Video: alles over de Samsung RealTime 3D-Converter

Door: redactie-besteproductnl | 18 maart 2010 18:41
BesteProduct geeft alle informatie over de Samsung Realtime 3D-converter en de voor- en nadelen.
Alles over de Samsung Realtime 3D-Converter

18 maart 2010 door Paul Gersen
Je favoriete televisieserie in 3D: volgens Samsung is het vanaf nu al mogelijk,ook als het programma niet in driedimensionaal beeld geschoten is. De nieuwe 3D-flatscreensworden namelijk uitgerust met een techniek die Realtime 3D-Converter heet. Dezemaakt van normale uitzending in combinatie met brilletje een 3D-beleving.

Realtime 3D-Coverter brengt normale televisie driedimensionaal
Deze techniek komt op tv een beetje bobbelig over

Als bijen op honing storten de bekende televisiefabrikanten zich op de 3D-technologie.OokSamsung begeeft zich in de wereld van het driedimensionale beeld en komt metvijf series 3D-televisies. Er worden zowel LCD-, LED- als plasmatelevisies met detechniek uitgerust en de bedoeling is dat de hele consumentenmarkt wordt aangesproken.Naast de high end-televisies worden er ook instapmodellen te koop aangeboden.

Realtime 3D-Converter: van 2D naar 3D
Op de 3D-markt heerst momenteel een probleem: de televisies rollen dan wel met honderdentegelijk van de lopende band, maar het televisie-, film- en game-aanbod is nog uiterstgering. Samsung probeert dit op te lossen met de Realtime 3D-Converter: dit zetnormale tweedimensionale televisieprogramma’s als Friends en Grey’s Anatomy om naar3D. De tv bedenkt bij deze techniek eigenlijk het extra beeld dat nodig is vooreen driedimensionale beleving. driedimensionaalbestaat namelijk bij de gratie dat het beeld perframe om en om naar een oog wordt gestuurd. Het bekende brilletje zorgt ervoor dathet juiste beeld bij het juiste oog terecht komt en daardoor kun je – ondanks hetfeit dat je naar een plat scherm staart – driedimensionaal beeld zien. Door de Realtime3D-Converter worden extra camerastandpunten bedacht die het extra beeld voor vormgeven,zodat beide ogen dus een ander signaal binnenkrijgen.

Beeld nogal bobbelig
Eerlijk gezegd kunnen er nog wat kanttekeningen worden geplaatst bij deze techniek.Het gesimuleerde beeld komt bij de geziene sportbeelden – overigens ook het moeilijksteom naar 3D om te zetten – nogal gekunsteld over. Het lijkt alsof je ogen en hersenendoorhebben dat ze worden gefopt en het is moeilijk te onderscheiden welk beeld nude diepte in gaat en welke beelden juist naar je toe komen. Dat geeft een soortbobbelig effect. Stilstaande beelden, zoals het logo van de tv-zender waar je naarkijkt en andere ‘opliggende’ plaatjes zijn wel duidelijk. Hoe simpelere beeldenworden verwerkt moet de toekomst gaan uitwijzen. Hierover kun je binnenkort meergaan lezen in onze reviews. Overigens lijken de normale ‘ broadcast driedimensionalebeelden’ – beelden die wel zijn opgenomen in 3D– op het eerste gezicht wel redelijkgoed.

Prijs valt mee
De televisies van Samsung met de 3D-techniek vallen qua prijs overigens aardig mee:de goedkoopste is ongeveer 1500 euro – dan heb je een televisie van 40 inch. Eenredelijk betaalbaar instapmodel dus.

Pluspunten Realtime 3D-Converter
+ meer 3D-materiaal
+ instapmodellen redelijk goedkoop

Minpunten Realtime 3D-Converter
- beeld komt bobbelig over