Volg ons

Samsung UE49KS7000

Geen prijzen
 • Schermgrootte: 49,0 inch
 • HD type: 4K Ultra HD
Bekijk de specificaties
Onze test
Samsung UE49KS7000: 4K beeldkwaliteit waarvoor je zeker geen 4K betaalt!
7,7
De Samsung UE49KS7000 is dé manier om voor een acceptabele prijs in de toekomst van televisie te stappen! Voor een gemiddelde prijs van ongeveer 1500 euro haal je een Ultra HD TV van 49 inch in huis. De TV geeft een haarscherp beeld. Niet alleen bij 4K content (op Netflix bijvoorbeeld), maar hij upscaled ook je HD televisie programma's. Zo geniet j ...
Lees de hele test
Voordelen
 • Mooi design
 • Zeer goede geluidskwaliteit
 • Zeer goede beeldkwaliteit via HDMI
 • Beeld blijft erg goed zichtbaar bij invallend licht
 • Zeer goede beeldkwaliteit Ultra HD
 • Tal van catch-up apps
 • Lage input-lag voor gaming
Nadelen
 • Hoofdtelefoonaansluiting alleen via Bluetooth
 • De beeldkwaliteit via HDMI 'uit-de-doos' kan een stuk beter
 • Slimme afstandbediening werkt niet goed
 • Auto Motion Plus is een beetje agressief

Onze test
Consumententest | op
7,7

Samsung UE49KS7000: 4K beeldkwaliteit waarvoor je zeker geen 4K betaalt!

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Samsung UE49KS7000 is dé manier om voor een acceptabele prijs in de toekomst van televisie te stappen! Voor een gemiddelde prijs van ongeveer 1500 euro haal je een Ultra HD TV van 49 inch in huis. De TV geeft een haarscherp beeld. Niet alleen bij 4K content (op Netflix bijvoorbeeld), maar hij upscaled ook je HD televisie programma's. Zo geniet je altijd van het beste beeld, of je nu het nieuws van acht uur kijkt of een film op Film1 of Netflix. Tel daarbij het ontzettend strakke design bij op en de Samsung One Connect oplossing bij op en deze tv is een absolute no brainer!

Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 1 review
Consumententester
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De televisie voelt erg degelijk aan wanneer je hem uit de doos haalt. Uiteraard dien je altijd met zorg met zo'n product om te gaan, maar de Samsung voelt niet fragiel aan. De poten klik je erin en zitten direct vast dus je kunt je schroevendraaier in de gereedschapskist laten. Eén nadeel van deze poten is dat ze aan het uiterste van de tv bevestigd zijn. Dit betekent dat je televisiekast minstens zo breed moet zijn als de tv. Het design is, zij het persoonlijk uiteraard, ontzettend mooi en strak. De bezel rondom het beeld is nauwelijks zichtbaar. Het enige wat goed zichtbaar is, is de chromen rand onderaan waar in led het woord Samsung oplicht. Dit vind ik totaal niet storend en het geeft wel een luxe uitstraling. Er worden twee afstandsbedieningen meegeleverd, een 'gewone' en een smart afstandsbediening. De reguliere afstandsbediening is niet bijzonder, deze ziet er uit als iedere andere afstandsbediening. De smart afstandsbediening ziet er strak uit met een mooie curve en veel minder knoppen.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 35%)
Dan het belangrijkste bij een televisie, de beeldkwaliteit. Deze is zeker voor een instapmodel tv in de Ultra HD wereld buitengewoon te noemen. Er worden nog maar weinig 4K televisieprogramma's uitgezonden, maar de Samsung gaat deze 'upscalen' middels zogenaamde HDR+ techniek. Wat hier gebeurd is dat de frames één voor één worden geanalyseerd en de kleur en het contrast worden geoptimaliseerd. Dit geeft het een ontzettend strak beeld. Maar het kan nog beter! Netflix heeft inmiddels een redelijke content opgebouwd met 4K series en films. Een voorwaarde is dat je een abonnement en internetverbinding hebt wat dit ondersteund. Maar het beeld bij het afspelen van bijvoorbeeld House of Cards, Daredevil of Breaking Bad is ontzettend helder en scherp. Een opmerking hierbij is dat je, afhankelijk van smaak, een aantal instellingen dient aan te passen. De instellingen out of the box zijn 'hard' te noemen en dat valt erg op bij een tv van dit formaat. Zelf heb ik de picture mode op Movie gezet wat de kleuren wat warmer aan laat doen. Daarnaast heb ik de backlight op 10 gezet, Digital Clean View uit en Auto Motion Plus uit. Uiteraard dienen al deze instellingen een bepaald doel op beelden te optimaliseren maar zoals gezegd wanneer je 4K content kijkt is dit al zo scherp dat dat niet nodig is. Het beeld is soms zelfs 'schokkerig' en loopt niet soepel. Om toch een nadeel te noemen, door te spelen met het backlight wordt het beter maar vooral het zwart is niet altijd zo zwart als het zou moeten zijn en licht af en toe wat op. Ook met games is het beeld haarscherp en wederom met de juiste instellingen loopt het soepel zelfs bij first-person shooters. Een extern apparaat zoals de Playstation 4 of Apple tv is ook erg makkelijk aan te sluiten via de One Connect.
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 20%)
De geluidskwaliteit is erg goed te noemen voor een led tv wat zo dun is als deze. Tegenwoordig is bijna een must een geluidsinstallatie aan te sluiten en het geluid van de tv standaard via de installatie te laten lopen omdat het anders flets klinkt. Dat is logisch omdat er simpelweg geen ruimte is voor noemenswaardige speakers in zo'n platte tv. Echter, deze Samsung biedt een vol en warm geluid van zichzelf. Wanneer een televisieprogramma met muziek of een film gekeken wordt is het geluid erg prettig. Het blijft niet achter bij de film die je kijkt, er 'mist' niets. Er knap gedaan van Samsung.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Samsung EU49KS7000 heeft een gemiddelde verkoopprijs van € 1.499,-. Daarmee geldt deze Ultra HD tv van 49 inch als instapmodel in de wereld van 4K tv kijken. De prijs/kwaliteitverhouding is erg goed te noemen gezien de afmeting, de features, het haarscherpe beeld en het bijleveren van de smart afstandsbediening.
8,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Het aansluiten gaat ontzettend makkelijk dankzij de One Connect van Samsung. Dit is een bridge die wordt meegeleverd waar alle aansluitingen op plaatsvinden zoals de kabel, hdmi, usb en optische aansluiting. De tv zelf heeft enkel voeding nodig en de One Connect die aan de tv verbonden wordt. Deze bridge kan vervolgens uit het zicht gelegd worden waarop alle externe apparaten aangesloten kunnen worden. De setup van de tv zelf is erg makkelijk vanwege het eenvoudig opgezette menu. Zo is de verbinding met een draadloos of bedraad netwerk erg snel en makkelijk gemaakt waarna gebruik gemaakt kan worden van de apps die Samsung te bieden heeft. De setup van het beeld an sich staat zoals gezegd niet optimaal. Maar ook hier biedt het eenvoudige menu snel een oplossing.
7,0
Extra features / internet
(Weging 10%)
Connectie met internet maken is uiterst simpel, zowel draadloos als bedraad. Wanneer dit gebeurd is kun je direct gebruik maken van diverse voor geinstalleerde apps zoals Kijk, RTL XL, Netflix, Deezer etc. Het menu van Samsung is snel, de apps werken snel waardoor je in no time naar je favoriete serie kijkt of de uitzending die je gemist hebt.
6,0
Energieverbruik
(Weging 0%)
Deze Samsung is met zijn energieklasse A niet de meest zuinige LED televisie op de markt. Echter ter vergelijk, een gemiddelde LED televisie van 42 inch verbruikt ongeveer 135 kwh per jaar en de bijbehorende kosten zijn dan ongeveer 35,-. Deze Samsung van 49 inch verbruikt 117 kwh per jaar dus is toch zuinig te noemen.

