Volg ons

Panasonic TX-55AX900

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Panasonic TX-55AX900

Voordelen

  • Goede kleurweergave
  • Strak design
  • Goede 3D beeldkwaliteit
  • Scherpe bewegingsweergave
  • Netflix 4K

Nadelen

  • Hoge prijs
  • Hoog energieverbruik
  • Tegenvallend contrast
  • Hoge inputlag

Onze test
Expertreview | op
7,0

Panasonic TX-55AX900: topmodel heeft concurrentie

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Panasonic TX-55AX900 is het topmodel uit de televisielijn van de Japanse fabrikant. Dan mag je dus het nodige verwachten. Het merk claimt betere zwartwaarden dan een gemiddelde plasma-tv te hebben, maar qua contrast lijkt het model daar niet echt mee te wedijveren. Bovendien heeft de AX900 een wel erg hoog prijskaartje en kun je je afvragen of het mede daardoor niet slimmer is om te wachten of te sparen voor een OLED-televisie van bijvoorbeeld LG. Komt bij dat Panasonic weliswaar vooruitgang heeft geboekt op het gebied van Smart, maar nog altijd zijn er op dat vlak betere alternatieven. Tegelijkertijd haal je met deze 4K-tv een prima tv in huis waar je jaren mee vooruit kan.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De TX-55AX900 kost momenteel iets meer dan 3500 euro. Dat is een flink bedrag en dat zeggen we met gevoel voor understatement. Die hoge prijs is wel te verklaren: met nieuwe beeldtechnieken, een flink schermdiagonaal en dito 4k-resolutie Het is alleen maar sterk de vraag of je dat voor de TX-A900 moet betalen. De menustructuur laat nog altijd te wensen over, en op het gebied van beeldkwaliteit gaat onze voorkeur uit naar OLED-televisies, die inmiddels net zoveel kosten. Toegegeven: daar zijn nog geen betaalbare 4K-edities van, maar de verwachting is dat die er wel snel gaan komen.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Panasonic AX-900 kun je qua design vooral het best omschrijven als degelijk en strak. Dat is zowel positief als negatief. Enerzijds brengt Panasonic met dit model een apparaat uit dat stevig, kwalitatief hoogwaardig en future-proof is, anderzijds is het ook weinig spannend. Waar andere fabrikanten prachtige dunne tv's bouwen en sierlijke voetsteunen ontwikkelen doet Panasonic weinig geks met de AX900. Het is een tv zoals je die verwacht, eigenlijk. Dat wil zeggen: een mooi weggewerkte voet - die op een ingenieuze manier op de achterkant zit - en een stijlvolle metalen behuizing. Noviteit is de blauw verlichte balk aan de onderkant, dat ziet er aardig uit maar is wel een kwestie van smaak (en uit te zetten). Echte nadelen zijn er op het gebied van design niet echt te noemen: de AX900 zit er gewoon prima uit, al is hij met 40 kilo (!) wel aan de erg zware kant. Tegelijkertijd zet je een tv als deze een keer neer, om nooit meer weg te zetten, dus of gewicht een issue is, is maar sterk de vraag. En: Panasonic heeft in het verleden weleens lelijkere televisies op de markt gebracht, dus vooruitgang heeft het merk zeker geboekt.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 35%)
2014 was het jaar waarin plasma definitief de nek om werd gedraaid. Plasma-televisies waren erg populair doordat er goede zwart en contrastwaarden konden behaald. Dat leverde zeker vergeleken met de LCD-tv, erg mooi beeld op. Hoge productiekosten en -vooral- de populariteit van LED-televisies hebben er echter voor gezorgd dat zelfs plasma-koning Panasonic besloot tot de beëindiging van de ontwikkelingen rondom plasma. Het alternatief is, volgens Panasonic, een LED-televisie met local dimming. Ziehier: de Panasonic TX-55AX900. Local dimming werkt als volgt: lampjes van LED-tv's staan altijd aan - ook wanneer er zwarte kleuren worden getoond. Daardoor is beeld in meerdere of mindere mate altijd grijs. Wat nou als je specifieke lampjes uit kunt zetten? Dan krijg je - in theorie - betere zwartwaarden. Immers: uit is uit en dus pikzwart. Panasonic heeft voor local dimming 128 verschillende vlakken die afzonderlijk van elkaar aan of uit gezet kunnen worden. Dat ziet er in de praktijk heel goed uit, maar kan zich volgens ons niet meten met de OLED-televisies die momenteel beschikbaar zijn. Of het betere waarden dan plasma oplevert is ook maar sterk de vraag, maar wees gerust: het ziet er over het algemeen erg goed uit. De TX-55AX900 heeft dus ook een prima beeldkwaliteit. Bovendien is dit een 4K-tv en dus redelijk futureproof.
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 20%)
De TX-55AX900 is een vrij grote en relatief dikke tv. Dat komt het geluid ten goede. Het model heeft twee speakers aan de voorkant en op de achterkant zit een subwoofer. Het geheel zorgt voor helder en natuurlijk geluid, hoewel qua bas er nog wel wat te winnen valt voor Panasonic. Kijk je een flinke actiefilm, dan zul je je echter niet ergeren aan het gebrek aan laag - voor een televisie is in deze prijsklasse is het geluid namelijk boven verwachting goed. Overigens: de AX900 heeft, om de boel niet te warm te laten worden, vier ventilatoren op de achterkant, die samen - als het stil is in huis - een heel klein beetje geluid produceren. Storend is het niet, maar het valt wel op.
7,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
De Panasonic AX900 wordt geleverd in een gigantische doos en is nogal zwaar. Dat zorgt ervoor dat het in je eentje niet ideaal is om deze unit neer te zetten en te installeren. Staat het model echter, dan is installatie een fluitje van een cent. Het toestel heeft bovendien meerdere C-++, HDMI- en USB-ingangen waardoor je zonder problemen al je content op de AX900 kwijt kunt.
6,0
Extra features / internet
(Weging 10%)
De TX-55AX900 heeft zo'n beetje alles in huis wat je maar kunt bedenken. Dat wil zeggen: hij is smart, heeft een speciale point-and-shoot afstandsbediening en genoeg aansluitingen om in contact te staan met praktisch alle gadgets die je in huis hebt liggen. Op dat vlak dus geen problemen. Jammer genoeg is de menustructuur van het SMART-gedeelte van Panasonic nog altijd niet geweldig. Het lijkt een warboel van apps en mogelijkheden waarvan niet altijd even duidelijk is wat het doet. Bovendien hapert het zo nu en dan. Desalniettemin kun je zonder zorgen Netflix of een Youtube-filmpje checken, maar alle andere mogelijkheden - gebruik van social media, of games - zijn niet ideaal. De ingebouwde webcam om te kunnen Skypen is wel een absoluut pluspunt, overigens. Grappig genoeg heeft de TX-55A900 ook nog features aan boord die de normale consument niet zo snel zou bedenken. Zo heeft het apparaat een bewegingssensor en ingebouwde spraakherkenning aan boord. Loop je de kamer in, herkent de AX900 dat en de tv gaat automatisch aan. Schreeuw vervolgens: 'BesteProduct' en het Youtube-kanaal van deze consumentenwebsite wordt gestart. Dat klinkt tof, maar in de praktijk ga je het eigenlijk niet echt gebruiken. Het is meer leuk om een keertje aan iemand te laten zien, dan daadwerkelijk handig. Goed, het laat in ieder geval zien dat Panasonic bezig is met innovatie en dat is, zeker met het oog op de verder matige menustructuur, alleen maar te prijzen.
5,0
Energieverbruik
(Weging 0%)
Volgens metingen verbruikt de Panasonic AX900 met 254W nogal wat stroom. Als u vier uur per dag televisie kijkt, komt dat neer op zo'n 85 euro per jaar. Kijkt u slechts een uurtje per dag, dan bent u iets meer dan 20 euro per jaar kwijt.

