Volg ons

Philips 55POS901F/12

 • Schermgrootte: 55,0 inch
 • HD type: 4K Ultra HD
Bekijk de specificaties
Voordelen
 • Zeer hoog contrast
 • Ambilight
 • Zeer goede kijkhoeken
 • Gewichtig geluid
 • Scherpe, pittige prestaties
 • Goed 4K en HDR
 • Solide remote
 • Ambilight vermindert de vermoeidheid van de ogen
 • Goede OLED zwartweergave
Nadelen
 • Geen 3D
 • Geen Amazon HDR
 • Geen Dolby Vision of HLG-support
 • Mist beeld subtiliteit
 • Limited catch-up apps
 • Input lag hoger dan rivalen
 • Duur in vergelijking met andere OLED

Reviews van de Philips 55POS901F/12

Gemiddelde score gebruikers

9,2
De 55POS901F/12 LED TV van Philips wordt door 13 gebruikers met een gemiddelde van 9,2 beloond. Dat is een zeer goede score. De Philips voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Deze tv heb ik inmiddels een jaar ...
Door Leen Gerritsen op 9-2-2018

Deze tv heb ik inmiddels een jaar het is een mooie en goed uitziende tv voor mij mag hij nog groter. Haarscherp beeld en ja zwart is ook echt zwart.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb sinds 14 dagen een Philips ...
Door Erwin op 13-12-2017

Ik heb sinds 14 dagen een Philips 55POS901F/12 OLED TV en deze bevalt uitstekend. Prachtig beeld en een goed geluid (er zit een soundbar onder de TV).

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Beste TV die Philips ooit gemaakt heeft. Kleuren ...
Door JanS uit Budel op 23-11-2017

Beste TV die Philips ooit gemaakt heeft. Kleuren zijn geweldig, zwart is ook echt zwart, ongelooflijk. Zeer grote kijkhoek. Ongelooflijk dat mensen een Samsung Qled tv kopen. Alleen het zwart niveau daar kan geen LCD tv tegenop. Dit artikel zegt genoeg (vergelijking Oled en Qled : https://www.homecinemamagazine.nl/2017/08/oled-wint-vergelijking-qled-britse-tv-shootout/

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Product heb ik eerst vergeleken ...
Door robo op 19-11-2017

Product heb ik eerst vergeleken vond het meest optimale voor mij toepassing. Kwaliteit is goed en voldoet aan onze verwachting. Enige min punt is de prijs en de geluidskwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Veelzijdige TV

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Mooie TV met erg goed beeld, zeker ...
Door Bert op 18-8-2017

Mooie TV met erg goed beeld, zeker in 4K is het fantastisch. Ook het geluid is voor een flat TV goed. Helaas werkt het afspelen van een opgenomen programma niet goed. Na enige tijd loopt het beeld vast en krijg je het met geen mogelijkheid meer actief. Erg jammer want dit was nou net een van de aspecten waarom ik de TV heb gekocht. Hopelijk wordt dit met een sofware update nog verholpen. Over de duurzaamheid kan ik nog niets zeggen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Twee weken geleden deze tv besteld, had ...
Door Jeroen op 24-7-2017

Twee weken geleden deze tv besteld, had al een 4k Philips tv, maar zag de beeldkwaliteit van deze in de winkel en was verkocht. De OLED techniek is zo veel mooier dan 'gewoon' led. Even schrikken van de doos waar de tv in zit; groot! Heel erg blij met mijn aankoop, het beeld is ongeëvenaard, en door de geïntegreerde soundbar is het geluid ook nog eens goed. Heel fijn van dit model is de degelijke afstandsbediening welke ook zonder te 'richten' werkt. Aansluiten was heel eenvoudig, evenals het instellen van de tv. Heb deze aan een beugel gehangen, echt een plaatje. Ik kan geen één nadeel noemen anders dan de forse prijs. Android werkt bij mij prima. Wanneer de tv uitgezet wordt heeft het beeld een donker paarse gloed. Ik vind het zeker niet storend. Niet twijfelen, gewoon kopen!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Fantastische TV, bijzonder gebruiksvriendelijk en werkt vrij ...
Door Frank op 26-5-2017

Fantastische TV, bijzonder gebruiksvriendelijk en werkt vrij eenvoudig zo uit de doos. Met HD geeft deze tv uitzonderlijk scherp beeld. Het dieper zwart maakt het beeld realistisch.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooi groot scherp beeld en met het ...
Door adrie op 25-4-2017

Mooi groot scherp beeld en met het ambylight en de 6.1 dolby perfekt om naar te kijken en te luisteren. Ook gemakkelijk om in te stellen en veranderingen aan te brengen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zeer fraaie, ingetogen, vormgeving en uitmuntende beeldkwaliteit. Prima, ...
Door Herman op 23-4-2017

