maar matig.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ter vervanging van onze Sony die naar ...
Door kwilmink op 30-4-2010

Ter vervanging van onze Sony die naar de slaapkamer is verhuist hebben we deze Samsung gekocht. Met de ingebouwde HD DVB-C ontvanger hebben we prachtig scherp beeld! Caiway heeft een groot aantal HD kanalen die in het basis pakket zitten zonder dat je een CAM module nodig hebt. Geluid is ook prima! Dit valt naar wens in te stellen. Enige nadeel is het berpkt aantal scart aansluitingen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Wessel
27-4-2010
"Ongelofelijk"

absoluut geweldige tv. Prachtig design, on-ge-lo-fe-lijk beeld. nog nooit heb ik zo'n goeie tv gezien. Het beeld is nog mooier dan in het echt. Flink prijskaartje, zijn geld dubbel en dwars waard.

- - -

Sterke punten: Ongelofelijk scherp beeld Ongelofelijke kleuren zeer dun mooi uiterlijk 4x HDMI lekker groot makkelijk op te hangen 40% minder energie verlichte afstandsbediening Werkt naadloos met Ziggo.
Zwakke punten: Prijzig, hoewel de prijs wel zakt. gevoelig voor vingervlekken en stof. minstens 1 keer per week schoonmaken. opstarttijd kan sneller
In bezit: 3-12 maanden
Via BesteProduct.nl

9,0
Onlangs een Samsung LH40B650 aangeschaft, waar ik ...
Door Coen op 19-4-2010

Onlangs een Samsung LH40B650 aangeschaft, waar ik redelijk tevreden mee was. Deze had echter wel wat bewegingsonscherpte en bovendien kwam kort daarna de UE40B6000 LED TV in de aanbieding bij diverse winkels. Omgeruild dus en dat bleek een goede zet.

Het beeld van de UE40B6000 is een plaatje. Mooi scherp, contrastrijk en de kleuren spatten er vanaf. De bewegingsonscherpte is nauwelijks aanwezig. Ook het analoge beeld is op deze TV nog behoorlijk goed. Dit in tegenstelling tot de LH40B650 die ik eerst had. Het beeld van de laptop op de VGA aanslutiing is erg goed en haarscherp. Het geluid valt erg mee. Je kunt van een dergelijk plat toestel geen topgeluid verwachten, maar het is zeker niet slecht. Ik heb een surround set, maar heb niet vaak de behoefte deze in te schakelen.

Een klein nadeel voor mij is het aantal beschikbare aansluitingen. Mijn randapparatuur is niet heel erg recent en dus kan ik niets via HDMI aansluiten. Ik ben aangewezen op de andere aansluitmogelijkheden en die worden steeds minder in aantal. Een LAN aansluiting etc ontbreekt op deze TV, maar daar zit ik ook niet op te wachten.

Kortom: Een mooi toestel met ruim voldoende mogelijkheden en instellingen. Redelijk geluid en prachtig beeld. Wat mij betreft een aanrader.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,5
het beeldkwaliteit is uitstekend, en de tv ...
Door helmond-bewoner op 18-4-2010

het beeldkwaliteit is uitstekend, en de tv is uitgebreid door de 4x HDMI uitgangen. en de USB 2.0 mogelijkheid lijdt echter wel tot problemen toe met de besturing van de functie, die niet voor elke mp3 of ipod werkt

verder is het een prima breedbeeld televisie

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

9,8
geweldige tv, mooi beeld, goed geluid, erg ...
Door pia0 op 23-3-2010

geweldige tv, mooi beeld, goed geluid, erg mooi om te zien, makkelijk ophangsystheem,
geen spijt van.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Samsung UE40B6000
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung UE40B6000
Aantal testen:
7
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Samsung UE40B6000.
Website testen
We hebben (nog) geen testen van de Samsung UE40B6000 gevonden op websites.
Magazine testen
8,3
Digital Tested
1-6-2009
7,7
video
1-7-2009
9,6
CHIP Test & Kauf
1-10-2009
6,2
Consumentengids
1-12-2009
9,0
SVM
1-1-2010
6,0
Que Choisir
1-3-2010
6,2
FRC
1-6-2010
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Samsung UE40B6000 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van LCD TV's.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Specificaties

Algemeen
HD type
HD-ready
Diepte
2,99 cm dikte
Schermgrootte
40 inch.
EAN
8808993212583
Partnumber
UE40B6000VWXXN
Toelichting partnumber
LED TV
Toelichting type
LED TV Series 6
Releasedatum
augustus 2013
product
Website fabrikant
http://www.samsung.com/nl/consumer/detail/spec.do?group=televisions&type=televisions&subtype=ledtv&model_cd=UE40B6000VWXXN&fullspec=F
algemene kenmerken
Kleur(en)
zwart
Schermgrootte
40 inch.
HD type
HD-ready
Ziggo-gecertificeerd
Ja
Common interface (CI)
Ja
Common interface Plus (CI+)
Nee
beeld
Resolutie
1920 x 1080 pixels
3D
Nee
Frequentie
100 Hz
Beeldverversing
100 Hz
Beeldverhouding
16:9
Local dimming
Nee
Ingebouwde tuner
Digitenne (DVB-T)
Type digitale tuner
DVB-C, DVB-T
Contrast ratio (dynamisch)
Mega Contrast
geluid
Geluidsvermogen (gem.)
20 watt
Aantal luidsprekers
2
Automatische volumeregelaar
Ja
aansluitingen en mogelijkheden
Aansluitingen
HDMI (4x), Scart, Component, USB, PC-ingang (VGA)
HDMI-ingang(en)
4
Scart-ingang(en)
1
Component-ingang(en)
1
USB 2.0 poort(en)
1
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Soort tuner
analoog & digitaal
Digitale audio uitgang optisch
1
PC-ingang (VGA)
Ja
DLNA gecertificeerd
Nee
Teletekst
Ja
Aantal pagina's in geheugen
1000 pagina's
Internet TV
Nee
RF ingang(en)
1
PC audio-ingang(en)
Ja
DVI-ingang(en)
Nee
Ondersteunde grafische resoluties
1920 x 1080 (HD 1080)
On Screen Display (OSD)
Ja
Elektronische TV-gids
Ja
Game modus
Ja
Slaap-timer
Ja
energie
Energieverbruik (max.)
140 watt
Energieverbruik (standby)
0 watt
Aan/uit-timer
Ja
inhoud en afmetingen
Hoogte
63,10 cm
Hoogte (met voet/standaard)
68,80 cm
Breedte
98,30 cm
Breedte (met voet/standaard)
98,30 cm
Diepte (met voet/standaard)
25,50 cm
Diepte
2,99 cm
Gewicht
14,7 kg
Gewicht (met voet/standaard)
18,40 kg
Bureaustandaard
Ja
VESA-montage
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
-