7,0
Eindscore test
Panasonic TX-55AX900

Testen van Panasonic TX-55AX900
Gemiddelde score redacteuren
1,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Panasonic TX-55AX900
Aantal testen:
7
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
26 %
Actuele expertscore
1,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Panasonic TX-55AX900.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Panasonic TX-55AX900? Onze eigen test van de TX-55AX900 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Panasonic Viera AX900 Review - De uhdtv die plasma naar de kroon steekt
6,0
5-11-2014
Tweakers.net

Dat de AX900 een dure televisie is, valt er prima aan af te zien, want de tv heeft een strak design en maakt gebruik van hoogwaardige materialen. De tv laat zich prettig bedienen, maar het smart-gedeelte en de bijbehorende touchpad-controller weten niet echt te imponeren. Het beeld is dankzij de uhd-resolutie scherp en ook de kleurweergave is erg goed. Helaas valt het contrast, ondanks het gebruik van local dimming, tegen voor een tv in deze prijsklasse, waarin zich ook oled-televisies bevinden.

Tweakers.net
Panasonic TX-55AX902 review
9,0
27-11-2014
TrustedReviews.com

The 55AX902 is a considerable achievement by Panasonic. It's not the first truly brilliant LCD TV we’ve seen, but it's unique in the way it targets the needs of the dedicated cinephile. That means it's a better bet for a cinema room than a living room, but we suspect there are many film fans out there who won’t be upset to hear that at all.