Zeer fraaie, ingetogen, vormgeving en uitmuntende beeldkwaliteit. Prima, kwalitatief hoogwaardige, afwerking, die je helaas niet overal meer ziet. Het Android besturingssysteem maakt het o.a. mogelijk nu al video's in hoge (UHD-) kwaliteit te bekijken, zonder de haperingen die men nogal eens bij gebruik van de modems van de TV-aanbieders ziet. Er zijn veel prachtige UHD-demo's ook op YouTube te zien. Maar ook bij HD-uitzendingen is de kwaliteit zeer goed. Veel van deze demo's geven een beter beeld van de voordelen van hoog contrast en perfect zwart en kleurengamma dan de laatste generatie van demo's (vooral LG, 2017) in de shops doen. Bij een Duitse test werd ook de kwaliteit van de upscaler, die zo goed mogelijk materiaal van lagere resolutie naar UHD-resolutie omzet, geroemd. Ook de geluidskwaliteit is goed. Bovendien is er natuurlijk een digitale aansluiting voor een hoofdtelefoon of soundsysteem. Let er wel op dat het volume in bijvoorbeeld YouTube-filmpjes nogal verschilt (precies als op een PC). Nog geen NetFlix e.d. getest, gezien mijn interesses, maar heb er alle vertrouwen in. Ook de prijs van deze TV is recent gedaald, zodat het een echte aanrader is geworden.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
De Philips 55POS901F/12 is echt een super ...
Door Rafael op 16-4-2017

De Philips 55POS901F/12 is echt een super TV. De OLED scherm garandeert prachtige donkere kleuren. Het geluid is ook een sterke punt, want is het altijd moeilijk een goed geluid in een flat TV te hebben. Maar in deze Philips is het geluid ook beter dan in andere Tv’s. De sturing systeem is ook een goede punt. Kiezen voor Android is een goede idee. En natuurlijk is de Ambilight een echte aanrader. In deze TV werkt het perfect en garandeert dat het beeld is echt impressieve. En met het integreerde Ambilight+Hue app is de combinatie met Hue lights een echte aanrader. De beste TV dat ik heb ooit gehad.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips 55POS901F/12
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips 55POS901F/12
Aantal testen:
7
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
97 %
Actuele expertscore
7,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips 55POS901F/12.
Website testen
Review: Philips 55POS901F Ultra HD oled tv
9,0
20-1-2017
Homecinemamagazine.nl

De 55POS901F illustreert dat het gebruik van hetzelfde oled-paneel niet in eenvoudige kopie van een LG oled tv resulteert. Het is jammer dat er geen HLG-ondersteuning voorzien is, ook al is het moeilijk in te schatten hoe snel die standaard in gebruik zal komen voor tv-uitzendingen. De Philips geniet uiteraard wel van alle oled-voordelen: perfect zwart, top contrast, intense kleuren, en ruime kijkhoek. En hij combineert dat met iets betere beeldverwerking, vooral als het over bewegingsscherpte gaat. Verder krijg je er Ambilight bij en uiteraard Android TV. Filmfanaten krijgen zo een zeer aantrekkelijk alternatief voor LG. Helaas lijkt de prijs (3.699,- euro) ons iets te hoog.

Homecinemamagazine.nl
Philips 901F Review - De ultieme Ambilight-tv
7,5
8-3-2017
Tweakers.net

De Philips 901F is een prachtige tv die een schitterend beeld levert dankzij het uhd-oledpaneel. Ook de hdr-weergave is prachtig, al moet het licht daarbij wel uit en is er alleen ondersteuning voor de hdr10-standaard. De afwerking is van een hoog niveau en het uiterlijk is strak, hoewel niet iedereen de duidelijk zichtbare luidsprekers zal kunnen waarderen. Ze klinken in ieder geval goed voor een tv. De inputlag is echter een duidelijk minpunt voor gamers en de hoge prijs is een duidelijk minpunt voor iedere potentiële koper.

Tweakers.net
TEST / Philips 55POS901F : le premier téléviseur Oled avec Android TV et l'Ambilight
10,0
16-1-2017
Lesnumeriques.com

Dans la lignée des autres téléviseurs Oled, ce premier téléviseur Philips Oled 55POS901F offre une qualité d'image quasiment parfaite. Philips introduit son système de balayage du rétroéclairage — simulé — très performant qui permet de bénéficier d'une image nette en mouvement sans souffrir d'un effet caméscope. Il se démarque de la concurrence grâce à son système Android TV — dont les capacités sont illimitées, mais dont la stabilité laisse à désirer — et l'Ambilight, unique sur le marché et propriété de Philips.