7,7
Eindscore test
Samsung UE49KS7000

Testen van Samsung UE49KS7000
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung UE49KS7000
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
98 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Samsung UE49KS7000.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Samsung UE49KS7000? Onze eigen test van de UE49KS7000 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Samsung UE49KS7000
9,0
20-9-2016
TrustedReviews.com

An excellent first step into the world of 4K and HDR TVs.

TrustedReviews.com
Samsung UE49KS7000 review: An AMAZING 4K HDR Smart TV for gaming and more – now discounted for Black Friday
10,0
25-11-2016
Expertreviews.co.uk

Small niggles aside, the Samsung KS7000 is an excellent TV. Picture quality is great straight out of the box, and it has plenty of controls to help you fine-tune it if you have a colorimeter handy. It's easy to set up, too, and its ten-year warranty against screen burn means Samsung will repair or exchange any panel at no extra cost if you happen to experience any burn-in effects during the first ten years of use. That’s unlikely to happen, but at least it's there for peace of mind. If your budget can't stretch to the KS9000, and you still want a great SUHD TV with all the 4K bells and HDR whistles, the KS7000 is a fantastic alternative, costing around £500 less across all equivalent screen sizes. What's more, buy the KS7000 through Currys and it will knock £170 off the cost of Samsung's 4K UBD-K8500 Blu-ray player if you buy it at the same time, making it more or less half price – a great bargain if you've yet to make the jump to a proper 4K player.

Expertreviews.co.uk
Samsung UE49KS7000: 4K beeldkwaliteit waarvoor je zeker geen 4K betaalt!
7,7
21-12-2016
BesteProduct.nl

De Samsung UE49KS7000 is dé manier om voor een acceptabele prijs in de toekomst van televisie te stappen! Voor een gemiddelde prijs van ongeveer 1500 euro haal je een Ultra HD TV van 49 inch in huis. De TV geeft een haarscherp beeld. Niet alleen bij 4K content (op Netflix bijvoorbeeld), maar hij upscaled ook je HD televisie programma's. Zo geniet je altijd van het beste beeld, of je nu het nieuws van acht uur kijkt of een film op Film1 of Netflix. Tel daarbij het ontzettend strakke design bij op en de Samsung One Connect oplossing bij op en deze tv is een absolute no brainer!

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,8
Consumentengids
1-7-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Samsung UE49KS7000 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van LED TV's.
expertscore
7,8
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Samsung UE49KS7000

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung UE49KS7000 nog niet gedeeld. Heb jij de UE49KS7000 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze LED TV van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties

algemene kenmerken
Kleur(en)
zwart, zilver
Schermgrootte
49,0 inch
HD type
4K Ultra HD
Type scherm
QLED
OLED tv
Nee
HDR ondersteuning
Ja
Ziggo-gecertificeerd
Ja
Processor(en)
4 (quad-core)
Common interface (CI)
Nee
Common interface Plus (CI+)
Ja
Motion interpolation frequentie
200 Hz
Type/soort
LED TV
Kleur(en)
zwart, zilver
Schermgrootte
49,0 inch
HD type
4K Ultra HD
Type scherm
QLED
OLED tv
Nee
HDR ondersteuning
Ja
Ziggo-gecertificeerd
Ja
Processor(en)
4 (quad-core)
Common interface (CI)
Nee
Common interface Plus (CI+)
Ja
Motion interpolation frequentie
200 Hz
Type/soort
LED TV
beeld
type LED
Edge-LED
Resolutie
3840 x 2160 pixels
3D
Nee
Curved
Nee
Beeldverhouding
16:9
Ingebouwde tuner
Satelliet (DVB-S)
Type digitale tuner
DVB-C, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
Dubbele digitale tuner
Ja
type LED
Edge-LED
Resolutie
3840 x 2160 pixels
3D
Nee
Curved
Nee
Beeldverhouding
16:9
Ingebouwde tuner
Satelliet (DVB-S)
Type digitale tuner
DVB-C, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
Dubbele digitale tuner
Ja
geluid
Geluidsvermogen (gem.)
40 watt
Audio decoder(s)
DTS, Dolby Digital
Geluids technologie
Dolby Digital Plus
Ingebouwde subwoofer
Ja
Geluidsvermogen (gem.)
40 watt
Audio decoder(s)
DTS, Dolby Digital
Geluids technologie
Dolby Digital Plus
Ingebouwde subwoofer
Ja
aansluitingen en mogelijkheden
Aansluitingen
HDMI (4x), USB, Ethernet LAN
Opties
SmartTV, WiFi
HDMI-ingang(en)
4
USB 2.0 poort(en)
3
Near Field Communication (NFC)
Nee
Soort tuner
analoog & digitaal
Digitale audio uitgang optisch
1
PC-ingang (VGA)
Nee
SmartTV
Ja
DLNA gecertificeerd
Ja
Teletekst
Ja
Ethernet LAN ingang(en)
1
Wi-Fi Direct
Ja
Wifi
Ja
RF ingang(en)
1
DVI-ingang(en)
Nee
Ondersteunde grafische resoluties
3840 x 2160
On Screen Display (OSD)
Ja
Elektronische TV-gids
Ja
Game modus
Ja
Aansluitingen
HDMI (4x), USB, Ethernet LAN
Opties
SmartTV, WiFi
HDMI-ingang(en)
4
USB 2.0 poort(en)
3
Near Field Communication (NFC)
Nee
Soort tuner
analoog & digitaal
Digitale audio uitgang optisch
1
PC-ingang (VGA)
Nee
SmartTV
Ja
DLNA gecertificeerd
Ja
Teletekst
Ja
Ethernet LAN ingang(en)
1
Wi-Fi Direct
Ja
Wifi
Ja
RF ingang(en)
1
DVI-ingang(en)
Nee
Ondersteunde grafische resoluties
3840 x 2160
On Screen Display (OSD)
Ja
Elektronische TV-gids
Ja
Game modus
Ja
energie
Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
117 kWh
Energieverbruik (typisch.)
84 watt
Energieverbruik (max.)
170 watt
Energieverbruik (standby)
0 watt
Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
117 kWh
Energieverbruik (typisch.)
84 watt
Energieverbruik (max.)
170 watt
Energieverbruik (standby)
0 watt
inhoud en afmetingen
Hoogte
63,36 cm
Hoogte (met voet/standaard)
69,90 cm
Breedte
108,91 cm
Breedte (met voet/standaard)
108,91 cm
Diepte (met voet/standaard)
23,32 cm
Diepte
4,34 cm
Gewicht
14 kg
Gewicht (met voet/standaard)
14,40 kg
VESA-montage
Ja
Hoogte
63,36 cm
Hoogte (met voet/standaard)
69,90 cm
Breedte
108,91 cm
Breedte (met voet/standaard)
108,91 cm
Diepte (met voet/standaard)
23,32 cm
Diepte
4,34 cm
Gewicht
14 kg
Gewicht (met voet/standaard)
14,40 kg
VESA-montage
Ja
Algemeen
EAN
8806088248837
Partnumber
UE49KS7000SXXN
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Releasedatum
maart 2016
Introductie model
2016
Op Kieskeurig sinds
april 2016
EAN
8806088248837
Partnumber
UE49KS7000SXXN
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Releasedatum
maart 2016
Introductie model
2016
Op Kieskeurig sinds
april 2016
EAN
8806088243368
Partnumber
-
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Introductie model
2016
Op Kieskeurig sinds
oktober 2016
EAN
8806088243368
Partnumber
-
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Introductie model
2016
Op Kieskeurig sinds
oktober 2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-