TrustedReviews.com
Review: Panasonic TX-55AX902B
6,0
1-12-2014
DigitalVersus.com

We wouldn't call the Panasonic TX-55AX902B a bad TV, but we weren't particularly impressed with it, especially considering its price and the UHD label on the box. The problem stems from its IPS panel, which gives it low contrast, slow response times and blurry motion, and its terrible backlighting (somehow, for Full LED).

DigitalVersus.com
Panasonic TX-55AX900: topmodel heeft concurrentie
7,0
30-12-2014
BesteProduct.nl

De Panasonic TX-55AX900 is het topmodel uit de televisielijn van de Japanse fabrikant. Dan mag je dus het nodige verwachten. Het merk claimt betere zwartwaarden dan een gemiddelde plasma-tv te hebben, maar qua contrast lijkt het model daar niet echt mee te wedijveren. Bovendien heeft de AX900 een wel erg hoog prijskaartje en kun je je afvragen of het mede daardoor niet slimmer is om te wachten of te sparen voor een OLED-televisie van bijvoorbeeld LG. Komt bij dat Panasonic weliswaar vooruitgang heeft geboekt op het gebied van Smart, maar nog altijd zijn er op dat vlak betere alternatieven. Tegelijkertijd haal je met deze 4K-tv een prima tv in huis waar je jaren mee vooruit kan.

BesteProduct.nl
Panasonic TX-55AX902 review
7,0
28-1-2015
TechRadar.com

Beautifully built, with candy-rich colours and integrated HEVC decoder for Netflix 4K, there's plenty to admire about Panasonic's flagship TX-55AX902. However infuriating picture presets and smudgy motion handling limit this high-end UHD screen's appeal.

TechRadar.com
Panasonic Viera TX-55AX902B review
10,0
27-3-2015
Expertreviews.co.uk

Fantastic image quality and unbeatable LCD black levels make the Panasonic TX-55AX902 one of the best 4K TVs yet.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
8,0
Home Cinema Choice
1-3-2015
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Panasonic TX-55AX900 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van LED TV's.
expertscore
1,8
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Panasonic TX-55AX900

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Panasonic TX-55AX900 nog niet gedeeld. Heb jij de TX-55AX900 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze LED TV van Panasonic te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Panasonic TX-55AX900

Algemene Kenmerken

Schermgrootte
55,0 inch
HD type
4K Ultra HD
Kleur(en)
zwart
Common interface Plus (CI+)
Ja
Type/soort
Hospitality tv's
Fabrikant kleur(en)
zwart

Beeld

Resolutie
3840 x 2160 pixels
3D
Ja
Beeldverhouding
16:9
Ingebouwde tuner
Satelliet (DVB-S)
Type digitale tuner
DVB-C, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
Kijkhoek (horizontaal)
178 graden
Kijkhoek (verticaal)
178 graden
Smart modes
Spel

Geluid

Geluidsvermogen (gem.)
8 watt
Audio decoder(s)
DTS, Dolby Digital
Geluids technologie
Dolby Digital Plus, DTS 2.0
Aantal luidsprekers
2
Ingebouwde subwoofer
Ja

Aansluitingen En Mogelijkheden

Aansluitingen
HDMI (4x), Scart, USB, PC-ingang (VGA), Ethernet LAN
Opties
SmartTV, 3D
HDMI-ingang(en)
4
Scart-ingang(en)
1
USB 2.0 poort(en)
2
Soort tuner
digitaal
PC-ingang (VGA)
Ja
SmartTV
Ja
DLNA gecertificeerd
Ja
Teletekst
Ja
Aantal pagina's in geheugen
2000 pagina's
Ethernet LAN ingang(en)
1
Wifi
Nee
DVI-ingang(en)
Nee
Elektronische TV-gids
Ja

Energie

Energieklasse
C
Jaarlijks energieverbruik
291 kWh
Energieverbruik (typisch.)
412,00 watt
Energieverbruik (standby)
0,30 watt

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
74,10 cm
Hoogte (met voet/standaard)
74,00 cm
Breedte
123,80 cm
Breedte (met voet/standaard)
123,80 cm
Diepte (met voet/standaard)
28,30 cm
Diepte
5,90 cm
Gewicht (met voet/standaard)
40,00 kg
VESA-montage
Ja

Algemeen

EAN
5025232772568
Partnumber
TX-55AX900E
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Releasedatum
December 2011
Introductie model
2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
1,8
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-