Lesnumeriques.com
Philips 901F
8,0
31-1-2017
Pocket-lint.com

The Philips 901F is a cracking 4K OLED debut. The addition of Ambilight strikes us as a perfect complement for OLED's deeply dynamic images, and when it comes to cosmetic design this set is a beauty.

Pocket-lint.com
Philips 55POS901F/12
9,0
8-2-2017
TrustedReviews.com

Despite some occasional banding issues and slightly high input lag, the 55POS901F/12 is a triumphant OLED debut from Philips that proves just how important video processing is to the picture quality story.

TrustedReviews.com
Philips OLED 901F 55-inch 4K TV
9,0
13-2-2017
TechRadar.com

As well as looking beautiful in its gleaming metallic finish, ultra-thin profile and spectacular ‘Ambilight’ halo, the 55POS901F/12 takes advantage of excellent video processing to deliver the all-round best picture quality OLED technology has given us so far.

TechRadar.com
Philips 55POS901F review
8,0
20-2-2017
Whathifi.com

The Philips 55POS901F doesn’t quite embrace all that the TV world has to offer today, but as there’s so many scores to settle on the content side, we doubt many of the upcoming models this year will do either. It’s the slip-ups on more essential elements – the lack of absolute picture subtlety and catch-up app support – that block Philips’ path to five-star glory. New year, new Philips? Maybe. But this time it’s another four stars.

Whathifi.com
Philips 55POS901F review: The best 4K OLED TV yet
10,0
3-3-2017
Expertreviews.co.uk

It’s no surprise to find that Philips’ first foray into OLED is something very, very special indeed. The 55POS901F/12 doesn’t just hold the honour of being the best TV Philips has produced, but it’s also the best OLED TV we’ve reviewed to date due to its superior motion sharpness and above-black handling. If you’re looking for the best OLED TV you can buy right now, then you’ve just found it.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
De Philips 55POS901F/12 is een prima LED TV om te kopen. De 55POS901F/12 is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 1.695,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,3
laagste prijs
€ 1.695,00
prijs/kwaliteit
6,5

Laagste prijzen Philips 55POS901F/12

Bekijk
€ 1.695,00
9,3
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 1.695,00
9,1
Voor 22:00 besteld op werkdagen, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 1.695,00
8,7
Op werkdagen voor 20:00 besteld, de volgende dag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 1.789,00
8,1
Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemeen
EAN
0871886301457 , 8718863010457
Partnumber
- , 55POS901F/12
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Introductie model
2017 , 2016
Releasedatum
November 2016
Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zilver
Schermgrootte
55,0 inch
HD type
4K Ultra HD
Type scherm
OLED
OLED tv
Ja
Processor(en)
4 (quad-core)
Common interface (CI)
Ja
Common interface Plus (CI+)
Ja
Type/soort
LED TV
Beeld
type LED
OLED
Resolutie
3840 x 2160 pixels
3D
Nee
Beeldverhouding
16:9
Local dimming
Ja
Ingebouwde tuner
Satelliet (DVB-S)
Type digitale tuner
DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
Geluid
Geluidsvermogen (gem.)
30 watt
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, WAV
Aansluitingen En Mogelijkheden
Aansluitingen
HDMI (4x), USB, Ethernet LAN
Opties
SmartTV, WiFi
HDMI-ingang(en)
4
USB 2.0 poort(en)
2
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Soort tuner
analoog & digitaal
Digitale audio uitgang optisch
1
PC-ingang (VGA)
Nee
SmartTV
Ja
Ethernet LAN ingang(en)
1
Wifi
Ja
Internet TV
Ja
Operating systeem versie
5.1 Lollipop
RF ingang(en)
3
DVI-ingang(en)
Nee
Ondersteunde videoformaten
AVI, MKV, MPEG4, VC-1, WMV9, AVC, H.264, MPEG1, MPEG2
Elektronische TV-gids
Ja
Game modus
Ja
In te stellen schermindelingen
Zoom
Energie
Energieklasse
B
Jaarlijks energieverbruik
228 kWh
Energieverbruik (typisch.)
156,00 watt
Energieverbruik (standby)
0,30 watt
Energieverbruik (indien uit)
0,30 watt
Aan/uit-timer
Ja
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
75,19 cm
Hoogte (met voet/standaard)
81,84 cm
Breedte
122,86 cm
Breedte (met voet/standaard)
122,86 cm
Diepte (met voet/standaard)
23,34 cm
Diepte
4,94 cm
Gewicht (met voet/standaard)
21,18 kg
Bureaustandaard
Ja
VESA-montage
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
9,2
Prijs / kwaliteit
6,5