Volg ons

De beste LED TV's vergelijken

Profiel foto Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Expert LED TV's
Voorkom dat je nieuwe nieuwe LED-tv een te klein beeldscherm heeft
De markt voor LED-televisies is de afgelopen jaren overzichtelijker geworden. Er zijn nog steeds diverse merken, maar het LED-tv-aanbod wordt met name bepaald door marktleider Samsung samen met Sony, Philips en LG. Een belangrijke stap bij de keuze van de televisie is de diameter van het beeldscherm. Koop vooral geen te kleine televisie. Daar krijg je spijt van. Vrijwel alle LED-schermen hebben tegenwoordig 4K-kwaliteit, ook wel Ultra HD (UHD) genoemd. 4K is vier keer zo scherp als HD. De nieuwste ontwikkeling is HDR oftewel High Dynamic Range dat zorgt voor een hoger contrast of dynamisch bereik. Films zien er hierdoor nog realistischer uit omdat bijvoorbeeld explosies extra fel worden. Wil je de nieuwste en beste kwaliteit beeldschermen: kijk dan eens naar de OLED-televisies van LG, Sony, Panasonic en Philips.
t/m
249 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Led tv: tips en overzicht van led-televisies

Best geteste LED TV's door BesteProduct.nl


Meest recent geteste LED TV's door BesteProduct.nl

9,1
Met de Samsung QE55Q85R haal je niet Samsungs topmodel binnen, maar dat betekent niet dat je geen toptechnologie in huis haalt. Een gesegmenteerde achtergrondverlichting zorgt voor erg goed contrast, en de Ultra Viewing Angle-film geeft het scherm een kijkhoek die de concurrentie met OLED aankan. Dat je er dan ook nog intense kleuren en een hoge helderheid voor indrukwekkende HDR bij krijgt, zorgt voor erg veel kijkplezier. De tv is door zijn eigenschappen meer geschikt voor wie bij wat omgevingslicht kijkt, maar zelfs filmfans die het licht willen uitdoen zullen van het beeld genieten. Al de extra’s zoals de One Connect box, Ambient Mode, en de handige Smart Hub maken er een knappe, veelzijdige tv van.
Eric Beeckmans
Eric Beeckmans
Holsbeek • 6 reviews
Lees de hele review
9,1
Wie een televisie zoekt die zo goed als geen compromissen maakt op vlak van beeldkwaliteit zet deze Panasonic op zijn lijst. Het OLED-scherm zorgt voor topcontrast, levert veel zwartdetail en een uitermate accurate kleurweergave. De HCX Pro-beeldprocessor levert top upscaling en beeldverwerking. Dankzij ondersteuning voor alle belangrijke HDR-standaarden geniet je steeds van het beste HDR-beeld. Een echte aanrader voor filmfans. Ook gamers kunnen dankzij de lage input-lag voor dit model kiezen, tenzij je het ontbreken van VRR belangrijk vindt.
Eric Beeckmans
Eric Beeckmans
Holsbeek • 6 reviews
Lees de hele review
8,5
De Sony KD-55AG9 is een prachtig gedesigned OLED-toestel dat erg fraai oogt in elke woonkamer. De gebruikersmenu’s en afstandsbediening kregen een nieuw ontwerp en dat is uitstekend geslaagd. Acoustic Surface Audio+ blijft een unieke oplossing voor het geluid, die bovendien een prima klank levert. Wie nog meer audiogeweld wilt, kan de AG9 eenvoudig als centerspeaker integreren in een oplossing met AV-receiver. De beeldkwaliteit is absoluut top, en zeker het etiket ‘Master Series’ waardig, maar de verbeteringen ten opzichte van vorig jaar zijn erg klein.
Eric Beeckmans
Eric Beeckmans
Holsbeek • 6 reviews
Lees de hele review
9,1
Nagenoeg alle moderne smart-tv’s vereisen een los audiosysteem om een fatsoenlijk geluid te realiseren. Deze TX-55GZW2004 vormt hierop een uitzondering, want de forse behuizing herbergt een compleet audiosysteem met Dolby Atmos-ondersteuning. Ideaal voor filmliefhebbers die het liefst een enkel apparaat als thuisbioscoop aanschaffen. De videokwaliteit van het OLED-scherm is indrukwekkend. Of je nou een game speelt, binge-watcht op Netflix of naar reguliere televisie kijkt, de hoogstaande beelden komen bij iedere bron bovendrijven. Speel je 4K-beelden met HDR-ondersteuning af, dan laat deze televisie met zijn intensieve kleuren, diepe contrastwaarden en hoge detaillering pas echt zien wat hij kan.
Maikel Dijkhuizen
Maikel Dijkhuizen
Alkmaar • 10 reviews
Lees de hele review

LED TV: de populairste merken