Volledig draadloos tv kijken met Sharp Aquos Wireless Lifestyle [video preview]

Door: redactie-besteproductnl | 2 september 2011 19:33
Een televisie zonder kabels. In een wereld waarin we stikken van HDMI, USB, en talloze andere aansluitingen, lijkt het een utopie. Maar Sharp doet nu een aardige poging, met de Aquos Wireless Lifestyle LCD-tv. Een 20 inch televisie met een interne accu die
Sharp Aquos Wireless Lifestyle


Een televisie zonder kabels. In een wereld waarin we stikken van HDMI, USB, en talloze andere aansluitingen, lijkt het een utopie. Maar Sharp doet nu een aardige poging, met de Aquos Wireless Lifestyle LCD-tv. Een 20 inch televisie met een interne accu die dankzij een speciale 'settop-box' volledig draadloos is.

De AQUOS Wireless Lifestyle is mee te nemen.
In het kortSettopbox
Het lijkt op een Mac mini, maar dan in het zwart. De Settopbox van Sharp is een klein kastje, die je bijvoorbeeld naast het stopcontact zet, waarmee je via wireless HDMI de HD-beelden op de Aquos Wireless Lifestyle kunt bekijken. Op de settopbox sluit je bijvoorbeeld jouw blu-rayspeler of digitale decoder aan, waarop de beelden draadloos naar je tv worden doorgestuurd. Zo kun je bijvoorbeeld in de tuin, in de keuken of in de badkamer even tv kijken. En om de Aquos Wireless Lifestyle-lcd-tv te vervoeren heeft Sharp aan de bovenkant een speciaal handvat gemaakt, terwijl de voet uitschuifbaar is.
FeaturesAccu in Sharp Aquos Lifestyle tv
De Sharp Aquos Lifestyle bevat een accu. De duur bedraagt, indien volledig opgeladen, twee uur. De oplaadtijd is een stuk langer: acht uur. Het is wel mogelijk om de accu op te laden terwijl je televisie kijkt.
De settopbox is voorzien van een CI+-slot en is uitgerust met 4 hdmi-ingangen. De box wordt uiteraard standaard meegeleverd, maar is niet los verkrijgbaar. Het is ook niet zo dat je de box op ieder andere televisie kunt aansluiten. Nee, het is echt een combinatie tussen deze Sharp-televisie en kast.
Eerste indrukGaaf idee, zinvol in praktijk?
Het is natuurlijk prachtig om met een televisie rond te lopen alsof het een smartphone is. Even meeslepen naar de badkamer en heerlijk onderuitgezakt, met een geurkaasje aan je favoriete soap checken. Maar een flinke film zit er dan weer niet in. De accuduur van twee uur is daarvoor simpelweg te marginaal. Een voetbalwedstrijd kun je net kijken, maar dan moet je maar net hopen dat het geen penalty's wordt. En het bereik van de settop-box is ook niet bijzonder groot. Een afstand van tien tot vijftien meter is niet heel erg veel.
Feit is wel dat het idee wel goed lijkt te zijn uitgevoerd. De televisie hapert, zo op het eerste gezicht, nauwelijks en de bediening logisch en overzichtelijk.
FeitenSpecificaties Sharp Aquos Wireless Lifestyle
Formaat: 20 inch
Prijs: ca. 900 euro

Settopbox bevat:
- 4 HDMI-ingangen
- CI+-slot

Scherm:
UV2a-type
Randen voorzien van LED-backlight

Sharp Aquos Wireless Lifestylekopen
Het is nog onduidelijk of de Sharp AQUOS Wireless Lifestyle naar Europa komt. Na de IFA gaat Sharp evalueren hoe de reacties in ons werelddeel zijn en of een product als deze hier überhaupt levensvatbaar is. In Japan is de Wireless Lyfestyle al wel verkrijgbaar en daar kost de 20 inch-versie 900 euro.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting