Volg ons

De beste LED TV's vergelijken

Profiel foto Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Expert LED TV's
Voorkom dat je nieuwe nieuwe LED-tv een te klein beeldscherm heeft
De markt voor LED-televisies is de afgelopen jaren overzichtelijker geworden. Er zijn nog steeds diverse merken, maar het tv-aanbod wordt met name bepaald door marktleider Samsung samen met Sony, Philips en LG. Een belangrijke stap bij de keuze van de televisie is de diameter van het beeldscherm. Koop vooral geen te kleine televisie. Daar krijg je spijt van. Vrijwel alle LED-schermen hebben tegenwoordig 4K-kwaliteit, ook wel Ultra HD (UHD) genoemd. 4K is vier keer zo scherp als HD. De nieuwste ontwikkeling is HDR oftewel High Dynamic Range dat zorgt voor een hoger contrast of dynamisch bereik. Films zien er hierdoor nog realistischer uit omdat bijvoorbeeld explosies extra fel worden. Wil je de nieuwste en beste televisie: kijk dan eens naar de OLED-televisies van LG, Sony, Panasonic en Philips.
t/m
957 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Led tv: tips en overzicht van led-televisies

Best geteste LED TV's door BesteProduct.nl


Meest recent geteste LED TV's door BesteProduct.nl

8,6
De titel verklapt het al, maar de LG OLED55C9 is de verstandigste keus als je op zoek bent naar een moderne OLED-televisie. Het beeld is namelijk uitmuntend, het design is goed en het is na de installatie ook zeer eenvoudig om de televisie te gebruiken. Zoals met alle high-end televisies doe je er goed aan om aparte luidsprekers aan te schaffen in de vorm van een soundbar of home cinema-set, maar zelfs zonder weet de televisie een redelijk mooi geluid te produceren. Een bedrag van 1200 euro leggen veel mensen liever niet neer voor een beeldbuis, voor een model van dit kaliber valt de prijs reuze mee.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
8,1
Het ontwerp van de voet van de Sony KD-65AG8 maakt het mogelijk om de tv op twee verschillende manieren op te stellen. Maar afgezien daarvan verschilt de AG8 nauwelijks van zijn voorganger uit 2018, de AF8. Dat betekent dat je een bijzonder mooie televisie krijgt met fraaie beeldresultaten en knap geluid. De OLED-technologie staat garant voor perfect zwart en contrast en Sony’s beeldverwerking levert mooie beelden, met als enig zwak punt dat het beeld in donkere scènes hier en daar kleine flikkeringen toont. De tv gebruikt bovendien dezelfde chipset als vorig jaar zodat je ook niet geniet van de nieuwe gebruiksinterface.
Eric Beeckmans
Eric Beeckmans
Holsbeek • 6 reviews
Lees de hele review
7,7
Ben je op zoek naar degelijke gezinstelevisie, met een extraatje zoals Ambilight, dan is de Philips 55PUS7304 een degelijke keuze. Zijn zwakke punt is HDR-weergave, die door een lage maximale helderheid en beperkt kleurbereik te veel aan impact verliest. Kijk je bij veel omgevingslicht, en kijk je een varia aan verschillende content, dan presteert hij goed. De Android smart tv-omgeving biedt je tal van streamingopties, een Google Assistant en ingebouwde Chromecast.
Eric Beeckmans
Eric Beeckmans
Holsbeek • 6 reviews
Lees de hele review
9,1
Met de Samsung QE55Q85R haal je niet Samsungs topmodel binnen, maar dat betekent niet dat je geen toptechnologie in huis haalt. Een gesegmenteerde achtergrondverlichting zorgt voor erg goed contrast, en de Ultra Viewing Angle-film geeft het scherm een kijkhoek die de concurrentie met OLED aankan. Dat je er dan ook nog intense kleuren en een hoge helderheid voor indrukwekkende HDR bij krijgt, zorgt voor erg veel kijkplezier. De tv is door zijn eigenschappen meer geschikt voor wie bij wat omgevingslicht kijkt, maar zelfs filmfans die het licht willen uitdoen zullen van het beeld genieten. Al de extra’s zoals de One Connect box, Ambient Mode, en de handige Smart Hub maken er een knappe, veelzijdige tv van.
Eric Beeckmans
Eric Beeckmans
Holsbeek • 6 reviews
Lees de hele review

LED TV: de populairste merken